Dodaj do ulubionych

Albania-Vlora

29.02.16, 23:45
Wybieram się do Albani-Vlora w tym roku.Czy ktoś tam był ostatnio? jak tam jest? prosze o opinie.
Obserwuj wątek
    • aseretka Re: Albania-Vlora 01.03.16, 09:07
      Vlora to spore miasto portowe ale osobiście w samym centrum nie chciałabym spędzać urlopu.
      Najbardziej charakterystyczną częścią Vlory jest długa i szeroka aleja palmowa, ciągnąca się od morza, aż do samego końca miasta. Wzdłuż tej alei znajduje się większość hoteli i restauracji miasta. Plaża w centrum raczej brudna i w sezonie pewnie zatłoczona (ja byłam w maju ubiegłego roku).
    • ma.ci.ej Re: Albania-Vlora 01.03.16, 10:06
      Dokładnie tak jak napisała aseretka, ale oprócz tego, że to miasto portowe to wielki nadmorski kurort z kasynami, dyskotekami itp. Jeśli Cię to kręci, będziesz zadowolony, ale jeśli chcesz wypocząć w spokoju nad morzem, to lepiej poszukaj innego miejsca.
    • aseretka Re: Albania-Vlora 01.03.16, 13:04
      Trochę moich zdjęc z Vlory możesz zobaczyć tu:
      fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,157870331,157963663.html
    • kolpik124 Re: Albania-Vlora 03.03.16, 09:59
      Zaletą Albanii jest niewątpliwie to, że jest to wciąż relatywnie tani kraj, a interior to wciąż "dzikie" Bałkany.

Natomiast wybrzeże się komercjalizuje w zastraszającym tempie i to przeważnie w stylu "na cygańskiego króla" czyli bez planu i hotele/apartamenty a'la gargamel. W dodatku koncentruje się w pobliżu każdego wolnego kawałka jakiej takiej plaży.

Dlatego jak dla mnie Albania jako miejsce wczasów "plażowych", odpada, bo każde wyjście na plażę w mieścioe i okolicach to albo tłum i brud, albo konieczność jazdy kilkanaście km do jakiej zatoczki, która z kolei zwykle nie ma infrastruktury sanitarnej i gastronomicznej.
      • ma.ci.ej Re: Albania-Vlora 03.03.16, 11:57
        >> albo konieczność jazdy kilkanaście km do jakiej zatoczki, która z kolei zwykle nie ma infrastruktury >> sanitarnej i gastronomicznej.

Zaplecze jest już praktycznie na każdej plaży.
      • miras59 Re: Albania-Vlora 13.03.16, 17:35
        www.booking.com/hotel/al/casanoste-apartments.pl.html?aid=304142;label=gen173rf-1FCAsoBkIXcmFkaGltYS1iZWFjaC1hcGFydG1lbnRIM1gDaLYBiAEBmAEeuAEGyAEM2AEB6AEB-AELogIPZm9ydW0uZ2F6ZXRhLnBsqAID;sid=b7dcba4282b48aa7886736534d81a433;dcid=2 W tym roku mam taką rezerwcję, jeżeli uważasz że jest to apartament ala gargamel to sory a poza tym nie wiem na jakich ty pażach byłeś, bo ja byłem na większości od vlory do ksamilu i plaże są bajeczne na każdej jest zaplecze sanitarne, gastronomia, leżaki itp
    • arel89 Re: Albania-Vlora 13.03.16, 12:03
      Book your Holiday in Vlora, Albania in one of our Apartments.

www.booking.com/hotel/al/radhima-beach-apartment.html

www.booking.com/hotel/al/vlora-center-veranda.html

www.booking.com/hotel/al/orikum-veranda.html

www.booking.com/hotel/al/cold-water-residence.html

You are welcome!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka