Gość: malunek IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.07.04, 08:32 Mam ofertę kawalerki 30 metrów na Doryckiej, blisko Wrzeciona. Mieszkanie tanie, jak tam jest jeżeli chodzi o bezpieczeństwo, klimaty? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kif Re: WRZECIONO, Dorycka - jak tam jest? IP: *.chello.pl 17.07.04, 11:10 nie wesoło :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bielaninini Re: WRZECIONO, Dorycka - jak tam jest? IP: *.chello.pl 17.07.04, 17:13 hehe Dorycka i bezpieczeństwo? hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenek Re: WRZECIONO, Dorycka - jak tam jest? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.04, 01:05 o, na doryckej jest gyt, bawim sie calom dobem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bielanin Re: WRZECIONO, Dorycka - jak tam jest? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.04, 04:55 Rrrrany, dobry człowieku, Ty nawet nie próbuj tego brać! To coś a'la warszawska Uganda czy Bronx. Nie ma na Bielanach gorszego miejsca od tej części Wrzeciona! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nadia Re: WRZECIONO, Dorycka - jak tam jest? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.07.04, 09:50 Czegoś chyba nie rozumiem - zawsze ilekroć ktoś tu pyta o Wrzeciono, odpowiadacie "nie bierzcie tego", "straszne miejsce"... Natomiast kiedy pojawiło sie w GW porównanie (zupełnie zresztą niepotrzebne) Wrzeciona i Ursynowa wielu forumowiczów broniło go jak własnej matki. Nie rozumiem tego. To znaczy, że Wy możecie atakować to osiedle, a inni (GW) juz nie? Bardzo zabawne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goja Re: WRZECIONO, Dorycka - jak tam jest? IP: 217.8.186.* 19.07.04, 13:49 a skad wiesz, ze te negatywne opinie pisza mieszkancy wrzeciona? to po pierwsze a po drugie pytanie dotyczylo doryckiej, na ktorej sa delikatnie mowiac 'niezbyt zadbane bloki' podejrzewam, ze gdyby ktos pytal o inne miejsce na osiedlu odpowiedzi bylyby bardziej pozytywne. Pozdrowka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autochton Re: WRZECIONO, Dorycka - jak tam jest? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.04, 18:45 bierz chawire - nie patrz na nic. Wychowałam się tu i przeżyłam - i wszystko jest OK. Nie zostawiaj roweru na klatce. Wieczorami w lecie bywa trochę głośno. Pozakładali domofony. Chyba idzie ku lepszemu:)) Nie zostawiaj auta w zasięgu butelek lecących z okien. Sprzedaj już teraz te drogie alufelgi z samochodu. Jaki to numer Doryckiej - bo w każdym bloku jest właściwie inny klimat......? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oxygen Re: WRZECIONO, Dorycka - jak tam jest? IP: *.chello.pl 08.08.04, 15:23 PIEKNO ZNAJDZIESZ W OCZACH PATRZACEGO !!! Najlepiej sam przyjedz i zobacz, porozmawiaj z ludzmi. Dorycka to bardzo krotka uliczka zaledwie 9 blokow w tym 4 dziesiecio-pietrowe i TO NIE PRAWDA ze mieszkaja tu sami ZWYRODNIALCY !!! !!! !!! Mieszkaja tu rozni ludzie z takimi samymi problemami i radosciami jak wszedzie Moze to nie jest miejsce dla Vipow bo troche tu za ubogo !!! Ale jesli jestes normalnym czlowiekiem, nie szukasz zaczepek i masz odrobine zrozumienia dla innych mozesz mieszkac tu calkiem spokojnie. Ja mieszkam tu prawie 20 lat i nigdy nic zlego mi sie nie przytrafilo. W porownaniu z tym co bylo 20 lat temu to jest tu cichutko jak makiem zasial. Mieszka tu wielu mlodych ludzi, w ktorych drzemie ogromny potencjal. Przy okazji chchce im zyczyc aby udalo sie im go wydobyc i dobrze spozytkowac. Szczescia i Powodzenia !!! wszystkim mieszkancom Doryckiej i osiedla Wrzeciono Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antywrzecioniak Re: WRZECIONO, Dorycka - jak tam jest? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.04, 21:01 Ja dziękuję jednak za takie sąsiedztwo, rzekomo takich samych ludzi jak wszędzie, mających takie same problemy. Na szczęście istnieją w Wawie osiedla bez dresiarzy, pijaków, bezrobotnych obdarciuchów, śmierdzących emerytek zalegających z czynszem, robaczywych zsypów, sąsiadów urządzających dresiarskie, imprezy z łupiącą muzyką i wywalaniem butelek z okien, sklepów całodobowych pełniących rolę melin i wszechobecnej, przygnębiającej szarzyzny koszmarnej wielkiej płyty. A ten ukryty potencjał drzemiący w młodych ludziach stamtąd, to najlepiej ukazuje blockerskowskie graffiti, zarzygane chodniki w każdy weekend, powybijane szyby na przystankach i opinia znajomego gliny, który zarzeka się, że nie ma gorszego getta dresiarstwa, alkoholizmu i patologii wszelakiej od Doryckiej, jak Bielany długie i szerokie. Jak kiedyś powiedzieli prasie w izbie wytrzeźwień na kolskiej, to gros klientów stanowią menele i bezrobotniactwo z wrzeciona. To samo twierdzili w wydziale narkotykowym ksp. Dziękuję, postoję! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oxygen Re: WRZECIONO, Dorycka - jak tam jest? IP: *.chello.pl 08.08.04, 22:31 "FORTUNA KOLEM SIE TOCZY" ........................... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiemwszystko Re: WRZECIONO, Dorycka - jak tam jest? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.04, 12:05 byłem tam raz w ciągu dnia, ok godziny 13-tej. No fakt wygladało tam nie za elegancko. Krzyki, nawalone matki z wózkami i dzieciakami w środku, faceci w samych gaciach z winkiem w ręku, koszmar. Czekałem tam na kogoś przez 15 minut, ale przeżyłem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klim Re: WRZECIONO, - jak tam jest? IP: *.samopomoc.com.pl / 213.76.128.* 09.08.04, 14:13 Suchajcie: Wrzeciono wcale takie małe nie jest, więc może swoje spostrzeżenia bedziecie precyzować np.: Wrzeciono przy lasku Lindlego, albo Wrzeciono okolice Doryckiej lub jeszcze jakoś tam, było by fajnie. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZIMNY Kasprowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.04, 17:08 Rany, ale straszycie... wlasnie sie zxamierzam przeprowadzac do niskiego bloku przy kasprowicza w poblizu huty. Czy tam tez tak zle ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Kasprowicza IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.08.04, 20:08 kasprowicza jest ok,tylko tez zależy jaki numer.przy samej hucie nie jest ciekawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: WRZECIONO, Dorycka - jak tam jest? IP: *.chello.pl 14.08.04, 22:55 Moja żona mieszka w okolicy Wrzeciona (na Nocznickiego) 15 lat, a ja już około 4 i jest całkiem nieźle. Czytając powyższe posty zastanawiam się czy mówimy o tej samej okolicy. Poza tym polecam ten artykuł: www.zw.com.pl/apps/a/tekst.jsp?place=zw2_a_ListNews1&news_cat_id=11&news_id=44116 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyx WYBURZYĆ TEN KOMUNISTYCZNY BETONOWY SYF !!!!!!!!!! IP: *.acn.waw.pl 21.08.04, 15:08 Zrzucić napalm na te wszystkie syfne betonowe piaski, wawrzyszewy i wrzeciona !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś