Dodaj do ulubionych

Krasińskiego 59, Wardom, Żoliborz

IP: *.tvn.pl 07.01.13, 17:07
Krasińskiego 59 - wiecie coś może o terminie zakończenia budowy? w którym dokładnie miejscu ma stanąć nowy budynek C i czy nie zasłoni mieszkań lokatorom z pierwszej klatki bud.A?
Obserwuj wątek
    • sibeliuss Re: Krasińskiego 59, Wardom, Żoliborz 07.01.13, 20:24
      Gość portalu: marcinko napisał(a):

> Krasińskiego 59 - wiecie coś może o terminie zakończenia budowy? w którym dokła
      > dnie miejscu ma stanąć nowy budynek C i czy nie zasłoni mieszkań lokatorom z pierwszej klatki bud.A?

Osiedle jest budowane bez żadnego planu? Developer utrudnia dostęp do dokumentów?
      • Gość: Paweł Re: Krasińskiego 59, Wardom, Żoliborz IP: *.com 08.01.13, 01:43
        E tam, żeby to deweloper. To inwestycja szanownej Spółdzielni, która najlepsze lokale miała sprzedane od początku:)))
        Szanowny Kliencie, dobierając wymarzony lokal, pamiętaj o poszerzaniu Krasińskiego, o którym dział inwestycji szanownej spółdzielni nic nie wie:-))

• sibeliuss Re: Krasińskiego 59, Wardom, Żoliborz 08.01.13, 08:07
          Wizualizacja bloków na Rydygiera tez ma w tle las :)
        • Gość: a33 Re: Krasińskiego 59, Wardom, Żoliborz IP: 217.153.131.* 08.01.13, 12:07
          Pawle wiesz może coś więcej o poszerzeniu Krasińskiego? Ja rozpytałem w wydziale geodezji i powiedzieli, że coś tam jest planowane, mają nawet nie jeden a kilka planów ale... dokładnie kiedy ma to ruszyć nie wiadomo, być może w jakiejś odległej przyszłości. Głównym wyznacznikiem, czy poszerzyć Krasińskiego będzie badanie poziomu natężenia ruchu w tym obszarze już po wybudowaniu wszystkich nowych inwestycji na żoliborzu przemysłowym (w sumie ok. 20 tys mieszkańców pod koniec roku 2015). Być może, dla usprawnienia ruchu w zupełności wystarczy wykonanie planowanego przedłużenia ulicy Rydygiera aż do ul. Powązkowskiej. Czas pokaże.
          Pozdrawiam,
          A33
          • wilson05 Re: Krasińskiego 59, Wardom, Żoliborz 08.01.13, 12:38
            Poszerzenie Krasińskiego jest wpisane do planów miejscowych obowiązujących:
            www.mapa.um.warszawa.pl/Dane/Plany/Zoliborz/18.01_plan.pdf
            www.mapa.um.warszawa.pl/Dane/Plany/Zoliborz/18.10_2_plan.pdf
            i przygotowywanych:
            ds2.maxus.com.pl/plany/1/plik/878/pl
            Ale na razie nikt nie ma zamiaru tej ulicy poszerzać (bo i po co?) i w przewidywalnej przyszłości to nie nastąpi.
            • Gość: Paweł Re: Krasińskiego 59, Wardom, Żoliborz IP: *.com 08.01.13, 15:12
              Póki co poszerzenie nie jest w planach inwestycyjnych miasta (bo i po co) - tu zgoda. Jednak jeśli ktoś ignoruje taki temat i kupuje mieszkanie w perspektywie wielu lat - tego nie rozumiem. Za 5, a może dopiero za 10 lat zacznię się krzyk, że kopią, że po co poszerzają... Przypominam, że docelowo nie tylko o poszerzenie tu chodzi, ale nawet o pociągnięcie tramwajów z Pl.Wilsona (być może wprost z mostu Krasińskiego z Bródna) prosto Krasińskiego do Powązkowskiej i stąd Powązkowską na Bemowo. To jednak tak daleka pieśń przyszłości, że nie ma o co kruszyć kopii.
              Kolejna sprawa, to wydłużenie Krasińskiego aż do Prymasa (jest na to trzymana rezerwa w planie) co z pewnością zwiększyłoby ruch na tej ulicy. To też daleka przyszłość.
              Jednakże samo poszerzenie miałbym realnie na uwadze, osobiście takiego problemu nie mam bo nie wybieram mieszkań z widokiem na ulicę, jeśli jednak to komuś nie przeszkadza niech bierze widok na Krasińskiego ze świadomością, że kiedyś ta ulica będzie 2x szersza.
              Nieskromnie zauważam, jako stały mieszkaniec, że od wielu miesięcy gwałtownie rosną korki na Krasińskiego przed Broniewskiego, utyka w tym moje ulubione 122. Jeśli taka sytuacja będzie się utrzymywać/pogarszać to z pewnością przyspieszy to decyzje o przebudowie świateł lub poszerzeniu Krasińskiego przynajmniej w rejonie skrzyżowania.
              Co do przedłużenia Rydygiera zgoda, tyle, że najpewniej czeka nas z kolei zamknięcie Rydygiera od Matysiakówny. Czy to coś pomoże? Wątpię.

--
              Walczymy o mikrobusy z Przasnyskiej i Włościańskiej do Marymontu!
    • Gość: cbabc Re: Krasińskiego 59, Wardom, Żoliborz IP: *.centertel.pl 07.01.13, 21:18
      wydawanie kluczy do przeprowadzania remontow maja byc wydawane podobno juz gdzies kolo lipca, warunkiem jest wplata całej kwoty wartosci mieszkania. Przekazanie mieszkan lokatorom pod koniec roku
      • larson Re: Krasińskiego 59, Wardom, Żoliborz 11.01.13, 13:50
        To musi być interes życia - odbierasz klucze do nowego mieszkania po to żeby od razu przeprowadzić w nim remont :)
        • Gość: marcinko Re: Krasińskiego 59, Wardom, Żoliborz IP: *.tvn.pl 11.01.13, 14:09
          ale, to może być przecież NIESAMOWITA FRAJDA takie urządzanie/wykańczanie mieszkania! Oczywiście, nie od razu wszystko urządzisz tak jak byś pewnie chciał, bo to kosztowna sprawa, ale powolutku, stopniowo, na ile pozwolą finanse... Odnosząc się jeszcze do kwestii remontów i "specjalistów" od tych spraw - mój znajomy zakupił mieszkanie na Wilanowie, wynajął ekipę remontową i ...masakra. Nierówno położona glazura w łazience, gres w przedpokoju położony chyba w stanie mocno "procentowym". Zapłacił niemało pieniędzy, stracił parę miesięcy na remont i wyszło jak wyszło...
          • larson Re: Krasińskiego 59, Wardom, Żoliborz 11.01.13, 14:17
            urządzenie / wykończanie mieszkania a remont to dwie różne rzeczy...
    • Gość: marcinko Re: Krasińskiego 59, Wardom, Żoliborz IP: *.tvn.pl 11.01.13, 13:40
      z informacji uzyskanych w SBM wynika, że budowa nowego budynku C ruszy latem tego roku. Będzie miał maks. 6 pięter i ... będzie osłoną przeciw hałasom z ulicy Krasińskiego dla budynku A :) Jeżeli chodzi o to czy popsuje widok z okien sypialni lokatorom z pierwszej klatki? ... no popsuje ... wyjątkiem są mieszkania na 7 i 8 piętrze :) - ale one są z zupełnie innej bajki ;).
      Przyszli lokatorzy Krasińskiego 59/59A - piszcie coś na forum.
      • Gość: Premo Re: Krasińskiego 59, Wardom, Żoliborz IP: *.opera-mini.net 11.01.13, 14:40
        Ujawnijcie proszę, jakie tam wyszły ostateczne ceny za metr? Czy ten bud.C będzie tańszy, dobrze rozumiem sugestię?
        • Gość: marcinko Re: Krasińskiego 59, Wardom, Żoliborz IP: *.tvn.pl 11.01.13, 14:55
          ceny w budynkach A,B znajdziesz na stronie SBM, cen mieszkań w bud.C jeszcze chyba nie udostępniono
      • mevrick7 balustrada_balkonowa 03.03.13, 21:05
        Witam wszystkich przyszłych lokatorów.
        W piątek byłam na budowie i przeżyłem szkok, jak zobaczyłem element balustrady zamontowany na 1 piętrze. Zwykłe metalowe płaskowniki w odległości 5 cm od siebie. Element nieadekwatny do ceny!
        Z zazdrością popatrzyłem na piękne szklane balustrady u sąsiadów...cena metra porównywalna a standard...
        Jedźcie zobaczcie, oceńcie... może byśmy spróbowali interweniować w Wardomie.
        Pozdrawiam
        mevrick7
        • Gość: marcinko Re: balustrada_balkonowa IP: *.tvn.pl 04.03.13, 10:50
          rzeczywiście nie za ciekawie to wygląda, ja jestem oczywiście za szklanymi, z metalowych po jakimś czasie odpada farba, trzeba to skrobać, malować itd., szklane są łatwiejsze w utrzymaniu. A czy ktoś już może wie jakie będą ścianki działowe w ogrodach zimowych - matowe czy przeźroczyste, jeżeli przezroczyste to super, matowe natomiast trochę ograniczą nam widok...
          pozdrawiam
          m.
        • Gość: faworek Re: balustrada_balkonowa IP: *.dynamic.chello.pl 04.03.13, 22:24
          Też zgrzytam zębami jak patrzę na te barierki i trochę dziwie się że takie wybrali. Szklane lub ze stali nierdzewnej są i ładniejsze i chyba tańsze w utrzymaniu, te z pewnością trzeba będzie malować, trochę lata 90-te. Ale trzeba przyznać że dokładnie takie są na wizualizacji więc może i te piękne drzewa się nagle pojawią :)
          @marcinko z tego co rozmawiałem na budowie to ścianki pomiędzy sąsiednimi loggiami mają być zupełnie nieprzezroczyste od dołu do góry (chyba coś w stylu panelu drewnopodobnego) natomiast pozostałe ściany ogrodu zimowego to w większości zwykła szyba tylko dołem nieprzezroczysty pas.
          Pozdrawiam sąsiadów
          • Gość: marcinko Re: balustrada_balkonowa IP: *.tvn.pl 05.03.13, 11:28
            faworku masz może jakieś info na temat wykonania ścian zewnętrznych budynku A od strony ul.Krasińskiego? czy na ten ciemny tynk który jest teraz położony na styropianie, pójdzie biała farba strukturalna czy będą położone panele w białym kolorze? ta druga opcja byłaby lepsza bo ściany zewnętrzne byłyby wtedy idealnie równe
            • Gość: faworek Re: balustrada_balkonowa IP: *.dynamic.chello.pl 05.03.13, 21:21
              Obawiam się że to będzie struktura i gdzieniegdzie panele drewnopodobne chociaż głowy sobie nie dam uciąć. Trzeba przyznać że elewacja nie jest najwyższych lotów, pewnie spółdzielnia dała takie wytyczne pracowni architektonicznej a ci się do nich zastosowali. No cóż, mam nadzieję że przynajmniej powierzchnie wspólne będą przyzwoicie wykończone.
              Czy dostaliście zaktualizowane plany mieszkań? U mnie zmienił się tylko rysunek drzwi prowadzących z ogrodu zimowego do loggi - dodano taki prostokącik który chyba ma oznaczać znajdujący się tam wentylator... Dobrze myślę?
              • Gość: marcinko Re: balustrada_balkonowa IP: *.tvn.pl 06.03.13, 12:40
                a propos zaktualizowanych planów mieszkań - ja takowych jeszcze nie otrzymałem. Wardom wysyłał jakieś info w tej sprawie mailem? ten prostokącik to moze być wentylator, bo oświetlenie ma inne oznaczenie. Masz już położone tynki w mieszkaniu?
                • mevrick7 balustrada_balkonowa 06.03.13, 20:47
                  Witam,
                  mam rozumieć, że szanowni sąsiedzi pogodzili się z balustradą jak za czasów serialu Alternatywy 4...
                  W III klatce (tam gdzie 8 pięter) budynek A kładą tynki na 5 piętrze.
                  Nie wiem czy wiecie, ale balustrada będzie zamontowana również za ogrodem zimowym.
                  Pozdrawiam
                  mevrick7
                  • Gość: marcinko Re: balustrada_balkonowa IP: *.tvn.pl 07.03.13, 12:00
                    @mevrick7, napiszę dziś do Wardomu i zapytam sie czy te żelazne balustrady zostaną, czy też jest jeszcze jakaś możliwość zamiany na szklane. Mimo, że oczywiście szklane balustrady są łatwiejsze w utrzymaniu, jednak, te żelazne też dość ciekawie wyglądają... na ulicy Piaskowej 6 ci sami architekci (JK) zaprojektowali w budynku bardzo podobne żelazne balustrady i w realu wygląda to nawet całkiem całkiem. Dziś rano byłem na budowie i wygląda, że tynki ruszyły też na 6 pietrze. Kończy się również ocieplanie wełną mineralną korytarzy. A czy sąsiedzi porobili już fotki układu kabli elektrycznych w swoich mieszkaniach? - bo po tynkach nic juz nie bedzie widać i przy późniejszych wierceniach dziur w ścianach można trochę narozrabiać z elektryką :)
                    • Gość: kot Re: balustrada_balkonowa IP: *.ingbank.pl 11.04.13, 17:43
                      Witajcie, widzę ze juz sporo osob zdecydowało sie na inwestycje Wardomu przy Krasinskiego. Czy w inwestycji byly kom.lok.? bo teraz chyba juz nie ma:/
                      Czy cena jest jakkolwiek negocjowalna? nie oczekuje konkretnych kwot, ale czy w ogole mozna liczyc na jakis minimalny upust? czy jest to co widac na stronie i koniec?
                      Pozdarwiam,
                      kot
                      • mevrick7 brak_komórek_lokatorskich 12.04.13, 16:25
                        Witam kot
                        Komórki lokatorskie rozeszły się jak świeże bułeczki :-)
                        Co do ceny. Mieszkania sprzedaje spółdzielnia mieszkaniowa nie deweloper. Ceny ustalane są przez zarząd spółdzielni. Budynek jest o podwyższonym standardzie i co najważniejsze ma własność gruntów a nie jak inwestycje w pobliżu wieczyste użytkowanie....
                        Pozdrawiam
                        mevrick7
                      • Gość: faworek Re: balustrada_balkonowa IP: *.dynamic.chello.pl 12.04.13, 20:23
                        Potwierdzam. Mi udało mi się ugrać kilka tysięcy na miejscu parkingowym, cena mieszkania bez zmian. Komórek było mało i już dawno ich nie ma, podobnie jak zwykłych miejsc postojowych - zostały same platformy parkingowe, ale może nie taki diabeł straszny... Tak czy inaczej w spółdzielni bez obniżki i tak wychodzi taniej niż np. u sąsiadów w apartamentach krasińskiego po negocjacjach.
                        Pozdrawiam
                        faworek
                  • 82misiek Re: balustrada_balkonowa 16.08.13, 11:24
                    To może warto odezwać się do tej firmy, żeby sprawdzili czy to się nadaje.
                    • Gość: Gość Re: balustrada_balkonowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.13, 12:18
                      a kiedy oddadzą klucze?
    • Gość: marcinko Re: Krasińskiego 59, Wardom, Żoliborz IP: *.tvn.pl 19.04.13, 13:16
      a macie jakies informacje jak będą wyglądały korytarze i klatki schodowe, czy będą na ścianach panele i w jakich kolorach?
    • Gość: marcinko Re: Krasińskiego 59, Wardom, Żoliborz IP: *.tvn.pl 19.04.13, 13:19
      a propos nowinek, to montowane są już windy...
      • mevrick7 Re: Krasińskiego 59, Wardom, Żoliborz 19.04.13, 20:49
        Mam nadzieję, że windy zostaną uruchomione dopiero jak zostaną zakończone prace tynkarskie i inne "brudne" wykończeniówki.
        Ponieważ, to my później będziemy płacić za konserwację windy. Winda eksploatowana w pyle, kurzu itp. będzie się później często psuła, oczywiście jak się skończy okres gwarancji.
        Czy forsował ktoś w Wardomie, temat drewnianego tarasu..?
        • Gość: cbabc Re: Krasińskiego 59, Wardom, Żoliborz IP: *.centertel.pl 19.04.13, 21:20
          w kwestii wind oczywiscie popieram, widzialem juz windy (nowe bloki na wilanowie i na woli)zmasakrowane podczas pierwszych miesiecy eksploatacji. Ekipy remontowe wynajmowane do wykańczania mieszkań... wykańczały tez windy :) >>Mevrick o co chodzi z tym drewnianym tarasem? chodzi o taras na 7 piętrze?
          • mevrick7 Re: Krasińskiego 59, Wardom, Żoliborz 19.04.13, 21:32
            Sorki:) zamiast gresu na balkonie, deski np. drewno egzotyczne.
        • Gość: marcinko Re: Krasińskiego 59, Wardom, Żoliborz IP: *.tvn.pl 13.05.13, 11:49
          mevrick7 - udało się cos załatwić z drewnianym tarasem? bo tez się zastanawiam nad czymś podobnym. Na budowie już coraz bliżej końca, budynki w białych kolorach i brązowe panelki na fasadach się pojawiły
          • Gość: marcinko Re: Krasińskiego 59, Wardom, Żoliborz IP: *.tvn.pl 13.05.13, 12:23
            ...wracając jeszcze do brązowych paneli na budynku A, panel na najwyższym, 8 piętrze ma nieco inny, jaśniejszy odcień niż panele na niższych piętrach. Ciekawe czy tak ma być, czy też producent paneli coś pomieszał z kolorami ...
            • Gość: iza Re: Krasińskiego 59, Wardom, Żoliborz IP: *.play-internet.pl 26.08.13, 22:08
              tez to zauważyłam.chodzi o Panele od strony wjazdu do garazu tak?
    • Gość: pat-w Re: Krasińskiego 59, Wardom, Żoliborz IP: 217.153.131.* 02.05.13, 12:26
      poniżej link ze spotkania z vice burmistrzem Zoliborza Panem Witoldem Sielewiczem. Warto obejrzeć bo dotyczy naszych najbliższych okolic:
      www.youtube.com/watch?v=NRKG6R9WgNc
      pozdr
      • Gość: Paweł Re: Krasińskiego 59, Wardom, Żoliborz IP: *.com 02.05.13, 13:45
        Absolutnie nie warto. Byłem na tym spotkaniu. Sielewicz szuka poparcia na następne wybory a lemingi myślą, że jego projekty to oficjalne plany urzędu Żoliborza:-)
        Czy Sielewicz zrobił cokolwiek w praktyce przez ostatnie lata? Poza chodzeniem po osiedlach i głupkowatymi pytaniami "co by państwo chcieli zmienić". To on nie wie?
        Głupiego autobusu Przasnyską do Marymontu nie chce puścić, ale obiecywać komunikację "kiedyś" jedynie tylko potrafi. Akurat teraz Przasnyska mu nie pasuje, bo "to problem ZTM-u". A poza tym obok są "gierkowskie osiedla" (tak cytowano Sielewicza w mailach do urzędu) które nie zasługują na komunikację.
        Ten człowiek jest niedorzeczny, zachowuje się jak trzecioligowy samorządowiec który nic nie potrafi, a tylko mydli oczy łatwowiernym którzy na niego głosowali.
        Zagłosujcie znów na Projekt Żoliborz i Sielewicza to wam zafunduje tunel na Broniewskiego za kasę... dzielnicy!
    • Gość: a33 & pat-w Re: Krasińskiego 59, Wardom, Żoliborz IP: 217.153.131.* 13.05.13, 15:27
      robi sie coraz ladniej wokol naszych blokow, wokol dużo drzew i wszystko tonie w zieleni. Miejmy nadzieje, ze w przyszlosci ta czesc Zoliborza bedzie najpiekniejsza czescia Warszawy. Oby jeszcze tylko ulice pozostały takie jakie sa, bez szalonych wizji poszerzania Krasinskiego
      • vo_ov Re: Krasińskiego 59, Wardom, Żoliborz 19.05.13, 23:00
        :DDDD Dobre! Pozyl sie Dyzio z budki dewelopera na placu budowy i marzy...
      • Gość: Cobra Re: Krasińskiego 59, Wardom, Żoliborz IP: *.ip.netia.com.pl 17.06.13, 11:28
        One będą poszerzone, będzie też linia tramwajowa. Takie są plany i przyjemności życia w mieście.
    • Gość: kociak Re: Krasińskiego 59, Wardom, Żoliborz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.13, 22:04
      Czy na budowie coś się dzieje?
      • Gość: ms Re: Krasińskiego 59, Wardom, Żoliborz IP: *.dynamic.chello.pl 11.06.13, 22:54
        nic zupelnie nic, tylko wodke pija ;]
      • Gość: marcinko Re: Krasińskiego 59, Wardom, Żoliborz IP: *.tvn.pl 12.06.13, 10:34
        oj dzieje, dzieje, nawet sporo. Jak byłem na budowie kilka dni temu, widać było robotników pracujących na balkonach, trwają tez prace w środku budynków. Oglądaliscie już swoje mieszkania?
        • Gość: zielinski Re: Krasińskiego 59, Wardom, Żoliborz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.13, 18:33
          Wrzucili trochę nowych fotek na fejsie.
          • mevrick7 ??? 12.07.13, 08:08
            Witam,
            czy wiecie może kiedy Wardom będzie przekazywał lokale?
            W umowach mamy termin IV kwartał.

Pozdrawiam, przyszłych sąsiadów
            • Gość: jaukiuki Re: ??? IP: *.centertel.pl 13.07.13, 21:18
              Rozmawiałem ostatnio z Panem Muchą i niestety trzeba liczyć się z tym że przed terminem czyli przed końcem października nie skończą budowy a więc potem papierologia ja stawiam na listopad gdzie być może będzie można już wejść do lokali i wykańczać
              • Gość: ania Re: ??? IP: *.dynamic.chello.pl 26.08.13, 23:38
                Witam przyszłych mieszkańców inwestycji,

Właśnie przeglądam ostatnie, większe mieszkanka. W zasadzie inwestycja jest kusząca, lada dzień odbiór kluczy :). Niestety najbardziej martwi mnie planowane poszerzenie ul. Krasińskiego i tory tramwajowe. Czy budynek C będzie w stanie ochronić bud. A przed hałasem? Jaki macie stosunek do w/w planów dot. ul. Krasińskiego?
                • Gość: ania Re: ??? IP: *.dynamic.chello.pl 27.08.13, 18:06
                  nikt nie ma ochoty wypowiedzieć się w sprawie poszerzenia ul. Krasińskiego i planowanych torów tramwajowych??? proszę o jakieś wskazówki...
                • Gość: faworek Re: ??? IP: *.dynamic.chello.pl 27.08.13, 21:35
                  Nikt się nie wypowiada bo nikt nic nie wie. Jest rezerwa na poszerzenie Krasińskiego i przebicie do Prymasa ale z tego co się orientuję nikt w tej chwili o tym nie myśli natomiast tramwaj rozważany był tylko teoretycznie. Takich rezerw jest w Warszawie mnóstwo i to znacznie pilniejszych (np. Trasa N-S) i leżą odłogiem od wielu lat. Poza tym na zdrowy rozum, na Krasińskiego nie ma takiego ruchu który uzasadniałby poszerzenie czy tym bardziej połączenie z Prymasem. Duża inwestycja a małe korzyści bo przecież równolegle zaraz obok biegnie trasa ekspresowa. Podobnie jeśli chodzi o linię tramwajową. Podsumowując poszerzenie jest w planach i trzeba się z tym liczyć ale nie martwiłbym się o to przez najbliższe lata. Ja się zdecydowałem na Wardom głównie ze względu na ładne rozkłady mieszkań, nienajwyższe ceny i stosunkową kameralność - nie jest to typowe osiedle ze studnią na 500 mieszkań. Rozważałem wszystkich sąsiadów ale np. Przy Krasińskiego był już mały wybór, odstraszali ceną, a ta wąska działka między ich inwestycją a ulicą ciągle jest na sprzedaż z przeznaczeniem na zabudowę. Z kolei Atelier ma balkony wielkości 1,5 m2. Przemyśl co jest dla Ciebie ważne a z czym możesz się pogodzić. Pozdrawiam i życzę udanej decyzji :)
                  • Gość: cabc Re: ??? IP: *.centertel.pl 27.08.13, 21:48
                    faworek ma 100% racji. Akurat tym poszerzeniem tez bym sie kompletnie nie przejmował...
    • Gość: abc Re: Krasińskiego 59, Wardom, Żoliborz IP: *.centertel.pl 26.08.13, 23:36
      budowa zmierza ku końcowi, wiec moze bysmy zalozyli forum dla przyszlych mieszkancow Krasinskiego 59. Na razie takie ogólno dostepne a potem zamkniete, z weryfikowalnymi kontami. Co sasiedzi na to?
      • Gość: Bartosz Re: Krasińskiego 59, Wardom, Żoliborz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.13, 10:35
        Nie ma sprawy, forum jeszcze dzisiaj będzie stało pod adresem krasinskiego59.waw.pl
        W jaki sposób zamierza Pan/Pani przeprowadzać tą szczegółową weryfikację kont?
        • Gość: cabc Re: Krasińskiego 59, Wardom, Żoliborz IP: *.centertel.pl 27.08.13, 21:35
          weryfikacje kont 'tylko dla mieszkancow' mozna by zrobic tak - mieszkaniec wysyla mailem do admina forum swoj login oraz numer mieszkania, admin ustawia haslo dla tego loginu i wrzuca kartkę z haslem do wlasciwej skrzynki pocztowej w budynku. Mieszkancy ktorzy nie wysla maila z prosbą o haslo bedą mieli zablokowane konta. Ten sposob weryfikacji dostępu do forum zamkniętego jest juz sprawdzony i ograniczy dostęp do forum osob z zewnatrz
      • Gość: faworek Re: Krasińskiego 59, Wardom, Żoliborz IP: *.dynamic.chello.pl 27.08.13, 21:47
        myślę że nie ma co sprawdzać dowodów :) wystarczy zwykła rejestracja
        na forum nowyzoliborz.pl jest dział dla naszego osiedla ale jakoś nikt się tam nie wypowiada
    • Gość: gość Kiedy odbiór kluczy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.13, 10:41
      Czy wiedzą Państwo kiedy mniej więcej będzie odbiór kluczy i będzie można zacząć wykończenie?
      • Gość: cabc Re: Kiedy odbiór kluczy? IP: *.centertel.pl 27.08.13, 21:39
        pazdziernik musi byc bo mam na ten miesiąc juz zarezerwowaną ekipę wykanczającą mieszkanie :)
        • Gość: artis Re: Kiedy odbiór kluczy? IP: *.promise.pl 04.09.13, 15:30
          ten październik jest pewny czy może być jeszcze obsuwa? Ja na początku roku dostałem od SM informację że budowa zakończy się w ... lipcu (???)
    • Gość: Bartosz Nowe forum dla mieszkańców! krasinskiego59.waw.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.13, 19:00
      Zapraszam serdecznie do rejestracji i dyskusji na nowopowstałym forum mieszkańców:,

krasinskiego59.waw.pl
      Forum w chwili obecnej jest bardzo proste, oczywiście zostanie rozwinięte z upływem czasu według potrzeb, zapewne gdy aktywność użytkowników będzie rosła wraz z ukończeniem inwestycji i zasiedleniem.
      • Gość: cabc Re: Nowe forum dla mieszkańców! krasinskiego59.wa IP: *.centertel.pl 02.09.14, 20:27
        czy wiadomo kiedy znowu bedzie dzialac forum?
        • Gość: nrosbsinw Re: Nowe forum dla mieszkańców! krasinskiego59.wa IP: 212.180.156.* 02.09.14, 20:48
          Jutro
    • Gość: bolo Re: Krasińskiego 59, Wardom, Żoliborz IP: *.dynamic.chello.pl 09.11.13, 04:33
      No jak tam klienci którym reklamowano budynki A i B? Jak się czujecie po ujawnieniu planów stawiania budynku C na ostatnim wolnym kawałku ziemi? A miał być "skwer z małą architekturą"... :/
      • Gość: Jan S Re: Krasińskiego 59, Wardom, Żoliborz IP: 91.220.17.* 14.11.13, 17:06
        To było do przewidzenia, że jak zwykle Spółdzielnia Wardom zagra na nosie mieszkańcom.
        W dodatku są wady wykonania lokali. Sam wykryłem na razie 2 poważne odstępstwa od Projektu wykonawczego. Gdzie byli Inspektorzy Nadzoru? Czy raczyli w ogóle odwiedzić budowę?
        Zgłosiłem Wady, usterki w Spółdzielni Wardom i cisza!
        Chciałem sprawdzić czy wykonali poprawki i czy są jakieś inne usterki, ale pracownik Spółdzielni Wardom, odpowiedzialny za udostępnienie lokalu w celu przeglądu prawidłowości i jakości wykonanych prac budowlanych, odmawia wpuszczenia mnie do mojego lokalu!
        Tłumaczy że i tak w końcu miesiąca otrzymam klucze do mieszkania. Ale przecież jest dopiero 14.11! Zresztą nie wierzę w jego zapewnienia. Jeszcze niedawno zapowiadał, że w połowie listopada otrzymam klucze.
        Dno!
        • Gość: ron Re: Krasińskiego 59, Wardom, Żoliborz IP: *.opera-mini.net 21.12.13, 14:00
          Jestem wlascicielka mieszkania z Wardomu przy Mysliborskiej na Tarchominie i niestety, ale wykonanie jest bardzo tandetne. Mieszkanie jest bardzo kiepsko wyciszone, podloga drzy, od sasiadow z gory slychac kiedy gasza swiatla. Tupanie z gory jest tak glosne, ze jestesmy budzeni w nocy. Scianki dzialowe sa takiej jakosci, ze np. w WC nie moglismy powiesic lekkiej szafki. Nie polecam zakupu.
          • Gość: cabc Re: Krasińskiego 59, Wardom, Żoliborz IP: *.centertel.pl 21.12.13, 22:58
            kilka lat mieszkałem przy Myśliborskiej w budynku Wardomu i mam KOMPLETNIE inne zdanie na ten temat. Budynek wykonany był bardzo solidnie, żadnych słabo wyciszonych ścian działowych nie było. Wręcz przeciwnie. Jakość wykonania była naprawdę ok. Koleżko ron, coś mi się wydaje z twojego wpisu, że nie jesteś żadnym właścielem(ką) mieszkania przy Myśliborskiej, tylko pracownikiem konkurencyjnego dewelopera budującego na Żoliborzu :)
            • Gość: ron Re: Krasińskiego 59, Wardom, Żoliborz IP: *.opera-mini.net 25.12.13, 13:00
              Moze mieszkal Pan w ktoryms ze starszych blokow przy Mysliborskiej, ktore byly lepiej wykonane. Jakosc wykonania moze tez byc uzalezniona od wykonawcy - moj blok budowala firma Budbaum. Niestety, ale dla mnie jest to straszna tandeta. Sama spoldzielnia jest w porzadku.
              • Gość: cabc Re: Krasińskiego 59, Wardom, Żoliborz IP: *.centertel.pl 25.12.13, 20:08
                na szczęscie, firma Budbaum nie jest wykonawcą robót przy Krasińskiego 59 :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka