Dodaj do ulubionych

jomsborg za 6 zł

02.09.11, 10:59
Dlaczego urzad reklamuje odplatną impreze prywatnej firmy?
www.zoliborz.org.pl/data/calendarFiles/ulotka-piknik_wrzesien-2011.pdf
Obserwuj wątek
    • jacek1f hm, a Ty? Dlaczego? :-) Chyba zeby dobrze zrobic 02.09.11, 11:10
      mieszkancom dzilenicy, bo to oni wydali zgode i udogodnienia rozne zeby sciagnac Warownie nda Wisle tu.
      I Warownia placi podatki dzielnicy?
      Pewnie dlatego....
      • Gość: niezłośliwy;) Re: hm, a Ty? Dlaczego? :-) Chyba zeby dobrze zro IP: *.ip.netia.com.pl 05.09.11, 11:58
        Nie uważasz, że UD nie powinien reklamować komercyjnego przedsięwzięcia?
        To nie jest zbyt etyczne działanie i nie na takie zachowania płacą podatki mieszkańcy dzielnicy.
        • Gość: fun Re: hm, a Ty? Dlaczego? :-) Chyba zeby dobrze zro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.11, 09:36
          A ja tam uważam, że nieetyczne to byłoby niezauważanie przez Urząd, że coś się dzieje. Jakie to komercyjne przedsięwzięcie, trochę zabawy i ciekawostek dla dzieciaków. A na jakież to zachowania płacą podatki mieszkańcy? zresztą nie wiem jaka to ogromna kasa z podatków
          została wydana na krótką informację, że coś się tam dzieje?
          • realestate1 a tam sie coś działo? 06.09.11, 10:30
            a tam sie coś działo? Jak przyjedzie obciachowe wesołe miasteczko to też uwazasz że urzad powinien zachecac do kupowania biletow na karuzele?
            • Gość: fun Re: a tam sie coś działo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.11, 10:50
              Uważam, że jak jest wesołe miasteczko, to poinformowanie ludzi, że jest wesołe miasteczko, z informacją co w nim jest, nie stanowi specjalnej grandy ani obciążenia dla budżetu. Są ludzie, którzy do wesołego miasteczka chętnie pójdą. Skoro tzw. Jomsborg znajduje się na terenie dzielnicy to nie widzę niczego zdrożnego, ze dzielnica o tym informuje. Być może nie wszyscy wiedzą, i tyle.
    • Gość: mf Re: jomsborg za 6 zł IP: *.play-internet.pl 04.09.11, 23:10
      BYłem dziś z córką
      Całkowita porażka !!!
      Czułem się zażenowany tym co zobaczyłem w "warowni"
      Wydawało mi się że służy tylko do wyciągania kasy z kieszeni małych gości.
      Wszystko płatne i bardzo mało ciekawe. Stroje co najmniej dziwne, połączenie gumofilców z suknem wojów ( nie żartuje ) . Żadnej ciekawostki dla dzieciaków za to stragany , stragany , knajpa. Dziwię się za co pobierają jakąkolwiek opłatę
      Ręce mi opadły jak zobaczyłem co się tam dzieję. Wszelkie konkurencie, ciekawostki dla dzieci PŁATNE !!!! i malo CIEKAWE !
      Zdecydowanie NIE POLECAM !!!! Moja córka była strasznie znudzona ja także a poza tym byłem lekko poirytowany (delikatnie powiedziawszy). nic ciekawego nie znalazłem , na piwo mogę iść w bardziej urokliwe miejsca a pseudo pamiątki można zrobić samemu i będą o wiele fajniejsze.
      Konkluzja - szkoda tych 6 zł na wizytę w tym miejscu, a w zasadzie to bardziej szkoda czasu na dojazd i zawieszenia samochodu żeby tam dojechać.
      Male ciasne zakurzone i nieciekawe - bardzo nieciekawe
      Miejsce to służy do zarabiania kasiory a na bardzo dalekim miejscu jest edukacja - jeśli takowa jest.
      ZDECYDOWANIE NIE POLECAM ODWIEDZANIA TEGO PRZYBYTKU !!!!!!!!!
      Pozdrawiam Maciek
      • Gość: RSM Re: jomsborg za 6 zł IP: host-* 06.09.11, 09:48
        Byłem z synami (9 i 4 lata) w sobotę - dzieciaki zachwycone - pewnie by były mniej gdybym ich zabrał na wystawę Barbi ;). Dla chłopaków rewelacja, może rzeczywiście dla grzecznych dziewczynek mało - ale to już z nazwy imprezy było wiadomo (choć jakaś animatorka zajęcia z włóczką też prowadziła).
        A że płatne też jestem zadowolony, bo nie było tabunu ludzi, którzy przyszli na chwilę.
        Jedyny minus - dwoje (jeden + jedna) zbyt głośnych "legionistów"
        • realestate1 Re: jomsborg za 6 zł 06.09.11, 10:33
          Bylem szerszą grupą.
          Dzieci obojga plci.
          Zgodna opinia: "nic ciekawego"
          ..ot taki wiejski odpust.
      • Gość: sympatyk Jomsborga Re: jomsborg za 6 zł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.11, 14:03
        To jest prywatne miejsce wybudowane za prywatne pieniądze bez udziału miasta, które się nie dorzuca do utrzymania tego wyjątkowego w skali Warszawy i pewnie Polski, miejsca. Musi się utrzymać z własnych środków a jest to bardzo trudne, bo zainteresowanie jest mniejsze niż oczekiwano. Czego Pan oczekiwał, że będą od wejścia Panu usługiwać i zabawiać, bo wpłacił Pan kilka złotych za bilet? Jakby miasto płaciło za utrzymanie to wtedy tacy Jak Pan marudzili by że POdatki idą na utrzymanie prywatnego biznesu. Dzieciaki mają świetną lekcję historii i mogą popuścić wodze wyobraźni i fantazji. mam nadzieję, że utrzymają się i będą z nami już zawsze.
        Tworzy to grupa fascynatów oddanych sercem idei historii.
        • Gość: Grisza A akt wlasnosci tego prywatnego miejsca, gdzie IP: 91.186.72.* 07.09.11, 10:58
          mozna obejrzec?
          • realestate1 Re: A akt wlasnosci tego prywatnego miejsca, gdzi 07.09.11, 11:04
            ZDECYDOWANIE NIE POLECAM ODWIEDZANIA TEGO PRZYBYTKU !!!!!!!!!

...a może tak pochodzić po radnych i zapytać ile to oni płacą dzielnicy za dzierżawę?
            • Gość: fun Re: A akt wlasnosci tego prywatnego miejsca, gdzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.11, 09:44
              Jasne, lepiej niech sobie leży pusta gleba.
        • realestate1 Re: jomsborg za 6 zł 07.09.11, 10:58
          buta tego "sympatyka" jest straszna.. brrr
          • Gość: zadowolony Re: jomsborg za 6 zł IP: *.dynamic.chello.pl 16.11.11, 22:48
            Nie wiem czy bywałeś w tym miejscu 2 lata temu, ale był to fragment naszej dzielniy zapomniany przez wszystkich a znajdujący się we władaniu tzw. kochających inaczej. Odkąd pojawili się tam Wikingowie to geje przestali się tam pojawiać i przynajmniej z psem się można wieczorem spokojnie przespacerować. Wg mnie przydałaby się jeszcze kładką nad wisłostadą ale to duża inwestycja i bez pomocy miasa raczej trudna do zrealizowania. Uważam że bardzo dobrze się stało że dzielnica pozwoliła robić coś na tym terenie.
            A osobisty odbiór atrakcji jakie prezentują Wikingowie na grodzie jest prywatną sprawą każdego z nas. Mi osobiście bardzo się podobało, i czekam na dalszy rozwój tego miejsca. Może w przyszlym roku uda się taka większa impreza jak w 2010 ??

• Gość: O. Re: jomsborg za 6 zł IP: 91.224.144.* 07.09.11, 11:50
      Moje dziecko już odwiedziło Warownię i było zadowolone.
    • Gość: wiking Re: jomsborg za 6 zł IP: *.205.34.236.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 09.11.11, 10:20
      Odpowiadam zainteresowanym;
      Teren pod warownię jest dzierżawiony od Dzielnicy Żoliborz.
      Koszt dzierżawy - ok. 1700 zł miesięcznie (dzierżawa + podatek gruntowy).
      Dzierżawcą jest nasza fundacja o nazwie Fundacja Historyczna. Fundacja jest biedna i sami musimy ją finansować, więc gdyby ktoś chciał się dołożyć - to serdecznie zapraszamy, bo krezusów z listy "Wprost" wśród nas (niestety) nie ma.
      Poprzednio było tam puste pole i Dzielnica nie miała z tego nic.
      Zupełnie nie rozumiem zarzutów pod adresem Dzielnicy, że na swoim portalu informuje o takich wydarzeniach jak nasz piknik historyczny. Było to wydarzenie popularyzujące polską historię i kulturę. Przecież ten portal, między innymi, po to właśnie jest żeby o takich sprawach informować mieszkańców i nie żadnego znaczenia czy wstęp jest płatny, czy bezpłatny.
      A gdyby była informacja, np. o płatnym koncercie, to co ? Też niedobrze ?
      W naszym gronie jest wielu archeologów i historyków, którzy mają pojęcie o tym co robią, np. pokazy tkactwa i garncarstwa robili archeolodzy z Państwowego Muzeum Archeologicznego w Warszawie. Staramy się odtwarzać historię na tyle wiernie, na ile współczesność pozwala i przekazywać tę wiedzę dorosłym i dzieciom.
      Że nie wszystkim się to podoba, to przykre, ale na to już nic nie poradzimy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka