Dodaj do ulubionych

internet poszukiwany

IP: 217.67.195.* 17.08.07, 16:54
czy moze ktos polecic tani i w miarę dobry internet na mokotowie? (ul. pulawska)
szukam i szukam, drogo generalnie, czasem nawet instalacja ponad stowke czy dwie..
Obserwuj wątek
    • Gość: hm Re: internet poszukiwany IP: 217.67.195.* 20.08.07, 15:27
      jest?
    • Gość: boo Re: internet poszukiwany IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 20.08.07, 22:30
      Jeśli do kompa stacjonarnego, to najlepsza jest - wbrew licznym
      krytykom - TPSA. Albo kup internet GSM u jednego z operatorów GSM,
      działa toto w praktyce z prędkością do 1 Mbit, tyle że nie zawsze
      stabilnie no i są limity na transfer.
      • vinci_78 Re: internet poszukiwany 21.08.07, 15:09
        A pakiety UPC? Jak się "sprawdzają"?
        • vinci_78 Re: internet poszukiwany 24.08.07, 13:51
          z tego co kojarzę, to sa pakiety bez telefonu, chyba jest przez kablówkę
      • Gość: marcin Re: internet poszukiwany IP: 217.67.195.* 21.08.07, 16:48
        limitów ponoć już nie ma, ale problem jest w tym, że nie mam telefonu TP a nie
        chce zakładać i dodatkowo płacić abonament telefoniczny
        • jardo-g Re: internet poszukiwany 27.08.07, 08:10
          no przecież nie musisz. Możesz mieć neostradę bez telefonu
          (dopłacasz 35 zł do abonamentu neostrady).
          • Gość: nina_d Re: internet poszukiwany IP: 217.67.195.* 27.08.07, 10:56
            no ale wtedy sie to nijak nie kalkuluje.
            • jardo-g Re: internet poszukiwany 27.08.07, 12:40
              czasami się kalkuluje - np w porównaniu do oferty Aster (najczęściej
              wypada lepiej)
              • Gość: marcin Re: internet poszukiwany IP: 217.67.195.* 27.08.07, 16:33
                no właśnie nie bardzo się kalkuluje.. aster ma np. promocję na net TwójDom
                (instalka 19 zł, średnio miesięcznie ok. 70 zł) ale minusem jest umowa na 24
                miesiące
                • jardo-g Re: internet poszukiwany 28.08.07, 10:12
                  tylko weź sobie poprawkę, że nawet jak w Aster weźmiesz internet w
                  ofercie promocyjnej, po skończeniu z promocji nie możesz przez pół
                  roku korzystać z innej (i musisz płacić wg cen cennikowych -
                  wziętych z sufitu)....

właśnie dlatego mam teraz neostradę, choć korzystałem z Aster...
    • iminlove Re: internet poszukiwany 27.08.07, 11:29
      Hej:)
      Zakładałam niedawno na Puławskiej właśnie ups. Za instalacje chcą 9,90 bodajże,
      więc nieźle. Wybraliśmy dosyć rozbudowaną opcję (w mieszkaniu mieszka 5 osób,
      studenci, wszyscy mają komputery), 5Mb/s do nas i 512 od nas, można podłączyć
      max 5 kompów (teoretycznie, facet który to zakładał stwierdził, że praktycznie
      ile się chce:)). To kosztuje 89zł miesięcznie:)
      • Gość: marcin Re: internet poszukiwany IP: 217.67.195.* 27.08.07, 16:30
        niestety na pulawskiej 46 nie można założyć UPC, bo chyba o tym piszesz, a
        ofertę mają calkiem ok, lepsza niż aster i tp
        • iminlove Re: internet poszukiwany 27.08.07, 23:45
          upsss, upc mialo byc, dokladnie. Ale jesteś pewny? Też mieszkam na Puławskiej, ale bardziej koło 100 :))
          • Gość: marcin Re: internet poszukiwany IP: 217.67.195.* 28.08.07, 10:41
            tak pewny jestem, pewny, nawet dzwoniłem żeby się przekonać na 100%. Ja mieszkam
            w okolicach 40-50, szkoda że tam nie sięgają..
            • iminlove Re: internet poszukiwany 28.08.07, 10:54
              No szkoda, bo ofertę mają niezłą i jak dotąd jestem bardzo zadowolona:) Swoją
              drogą, myślałam, że w takim mieście jak Warszawa nie powinno być takich problemów:)

A ostatnio na przykład poszukiwałam dostawcy komercyjnego, chciałam dowiedzieć
              się o cenę. Pan z infolinii powiedział, że wstępna faza 'rozmów' o podłączeniu
              internetu polega na tym, że przychodzi konsultant, wchodzi na dach i patrzy, czy
              widać antenę (bo net u nich jest radiowy) :))) Można i tak;))
              • Gość: marcin Re: internet poszukiwany IP: 217.67.195.* 28.08.07, 11:29
                normalnie zazdroszczę Ci tego upc :) radiówki raczej nie chciał bym mieć, gdyż w
                sporej mierze internet będzie wykorzystywany do pracy na odległość, przesyłanie
                i odbieranie dokumentów wordowskich, jakichś baz danych w excelu itp, więc
                lepiej żeby był pewny i w miarę szybki.

ostatecznie zdecyduję się na aster.. choć jeszcze jednego operatora sprawdzę
                (tak na marginesie dialogu też nie mogę założyć)

w razie gdyby się przedłużały moje poszukiwania o zakładanie internetu to (o,
                właśnie w tej chwili dowiedziałem się, że i ta ostatnia opcja padła, zresztą
                była radiowa jak się okazało), to bym mógł (a raczej moja panna) przesłać jakieś
                bazy czy dokumenty w sytuacji awaryjnej ;))
    • Gość: Lok Re: internet poszukiwany IP: *.multimo.gtsenergis.pl 28.08.07, 00:15
      GTS Energis ma fajną ofertę i możesz podpisać umowę na rok, musisz mieć tylko
      telefon(nawet zawieszony). Nie mają limitów danych. Na stronie dowiesz się więcej.
      • Gość: marcin Re: internet poszukiwany IP: 217.67.195.* 28.08.07, 10:40
        ale oni chyba nie obsługują klientów indywidualnych? tak przynajmniej ze strony
        wywnioskowałem..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka