Dodaj do ulubionych

mini-europa

26.03.14, 13:50
Czy mi się zdaje, czy 'mini-europy" zwijają się z placu wilsona i bonifraterskiej?
Obserwuj wątek
    • Gość: luka Re: mini-europa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.14, 22:52
      tak czytałam, podobno na wilsona ma być rossman
    • Gość: jasienieczek Re: mini-europa IP: *.dynamic.chello.pl 27.03.14, 21:28
      Wiadomość z pierwszej ręki! Na Boni już wywożą towar, będzie Biedrona od 1-go lipca. Na Wilsona pracownicy dostali dziś wypowiedzenia. Zamykają z końcem czerwca. Potem Ludna i inne punkty podzielą ten sam los. Znudziła się zabawa w sklep. A co robimy ze starymi zabawkami??? Pozbywamy się ich w ten lub inny sposób.....
      • Gość: wój Re: mini-europa IP: *.dynamic.chello.pl 28.03.14, 01:31
        Bez przesady, ta „zabawa” trwała z 15 lat. Zbudowanie takiej sieci to nie jest coś, co potrafi zrobić byle wiejski głupek.

Z drugiej strony rozumiem, że pomysł się wyczerpuje i drogie delikatesy nie mają racji bytu. Zamówić zakupy z hipermarketu z dostawą do domu potrafi co druga emerytka. Co bardziej fikuśne produkty spowszedniały, kiedyś po nashi jeździło się na Bonifraterską, teraz bez problemu mogę je kupić w budzie na bazarze albo w Carrefour, do choćby Kuchni Świata też tym sklepom jest/było daleko. Mieli fajne rzeczy (ostatnio mniej), ale jakoś nigdy nie była to pełna oferta.

Szkoda, bo nieraz ratowali mi noc, kiedy musiałem awaryjnie dokupić przyzwoitą kawę albo pistacje, bez których nie umiem pracować, ale tylko na tym daleko się nie zajedzie. Pracowników też szkoda, z niektórymi Paniami bardzo się polubiliśmy, ale to tylko praca. Firma nie zarabia, szuka się nowej. Albo zakłada swoją, jeśli wie się lepiej.
        • agulha Re: mini-europa 29.03.14, 00:32
          A mnie szkoda garmażerii :-(. W hipermarketach poza kurczakiem z rożna niczego nie uświadczysz (fabrycznie pakowane produkty typu pierogi to zupełnie inna liga). Jeszcze w Simply jest tego troszkę (kotlety), ale nie tyle, co na Wilsona.
          Natomiast rzeczywiście, wiele produktów to było to samo, co w hipermarkecie, tylko oburzająco drożej.
    • Gość: żoliborzanin Re: mini-europa IP: *.dynamic.chello.pl 29.03.14, 02:24
      aż zapalę znicza w obliczu tej tragedii [']
      • Gość: rock-1 Re: mini-europa IP: *.dynamic.chello.pl 30.03.14, 11:06
        Jak już musisz, to zapal raczej znicz.
        • jota-40 Re: mini-europa 31.03.14, 10:23
          No cóż, mnie też czasami wieczorem Mini Europa ratowała życie, ale od dawna już szukałam ratunku gdzie indziej; nie wspominając o zakupach w normalnych godzinach funkcjonowania innych sklepów. Garmażeria (pierogi) pyszne są w pawilonach pod Halą Marymoncką, polecam - i znacznie tańsze.
          Rossmana powitałabym z radością, za Biedronką nie tęsknię.
          • sibeliuss Re: mini-europa 31.03.14, 10:53
            Gdzie do tej pory był najbliższy Rossmann?
            Ilość Rossmannów zaczyna doganiać Biedronkę.
            • prawdziwy_cubic Re: mini-europa 31.03.14, 12:44
              Najbliższy Rossmann to chyba ten na ulicy Stawki przy Piotrze i Pawle.
          • Gość: wój Re: mini-europa IP: *.sttb.pl 31.03.14, 12:55
            A możesz polecić jakiś sklep otwarty wieczorową porą, w którym klejent nie czuje się głupio, jeśli akurat nie po piwo przyszedł, tylko np. po włoskie ciasteczka? ;)
            • jota-40 Re: mini-europa 01.04.14, 19:29
              Ekhm, ja niestety z tych, co to nocą kupują głównie piwo lub fajki - mam sytuację ułatwioną, wręcz przebieram w miejscówkach, można by rzec ;)
              Koło mnie na Krasińskiego, na przeciwko Jana Kantego, delikatesy Jago (niechętnie reklamuję, ale skoro pytasz) - czynne do 22.00, ciasteczek cała masa. A do której czynna Delisfera i Carrefour Express na Krasińskiego?
              • Gość: wój Re: mini-europa IP: *.dynamic.chello.pl 05.04.14, 00:42
                No, fajek to w Mini EU nie ma już z rok, a ciasteczka to ja takie bardziej fikuśne po nocy jadam, amaretti, biscotti… małe, stare i suche :)
                Dzięki, w razie awarii będzie gdzie biegać :)
                • jota-40 Re: mini-europa 06.04.14, 01:14
                  Amaretti, powiadasz. W tej kwestii nie mam pewności, nie jestem amatorką, ale bywają w Jago fikuśne smakołyki, bez wątpienia - na przykład turron kataloński, i to w kilku smakach. Ostatnio widziałam nugaty. Nigdy nie wiadomo, na co się człowiek natknie ;)
    • totustotus Re: mini-europa 02.04.14, 17:31
      Moze biedronke zrobia na wilsona bo tam nie ma normalnych sklepow.osiedlowe drogie jak cholera a spolem co jest przy przystanku tramwajowym to jakies nieporozumienie.ceny z kosmosu....a jakosc to tragedia.

mam nadzieje ze bedzie tam np Biedronka.do arkadii daleko.osiedlowe sklepy i w.w spolem to jeden syf do tego drogi !!!
      • Gość: zteofilowa Re: mini-europa IP: *.dynamic.chello.pl 06.04.14, 18:48
        na 100% jakaś sieciówka, bo tylko one wygrywają w licytacjach. Na Biedronkę to chyba trochę za mała powierzchnia ale na ( o zgrozo ) Carrefour Express wystarczająca. Strasznie zubożała nam oferta żywnościowa w ostatnich latach. Będziemy żreć wyroby tylko tych producentów, których stać na promocję w sieciówkach :-(
        Nie jestem przeciw sieciówkom tylko przeciw monotonnemu asortymentowi.
    • Gość: żoliborzanka Re: mini-europa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.14, 20:04
      izoliborz.pl/artykul,mniej-europy-na-wilsona,2933
    • Gość: gosc Re: mini-europa IP: *.dynamic.chello.pl 28.06.14, 14:53
      No i już nie ma. Szkoda, koniec ery
      • Gość: Żoliborzanka Re: mini-europa IP: *.dynamic.chello.pl 29.06.14, 12:18
        No i dobrze, że już nie ma. Towar był taki sam jak wszędzie, a ceny z kosmosu.
        • Gość: gosc Re: mini-europa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.14, 12:27
          Tylko, ze tego towaru co taki sam w innych miejscach nie kupisz po 23 lub w niedzielę. Nie raz ME ratowała nas w przypadku nagłych odwiedzin lub po prostu braku czasu na zakupy w sensownych porach. Bezy niezastąpione
          • Gość: ptys Re: mini-europa IP: *.31.33.198.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 29.06.14, 18:02
            Bezy - bēdzie mi ich brakowac.
            • Gość: Stefaaa Re: mini-europa IP: *.agora.pl 03.07.14, 12:38
              I jak żyć bez tych bez?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka