Gość: marcin IP: 217.67.195.* 17.08.07, 16:54 czy moze ktos polecic tani i w miarę dobry internet na mokotowie? (ul. pulawska) szukam i szukam, drogo generalnie, czasem nawet instalacja ponad stowke czy dwie.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: boo Re: internet poszukiwany IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 20.08.07, 22:30 Jeśli do kompa stacjonarnego, to najlepsza jest - wbrew licznym krytykom - TPSA. Albo kup internet GSM u jednego z operatorów GSM, działa toto w praktyce z prędkością do 1 Mbit, tyle że nie zawsze stabilnie no i są limity na transfer. Odpowiedz Link Zgłoś
vinci_78 Re: internet poszukiwany 21.08.07, 15:09 A pakiety UPC? Jak się "sprawdzają"? Odpowiedz Link Zgłoś
vinci_78 Re: internet poszukiwany 24.08.07, 13:51 z tego co kojarzę, to sa pakiety bez telefonu, chyba jest przez kablówkę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: internet poszukiwany IP: 217.67.195.* 21.08.07, 16:48 limitów ponoć już nie ma, ale problem jest w tym, że nie mam telefonu TP a nie chce zakładać i dodatkowo płacić abonament telefoniczny Odpowiedz Link Zgłoś
jardo-g Re: internet poszukiwany 27.08.07, 08:10 no przecież nie musisz. Możesz mieć neostradę bez telefonu (dopłacasz 35 zł do abonamentu neostrady). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina_d Re: internet poszukiwany IP: 217.67.195.* 27.08.07, 10:56 no ale wtedy sie to nijak nie kalkuluje. Odpowiedz Link Zgłoś
jardo-g Re: internet poszukiwany 27.08.07, 12:40 czasami się kalkuluje - np w porównaniu do oferty Aster (najczęściej wypada lepiej) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: internet poszukiwany IP: 217.67.195.* 27.08.07, 16:33 no właśnie nie bardzo się kalkuluje.. aster ma np. promocję na net TwójDom (instalka 19 zł, średnio miesięcznie ok. 70 zł) ale minusem jest umowa na 24 miesiące Odpowiedz Link Zgłoś
jardo-g Re: internet poszukiwany 28.08.07, 10:12 tylko weź sobie poprawkę, że nawet jak w Aster weźmiesz internet w ofercie promocyjnej, po skończeniu z promocji nie możesz przez pół roku korzystać z innej (i musisz płacić wg cen cennikowych - wziętych z sufitu).... właśnie dlatego mam teraz neostradę, choć korzystałem z Aster... Odpowiedz Link Zgłoś
iminlove Re: internet poszukiwany 27.08.07, 11:29 Hej:) Zakładałam niedawno na Puławskiej właśnie ups. Za instalacje chcą 9,90 bodajże, więc nieźle. Wybraliśmy dosyć rozbudowaną opcję (w mieszkaniu mieszka 5 osób, studenci, wszyscy mają komputery), 5Mb/s do nas i 512 od nas, można podłączyć max 5 kompów (teoretycznie, facet który to zakładał stwierdził, że praktycznie ile się chce:)). To kosztuje 89zł miesięcznie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: internet poszukiwany IP: 217.67.195.* 27.08.07, 16:30 niestety na pulawskiej 46 nie można założyć UPC, bo chyba o tym piszesz, a ofertę mają calkiem ok, lepsza niż aster i tp Odpowiedz Link Zgłoś
iminlove Re: internet poszukiwany 27.08.07, 23:45 upsss, upc mialo byc, dokladnie. Ale jesteś pewny? Też mieszkam na Puławskiej, ale bardziej koło 100 :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: internet poszukiwany IP: 217.67.195.* 28.08.07, 10:41 tak pewny jestem, pewny, nawet dzwoniłem żeby się przekonać na 100%. Ja mieszkam w okolicach 40-50, szkoda że tam nie sięgają.. Odpowiedz Link Zgłoś
iminlove Re: internet poszukiwany 28.08.07, 10:54 No szkoda, bo ofertę mają niezłą i jak dotąd jestem bardzo zadowolona:) Swoją drogą, myślałam, że w takim mieście jak Warszawa nie powinno być takich problemów:) A ostatnio na przykład poszukiwałam dostawcy komercyjnego, chciałam dowiedzieć się o cenę. Pan z infolinii powiedział, że wstępna faza 'rozmów' o podłączeniu internetu polega na tym, że przychodzi konsultant, wchodzi na dach i patrzy, czy widać antenę (bo net u nich jest radiowy) :))) Można i tak;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: internet poszukiwany IP: 217.67.195.* 28.08.07, 11:29 normalnie zazdroszczę Ci tego upc :) radiówki raczej nie chciał bym mieć, gdyż w sporej mierze internet będzie wykorzystywany do pracy na odległość, przesyłanie i odbieranie dokumentów wordowskich, jakichś baz danych w excelu itp, więc lepiej żeby był pewny i w miarę szybki. ostatecznie zdecyduję się na aster.. choć jeszcze jednego operatora sprawdzę (tak na marginesie dialogu też nie mogę założyć) w razie gdyby się przedłużały moje poszukiwania o zakładanie internetu to (o, właśnie w tej chwili dowiedziałem się, że i ta ostatnia opcja padła, zresztą była radiowa jak się okazało), to bym mógł (a raczej moja panna) przesłać jakieś bazy czy dokumenty w sytuacji awaryjnej ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lok Re: internet poszukiwany IP: *.multimo.gtsenergis.pl 28.08.07, 00:15 GTS Energis ma fajną ofertę i możesz podpisać umowę na rok, musisz mieć tylko telefon(nawet zawieszony). Nie mają limitów danych. Na stronie dowiesz się więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: internet poszukiwany IP: 217.67.195.* 28.08.07, 10:40 ale oni chyba nie obsługują klientów indywidualnych? tak przynajmniej ze strony wywnioskowałem.. Odpowiedz Link Zgłoś