Dodaj do ulubionych

Wódka kontra edukacja

25.05.04, 08:43
Aż strach pomyśleć, kto wprowadzi się do pawilonu koło mojego osiedla - w
końcu może tam powstać ognisko przedszkolne i po butelkę piwa będzie trzeba
jeździć do centrum handlowego, które stoi w polu i póki co odbiór koncesji mu
nie grozi. Gorzej, gdy na tym polu ktoś zechce postawić szkołę.
Obserwuj wątek
    • Gość: Prawica Razem Re: Wódka kontra edukacja IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.05.04, 09:42
      Żoliborsko-bielańska gazeta Prawica Razem zaprasza na swoją stronę internetową:
      www.prawicarazem.wizje.net
      O sprawie sprzedaży alkoholu w Klaudiuszu pisaliśmy już ponad półtora roku.
      SPrawa dotyczy też wielu innych sklepów na Bielanach, m.in Żabki na
      Rudnickiego. Też są zbierane podpisy.
      • d.z Re: Wódka kontra edukacja 25.05.04, 10:22
        A w jakim my świecie żyjemy???
        Demonstracjom nie, alkoholowi nie a z drugiej strony przyzwalamy na to by
        skorumpowana władza mataczyła co chwilę.
        Czepiamy się głupot a o sprawach większych nie myślimy typowe dla wiejskiej
        mentalności - moja chata z kraja!
        a dalej niech się dzieje co chce.
        Ot brak społeczeństwa obywatelskiego wyłazi na każdym kroku.
        Walczmy wiec ze sklepikami z alkoholem by młodych nie demoralizowały.
        W tym samym czasie pozwalajmy by młodzi ci (tak jak w Opolu) mogli kupować
        temety maturalne (lub same matury na bazarach) pozwalajmy młodym na kupowanie
        praw jazdy itp. itd. a w końcu dajmy przyzwolenie by sobie lewe renty w ZUS-ie
        załatwiali.
        Będziemy mieć spokojne sumienie jak sądzę.
      • Gość: ula Re: Wódka kontra edukacja IP: *.renenka.net / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.04, 19:18
        Nie kpij sobie, jaka prawica i jakie razem. Zwykłe, prostackie kołtuństwo,
        które z zza firanki swojego okna spogląda, komu tu jeszcze przykopać.
        Tak się składa, że znam tę "prawicę" żoliborsko-bielańska, która poza
        awanturnictwem nic nigdy dobrego nie zrobiła, panie gucie o parlamentarnych
        apetytach. Trzymając się sutanny pobliskich proboszczy, wznoszą gorące modły,
        by Kowalski złamał nogę.
      • Gość: Klient Re: Wódka kontra edukacja IP: *.acn.waw.pl 25.05.04, 21:22
        Mam genialny pomysl. Wykopac Angloschool z obecnej lokalizacji......
        a w jego miejscu zrobic knjape :)))))
        Albo "salon masazu" ze znizkami i kartami czlonkowskimi dla mieszkancow....
        a ha, drink i trzecia godzina oczywiscie gratis.
    • Gość: Syfon z Klaudyny Re: Wódka kontra edukacja - oczami mieszkanca IP: *.fzk.de / *.fzk.de 25.05.04, 13:03
      Ludzie, paranoja.
      Wiecie jak to wyglada w realu? - Z jednej strony jest sklep, z drugiej szkola,
      kiedys byl sklep tzw. Elektronik, bo jakies czesci elektronicznoelektryczne
      mieli, ale upadl smiercia naturalna. Szkola istnieje tam chyba nie od dzis, bo
      jak pamietam, to zalozono ja jakis czas temu. I jakos nikomu, to nie
      przeszkadzalo, ludzie szli do Klaudiusza po piwo, make i inne dyrdymaly, siadali
      na laweczkach, pograli w pingponga i cieszyli sie zyciem. A teraz ktos sie
      dopatrzyl, ze tam wodke sprzedaja. A slyszalem o takim przypadku, bardzo
      podobnym, gdzie sprawe rozwiazano polubownie - nie widac bylo sklepu ze szkoly
      (chyba najmniejszy odstep to 150m). Wspominane przedszkole jest pewnie o troche
      wiecej. Ale co mnie bardziej dziwi, to dyrekcja mojej kochanej SP 53, ktora
      zreszta ukonczylem, nie interweniowala. A nie sadze aby nie wiedzieli, ze sklep
      sprzedaje alkohol. Moja droga do szkoly bylo przejscie kolo wspomnianego
      Klaudiusza, obecnej szkoly jezykowej. I co? zdeprawolalo mnie? Stoczylem sie na
      margines? Jesli tak, to daj Boze innym taki margines.

wedlug mnie, to urzedasy z Urzedu Gminy nie mieli mu jak dokopac, to odczekali
      na moemnt, kiedy skonczy sie waznosc koncesji i po prostu nie przedluzyly. By
      posluzyc sie cytatem - w imie zasad, sk*******synu.

pozdrawiam serdecznie mieszkancow bloku 18.

Jakub

• Gość: xxx Finanse?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.04, 13:52
      Tzn. teraz, gdy spoldzielnia przyznala sie do winy, to powinna wyplacic
      sklepowi odszkodowanie za utrate zyskow???? Jest to zasadnicza sprawa - bo w
      skali paru miesiecy, mowimy o kilkuset tysiacach zl.
      • Gość: olo Re: Finanse?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.04, 14:22
        Kolejny dowód na to, że żyjemy w państwie urzędników. Nigdy się nie nauczą, że
        ich pensje idą z naszych podatków, nigdy. Facet pewnie zwinie sklep, zwolni
        pracowników, którzy pójdą na zasiłek albo do szarej strefy, ale urzędnicy mają
        to w d...
        współczuję właścicielom sklepu.
    • Gość: Klient Re: Wódka kontra edukacja IP: *.acn.waw.pl 25.05.04, 15:52
      Wszystko podpisze, żebym znów mógł w Klaudiuszu kupic browar. Pozdr z Klaudyny
      6.
      • Gość: KLAUDIUSZ Re: Wódka kontra edukacja IP: *.acn.waw.pl 25.05.04, 20:21
        DZIĘKI ZA INICJATYWĘ .POZDRAWIA ZAŁOGA KLAUDIUSZA.
    • Gość: Gosposia Re: Wódka kontra edukacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.04, 18:36
      To jest totalne odwrócenie kierunku załatwianaia sprawy przez urzędników,
      pytanie: dlaczego szkoła dostała zgodę na prowadzenie działalności w otoczeniu
      punktów sprzedaży alkoholu?
      No, a to dlatego, że urzędnik nie zadał sobie trudu sprawdzenia wszystkich
      okoliczności towarzyszacych wydaniu zgody i podszedł do tematu sztampowo -
      przecież szkoła nie jest dla nikoga zagrożeniem a że przy okazji podeptał
      czyjąś wieloletnia pracę ???
      Urzędnik powinien odpowiadać personalnie nie tylko za decyzje na TAK ale
      również za decyzje na NIE
      • Gość: KLAUDIUSZ Re: Wódka kontra edukacja IP: *.acn.waw.pl 25.05.04, 20:16
        DZIEKI ZA WSPARCIE ZRESZTA DZIĘKI WSZYSTKIM-SZKODA TYLKO ZE NIC W TYM TEMACIE
        NIE MOZEMY ZROBIC CHOC TAK DUZO WIEMY-MYSLE ŻE TO SIE ZMIENI .POZDRO.
    • perski_dziadzio Z życia stolicy korupcji 25.05.04, 19:27
      Przy al.Solidarności 92(ul.Żelaznej 95) były delikatesy "Robert", w których na
      początku nie było alkoholu. Po jakimś czasie sklep dostał koncesję na sprzedaż
      alkoholu mimo tego, że od drzwi sklepu do drzwi przedszkola przy Żelaznej 97
      nie ma nawet 20m, a Urząd (wówczas Gminy) Wola (al.Solidarności 90) był
      vis'a'vis sklepu (ul.Żelazna ma ok. 20m szerokości pomiędzy liniami zabudowy).
      To właśnie TEN urząd wydał ww. koncesję. Czy to możliwe bez łapówy?
      Oceńcie sami.
      Inny przykład:
      Znajomy od lat dzierżawił teren od ZDM na strzeżony parking. Co roku niósł
      łapówę i dostawał przedłużenie dzierżawy. Parking funkcjonował coraz gorzej,
      więc za którymś razem załatwił formalności jak zawsze, ale łapówy nie zaniósł.
      Zgadnijcie, czy instytucja kierowana wówczas przez dyr.Szawłowskiego
      przedłużyła (jak co roku) dzierżawę? Odpowiadam: NIE. Teren dotychczasowego
      parkingu (z braku INNYCH chętnych) nie został wydzierżawiony NIKOMU. Nie ma
      łapówy? To damy nauczkę niepokornemu. Że nasza instytucja straci na
      niewykorzystanym terenie? A co nas to obchodzi - myślą urzędnicy - skoro MY nic
      z tego nie będziemy mieli?
      Wracając do p.Klaudiusza. Może zapomniał Pan coś zanieść do urzędu?
      PS. Pozdrowiena dle P.Salety. Ja WIEM, że w sporze z T.Szawłowskim prawda była
      po Pańskiej stronie. Pan tylko nie był w stanie jej udowodnić. Trafił Pan na
      zawodowców, będąc widać w dziedzinie korupcji amatorem.
    • Gość: RAFAŁ Z 18 Re: Wódka kontra edukacja NA KLAUDYNY IP: *.klaudyny.waw.pl / *.waw.pl 25.05.04, 22:02
      KOMU TO PRZESZKADZA TERAZ? PO TYLU LATACH? JAKIEŚ SZKOLE ANGIELSKIEGO? GDZIE
      RANO WPADAJĄ NA NAUKI LUDZIE Z RÓZNYCH FIRM A PO POŁUDNIU DZIECIAKI Z SZKOŁY. A
      JA MUSZE . ZAPIERNICZAĆ DO GLOBIEGO, I CO NAJGORSZE STAC W KOLEJCE DO KASY JAK
      ZAWSZE OKOŁO 10-15 MIN!!!!!! TAK SIĘ CZEKA DO KASY . JAK POD NOSEM MIAŁEM
      MOŻLIWOŚĆ KUPNA PIWA WINA DO OBIADU.... WIEM ,ŻĘ TEN I INNE KOMENTAŻE NIE
      POMOGĄ ALE NIECH LUDZIE WIEDZĄ JAK PIĘKNIE I NAS Z KLAUDYNY DOTYKA WŁADZE
      SKOŃCZONYCH DEBILI .. POZDRAWIAM KLAUDIUSZ I PERSONEL
      P.S. MAMY NADZIEJE ,ŻE SPADEK OBROTÓW NIE SPOWODUJE ZWOLNIEN PERSONELU *- JAK
      ZAWSZE MIŁY

PRZYJACIEL Z KLAUDYNY 18
    • pan_pndzelek Przestrzeganie Ustawy o Trzeźwości 26.05.04, 12:23
      Uważam, że BEZWZGLĘDNIE należy przestrzegać zapisów światej i jakże potrzebnej
      w naszym życiu społecznym Ustawy o Wychowaniu w Trzeźwości!!!

NATYCHMIASTOWO I NIEODWOŁALNIE należy zamknąć wszelkie placówki oświatowe
      (szkoły, przedszkola, żłobki) leżące bliżej niż 150 metrów od sklepów i knajp z
      gorzałą!!!Jak można nieprzestrzegać podstawowych zapisów ustawowych?!

Prawo w Polsce MUSI PRAWO ZNACZYĆ!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka