Dodaj do ulubionych

WRZECIONO, Dorycka - jak tam jest?

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.07.04, 08:32
Mam ofertę kawalerki 30 metrów na Doryckiej, blisko Wrzeciona. Mieszkanie
tanie, jak tam jest jeżeli chodzi o bezpieczeństwo, klimaty?
Obserwuj wątek
    • Gość: kif Re: WRZECIONO, Dorycka - jak tam jest? IP: *.chello.pl 17.07.04, 11:10
      nie wesoło :(
    • Gość: bielaninini Re: WRZECIONO, Dorycka - jak tam jest? IP: *.chello.pl 17.07.04, 17:13
      hehe Dorycka i bezpieczeństwo? hehehe
      • Gość: Zenek Re: WRZECIONO, Dorycka - jak tam jest? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.04, 01:05
        o, na doryckej jest gyt, bawim sie calom dobem.
    • Gość: Bielanin Re: WRZECIONO, Dorycka - jak tam jest? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.04, 04:55
      Rrrrany, dobry człowieku, Ty nawet nie próbuj tego brać! To coś a'la warszawska
      Uganda czy Bronx. Nie ma na Bielanach gorszego miejsca od tej części Wrzeciona!
      • Gość: Nadia Re: WRZECIONO, Dorycka - jak tam jest? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.07.04, 09:50
        Czegoś chyba nie rozumiem - zawsze ilekroć ktoś tu pyta o Wrzeciono,
        odpowiadacie "nie bierzcie tego", "straszne miejsce"... Natomiast kiedy
        pojawiło sie w GW porównanie (zupełnie zresztą niepotrzebne) Wrzeciona i
        Ursynowa wielu forumowiczów broniło go jak własnej matki. Nie rozumiem tego. To
        znaczy, że Wy możecie atakować to osiedle, a inni (GW) juz nie? Bardzo zabawne.
        • Gość: goja Re: WRZECIONO, Dorycka - jak tam jest? IP: 217.8.186.* 19.07.04, 13:49
          a skad wiesz, ze te negatywne opinie pisza mieszkancy wrzeciona?
          to po pierwsze a po drugie pytanie dotyczylo doryckiej, na ktorej sa delikatnie
          mowiac 'niezbyt zadbane bloki' podejrzewam, ze gdyby ktos pytal o inne miejsce
          na osiedlu odpowiedzi bylyby bardziej pozytywne.

Pozdrowka
          • Gość: autochton Re: WRZECIONO, Dorycka - jak tam jest? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.04, 18:45
            bierz chawire - nie patrz na nic. Wychowałam się tu i przeżyłam - i wszystko
            jest OK.
            Nie zostawiaj roweru na klatce. Wieczorami w lecie bywa trochę głośno.
            Pozakładali domofony. Chyba idzie ku lepszemu:))
            Nie zostawiaj auta w zasięgu butelek lecących z okien. Sprzedaj już teraz te
            drogie alufelgi z samochodu. Jaki to numer Doryckiej - bo w każdym bloku jest
            właściwie inny klimat......?
            • Gość: oxygen Re: WRZECIONO, Dorycka - jak tam jest? IP: *.chello.pl 08.08.04, 15:23

PIEKNO ZNAJDZIESZ W OCZACH PATRZACEGO !!!

Najlepiej sam przyjedz i zobacz, porozmawiaj z ludzmi.
              Dorycka to bardzo krotka uliczka zaledwie 9 blokow w tym 4 dziesiecio-pietrowe
              i TO NIE PRAWDA ze mieszkaja tu sami ZWYRODNIALCY !!! !!! !!!
              Mieszkaja tu rozni ludzie z takimi samymi problemami i radosciami jak wszedzie
              Moze to nie jest miejsce dla Vipow bo troche tu za ubogo !!!
              Ale jesli jestes normalnym czlowiekiem, nie szukasz zaczepek i masz odrobine
              zrozumienia dla innych mozesz mieszkac tu calkiem spokojnie.
              Ja mieszkam tu prawie 20 lat i nigdy nic zlego mi sie nie przytrafilo.
              W porownaniu z tym co bylo 20 lat temu to jest tu cichutko jak makiem zasial.

Mieszka tu wielu mlodych ludzi, w ktorych drzemie ogromny potencjal.
              Przy okazji chchce im zyczyc aby udalo sie im go wydobyc i dobrze spozytkowac.

Szczescia i Powodzenia !!! wszystkim mieszkancom Doryckiej i osiedla Wrzeciono

• Gość: Antywrzecioniak Re: WRZECIONO, Dorycka - jak tam jest? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.04, 21:01
                Ja dziękuję jednak za takie sąsiedztwo, rzekomo takich samych ludzi jak
                wszędzie, mających takie same problemy. Na szczęście istnieją w Wawie osiedla
                bez dresiarzy, pijaków, bezrobotnych obdarciuchów, śmierdzących emerytek
                zalegających z czynszem, robaczywych zsypów, sąsiadów urządzających
                dresiarskie, imprezy z łupiącą muzyką i wywalaniem butelek z okien, sklepów
                całodobowych pełniących rolę melin i wszechobecnej, przygnębiającej szarzyzny
                koszmarnej wielkiej płyty. A ten ukryty potencjał drzemiący w młodych ludziach
                stamtąd, to najlepiej ukazuje blockerskowskie graffiti, zarzygane chodniki w
                każdy weekend, powybijane szyby na przystankach i opinia znajomego gliny, który
                zarzeka się, że nie ma gorszego getta dresiarstwa, alkoholizmu i patologii
                wszelakiej od Doryckiej, jak Bielany długie i szerokie. Jak kiedyś powiedzieli
                prasie w izbie wytrzeźwień na kolskiej, to gros klientów stanowią menele i
                bezrobotniactwo z wrzeciona. To samo twierdzili w wydziale narkotykowym ksp.
                Dziękuję, postoję!
                • Gość: oxygen Re: WRZECIONO, Dorycka - jak tam jest? IP: *.chello.pl 08.08.04, 22:31

"FORTUNA KOLEM SIE TOCZY" ...........................

• Gość: wiemwszystko Re: WRZECIONO, Dorycka - jak tam jest? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.04, 12:05
                    byłem tam raz w ciągu dnia, ok godziny 13-tej. No fakt wygladało tam nie za
                    elegancko. Krzyki, nawalone matki z wózkami i dzieciakami w środku, faceci w
                    samych gaciach z winkiem w ręku, koszmar. Czekałem tam na kogoś przez 15 minut,
                    ale przeżyłem ;)
    • Gość: klim Re: WRZECIONO, - jak tam jest? IP: *.samopomoc.com.pl / 213.76.128.* 09.08.04, 14:13
      Suchajcie: Wrzeciono wcale takie małe nie jest, więc może swoje spostrzeżenia
      bedziecie precyzować np.: Wrzeciono przy lasku Lindlego, albo Wrzeciono okolice
      Doryckiej lub jeszcze jakoś tam, było by fajnie.
      Pozdrawiam,
    • Gość: ZIMNY Kasprowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.04, 17:08
      Rany, ale straszycie... wlasnie sie zxamierzam przeprowadzac do niskiego bloku
      przy kasprowicza w poblizu huty. Czy tam tez tak zle ???
      • Gość: anka Re: Kasprowicza IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.08.04, 20:08
        kasprowicza jest ok,tylko tez zależy jaki numer.przy samej hucie nie jest
        ciekawie.
    • Gość: Krzysiek Re: WRZECIONO, Dorycka - jak tam jest? IP: *.chello.pl 14.08.04, 22:55
      Moja żona mieszka w okolicy Wrzeciona (na Nocznickiego) 15 lat, a ja już około
      4 i jest całkiem nieźle. Czytając powyższe posty zastanawiam się czy mówimy o
      tej samej okolicy. Poza tym polecam ten artykuł:

www.zw.com.pl/apps/a/tekst.jsp?place=zw2_a_ListNews1&news_cat_id=11&news_id=44116
    • Gość: zyx WYBURZYĆ TEN KOMUNISTYCZNY BETONOWY SYF !!!!!!!!!! IP: *.acn.waw.pl 21.08.04, 15:08
      Zrzucić napalm na te wszystkie syfne betonowe piaski, wawrzyszewy i wrzeciona
      !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka