broneknotgeld Re: Ślonski słownik 10.11.03, 22:21 Piyknie słownik se nom kulo Dyć niy byda wos tu fuloł Langsam pewnie już poleci Kożdy jednak może klecić Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Ślonski słownik 15.11.03, 09:12 Beblać "Beblać" tyż klawiyrom idzie Na forum to wszysko przidzie. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Ślonski słownik 09.12.03, 08:45 Słownik gwary ślonski Pomysłym niywonski. Odpowiedz Link
baba2 Adam Mickiewicz 20.01.04, 22:50 Mickiewicz Adam Strona 1/1 Dobry wieczór Dobrywieczór Dobrywieczór! on dla mnie najsłodszym życzeniem; Nigdy, czy to przed nocą dzieli nas zapora, Czyli mię ranna znowu przywołuje pora, Nie żegnam się, ni witam z takim zachwyceniem, Jak w tę chwilę, wieczornym ośmielony cieniem; Ty nawet, milczeć rada i płonić się skora, Gdy usłyszysz życzenie dobrego wieczora, Żywszym okiem, głośniejszym rozmawiasz westchnieniem. Niechaj dzieńdobry wschodzi tym, co społem żyją, Objaśniać pracę, która ich ręce jednoczy; Dobranoc niech szczęśliwych kochanków otoczy, Gdy z rozkoszy kielicha trosk osłodę piją; A tym, co się kochają i swą miłość kryją, Dobrywieczór niech przyćmi zbyt wymowne oczy Odpowiedz Link
rico-chorzow Re: Adam Mickiewicz 01.02.04, 14:46 baba2 napisał: > Mickiewicz Adam Strona 1/1 > > Dobry wieczór > > Dobrywieczór > Dobrywieczór! on dla mnie najsłodszym życzeniem; > Nigdy, czy to przed nocą dzieli nas zapora, > Czyli mię ranna znowu przywołuje pora, > Nie żegnam się, ni witam z takim zachwyceniem, > Jak w tę chwilę, wieczornym ośmielony cieniem; > Ty nawet, milczeć rada i płonić się skora, > Gdy usłyszysz życzenie dobrego wieczora, > Żywszym okiem, głośniejszym rozmawiasz > westchnieniem. > Niechaj dzieńdobry wschodzi tym, co społem żyją, > Objaśniać pracę, która ich ręce jednoczy; > Dobranoc niech szczęśliwych kochanków otoczy, > Gdy z rozkoszy kielicha trosk osłodę piją; > A tym, co się kochają i swą miłość kryją, > Dobrywieczór niech przyćmi zbyt wymowne oczy Bronek,suy i rompluy dali,co by my zaś nasa ślonsko gotka dostali,niy takigo kicza jak litewskigo Mickewicza. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Ślonski słownik 01.02.04, 21:07 A dyć to som take rymy Co we gowie blysnom yno Machnońć na nie czasym chcymy Wiela tyż sie zapomino Jednak szkoda to potracić Taki słownik sie tyż przido Niy trza godać - "se ne wrati" Co makowka ze sia wydo. Odpowiedz Link
grzegorz1948 Re: Ślonski słownik 18.02.04, 20:29 Jak ci braknie konceptu to sie pusc "Wyliczanka" w wykonaniu "Slaskich Trojaczkow" Z powazaniem pelny Slazok Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Ślonski słownik 18.02.04, 20:38 Niy konceptu brakuje - a czasu Dyć jo se to tu robia dlo szpasu. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Ślonski słownik 01.03.04, 20:29 Łobleczono Łobleczono niy sagato Choć tyż piykno. Co wy na to? Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: 1000 postow 06.03.04, 14:49 Tysionc postow w tym tymacie Ze radości gryza lacie Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Ślonski słownik 31.03.04, 20:09 Byście Ślonzek rozumieli Po to słownik we tyj szteli Ciepia tukej go poleku Mały strumyk bydzie rzekom. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Ślonski słownik 05.07.04, 11:22 Problym ze słownikym richtig teroz mom Bo tu pewno cosik dubeltowo dom. Odpowiedz Link
hepik1 Re: Ślonski słownik 13.08.04, 09:25 Aż się wystraszyłem,gdy ten wątek u góry zobaczyłem-he,he Szołdra?-nie ma takiego wyrazu:)Chyba ,że rodzaj żenski od "szołders" a to coś z szamponem związane;) Odpowiedz Link
quba Re: Ślonski słownik 13.08.04, 09:58 hepik1 napisał: > Aż się wystraszyłem,gdy ten wątek u góry zobaczyłem-he,he > > Szołdra?-nie ma takiego wyrazu:)Chyba ,że rodzaj żenski od "szołders" a to coś > z > szamponem związane;) dziekuje o to mi chodzilo ktoś mi wpierał ze na Śląsku jest btaka potrawa a ja tu mieszkam i wiem że nie ma takiej potrawy na Śląslu pozdrawiam Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Ślonski słownik 13.10.04, 17:41 Pytali mie dzisioj ło tyn słownik ślonski Toż dzwigna bo przeca to wesołe konski. Odpowiedz Link
w36 Re: Ślonski słownik 14.10.04, 03:53 Bronku, hilfka, nie hilfka, ale możesz mieć kłopot, z tym pokazywaniem fragmentów tego forum na zewnątrz. Weź pod uwagę że ktoś może z rozpędu przeczytać o jeden wątek za daleko i będziesz miał problem, tak jak na Gdyni czy Żaganiu, i pewno w wielu innych miejscach, gdzie po sugestii przyjrzeniu się pewnym wątkom, opisujących Twą prawdziwą rolę na forum, jakoś nagle zgasł entuzjazm do Twojej osoby. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Ślonski słownik 14.10.04, 15:29 Dziynki żeś tyż dzwignoł - mosz malutki plus Wiysz przeca że włazić tukej niy jest mus. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Ślonski słownik 25.10.04, 21:30 W GORA - terozki musza zawołać Szuko słownika zaś jedna szkoła. Odpowiedz Link
paul11 Re: Ślonski słownik 05.11.04, 18:54 Bronek jak wygrom trocha geltu to tyn twoj słownik wydom drukym i możno zarobia. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Ślonski słownik 07.11.04, 19:00 Tyż bych se wydoł - jakbych jo wygroł Utropa w tym jest czy kajsik bych groł. Odpowiedz Link
kagarro Re: Ślonski słownik 07.11.04, 01:26 Hej, podsyłam kilka słówek, może uda Ci się z tego wyłuskać jaieś nietypowe wyrazy: Załuśniczki – kolczyki Ślyndzuchy na kurbla – łyżwy na klucz Kokotek – kran Kokot – kogut Herest – więzienie Kadubek – budka - domek dla ptaków Pociorki – korale Keta – łańcuch Chyrtoń – szyja pomiędzy piszczelami i głową Kurzoki – palacze papierosów Maraśniki – muraże Kołkoże – rowerzyści Gruba – kopalnia Jagody – czarna borówka Jagodki – porzeczki Ałzgus – żeliwny zlew Hajziel - ubikacja Durch – ciągle, bez przerwy Starka – babcia Starzik – dziadek Staroszki – babcia z dziadkiem . starziki – babcia i dziadek bana – pociąg , cug - pociąg banka – tramwaj dymbionki – żołędzie bymb – dąb ryczka – drewniany puf na pasty i szczotki do szczewików (he,he,he, tu się uśmiałam w trakcie czytania, bo to wszystko to są notatki mojej rodzicielki) szczewiki – buty zandali – sandały „kachlok” - piec kaflowy blacha – płyta na palenisku pieca bradruła – piekarnik bratwoszt – kiełbasa pieczona na otwartym ogniu bratering – śledz opiekany chaziel – ubikacja ustymp – ubikacja szola –winda na dół do kopalni szolka – filiżanka, szoleczka – mała filiżanka szklonka – szklanka chrosta – krosta , wyprysk deliny – podłoga z desek lojfer – chodnik rościogniynty – rozłożony ( na podłodze jest rozłożony chodnik ) krasikon – krasikoń – koniczyna boliłoczło – jaskier babske jscochy – szczaw rabarber – rabarbar sznitloch – szczypiorek sznitkyjza- ser do krojenia ( żółty ) szmierkyjza – ser topiony myśliwczok – podgrzybek (rosnący pod modrzewiami ) zajynczok – zajądczok - podgrzybek brunatny krolik – królik szlałch – wąż gumowy szteker – wtyczka sztekdołza – gniazdko szpinat – szpinak szpargel – szparagi No, to na razie tyle, jak przycisna jeszcze do muru, to może cos jeszcze se wymyśli ;) Pozdrawiam Kagarro Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Ślonski słownik 07.11.04, 19:02 Dziynki Kagarro cisik se przido Paul milion wygro i słownik wydo. Odpowiedz Link
kagarro Re: Ślonski słownik 07.11.04, 20:31 haha, czego mu wszyscy życzymy :) ... żeby go tak po całej Polsce rozprowadzić, to juz by było cos :), może by tak wydac ze specjalnymi rordzialikami, alternatywnie dla mieszkańców innych regionów Polski, z nazwami w dialekcie spod na przykład Poznania, Wrocka... Podchala, Kaszub :D... Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Ślonski słownik 07.11.04, 20:38 Jak na pyndzyji już w końcu byda To do pomysłu Twojego przida W starych przepisach dyć - do szostego Jo sie niy "łapia" - nici ze tego. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Ślonski słownik 07.11.04, 20:45 Hehe - żech szkryfnoł jak do bergmona Niy łon to jednak dyć lepi - łona. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: nie ma szans... 07.11.04, 23:32 Idzie w tym pryndko se przeca wprawić Rym zowdy może uczyć i bawić. Odpowiedz Link
kagarro Re: nie ma szans... 08.11.04, 00:29 a jak sie wprawia, to tak mi zostanie powiem "mój gryfny" zamiost "kochanie" ;) Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: nie ma szans... 08.11.04, 15:39 Możno tako - Moj ty liplingu pszaja ci wiela Cołkoch jest twoja - czy styknie tela? Odpowiedz Link
kagarro przydałby się... 08.11.04, 15:51 ...wątek nowelistyczno-poetycki, co by nowelke wierszem mozna było poczytać :) Szkoda miejsce zajmować w Ślonskim Słowniku wyrazów obcych :) Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: przydałby się... 08.11.04, 16:11 Hehe - by sie ty przidało Problym ciepnońć - toż za mało Jo som sie z tym niy poradza Ło "kształt forum" tu sie wadza Dyć tyż swoje plany mom Wiela moga - tela dom. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: przydałby się... 08.11.04, 16:12 Ślonski słownik "obcym" mo być? Czy Ty chcesz mie tukej dobić? Odpowiedz Link
kagarro Re: przydałby się... 09.11.04, 06:03 broneknotgeld napisał: > Ślonski słownik "obcym" mo być? > Czy Ty chcesz mie tukej dobić? Jak dobija-nie przeżija fto tu potym. pod mym płotym bydzie sobie tako ćwirkać jak chce to se już uświrkać? Kurczę, to nawet fajne jest :) Jak sobie pamięć na tyle odświeżę, to nie trzeba bedzie potem dawać nagłówka "Język obcy" :DD. Odpowiedz Link
kagarro Re: przydałby się... 09.11.04, 05:59 jak se moga, to wymyśla potym wszytsko se tu prziśla żeby farsę, frachę, fraszki potym czytać se do flaszki. :D Żartowałam, hehe ;)))) Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: przydałby się... 09.11.04, 16:40 A! Do flaszki! No toż piyknie! Wyny niychej Ci wystyknie Poczebne to zowdy przeca Do "stolicy fraszki" neca Tydziyń jednak mie niy bydzie Potym tu moj rym zaś przidzie Dyć już widza co sztafeta Chyci w Rudzie tyż KOBIETA. Odpowiedz Link
kagarro Re: przydałby się... 09.11.04, 21:22 haha, wątpię, bo juz mi wena wysiadła, a nie zamierzam niczym jej braku zapijać :) Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: przydałby się... 16.11.04, 00:29 Chmiel na wyna zowdy doby Choć tu czasym rudzke "kobry" Z niym sztres nawet przeca zniknie I już leci rym tyn piyknie. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: przydałby się... 16.11.04, 00:30 Hehe - "dobry" tam być miało Dyć "r" kajś se zapodziało. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Ślonski słownik 23.06.06, 20:19 Po prowdzie prawie słownika szukom Jutro w ksiyngarnio możno pokukom. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Ślonski słownik 17.11.06, 19:59 Ponoć z godkom lepi bydzie Czas zocniejszy dlo niyj idzie. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Ślonski słownik 05.12.06, 16:25 Ech - by było richtig piyknie Se pomażyć yno styknie. Odpowiedz Link
pasikoonik13 Re: Ślonski słownik 31.12.06, 16:19 Uoon u Mje leży, korekty ceko, vto poon' pobjeży, mjou bydz'e leko! Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Ślonski słownik 02.06.07, 20:03 Myśla że przido se tukej prawie taki link mhk.katowice.pl/korfanty/dane/gwara.htm Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Ślonski słownik 11.06.07, 22:58 Godka prosto - ło tym wiym -Zowdy jak pomogo rym. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28940&w=8707774 Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Ślonski słownik 20.06.07, 23:56 Jak tyn słownik przerobicie Tako wszysko spokopicie. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Ślonski słownik 21.06.07, 11:03 Trza "kuć na blacha" Niy yno lachać. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Ślonski słownik 15.07.07, 22:08 Ech - słowniku godki ślonski forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28940&w=8707774 Roztomajte twoje konski Rymym bawiom Ducha jawiom Co szyroki a niy wonski. Odpowiedz Link
alice0553 Re: Ślonski słownik 15.07.07, 22:29 Bronku,daj go na początek niechże nie umyka wątek tak jak pierwsze wątki trzy niech na stałe już tam tkwi. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Ślonski słownik 15.07.07, 22:33 Ciyngym wontek jest "roboczy" Choć czasami cieszy łoczy. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Ślonski słownik 15.07.07, 22:49 Ech - se tako yno zdowo Dyć niywiela tyż przidowo Rym we zocy? Trza mu mocy! Nic że u poczontka SŁOWO. Odpowiedz Link
gryfna_frelka Re: Ślonski słownik 18.07.07, 18:42 Toć go na wierchu mieć musza. Codzień na blacha wukuja jedna dusza. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Ślonski słownik 18.07.07, 20:22 Ano - idzie se niym bawić Ślonsko godka tako jawić. Odpowiedz Link
gryfna_frelka Re: Ślonski słownik 19.07.07, 18:47 Ciąg dalszy nad słownikiem pracy. Trza się znowu bydzie drapać po glacy. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Ślonski słownik 20.07.07, 20:54 W swoja jo se dropia som Przeca po to glaca mom. Odpowiedz Link
gryfna_frelka Re: Ślonski słownik 19.07.07, 22:27 Na wirch musza dać znowu, coby po niedzieli potknąć się o niego u progu. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Ślonski słownik 20.07.07, 20:56 Z pyńdziałkym przidziesz Na forum bydziesz. Odpowiedz Link
ta_co_siem_zawsze_potyka Re: Ślonski słownik 26.07.07, 08:57 Słownik w góra podnieść trza, niech pod ręką istna go ma. Odpowiedz Link
ta_co_sie_stale_potyka Re: Ślonski słownik 28.07.07, 14:32 Na wierchu być ma. Tako chca. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Ślonski słownik 28.07.07, 21:02 Dyć jo se w niym som już traca Choć czasami coś łonaca. Odpowiedz Link
ta_co_sie_ciyngiym_wywroco Re: Ślonski słownik 31.07.07, 21:26 póki żyja, nie pozwola, aby słownik Brontka szedł na druga strona. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Ślonski słownik 02.08.07, 23:16 Słow wiyncy przidzie Na piyrszy bydzie. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Ślonski słownik 01.08.07, 16:06 Tako se to forszteluja ludzie.gazeta.pl/sereni/0,0.html Już niy yno jo promuja! Odpowiedz Link
cymanon Re: Ślonski słownik 19.08.07, 12:59 Musi być na przodku. Nie pierwsza jo wstawiam tako godko. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Ślonski słownik 21.08.07, 12:24 Som sie we tych głoskach traca Bestoż myni tu łonaca. Odpowiedz Link