aniajanek Re: Mondo travel 17.02.16, 22:48 Własnie wróciłam z mężem z pielgrzymki do Rzymu w dniach 09.02 -13.02 2016. Co mogę powiedzieć, od początku, od spotkania na lotnisku wspaniała opieka i wyjaśnienie wszystkiego, cały pobyt wspaniale zorganizowany, bardzo bogaty program, rozwiązywanie problemów, chociażby w sytuacji, gdzie grupa otrzymała mniej biletów na wejście do Bazyliki, niż było zamówione - świetnie sobie z tym poradzili. Na pewno będziemy mile wspominać tą pielgrzymkę bo było to zarówno przeżycie turystyczne jak i duchowe. My jesteśmy BARDZO zadowoleni i z czystym sercem możemy polecić i jeśli tylko zdrowie i czas pozwolą to na pewno skorzystamy z usług biura kolejny raz. Ania i Janek Odpowiedz Link
szczep.a Re: Mondo travel 23.02.16, 20:31 Właśnie wróciłam z wycieczki do Rzymu. Biuro podróży zapewniło wszystko, co trzeba. Wszystko zgodnie z planem wycieczki, hotel super. Polecam gorąco. Odpowiedz Link
eleonora0012 Re: Mondo travel 06.04.16, 23:36 Właśnie wróciliśmy z mężem z pielgrzymki organizowanej przez biuro Mondo Travel do Włoch ? Rzym i Watykan w Roku Świętym (29.03-2.04.16). Gorąco polecam z całego serca. Świetny kontakt już od pierwszej rozmowy telefonicznej, rodzinna, ciepła i bezpośrednia atmosfera (w innych, dużych biurach to często marzenie), pełne zaangażowanie, ogromna wiedza, 100% profesjonalizmu. Pobyt doskonale zorganizowany od początku do końca. Rewelacyjna lokalizacja hotelu tylko kilka minut spacerkiem od Watykanu. Pokoje czyste, ciepłe i do tego smaczne śniadania i obiadokolacje. I to wszystko w bardzo atrakcyjnej cenie. Opieka pilotki ? Pani Anny ? bezcenna. Wieloletnie doświadczenie, ogromna wiedza z zakresu historii, kultury, kuchni Italii oraz masa anegdot, ciekawostek i niuansów z nimi związanych. Było nam dane w pełni smakowanie atmosfery Włoch. Z Panią Anną wszystko jest możliwe. Program bardzo bogaty (mam wrażenie, że wypełniony po same brzegi) i unikatowy, dodatkowo obsypany licznymi niespodziankami. Mimo zmęczenia czuliśmy się mile zaskoczeni. Dla mnie osobiście wielkim przeżyciem była Msza Święta przy grobie Jana Pawła II znajdującym się w Bazylice Św. Piotra, zorganizowana wyłącznie dla naszej grupy. Nietuzinkową atrakcją było także obejrzenie od środka Radia Watykan. Licencjonowany przewodnik po Rzymie z wieloletnim doświadczeniem i ogromną wiedzą bardzo ciekawie i z pasją odkrywał tajemnice odwiedzanych miejsc. Szczególną wdzięczność chcieliśmy wyrazić naszemu duchowemu opiekunowi ? księdzu Piotrowi, dzięki któremu mieliśmy możliwość odkrycia miejsc niedostępnych dla przeciętnego turysty (bardzo dziękujemy za Radio Watykan!!), a przede wszystkim za codzienne wsparcie duchowe. Już teraz planujemy kolejny wyjazd z biurem Mondo Travel. Tylko tu przez cały czas byliśmy traktowani podmiotowo. Tylko z tym biurem mieliśmy możliwość dotarcia do nietuzinkowych miejsc które przez inne biura nie są brane pod uwagę na turystycznej mapie. Przez cały czas czuliśmy się bezpiecznie, komfortowo i wygodnie, dopieszczeni i ubogaceni zarówno duchowo jak i estetycznie. Nie zdarzyło się nic co mogłoby zakłócić tą atmosferę. Jesteśmy pod wielkim wrażeniem. Dziękujemy za serce i troskę! Edyta i Artur. Odpowiedz Link
gramal1958 Re: Mondo travel 07.04.16, 18:37 Wróciłam z mężem z samolotowej pielgrzymki do Włoch w dn. 29.03- 02.04.2016 RZYM I WATYKAN W ROKU MIŁOSIERDZIA zorganizowanej przez Biuro Podróży Mondo Travel. Organizacja wyjazdu profesjonalna, pełne zaangażowanie i troska o uczestników pielgrzymki, zaplanowana w sposób gwarantujący optymalne wykorzystanie czasu i sił. Przemyślany, bogaty program zrealizowany w 100% z licznymi miłymi niespodziankami nadprogramowo. Mieliśmy bardzo dobrą lokalizację hotelu, kilka minut od Watykanu z miłą obsługą i smacznymi posiłkami. Należą się słowa uznania i podziękowania Pani Ani Bartczak za profesjonalizm ( co czynią lata doświadczenia w branży), troskę i przekazaną wiedzę uczestnikom pielgrzymki. Wszystkim planującym wyjazd do Włoch polecam Biuro Podróży Mondo Travel - - naprawdę warto !!! pozdrawiam E. Serbin Odpowiedz Link
izagarnek Re: Mondo travel 24.04.16, 20:39 Wlasnie wrocilam z pielgrzymki do Ojca Pio i jestem szczesliwa, ze wlasnie z tym biurem wybralam sie do Wloch. Organizacja super, program przecudowny. Przewodnik po Rzymie z niesamowita wiedza. Moglabym rozpisywac sie o szczegolach bez konca. Szczerze polecam biuro podrozy Mondo Travel. Izabela. Odpowiedz Link
aga85617 Re: Mondo travel 29.04.16, 16:04 Potwierdzam! Niesamowite przeżycia związane nie tylko z możliwością zwiedzania Rzymu, Monte Cassino czy też Watykanu, ale przede wszystkim to piękne przeżycie duchowe, którego razem z mężem nie zapomnimy do końca życia. Bogaty program, przewodnicy, którzy potrafili bardzo ciekawie opowiadać o wielu różnych miejscach. Wspaniały moment to jak dla nas odnowa przyrzeczeń małżeńskich, kiedy mogło się poczuć, jakby się miało znowu 20 lat! Wiele ciekawych historii z życia Ojca Pio, które sprawiły, że po powrocie do domu każdemu o nich opowiadam, a i sama wiele doczytuje. Polecam to osobom wszystkim, którzy pragną odpocząć fizycznie, a umocnić się duchowo. Jeżeli chodzi o samo biuro Mundo Travel to jestem nim zachwycona! Pełen profesjonalizm, uprzejmi właściciele! Oby tak dalej. Pozdrawiam Mirosława z mężem ;) Odpowiedz Link
jurwoz Re: Mondo travel 24.04.16, 22:42 Biuro WARTE POLECENIA!!!! Przy umiarkowanej cenie niezwykle profesjonalna organizacja i prowadzenie pielgrzymki. Wspaniała pani Ania - pilot, oraz X Darek - opiekun duchowy. Wspaniały pan Janusz - przewodnik po Rzymie . Czas pielgrzymki wykorzystany do maximum z zagwarantowaniem niezbędnych wyppoczynków, nie pozwalający na nudę. Udostępnione miejsca trudne do samodzielnego odwiedzenia. Jedyny minus ( ;-) ), to ten, że tak szybko skończyła się ta WSPANIAŁ pielgrzymka w dniach 18-23 kwietnia 2016roku. Odpowiedz Link
jurwoz Re: Mondo travel 25.04.16, 10:51 Zapomniałem dodać jeszcze jedną BARDZO WAŻNĄ SPRAWĘ. Miałem zadani, aby chórowi św. Ojca Pio przyweiźć statuetkę Ojca. Problem był z wielkością i wagą (80cm i 7kg), co nie pozwalało na przewóz w bagażu podręcznym. Decyzja, aby przewóż zlecić firmie kurierskiej. Pani Ania wspaniale pomogła w załatwieniu całej sprawy, choć nie leżało to w jej obowiązkach. Pokonała włoski tumiwisizm i doprowadziła do pomyślnego załatwiena sprawy. Dziękuję Pani Aniu. Odpowiedz Link
grazka0811 Re: Mondo travel 25.04.16, 19:42 W dniach 11-16.04.2016 byłam na pielgrzymce do Włoch w Roku Miłosierdzia organizowanej przez biuro Mondo Travel. Wspaniale zorganizowany wyjazd, bardzo bogaty program, i pobyt w cudownych niezapomnianych miejscach. Biuro podróży Mondo Travel godne polecenia, nie zawiedziecie się! Odpowiedz Link
iwiernicka Re: Mondo travel 25.04.16, 21:06 Witam, właśnie wróciłam z pielgrzymki do Rzymu i Ojca Pio, organizowanej przez biuro podróży Mondo Travel i dla mnie były to cudowne dni. Organizacja na najwyższym poziomie, wielki szacunek dla pani Ani za jej wiedzę i zaangażowanie w realizację programu jak również cudowne atrakcje ponadprogramowe. Wielkie dzięki należą się także księdzu Dariuszowi Walickiemu, który był naszym opiekunem duchowym oraz panu Januszowi naszemu przewodnikowi po Rzymie. Jednym słowem pełen profesjonalizm. Dlatego też bardzo polecam biuro podróży Mondo Trawel ja napewno jeszcze nie raz skorzystam z usług tego biura. Pozdrawiam, IWONA Odpowiedz Link
kotramzes123 Re: Mondo travel 26.04.16, 11:04 Witam,właśnie wróciłam z pielgrzymki z Włoch organizowanej przez biuro podróży Mondo Travel. Oprócz zwiedzania bazylik w Rzymie i Watykanie byliśmy w Cascii/Roccoporenie tj. sanktuarium św.Rity patronki od spraw trudnych i beznadziejnych. Ogromne przeżycie duchowe być blisko świętej Rity, widzieć jej postać zabalsamowaną a wokół trumny mnóstwo pachnących róż. Dla mnie było to ogromne wzruszenie, bo często modlę się do tej świętej. Można było też zamówić mszę, która kosztuje 10 euro. Mieliśmy do dyspozycji klimatyzowany autokar, którym wspaniały kierowca Włoch woził nas do zaplanowanych miejsc. Wspaniała opieka pilotki Pani Ani posługującej się w stopniu profesjonalnym językiem włoskim. Program pielgrzymki zorganizowany na wysokim poziomie, wszyscy uczestnicy byli wyposażeni w nagłośnienie, także nie było żadnego zakłócenia w słuchaniu wypowiedzi innych polskich przewodników np. p.Małgosi. Posiłki i noclegi super. Wróciłam uduchowiona i napewno jeszcze skorzystam z usług biura Mondo Trawel, serdecznie pozdrawiam, Mieczysława. Odpowiedz Link
julitta1 Re: Mondo travel 01.05.16, 12:11 W dniach od 29.03 do 02.04.16 uczestniczyłam w pielgrzymce do Włoch ? Rzym i Watykan w Roku Miłosierdzia. Jestem zachwycona opieką, organizacją i włożonym sercem przez naszych opiekunów, a nie był to mój pierwszy pobyt w Rzymie. Świetna lokalizacja hotelu - bardzo blisko Watykanu, przyjemne i czyste zakwaterowanie, obfite posiłki. Niezwykle ciekawy i bogaty program zrealizowany więcej niż w 100%. Wspaniali przewodnicy z ogromną wiedzą, pełni pasji odkrywali przed nami arkana tych niezwykłych miejsc. Prócz niezapomnianych przeżyć duchowych, których nie da się opisać, warto zaznaczyć wysoki standard i pełen profesjonalizm w organizacji pielgrzymki. Przez cały pobyt towarzyszyła nam rodzinna i ciepła atmosfera. Szczególne podziękować chciałam naszej pilotce i przewodniczce Pani Ani za zaangażowanie i serdeczność oraz ks. Piotrowi, za opiekę duchową i niespodzianki :). Gorąco polecam Biuro Mondo Travel i czekam na kolejną pielgrzymkę oczywiście z Panią Anią i Ks. Piotrem. Było super!!! Odpowiedz Link
yyyvvvvv Re: Mondo travel 31.05.16, 15:56 Właśnie wróciłam z Pielgrzymki do Ojca Pio. 23-28. 05.16. Super organizacja. Gratulacje dla biura Mondo travel. Świetni przewodnicy, podziękowania dla Pani Doroty Sz. , dla Pani Małgosi i Ojca Zbigniewa kapucyna. Bardzo dobra lokalizacja hotelów , miła obsługa. Bezpieczna podróż autokarem- świetny kierowca. Super cena, za tak dobrą organizację. Polecam wszystkim biuro Mondo trawel! Odpowiedz Link
pawnal Re: Mondo travel 24.09.16, 18:16 Rodzice uczestniczyli w imprezie organizowanej przez Mondo Travel "Pielgrzymka do Ojca Pio". Wrócili zachwyceni. Wycieczka dla osób które są ciekawe miejsca do którego jadą i w przypadku imprezy organizowanej przez Mondo Travel dostają wszystkiego czego oczekują. Podróż w obydwie strony zgodnie z planem. Pani Ania (pilot) od samego początku miała wszystko pod kontrolą, do tego jej pełne zaangażowanie i poświęcenie (również jej czasu wolnego) sprawiły że rodzice czują się wręcz dopieszczeni :). Jednym z punktów imprezy był udział w audiencji generalnej, wszystko zostało zorganizowane dosłownie perfekcyjnie, Pani Ania tak ustawiła uczestników imprezy, że stali dosłownie na wyciągnięcie ręki z Papieżem i to w miejscu gdzie przejeżdżał dwa razy. Cały program imprezy został zrealizowany bez najmniejszych problemów i komplikacji. Warunki bytowe bardzo dobre, jedzenie również. Miejsca noclegowe (bo były dwa w trakcie imprezy) bardzo dobrze zlokalizowane, czyściutko, schludnie, codziennie świeże ręczniki. Pierwsze z nich przy samym Placu Świętego Piotra, drugie w San Giovanni Rotondo. Gorąco polecam. Odpowiedz Link
boguslawa.saf Re: Mondo travel 28.09.16, 10:53 Witam, w dniach 19-24 września 2016 r. brałam udział w organizowanej przez biuro Mondo Travel pielgrzymce do Ojca Pio i Rzymu. Jestem bardzo zadowolona. Już od samego początku byliśmy bardzo dobrze obsłużeni jako uczestnicy. Grupa, która leciała z Modlina, została powitana przez Pana Marka Malewickiego – Prezesa Biura, przekazał nam wszystkie potrzebne informacje i bilety, następnie na lotnisku w Rzymie czkała Pani Ania Bartczak-Malewicka (mimo późnych godzin nocnych – uśmiechnięta i pełna wigoru), która była naszym pilotem. Jak na pielgrzymkę przystało był obecny podczas całego wyjazdu opiekun duchowy – ojciec Mieczysław – kapucyn, tak jak Ojciec Pio. Zapewnił naprawdę fachową opiekę duchową i przybliżył nam postać Św. Ojca Pio. Fantastyczną niespodzianką w Rzymie była lokalizacja hotelu, praktycznie graniczył z Placem św. Piotra. Bez trudu można było urządzać samodzielne nocne wypady na zwiedzanie Rzymu. Dało to także możliwość zajęcia dogodnych miejsc na audiencji generalnej z Ojcem Świętym. Dzięki Pani Ani zajęliśmy takie miejsca, co ważne siedzące, że Ojciec Święty był widoczny z paru metrów. Pozostałe hotele też były w bardzo dobrej lokalizacji i wysokiej jakości (świeże ręczniki, suszarki do włosów itd.). Program wycieczki został zrealizowany w całości, a ponadto bez dodatkowych opłat dostaliśmy niespodzianki ponadprogramowe, m.in. opieka dodatkowego przewodnika po Rzymie – przeurocza i mega kompetentna Pani Małgosia, nawiedzenie Bazyliki św. Jana na Lateranie, Święte Schody i jeszcze można by wymieniać. Wszystko zawsze było terminowo i bez żadnych problemów. Z tego co wiem niewiele grup miało możliwość odprawienia mszy św. przy grobie św. Jana Pawła II. Nam Pani Ania to załatwiła. Ta sobotnia msza przy grobie naszego Rodaka to naprawdę niezapomniane, wstrząsające duchowo przeżycie, cieszę się, że mogłam wziąć w niej udział. Również wysoki poziom obsługi, ogólnie mówiąc, reprezentowali przewodnicy lokalni – Pan Janusz po Rzymie i Ojciec Zbigniew w San Giovanni Rotondo. Wiedza i sposób jej przekazania sprawiały, że nie chciało się przestać słuchać. Mogę śmiało stwierdzić, że małe rodzinne biuro turystyczne, jakim jest Mondo Travel, świadczy usługi na bardzo wysokim poziomie, przy tym oferując bardzo atrakcyjne ceny – konkurencja powinna brać przykład. Nie mogę się już doczekać następnego wyjazdu, na pewno z tym Biurem. Dostałam więcej niż mogłabym się spodziewać. Dziękuję. Odpowiedz Link
asiamss Re: Mondo travel 22.11.16, 16:51 Witam serdecznie! W terminie 03-08.10.2016 uczestniczyliśmy w Pielgrzymce samolotowej do Włoch z odnowieniem ślubów małżeńskich. Wróciliśmy naprawdę zadowoleni! Byliśmy pod wrażeniem zaangażowania Pani pilot- p.Hani, która już od samego lotniska w Krakowie sprawowała nad nami opiekę i towarzyszyła do końca pielgrzymki. Pogodna, miła i sympatyczna! Właściwa osoba, na właściwym miejscu! Generalnie kontakt z biurem od początku bez zarzutu! Wszystko bardzo dobrze zaplanowane, program zrealizowany w 100%, a nawet udało się nadprogramowo powdychać trochę jodu i pozbierać muszelki :) Hotele - bardzo dobra lokalizacja, blisko centrum. Jedzenie typowo włoskie, czyli królował głównie makaron, ale wszystko dobre, porcje w zupełności wystarczające. A i nowe pomysły na włoskie obiadki się zawsze przydadzą ;) Wypoczywa się aktywnie, program tak zorganizowany, że nie ma czasu się nudzić! Dużo zwiedzania, wiedzy i ciekawostek. Gorąco polecamy biuro Mondo Travel! Naprawdę warto! Z pozdrowieniami Zuzanna i Zygmunt ! :) Odpowiedz Link
kimic Re: Mondo travel 08.02.17, 21:04 w styczniu byłam na fajnej wycieczce z Mondo Travel - to mój drugi wyjazd z tym biurem, poprzednio Rzym z wizytą w Castel Gandolfo teraz Rzym, Neapol, Pompeje. Dobre hotele, co dla mnieważne. Bogaty program zwiedzania z wieloma wejściami do obiektów, kolacja ze spektaklem w Rzymie (super), przewodnicy świetnie przygotowani a pani pilot doskonale zorganizowana, miła i otwatra na potrzeby klienta. POLECAM :) Odpowiedz Link
lotyidobracena Re: Mondo travel 16.09.17, 19:39 Witam Serdecznie Biuro Mondo Travel jedno z najlepszych biur na rynku,w moim zyciu tak sie ulozylo ze duzo podrozuje z roznymi biurami tak precyzyjnego biura podrozy jak Mondo Travel nie spotkalam , od Serca dla Klienta przygotowane ,nie ma bylejakosci tylko precyzja warunki dla podrozujacego wspaniale hotele luksusowe przewodnicy wielka klasa wyksztalceni znajacy kazdy szczegol a z biurem podrozy Bylam juz bardzo wiele razy ,,.... wczoraj wrocilam z Portugali byla Lizbona i Fatima Fantastycznie Odpowiedz Link
lotyidobracena Re: Mondo travel 16.09.17, 20:02 witam wszystkich serdecznie , wrocilam niedawno z Pielgrzymki z Biura Mondo Travel ktora odbyla sie go Portugali , z zwiedzniem Fatimy Lizbony tak sie ulozylo w moim zyciu ze duzo podrozuje z roznymi biurami podrozy , Biuro Mondo Travel precyzja w 100 procentach to precyzja w kazdym detalu nie ma bylejakosci , hotele luksusove pod kazdym wzgledem gdzie naprawde na pielgrzymkach to jest nie mozliwe , poniewaz sa to 4 gwiazdkowe , rezydenci precyzyjni wyksztalceni w kazdej dziedzinie danego panstwa do ktorego udajemy sie z pielgrzymkka , poniewaz z Biurem Podrozy Mondo Travel bylam juz na kilku pielgrzymkach to warunki luksusowe nawet na wczasach takich nie ma , precyzja i jescze raz precyzja wszystko robione jest od Serca dla pielgrzyma opieka przewodnika , atmosfera zawsze pozostaje dlugo w pamieci ... Polecam serdecznie i z czystym sumieniem Odpowiedz Link
jurwoz Re: Mondo travel 27.09.17, 11:39 W poniedziałek wróciłem z córką z KOLEJNEJ już pielgrzymki z biurem Mondo Travel. Tym razem na 49 rocznicę śmierci Ojca Pio. Przy przystępnej cenie, niezwykle profesjonalna obsługa pielgrzymki, już od momentu odprawy podróżnych na lotnisku. pomoc w szybkiej odprawie bagażowej i przejścia przez bramkę bezpieczeństwa osoby niepełnosprawnej i ze stymulatorem serca. Pełne zaangażowanie pilota - pani Hanki Sołtysiuk w prowadzeniu grupy i opieki nad nią. Wspaniałe przewodniczki, pani Małgosia w Rzymie i Agata w Neapolu, które nie tylko z pełnym zaangażowaniem wykonały swoje podstawowe zadanie, ale służyły dodatkowymi informacjami, satysfakcjonującymi naszą 44 osobową grupę. Pełni zaangażowania księża Paweł z Kcyni (duchowy przewodnik grupy) oraz jego kolega Maciej z Gniezna (uczestnik pielgrzymki), dali nam wiele cennych wrażeń religijnych. Zakwaterowanie i wyżywienie bardzo dobre (tylko z drobnymi potknięciami). A na dodatek NIESPODZIANKA, Poza oficjalnym programem: Rzym, Monte Cassino, Neapol, Pompeje, San Giovanni Rotondo, Monte San Angello, Lanciano, Manopello, Rzym:ATRAKCJA SPECJALNA, postój w Ortonie przy plaży na Adriatyku z możliwością osobistego sprawdzenia, czy woda w Adriatyku jest bardziej ciepła i słona, niż w naszym Bałtyku. Mondo Travel ma pewnie też jakieś specjalne wejścia w Niebie, bo przez całe 8 dni pielgrzymki zmokliśmy tylko raz, w połowie wieczornego zwiedzania Rzymu. Tak, jakby Niebo chciało powiedzieć - jesteście już zmęczeni - wracajcie odpocząć do hotelu. Z całego serca, z pełną odpowiedzialnością polecam to Biuro. Sam zresztą w przyszłym roku zamierzam ponownie skorzystać z ich usług. Amen. Odpowiedz Link
eleonora0012 Re: Mondo travel 04.10.17, 11:50 Super pielgrzymka do Fatimy (i środkowej Portugalii). Bogaty i ciekawy program zwiedzania, po przylocie do Lizbony super autokar a zwłaszcza kierowca (tak, wiem, to jest mało istotny szczegół, ale z taką uprzejmością i szerokim uśmiechem na twarzy dawno się nie spotkałam), ale przede wszystkim cudowna pani Małgosia - pilotka (a nawet dwie bo jedna lokalna prosto z Lizbony - Kaja) z nieprawdopodobnie dużą wiedzą dotyczącą Portugalii – jej historii, architektury, kultury, zwyczajów itp., itd. Naprawdę na każde zadane pytanie uzyskiwało się mega wyczerpującą odpowiedź popartą niezwykłą znajomością tematu. Oraz (albo przede wszystkim) cudowna opieka duchowa (i też merytoryczna) ze strony ks. Piotra. Codzienne Msze Św. w malowniczych, mniejszych lub większych zabytkowych kościołach z całą pewnością na długo pozostaną w pamięci. Na uwagę zasługują również hotele w których mieszkaliśmy. Świetna lokalizacja (pierwszy w Lizbonie z zasadzie w samym centrum miasta, a drugi w Fatimie tuż obok sanktuarium), wysoki standard (przestronnie, ładnie, czysto i miła obsługa!!), jedzenie bardzo dobre (i dużo dla chętnych). Program zwiedzania naszpikowany zabytkami z listy UNESCO(m.in. klasztor Hieronimitów, Batalha) i pięknymi krajobrazami. Na trasie urokliwa, tętniąca życiem Lizbona, królewska Sintra z przepięknymi rezydencjami i tajemniczymi zamkami. W programie najważniejszy ośrodek życia religijnego Portugalii, czyli słynne sanktuarium w Fatimie - jedno z najważniejszych miejsc Chrześcijaństwa, co roku przyciągające setki tysięcy pielgrzymów. Miasteczka z mnóstwem wąskich uliczek, zabytkowych kościołów i historycznych budowli często wyłożone przepięknymi, kolorowymi płytkami azulezos. Urokliwe miasteczko nad oceanem Nazare, punkt widokowy Sitio, skąd roztacza się wspaniała panorama na leżące w dole miasteczko, plażę i majestatyczny Ocean Atlantycki. Tomar, gdzie mieści się Klasztor Zakonu Chrystusa, znany u nas jako Zakon Templariuszy, gdzie Umberto Eco umiejscowił w swojej powieści miejsce ukrycia ich legendarnego skarbu (obiekt również wpisany na listę UNESCO). Średniowieczne warownie i klasztory i inne magiczne zakątki środkowej Portugalii. Każde z tych miejsc może poszczycić się wielowiekową historią i jedyną w swoim rodzaju atmosferą. Naprawdę ciężko jest wymienić na jednym wdechu wszystkie odwiedzone miejsca i dodatkowo oddać ich magię. Ale jedno jest pewne: po pierwsze zakochasz się w Portugalii, a po drugie: zakochasz się w biurze Mondo Travel (to nie żart!:)). W żadnym innym biurze nie spotkałam się z taką troską i profesjonalizmem jak właśnie tutaj. To był mój drugi wyjazd z tym biurem (pierwszy do Rzymu też był niezwykle satysfakcjonujący) i z całą pewnością zdecyduję się na następny. Zdecydowanie polecam! Odpowiedz Link
kotramzes123 Re: Mondo travel 17.04.18, 13:00 Wróciłam z mężem z pielgrzymki z Rzymu i m.in. z San Giovanni Rotondo, gdzie odbył się obrzęd odnowienia ślubowania małżeńskiego. Ponieważ z biurem Mondo Travel to był mój drugi wyjazd, wiedziałam że mogę liczyć na profesjonalność tego biura i się nie zawiodłam. Opieka pilota p. Małgosi z Poznania i p.Małgosi z Rzymu była na wysokim poziomie. Trochę byłam zawiedziona opieką duchową księdza w czasie trwania pielgrzymki. Wszystko załatwiała p.Małgosia. Uważam, że Biuro nie powinno korzystać z usług księdza nie znanego i nie sprawdzonego. Nie chcę wchodzić w szczegóły ale to był niewypał. Poza tym wszystko odbyło się zgodnie z regulaminem. Pani Małgosia z Poznania stanęła na wysokości zadania, aby grupa nie odczuła niedociągnięć. Serdecznie polecam Biuro Mondo Travel. M.S. Odpowiedz Link
monawera1975 Re: Mondo travel 22.05.18, 11:34 Witam, ja także wróciłam kilka dni temu z Włoch. Byłam pierwszy raz z tym biurem podróży- Mondo Travel. Do tego bardzo bałam się latać ale już pierwsze spotkanie na lotnisku z grupą i Panią Hanną S. Pilotką, spowodowało że mój strach mijał. Pilotka i kapłan który nas Duchowo wspierał okazali się bardzo sympatycznym ludźmi. Pani Hanna stworzyła rodzinną, radosną atmosferę która pozwoliła dobrze się poczuć w gronie osób których nigdy wcześniej nie widziałam. Grupa okazała się później być bardzo zgraną.😎🙂 A pierwszy poranek z mszą świętą przy grobie Jana Pawła II w Watykanie, zwiedzanie Rzymu, czy później audiencja na placu św Piotra dała spełnienie naszych oczekiwań. Oczywiście nie pomijając cudownych chwil w San Giovanni Rotondo u grobu św O. Pio , Pietrelcinie, czy Monte San Angelo... Jest tak wiele wrażeń że trudno je teraz podsumować. Jestem wdzięczna naszej Pani Pilotem, że dzielnie "walczyła" o niektóre dania bezglutenowe dla mnie 🤗i w San Giovanni Rotondo czekała na mnie miła niespodzianka. A ksiądz Jan już pierwszego dnia poprosił mnie o wsparcie przy każdej mszy świętej. Miałam możliwość czytać, blisko Ołtarza, w tak pięknych i ważnych miejscach. Bogu niech będą dzięki! Polecam Mondo Travel😍 Ps już nie boję się latać! Monika z Warszawy Odpowiedz Link
leszekkordus Re: Mondo travel 17.09.18, 16:01 Uczestniczyłem w wycieczce- pielgrzymce 03.09.-08.09.2018r. pod tyt. "Do Ojca Pio". Profesjonalni piloci ( pani Ania i pani Małgosia ) z ogromnym doświadczeniem i zaangażowaniem. Plan zrealizowany w 100 % Hotele 10 pkt. Wyżywienie 10 pkt. Poczucie bezpieczeństwa i opieka pilota 11 pkt ! Z czystym sumieniem POLECAM Mondo Travel Odpowiedz Link
eleonora0012 Re: Mondo travel 19.11.18, 14:11 Kolejna świetna pielgrzymka z Mondo Travel! Tym razem objazdówka po centralnych Włoszech w terminie 14-21.10.2018. Z Warszawy do Rzymu samolotem, potem autokar, potem do Polski znowu samolotem. Rzym, Asyż, Casia, Loretto, Lanciano, San Giovanni Rotondo, Monte San Angelo, Monte Carlo. Pani Ania - pilotka - absolutnie niezastąpiona! Świetni lokalni przewodnicy z olbrzymią wiedzą. Mnóstwo doznań duchowych i estetycznych. Organizacja i logistyka dopięte na ostatni guzik. Bez żadnych nieprzyjemnych niespodzianek. Zaangażowanie, profesjonalizm, serce - nic się nie zmieniło i nic się nie zepsuło. Wszystko na najwyższym poziomie. Mam absolutne zaufanie do tego biura. Nie był to pierwszy nasz wyjazd i na pewno nie ostatni. Już teraz planujemy kolejny w przyszłym roku. Polecam z całego serca! Odpowiedz Link
xxxxttt Re: Mondo travel 30.01.19, 18:24 Polecam to biuro. Wyjazd do Rzymu i Watykanu spełnił moje oczekiwania. Pilotka p.Ania zapewniła dobry hotel, umożliwiła zobaczenie najważniejszych obiektów. Zwiedzanie uatrakcyjniły racjonalne przerwy na kawę i pyszną pizze. Wszystko przebiegło zgodnie z planem. Odpowiedz Link
ela.roszkowska Re: Mondo travel 02.02.19, 09:48 Biuro Mondo Travel mogę polecić z pełną odpowiedzialnością. Profesjonalizm i zaangażowanie na 100 %. Pilot p. Ania Bartczak to odpowiednia osoba na właściwym stanowisku - niesamowita, przemiła, otwarta, elastyczna. POLECAM! Odpowiedz Link
czajol Re: Mondo travel 15.02.19, 19:56 Z pełnym przekonaniem polecam korzystanie z usług Mondo Travel. W styczniu po raz drugi miałam przyjemność być na wyjeździe w Rzymie i Watykanie zorganizowanym przez Biuro. To co, moim zdaniem najważniejsze, to rzetelność i sumienność organizatorów. Wyjazd był dla młodzieży gimnazjalnej, na zamówienie szkoły. Od początku organizacji wyjazdu bardzo miła i przyjacielska relacja, możliwość uzgadniania szczegółów, pertraktacji warunków, wspólne ustalanie programu, i dotrzymanie obietnic i warunków umowy, a nawet dodatkowe bonusy dla uczestników. Organizatorzy dbali, aby program był zrealizowany z nawiązką i w fajnej atmosferze. Świetnie potrafią dostosować ofertę do potrzeb grupy (wcześniejszy wyjazd był dla grupy osób dorosłych), kapitalnie rozpoznają potrzeby klienta, np. nastolatków. Bardzo odpowiadała mi wysoka kultura osobista organizatorów. Wielką zaletą Mondo Travel jest fakt, że znają doskonale Rzym i jego historię i kapitalnie dyskontują to w pokazywaniu Wiecznego Miasta. W Rzymie dysponują też bardzo dobrymi lokalnymi przewodnikami, klasa! Uważam, że Mondo Travel buduje swoją markę na pozyskiwaniu zaufania klientów przez solidne wywiązywanie się z umowy. Już planują ponowne skorzystanie z oferty Mondo Travel, pozdrawiam Panią Anię i Pana Marka. I Polecam. Odpowiedz Link
xx1955xxxx Re: Mondo travel 13.04.19, 06:20 Witam- właśnie wróciłam z mężem z pielgrzymki z biura Mondo Travel, pielgrzymka przeszła moje najśmielsze oczekiwania, wspaniała organizacja , wspaniała kochana pani pilot HANIA SOLTYSIUK, która oddala swoje serce i wiedzę uczestnikom pielgrzymki, Uważam ze pielgrzymka pozostanie w mej pamięci na cale życie , wspaniali ludzie i organizacja, POLECAM firmę MONDO TRAVEL - TO BIURO JEST NAPRAWDĘ GODNE POLECENIA. Serdecznie pozdrawiam Odpowiedz Link
fiastan Re: Mondo travel 13.04.19, 15:43 BIURO MONDO TRAVEL Spełniło nasze oczekiwania ,wzorowa organizacja pielgrzymki rodzinna atmosfera za sprawą pilota pani Hani którą serdecznie pozdrawiamy.Dla tego biura każdy pielgrzym jest ważny potrafią zorganizować indywidualną pomoc w razie niedyspozycji.Posiadają wspaniałych i doświadczonych przewodników takich jak pani Beata, Małgosia czy ks.Bogdan.których można słuchać godzinami i ciągle za mało.Jeżeli będziemy mieli okazję to na pewno skorzystamy ponownie z oferty tego biura. Dorota i Stanisław. Odpowiedz Link