ne-lka 18.06.08, 12:52 czy zna ktos tlumacza przysieglego w Albanii?? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
toska-76 Re: tlumacz w Albanii 18.06.08, 14:24 nam tlumaczyl taki gostek- albanczyk , ktory pracuje w ambas polskiej i potem podbilismy to u prawnika, ktorego on zamiescil na tlumaczeniu (jako druga osobe, maja jakas spolke?),kobieta ta mieszka blisko polskiej ambasady w tiranie! Odpowiedz Link
ne-lka Re: tlumacz w Albanii 18.06.08, 14:27 no wlasnie tam tez tlumaczylismy i teraz nie chca nam tego uznac w urzadzie wojewodzkim Odpowiedz Link
toska-76 Re: tlumacz w Albanii 18.06.08, 19:31 zartujesz chyba? ja wlasnie za tydzien jade do polski by zarejestrowac slub !!!! Odpowiedz Link
toska-76 Re: tlumacz w Albanii 18.06.08, 19:39 poczekaj mowisz ze nie chca wam uznac w urzedzie wojewodzkim? a co z lokalnym urzedem stanu cywilnego? bo w urzedzie wojewodzkim to juz jak zaproszenie sie wyrabia i wtedy to juz chyba chca ten wyciag polski, ktory dostaje sie z USC? Odpowiedz Link
ne-lka Re: tlumacz w Albanii 18.06.08, 19:46 akt malzenstwa na szczescie tlumaczylismy w polsce u tlumacza przysieglego(angielskiego)ale problem mamy z aktem urodzenia meza ktory wlasnie byl tlumaczony przez pana w ambasadzie polskiej w Albanii, a akt ten potrzrebujemy wlasnie do karty ppobytu(urzad wojewodzki),podobno on nie jest tlumaczem przysieglym tak sie wczoraj dowiedzialam i gdzie my teraz w polsce znajdziemy tlumacza przysieglego albanskiego czy ktos moze sie orientuje? Odpowiedz Link
toska-76 Re: tlumacz w Albanii 18.06.08, 21:01 znam tlumacza przysieglego,ktory mieszka kolo warszawy, tlumaczylam u niego swoj akt urodzenia i poswiadzczenie o zdolnosci do zawarcia zwiazku malzenskiego, nr dostalam od albanskiej ambasady w warszawie, jak chcesz to podaj mi swoj email to ci wysle... wyglada tez na to ze ja tez bede musiala do niego teraz udac Odpowiedz Link
ne-lka Re: tlumacz w Albanii 18.06.08, 21:16 no nie wyglada to zaciekawie w usc tez mielismy problemy a przez to dodatkowe koszta,,,,na szczescie to juz za nami, ale teraz znowu ta karta pobytu, a do warszawy kawal drogi... moj email ne- lka@gazeta.pl, z gory wielkie dzieki Odpowiedz Link
toska-76 Re: tlumacz w Albanii 18.06.08, 21:18 sorrki ze ci tak krece glowe ale jedno pytanko: z tego co zrozumialam ten albanski akt slubu tlumaczyl wam od razu na jezyk polski tlumacz angielski? ja myslalam ze tak sie nie da bo tam po prawej stronie nie wszystko jest po angielsku np. nazwa kraju czy narodowosc itp hm.... Odpowiedz Link