Dodaj do ulubionych

Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!!

• Gość: patryk Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.hartford.edu 23.04.04, 03:47
      A w ktorym roku konczyles? Dobrze sie wtedy zylo? A Ale Kielarska pamietasz?
      • Gość: matura 1994 Matura 1994 IP: *.hartford.edu 23.04.04, 04:07
        Ktos konczyl w tym okresie?? I Skiba i Kielarska (popularna Ala z Dziunia - jej
        kumpela do imprezowania) i Plakersi i Pawlowska - to byly czasy. I studniowka w
        Grandzie. Solka jednak byl najlepszy - zawsze dowcipny i lubil dosrac pannom.
        No oczywscie Borucka - to prwda ze dziewczyny mialy u niej ciezko - u nas
        Boguske pare razy opeprzyla za 4 kolczyki. Ogolnie dobrze sie ta szkole
        wspomina. Jesli ktos z 4c z 1994 rocznika czyta to dajcie znac. Patryk
        • Gość: darkowaw Re: Matura 1994 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.04.04, 14:29
          ja konczylem w 1992... moim wychowawca byl Plakers ;))))) najmilej wspominam
          wycieczki do Helsinek i Pragi... to byly niezapomniane melanze :))))
          • Gość: Patryk Re: Matura 1994 IP: 166.73.19.* 25.04.04, 14:51
            Pamietasz Leszka Chojnackiego, Holozubca, Sidora (Jarka i Pawla), Krystka. Oni
            na tej wycieczce tez byli. Ja mialem jechac ale nie wyszlo. Plakers to byl
            gosc. No i ta jego malarka zonka. Kto cie uczyl matmy? Moze "lecisz wojek"
            Solka?
            • Gość: darkowaw Re: Matura 1994 IP: *.aster.pl / *.acn.pl 29.04.04, 18:18
              Pewnie ze pamietam... Procz Holozubca wszyscy byli na tym wypasie i byli ze mna
              w przedziale jak jechalismy do Gdanska w trakcie wycieczki do Helsinek... Matma
              oczywiscie z Solka... Przez trzy lata tepil mnie za fajki, tzn za kazdym razem
              jak mnie spotkal w kiblu palacego wolal do tablicy z zadaniem nie do
              rozwiazania, a w czwartej juz nie, bo jak twierdzil juz jestem "dorosly"...
              Poza tym Solka byl niesmowity na maturze... Szacunek wielki dla niego...
              P.S. Zaluj, ze nie pojechales ;)))
              • Gość: lecho Re: Matura 1994 IP: *.wat.edu.pl / *.wat.edu.pl 30.07.04, 18:46
                A co Daru powiesz na temat wyskoku Rostka na wycieczce do Helsinek?
                Ja co prawda nie byłem ale mam tę akcję w pamięci do dziś.
            • Gość: lecho Re: Matura 1994 IP: *.wat.edu.pl / *.wat.edu.pl 30.07.04, 18:42
              Ja niestety też nie byłem na tej wycieczce.
              Mimo to dziękuję za pamięć i pozdrawiam.
    • evee1 Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! 05.05.04, 07:41
      babushka33 napisała:

> Ja tez chodziłam do tej szkoły. Moją wychowawczynią była pani Siegel od
      > rosyjskiego, historii uczyła mnie pani Obrębowska, geografii niezapomniana
      > Nadzieja a matmy śp. pani Okońska. Ciekawa jestem czy ktoś pamięta takiego
      > dziwnego, brodatego człowieka, który kręcił się wokół szkoły, podrzucał
      klucze
      > w ręku i pytał ciągle która godzina. Był chyba chory psychicznie. Legenda
      > głosiła, że to były uczeń naszej szkoły, któremu coś się nie ułożyło w życiu
      i
      > postradał zmysły. Ile w tym prawdy, nie wiem. Czy ktoś go pamięta? Pozdrawiam

Ja pamietam!!! Faktycznie mowilo sie, ze to byly uczen szkoly (do czego Dewulot
      moze doprowadzic). Ja robilam mature w 1984 roku. Nazwisk polowy nauczycieli
      nie pamietam. Ale dziekuje o przypomnieniu nazwiska Kurka od PO. Od nie
      mial sztucznego oka, tylko rozbieznego zeza. Pamietam jak kiedys przezylam
      szok na lekcji, bo zaczal sie na mnie wydzierac i kazal mi wyjsc z klasy.
      Nie mialam pojecia o co mu chodzi, ale zaraz okazalo sie, ze to bylo do
      dziewczyny obok, ta sie widocznie czula winna, bo wstala i wyszla.
      • Gość: Wojtas Re: Jest ktoś z 1984 od p. Kuczyńskiej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.05, 21:47
        A w jakiej klasie byłaś? Może w humanistycznej u Kuczyńskiej?
    • Gość: ds Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.icpnet.pl 24.05.04, 11:16
      Spadamy,spadamy...
    • Gość: gosiek Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.chello.pl 25.05.04, 22:23
      czy jest tu ktos z klasy prof. Obrebowskiej ? Kto chodzil do klasy z nami,
      czyli: Gosia Kubicka, Jola Kowalczyk, Grazynka Szwedziuk, Halinka Majchrzyk
      itd. niech sie odezwie !!! Mamy spotkanie !
      • Gość: mouchi Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: 83.238.14.* 27.05.04, 09:49
        byłam w klasie u Obrębowskiej, ale to chyba nie ten rocznik, bo te nazwiska mi
        nic nie mówią
        • piotrdyda Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! 28.05.04, 18:28
          A jest ktoś z rocznika matury 1988 ? bo w postach niewiele osób widziałem , ja
          w IVc humanosie z wych śwp J.Pietras byłem ; a jeszcze jedno opowieść o
          Halogenie , wiecie za co dał 5 naszemu koledze z klasy? jak uczył nas
          astronomii to zrobił konkurs wierszyków na temat wielkości gwiazdowych(coś żeby
          łatwiej było je zapamiętać w kolejności)a szło to tak: "O bwisły B rzuch A F
          ujarka G dzie K ochasiu T y M ój " autorem był Tomasz Grewiński z naszej
          klasy , heh ciągle pamiętam ten śmiech klasy i wesołość Halogena jak wstawiał 5
          do dziennika(w normalnych warunkach nieosiągalną dla ucznia z klasy humanos),
          zwłaszcza że na piątkę umie fizykę tylko Pan Bóg ;)
          • Gość: ania Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.07.04, 21:12
            czesc Piotruś, miło Cię słyszeć. Anka Uszyńska
            • Gość: ola k. Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.07, 19:58
              Aniu! mam wrażenie,że razem zaczynałyśmy w Ic -83 /1983 -1987/ u A.Obrębowskiej..
              Fajnie,że ktoś z tych moich 4-ech lat - też się pojawił...Może jeszcze....?
              Wiele osób nawet nie chce wracać do tych czasów..- trochę im się
              dziwię...Wiadomo -różnie bywało..,jednych nauczycieli się lubiło,z innymi miało
              "na pieńku" /wiem coś o tym.../-ale co by jednak nie mówić-szkoła średnia - to
              jednak był fajny okres w życiu każdego młodego człowieka...Ostatnio zarówno z
              łezką w oku,jak i pewnym niesmakiem,/po przysłuchaniu się ...szeptom.../ miałam
              okazję przypomnieć sobie grono ped. z naszych i nie tylko czasów... A propos
              przemijania...,naszej ś.p. dyr.ANNY Ś. nie ma już.../a kto pamięta zapisywanie
              do zeszytu za ..spóżnienia? /- łza się kręci..
              • Gość: anka Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 09:30
                brzmi znajomo, Olu:)
                pierwsze dwa lata spędziłam chyba w tej klasie:)
                • Gość: ola k. Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 09:37
                  Jak się cieszę, że wreszcie ktoś tu jest...
                  ZNAJOMO... takie nazwiska coś Ci mówią... Kucharska ,Lękawska, Borkowski,
                  Nowicka itp... i ja Kacprzak..?????
          • Gość: Dotka Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: 213.241.23.* 15.02.05, 14:32
            ów Tomik Grewiński jest managerem Kayah i miewa się świetnie :)
      • Gość: ginger Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.tele2.pl 06.06.04, 12:52
        ja tez chodzila do klasy Obrebowskiej, ale inny rocznik. mielismy takie klasowe
        spotaknie kilka lat temu, pamietacie? Ania M, Ela B, Maciek K, Wojtek F, Marta
        K, Joasia K, Lukasz V, Georgina...
    • piotrdyda Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! 30.05.04, 22:26
      coś spadamy , koledzy i koleżanki , odzywajcie się trochę ;) wyczytałem że
      obecny prezydent m.st Wawy też kończył naszą budę w 67 roku , i nie wiem czy
      się smucić czy cieszyć?
      • Gość: g Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.chello.pl 05.06.04, 23:20
        chyba nie ma sie z czego cieszyc.
        • Gość: ginger Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.tele2.pl 06.06.04, 12:55
          niesty nie ma:-(
          ale do naszej szkoly chodzily tez podobno inne znane osoby: np aktorki
          Agnieszka Kotulanka czy Anna Majcher. Czy ktos wie cos wiecej?
      • Gość: pszcz Re: Dewulot i nieslawni absolwenci IP: 129.130.54.* 07.06.04, 23:32
        Nic mi o tym nie wiadomo aby prezydent Warszawy konczyl Dewulot. Ale niejaki
        Czarnecki Ryszard, ze sie tak wyraze, (najpierw ZChN, a teraz Samoobrona)
        zaczynal w naszej klasie (A, mat-fiz z angielskim, matura 1981). Pisal sie
        wtedy jeszcze Richard, w dzienniku jako miejsce urodzenia figurowalo Chicago.
        Dlugo w naszej klasie miejsca nie zagrzal. Przeniosl sie do ktorejs
        rownoleglej. Nie wiem jak i kiedy skonczyl Dewulot, ale juz jako (znowu
        przepraszam za wyrazenie) polityk - zaslynal karczemnymi awanturami z niejakim
        Piotrem Nowina Konopka (co mnie nie obchodzi) oraz przeforsowaniem idiotycznego
        przepisu dotyczacego Polakow o podwojnym obywatelstwie (co mnie akurat
        obchodzi). Takich Polakow jest na obczyznie bez liku. Wiekszosc z nich
        wyemigrowala przed 1989, bez dowodow osobistych, ktore musieli oddac do
        depozytu, a gdy skonczyla im sie waznosc normalnego paszportu, wydano im
        peerelowski dziwolag - paszporty konsularne, bez ktorych do Polski wrocic nie
        mogli, a ktore nie stanowily zadnego dowodu tozsamosci poza Polska. W takiej
        sytuacji, wielu Polakow zglaszalo sie po prostu o azyl i dostalo obywatelstwo
        niemieckie, amerykanskie, szwedzkie itd. Innymi slowy, Polak o podwojnym
        obywatelstwie ma niewazny (bo przeterminowany) paszport konsularny jako jedyny
        polski dokument tozsamosci. Wedlug Pana Rysia, przy wjezdzie do Polski, Polak
        ow musi legitymowac sie paszportem zagranicznym (n.p. USA), a przy wyjezdzie -
        dowodem osobistym, ktorego juz nie ma. Chicago po prostu uwielbia Pana Rysia.
        Zwlaszcza ci, ktorzy od kilku juz lat nie mogli spotkac sie z rodzina.
        Wszystkie Ryski to porzadne chlopy.
        • Gość: JAQ Re: Dewulot i nieslawni absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.04, 16:11
          Ano Rysiu Cz. przeniósł sie do klasy F ( humanistyczna z niemieckim ) i
          ukończył ją w 1981 roku ( tak jak ja , tyle , że klasę E ) .
          Jeżeli uczęszczałeś panie PSZCZ do A to znaczy , że takie nazwiska jak
          Paszak , Niedziela , Pawlikowski nie są ci obce .
          Z Robertem spotykam się często w sklepie na Bielanach .
          Co u reszty nie wiem .
          Pzdr.
          • Gość: pszcz Paszczak i spolka IP: 129.130.54.* 28.06.04, 22:13
            Jasne ze nie sa mi obce! Tyle ze urwal mi sie z nimi kontakt. Paszczaka
            widzialem ostatni raz gdzies na imprezie w poczatkach lat 80-tych. Skoro
            widujesz sie z nim, pozdrow go od Macka Pszczolkowskiego. W Polsce bywam raz na
            rok, a czasami jeszcze rzadziej, a na Bielanach - prawie w ogole. Czarek
            Niedziela studiowal na Politechnice i mieszkal w Rivierze. Widywalismy sie
            rzadko, ale mile - podczas studiow. Podobno po studiach przez jakis czas
            mieszkal i pracowal w Kielcach, a moze nadal tam mieszka. O ile dobrze
            pamietam, to Tadzia Pawlikowskiego (jak zreszta i Tomka Paklikowskiego) uj##la
            na maturze niejaka Kolodziejczyk. Przez nia Tomek wyladowal w wojsku i to w
            najgorszym czasie (stan wojenny). Rozmawialem z nim wowczas jak wyszedl na
            jakas krotka przepustke i byl po prostu klebkiem nerwow. Co sie stalo z
            Tadziem - nie wiem.
            • Gość: gosiek Re: Paszczak i spolka IP: *.chello.pl 28.06.04, 23:04
              fajnie,ze sie odnalezliscie. Ja jestem wlasnie z tej klasy, do ktorej chodzil
              Rysiu Czarnecki i niestety nikt wiecej nie chce sie tu "odnalezc".A szkoda.
            • Gość: JAQ Re: Paszczak i spolka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.04, 22:50
              Jak spotkam Roberta to przekażę mu pozdrowienia od Pszczóły - słyszałem o Tobie od chłopaków z internatu ( gdzie szczęśliwie spędziłem 3 lata z kawłkiem )- mimo iż nie kojarzę Twojej twarzy .
              Obaj mieszkamy na Bielanach , 20 minut drogi od szkoły , Robert zdaje się pracował w hucie . Wygląda jak 20 lat temu ... nie do wiary .
              Ma syna , który podobno nieźle gra w siatkówkę ..
              Pzdr.
              Jarek K.
      • Gość: ania Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.07.04, 21:14
        nie, Piotruś obecny prezydent Wawy kończył Lelewela
        • piotrdyda Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! 03.07.04, 23:07
          I'm sorry, ale w spisie absolwentów w roku 1967 jest jak byk!!! a tak by the
          way wkrótce będzie forum dla nas dewulotowców , wykupiłem już domenkę i wkrótce
          jak podepnę ją pod serwer to dam znać z adresem...
          • piotrdyda Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! 12.07.04, 23:11
            No i jak mówiłem jest domenka www.dewolot.waw.pl ,wkrótce coś tam będzie,
            chwilowo puścizną wieje, ale cóż nie ma za bardzo czasu... :( ;oczywiście
            wszyscy dewulotowcy i sympatycy mile widziani będą , chyba jakieś bardziej
            profesjonalne forum tam powstanie (niż to)
            • Gość: gosiek Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.chello.pl 20.07.04, 23:06
              nie pozwolcie spadac naszemu tematowi i wchodzcie na adres, ktory jest
              wymieniony wyzej !!!
              • piotrdyda Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! 21.07.04, 15:56
                nadmieniam że pod adresem dewulot.waw.pl nie bardzo jest www bo czasu nie ma
                żeby zrobić stronkę (nowe mieszkanie i związane z tym przygotowania i ciągła
                praca bez urlopu ;) )ale jak ktoś może pomóc to proszę a jest już forum pod
                adresem www.forum.dewulot.waw.pl ale też wymaga konfiguracji ale to może
                dzisiaj jak dam radę część zrobię - ciągły brak czasu :( i bieganina ,
                wprawdzie można się będzie rejestrować...
                • mouchi Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! 22.07.04, 22:24
                  zawsze byłeś zabiegany, Piotrze. gratuluje nowego mieszkania.
                  pozdrawiam,
                  Anka
                  piotrdyda napisał:

> nadmieniam że pod adresem dewulot.waw.pl nie bardzo jest www bo czasu nie ma
                  > żeby zrobić stronkę (nowe mieszkanie i związane z tym przygotowania i ciągła
                  > praca bez urlopu ;) )ale jak ktoś może pomóc to proszę a jest już forum pod
                  > adresem www.forum.dewulot.waw.pl ale też wymaga konfiguracji ale to może
                  > dzisiaj jak dam radę część zrobię - ciągły brak czasu :( i bieganina ,
                  > wprawdzie można się będzie rejestrować...
                  • piotrdyda Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! 23.07.04, 17:43
                    byłem i jestem ;) , w sumie to nie wiem czy jest czego gratulować - wyprułem
                    sobie żyły finansowo, a i tak będę mieszkał na Tarchominie co nie jest szczytem
                    moich marzeń..., a jak widać nie mam przez to wszystko czasu na przyjemności ;)
    • nonab Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! 27.07.04, 22:54
      Witam..o rany jak mi się fajnie zrobiło..Trafiłam tu przez przypadek, nawet nie
      wiedząc ,że DWLotowcy tak się integrują.Oczywiście uczęzzczałam do słynnego
      XXXIX LO...a nawet więcej-podtrzymałam rodzinną tradycję bo jestem 4-tym
      pokoleniem które ukończyło dewulot :-)Chodziłam do klasy
      Gawineckiej...większość nazwisk znam albo z anegdot..ze wspomnień..a niektóre z
      właśnych doświadczeń...Borucka, Kielarska,Zieliński..nikt jednak nie wspomina
      prof.Szamoty(matma)zaje..fajny koleś..biologa który uczył jak zdobywać punkty
      na wycieczkach...oj to były czasy:-)))..Baśka.
      • piotrdyda Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! 04.08.04, 16:39
        Melduję uprzejmie, że forum już działa, zapraszam do rejestracji na forum
        dewulotu pod adresem forum.dewulot.waw.pl/index.php , strona główna pod
        adresem www.dewulot.waw.pl ; rejestrujcie się i piszcie co zmienić ewentualnie
        w dziale technicznym
      • Gość: Dotka Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: 213.241.23.* 15.02.05, 14:42
        witam przewodniczącą :)
    • Gość: pszcz Absolwenci: Rysio Cz. ma bloga !!! IP: 129.130.54.* 05.08.04, 03:10
      Sluchajcie, sluchajcie! Absolwent Dewulotu, Czarnecki Ryszard prowadzi bloga.
      Koniecznie zajrzyjcie, nie mozna przegapic takiej okazji!

www.ryszardczarnecki.pl/page.php?PHPSESSID=70b65345819fd4a2ac9d23000b63e446&page=blog

(podany wyzej adres, choc zajmije dwie linijki, nalezy wpisac w jednej linii)
    • guerra Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! 13.08.04, 21:51
      Szukam ludzi z klasy boruckiej, Matura 90. Pamiętacie małą i dużą Gosię. A
      wyjazd do leśniczówki? Nasz rocznik miał studniówkę, która skończyła się o 21.
      Oczywiście uczył mnie Halogen. Pamiętacie, że na jego fizykę trzeba było mnieć
      specjalny format zeszytu?
      Może odeziwe się ktoś z mojej klasy. Przydałoby się jakieś spotkanie!!!
      • Gość: ginger Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.tele2.pl 22.08.04, 01:40
        nie chodzilam do Twojej klasy ale mala i duza Gosie pamietam.obie mieszkaly w
        internacie.
        • evee1 Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! 24.08.04, 09:02
          A nie wiecie przypadkiem co one potem robily? Bo ja tez poznalam na studiach
          (PW Elka) dwie dziewczyny tez nazywane mala i duza Gosia, ale ze nie byly
          z Warszawy, to nie pytalam sie jaka szkole skonczyly.
          • Gość: darkowaw Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.09.04, 21:59
            ten post ma na jak na razie najwiecej wypowiedzi i mysle, ze dobrze by bylo
            gdyby tak zostalo :)))) pzdr dla wszystkich Absolwentow :)))))
            • Gość: gocha Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.04, 08:20
              szukam ludzi z matury w 1980 roku - klasa mat-fiz, wychowawczyni (tylko 4
              klasa) prof Okońska
              • Gość: pszcz Re: Matura 1980, mat-fiz, Okonska IP: 129.130.54.* 02.09.04, 22:53
                No wlasnie! Ja bylem w klasie nizej (tez mat-fiz). Zdaje sie ze twoim pierwszym
                wychowawca byl Wachowiak. Co sie z nim stalo?
                • Gość: gocha Re: Matura 1980, mat-fiz, Okonska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.04, 08:57
                  Z tego co pamiętam wyjechał do Anglii - bodajże na zarobek - jeśli mnie pamięć
                  nie myli był jazzmanem, grał w jakiejś kapeli i trafił im się wyjazd.
                  • Gość: pszcz Re: Matura 1980, mat-fiz, Okonska IP: 129.130.54.* 05.09.04, 18:43
                    O Anglii slyszalem. Pamietam tez ze juz po wyjezdzie i wtedy dzy jeszcze do
                    Dewulotu chodzilem, Wachowiak pojawil sie z powrotem w Polsce i nawet zajrzal
                    do szkoly przy okazji jakiejs uroczystosci.
                    Wiesz, z tym graniem w kapeli jazzowej Wachowiaka to byl chyba mit. Kiedy
                    chodzily te sluchy, nie bywalem jeszcze regularnie w Akwarium (gdzie Wachowiak
                    jakoby grywal) ale gdzies tak od trzeciej klasy (tzn. gdy Wachowiaka juz w
                    Polsce nie bylo)zaczalem nie tylko sluchac jazzu na powaznie, ale takze
                    organizowac zycie jazzowe w Warszawie. O Rysku Wachowiaku (mial jakoby grac na
                    puzonie)nikt w warszawskim swiatku jazzowym nie slyszal. Mam wrazenie ze cala
                    ta plotka powstala w oparciu o fakt ze w jednym z warszawskich zespolow jazzu
                    tradycyjnego istotnie gral (i to na puzonie) muzyk nazwiskiem Wachowiak
                    (imienia nie pamietam), i nawet troche nam znanego Wachowiaka przypominajacy.
                    Nie mial jednak z Ryskiem nic wspolnego.
    • Gość: gocha Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.chello.pl 06.09.04, 18:52
      to możliwe, choć wydaje mi się że to on nam o tym mówił. Pamietam, mówił o
      matematyce, że jest tak piękna jak muzyka i że muzyka jest tak logiczna jak
      matematyka.
      • Gość: Ktos Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.chello.pl 10.09.04, 17:23
        Zapraszam na oficjalne forum Dewulotu, jest ono nowe więc jeszcze panuje tu
        mały ruch. Serdecznie zapraszam www.dwlot.o7.pl/ lub
        www.dwlot.prv.pl/ oba aliasy prowadzą do tej samej strony.
        • Gość: powspominamy? matura1979 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.04, 13:50
          kl IV G?
          • mdwe sen 28.09.04, 18:39
            Dzisiaj śniła mi się Wasza szkoła. Przyznam szczerze, że nie wiem dlaczego, bo
            nigdy do niej nie uczęszczałam ani nawet jej na oczy nie widziałam..
            Śniło mi się, że szukałam tej szkoły i z nieznanego mi teraz bliżej powodu
            zmierzałam do niej.. Budynek był duży, nowy, w kolorze żółtym. Samolot też jakiś
            tam stał.. Ludzie, co ja mam do Waszej szkoły??
            • piotrdyda dewulot 10.10.04, 23:32
              coś jakoś teraz święto szkoły powinno być, nikt nic nie wie? jakoś tak w tych
              okolicach jesiennych bywało...
            • evee1 Re: sen 22.10.04, 07:59
              Ech, mi sie czasami snia lekcje geografii z Kwiatkowska Nadzieja, a skonczylam
              Dewulot juz blisko 20 lat temu :-)).
              • Gość: czyzunia Re: sen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.04, 17:08
                w spisie abs. z 67 figuruje jarosław kaczyński. pytaslem chlopakow ale nikt nie
                pamieta facia o takich danych. moze byl doklejony tylko do zdawamnia matury?
                bylo nas wetedy niewielu. byly 4 klaSY I ZNALIŚMY SIE WSZYSCY.
              • Gość: kmp Re: sen IP: *.226.243.235.Dial1.Dallas1.Level3.net 10.11.04, 05:44
                Ja tez skonczylam Dewulot prawie 20 lat temu (Matura '85) i mialam geografie z
                Kwiatkowska. Bylam w klasie mat-fiz z ang. (wychowawca byl Jarosik). Ciekawa
                jestem, czy nasz rocznik moze zorganizuje zjazd w 2005 z okazji 20-lecia?
                Jakos nikt nie wspomnial, ze wydano ksiazke "Dewulot. Wspomnienia nauczycieli i
                uczniow". Wlasnie znalazlam ja na www.merlin.pl. Jednym z autorow jest Kamil
                Witkowski, ktory byl w mojej klasie. Mial niesamowity talent do pisania. Moze
                ktos z mojego rocznika sie odezwie? Byloby bardzo milo!
                • Gość: gosc85 Re: sen IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.11.04, 18:45
                  pozdro dla ROŻEK :P
                • Gość: jms Re: dewulot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.04, 21:52
                  Jeśli nawet ktoś o książce wiedział, to nie dziwie się , że nie wspomniał.
                  Przejrzałam . I tyle.
                  Pozdrowienia
                • Gość: Szukacz >>>Szukam Marzeny Kani - matura 85 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.04, 18:47
                  Szukam Marzeny Kani - matura 85, potem niestety zmieniła nazwisko (nie znam go)
                  i jest dla mnie nienamierzalna. A zależy mi...
                • Gość: Kasia Ł. Re: sen (matura'85 klasa IVa) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.05, 20:49
                  20-lecie już, tuż, tuż, może naprawdę się skrzykniemy. Napisałaś tak
                  tajemniczo, że trudno Cie rozpoznać. Przyznaję, że nie wiem, czy to Ty Jola
                  (vel Kasia),czy Małgosia, a może po prostu Kozia, lub Asia, lub któraś z
                  Beat,albo Basia ... . Jeśli ktoś się jeszcze odnajdzie z byłej IVa (matura'85)
                  to również zapraszam do kontaktu. Pozdrawiam Ciebie tajemnicza koleżanko i do
                  usłyszenia /Kasia Łukasz: kaosinska@poczta.onet.pl/
                • Gość: Kasia Łukasz Matura'85 klasa IV a IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.05, 20:53
                  20-lecie już, tuż, tuż, może naprawdę się skrzykniemy. Napisałaś tak
                  tajemniczo, że trudno Cie rozpoznać. Przyznaję, że nie wiem, czy to Ty Jola
                  (vel Kasia),czy Małgosia, a może po prostu Kozia, lub Asia, lub któraś z
                  Beat,albo Basia ... . Jeśli ktoś się jeszcze odnajdzie z byłej IVa (matura'85)
                  to również zapraszam do kontaktu. Pozdrawiam Ciebie tajemnicza koleżanko i do
                  usłyszenia /Kasia Łukasz: kaosinska@poczta.onet.pl/

• Gość: Kasia Matlag Re: Matura'85 klasa IV a IP: *.dllatx37.dynamic.covad.net 17.03.05, 01:47
                    Kasiu,
                    Mam nadzieje, ze dostalas moj e-mail. Nie mam odpowiedzi, wiec probuje tutaj.
                    Pozdrawiam wszystkich z IV A (Matura 85') i zachecam do kontaktu:
                    kmatlag@juno.com. Kasia Matlag-Poole
                • Gość: Kasia Łukasz <<<<Do: kmp>>>>> IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.05, 20:59
                  Nie wiem dlaczego mój list wyświetla się nie w tym miejscu co powinien, tj.
                  wyżej a nie pod Twoim, kmp postem.... . Może tym razem wyświetli sie tam gdzie
                  trzeba. Pozdrawiam, Kasia Łukasz (matura'85 kaosinska@poczta.onet.pl).
    • dewulot1 Czy ktos pamieta kule armatnie 24.12.04, 17:06
      Okolo roku 1970 przy regulacji strumyka przy naszej Szkole wykopano z ziemi
      kilka kul armatnich z epoki chyba napoleonskiej. Byly one zelazne, zupelnie
      okragle, wielkosci pilki do siatkowki. Byly puste w srodku i mialy otwor na
      lont. Prawdopodobnie wiecej ich tam siedzi w ziemi. Czy ktos wie dokladnie w
      ktorym miejscu byly one odkopane?
      • Gość: Borys Kulołap IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.12.04, 18:22
        Ahoj!
        Przez cały ten lasek ciągnie sie wał kulołap.
        Przez prawie sto lat (1830+ 1913?) tereny Bielan były "polem wojskowym".

Borys
        • dewulot1 Re: Kulołap 24.12.04, 21:22
          Wiem o tym wale. A z dna strumyka zawsze zbieralo sie "czubki" roznych
          ksztaltow i kalibru. Ale te kule armatnie to co innego, one byly nowe,
          niewystrzelone. Cos mi mowi ze tylko kilka bylo wykopane a reszta tam siedzi,
          tylko w ktorym miejscu?
    • Gość: małgosia Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.chello.pl 27.12.04, 22:34
      Była jeszcze jedna przecudowna kobieta, uczyła nas chemii 77-81, klasa F.
      Niestety nie pamiętam jej nazwiska. Taka malutka, bardzo fajna.
      • dewulot1 Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! 28.12.04, 00:44
        przecudowna kobieta

Pani Nowak, Janina.
        Taka malutka a wychowala kilka setek "dzieci".
        • Gość: czyzunia Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.04, 09:28
          p.nowak uczyła w debilocie od samego początku w 1962r.
          PRZEMIŁA.
        • Gość: Mirek_M_r72 Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.05, 14:10
          Ta przecudowna, wspaniała, wesoła, malutka ma się zupełnie dobrze. Jeśli chcesz
          zobaczyć jej zdjęcie - podaj mi swój adres, to Ci je wyślę.
          Pozdrawiam
          Mirek Muszyński
          e-mail: mmuszynski@pf.pl
      • caracedi Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! 11.08.24, 12:12
        Pani prof. Nowak.
    • Gość: małgosia Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.chello.pl 29.12.04, 20:17
      Dzięki wielkie, faktycznie p. Nowak. Chyba nie miała przezwiska, za bardzo ją
      lubiliśmy. Ale przypomnijcie mi coś jeszcze. Za naszych czasów fajki podpalało
      się w lasku, za mosteczkiem. Ciało pedagogiczne czasami i tam "dyżurowało".
      Natomiast był ktoś, kto skracając drogę przez lasek, już przechodząc przez
      ulicę krzyczał:"Ludzie, chować pety, ... idzie!" W miejscu tych kropek było
      przezwisko. No właśnie - za nic nie mogę sobie przypomnieć, który to z
      nauczycieli był. Pamiętacie?
      • czyzunia Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! 29.12.04, 20:22
        za moich czasó62-67 głównymi wojownikami z opaleniem buył kwiatkowski irek i
        załuska.ale wojenka ta byłą zgóry przez nich przegrana. paliliśmy tuż bliskao
        za salą gimnastyczną.była tam taka przyzba gdzie można było przyklapnąć.
        • Gość: Mac Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.05, 17:04
          Załuski
          • czyzunia Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! 04.01.05, 09:46
            potwierdzam błąd. to był pan od przysposobienia wojskowego.
            • iiwia Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! 07.01.05, 22:48
              Dopiero dziś trafiłam na tę stronkę i nieźle sie uśmiałam czytając te wszystkie
              posty. Ja też kończyłam Dewulot 81 r kl.f i rozpoznałam niektóre osoby. Jestem
              pod wrażeniem Waszej pamięci, ja wielu zdarzeń nie pamiętam, nie mówiąc już o
              tym, że niektóre nazwiska nic mi nie mówią. Wielkie pozdrówka dla Was
              wszystkich. Iwona kiedyś Dąbrowska
              • iiwia Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! 08.01.05, 20:01
                Właśnie, właśnie, pisałam, że pamięć już nie ta ;))) Mature zdawalam w 82 r
                razem z Wandzią . Agate Bednarek tez pamietam dość dobrze. Zmylila mie tylko
                Jola Kowalczyk i Witek Zielonka, bo dałabym sobie głowę uciąć, że też w mojej
                klasie byli w IV f. Ale nic przez to utrzymuje wysoko szkołe . Wszystkiego
                najlepszego w nowym roku dla Dewulotowców.
                • Gość: agata bednarek Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 21:51
                  no, nareszcie, ja nikogo nie rozpoznalam, chyba ze się sam nazwał imieniem i
                  nazwiskiem, to raz, małgosia nie pamięta, bo widzialyśmy się krótko, Ty
                  malgosiu spadlas do nas, znaczy do IV f, gdzie przebywalyśmy razem z Tobą,
                  Iwonko, a ja wypadłam do IV f, pietro niżej, tak mi się wydaje.
                  Iwona, napisz coś do mnie na maila, jak masz ochotę, udym@tlen.pl. Co i jak,
                  jak ci się ulożyło, o Wandzi trochę wiem, ale też jakoś w zeszłym roku była
                  ostatnia wiadomość. O innych prawie nic bo zostalam wieśniaczką i nie bywam w
                  Warszawie zbyt często.
                  Przepraszam za brak polskich znaków ale się przesadzam na linuksa i nie
                  wychodzi mi zbyt dobrze.
                  pozderson (tak piszą moje dzieci) :)))
                  • Gość: agata bednarek Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 22:04
                    nie piłam, polskie znaki pojawiły się same z siebie, jakim zbiegem okoliczności
                    - nie dociekam bo glowa zbyt mała

może ktoś się zna na linuksie to mi co powie, bo na mojej wsi raczej z wiedzą
                    słabo
                    • Gość: iiwia Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.05, 12:42
                      Niestety na linuksie sie zupełnie nie znam, hihihi.
                      Agatko a na jakiej to wsi sie tak zakopałaś?? Napiszę do Ciebie za troche, bo w
                      tej chwili jestem na wylocie i zupełnie nie mam do tego głowy.
                      Cieszę się, że się odezwałaś, bo dawno nie widziałam Cię na forum.
                      Może kiedyś i inni się odezwą. Pozdro.
                      A przypomniałam sobie, że z Witkiem to i w jednej ławce onegdaj siedziałam.
                      Iwona
                      • Gość: agata bednarek Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 20:41
                        napisz, napisz, tylko szybko, na wsi pod Radomiem (Radom to trochę tak jak Grójec, jakby), no a wieś pod Radomiem to gorzej niz wieś pod Grójcem :))) Nie opuściłabym tej wsi za żadne skarby świata.
                        Na linuksie trzeba się znać, żeby dawać odpór zgniłemu kapitalizmowi oraz monopolistycznym zakusom microsoftu. Tak mi tłumaczą moje dzieci, młodzi komuniści. Dziwnie się losy plotą na tym świecie, kto by pomyślał...

pozdrawiam i czekam na list
                        agata
                  • Gość: małgosia Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.chello.pl 14.01.05, 23:09
                    Jezus Maria! Za dużo tych IVf! Maturę zdawaliśmy w 81r. Dotrwało nas do niej ze
                    20 osób, a przez cztery lata przewinęło się nie wiadomo ile. Niestety, nie
                    pamiętam wszystkich. Spotkałam kiedyś Agatę Dybowską, ledwie ją rozpoznałam.
                    Pozdrowienia dla wszystkich IVf!
    • Gość: małgosia Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.chello.pl 09.01.05, 18:23
      Nie cierpisz na amnezję, miła Iwonko. Wituś Zielonka chodził najpierw z nami
      (matura 81), ale po pewnych wydarzeniach w jego rodzinie, postanowił wziąć
      sobie "urlop". Dlatego kończył rok później. Jola Kowalczyk z całą pewnością
      chodziła z nami. A może była jakaś druga Jola Kowalczyk? Natomiast Agaty
      Bednarek nie pamiętam w ogóle! Nawet "w przelocie" nie zahaczyła chyba o naszą
      klasę.
      • Gość: 1 "c" rocz.:1988 :) LO (: IP: *.chello.pl 11.01.05, 16:08
        A wiec:
        Historia: Kielarska, dalej usnac mozna na jej lekcjach
        Matematyka: Fajne lekcje z Patoleta, slyszalem ze przeprowadzil sie na
        tarchomin, ale czy tak jest? Nie wiem
        Polski: Pawlowska, dalej znaki zodiaku, dalej przyczepia sie o maly szczegol i
        wariuje...
        PO: Zielinski, dzien w dzien w swoim mundurku i dalej opowiada historie czego
        to on nie przezyl...
        Geografia: Cywinska, spoko babka, duzo wymaga
        Fizyka:Gmitrzuk- stary frajer z legionowa co jezdzi oplem astra do szkoly! Nikt
        w szkole go nie lubi(pod wzgledem nauczania)
        Historia: Ostrolecki- fagas, o wszystko sie przyczepia, nawet z nim nie da sie
        normalnie porozmawiac.
        WOS:Filipek: Grrr... Narcyzik taki malutki, mamisynek pani dyrektor Filipek :[
        PP:Hieronim - najlepszy nauczyciel w szkole...
        • Gość: Bartek Re: :) LO (: IP: *.chello.pl 11.01.05, 16:08
          Ja tam teraz chodze i nic sie nie wypowiem:)
          Jak narazie :P
          pozdro dla 2 klas :)
        • Gość: Woocash Dewulocik '04 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.05, 00:00
          Skończyłem Dewulot w zeszłym roku i miałem tych samych nauczycieli. Gmitrzuk i
          Ostromecki byli najlepsi, ale tacy troszke nie wiadomo co :) No i Cywińska
          też :] Wiem co mówie, pewnie mnie kojarzycie nawet - wisze teraz w obce B u
          Rawy na ścianie, ale tak to sie kończy jak wychowawca jest jaki jest =] A
          młody Filipek? hahaha :D Hirek też fajny, no a jego bryka?
          Dewulot to dobra szkoła, może nie najlepsza, ale jak sie przyłożycie to
          wszystko wam sie uda - ja "wylądowałem" na SGH ;)
          Szacuneczek
    • Gość: Inteligencja swiat Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.aster.pl 14.01.05, 13:51
      Woocash - ciebie juz nikt nie pamieta ;))) Szkola naprawde fajna, wbrew ogolno
      panujacej opinni, chociaz pewne wady posiada - chocby notoryczna niemoznosc
      powstrzymania sie od wpisywania w informator, ze w szkole jest basen (to ze
      jest w budowie od 10 lat sie nie liczy...). Co do nauczycieli: po skonczeniu
      tego liceum w banku PKO spotkalem starszego Pana, takze absolwenta DW-lotu.
      Padly dwa pytania: czy uczy jeszcze ten stary komunista P.Zielinski (tak), oraz
      czy uczy P.Kapusniak (niestety S.P - nie). Z aktualnej kadry nauczycielskiej do
      najlepszych naleza:
      - M.Rawa - wspalaniala wychowawczyni, prawdziwy duch narodu PL ;)
      - P.Gmitrzuk - fizyk, ktory wiekszosci wydaje sie tyranem nie do zniesienia,
      ale prawda jest taka, ze jest to najluzniejszy nauczyciel z calej szkoly. Jest
      naprawde w porzadku - w koncu jezdzi Oplem z odt. MP3 i napisem "Ruf mich an"
      (czy jakos tak). Nie lubi po prostu cfaniakow i... DEBILI ;)
      - Dr. Filipek
      - Ostromecki (bysior), matemtycy i inni (lacznie z P. Andrzejem i General-
      Operatoren-Kludken-auf-Machen ;)))
      • Gość: czyzunia Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.05, 21:20
        a czy aktualnie uczy ktoś z kadry od początku tzn od62r. był chyba jeszcze irek
        kwiatkowski.-ten od wf.
        • Gość: wujek dobra rada dinozaury do muzeum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 16:35
          w pkin im j.stalina
          • czyzunia Re: dinozaury do muzeum 15.01.05, 22:31
            te dinozayru takim jak ty góniarzom jeszce nie zostawia popalić.
            • Gość: ciocia a ile głębszych już babcia IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.01.05, 23:11
              zatankowała? coś paluchy nie trafiają w klawisze...
          • Gość: małgosia Re: dinozaury do muzeum IP: *.chello.pl 15.01.05, 23:13
            Idź, dobry człowieku, swoją drogą. Nie chcemy tu takich, jak ty.
            • zencol Re: dinozaury do muzeum 16.01.05, 06:58
              Taaak, kiedyś dostać się do liceum DWLot było marzeniem wielu. Niektórzy
              mówili, że nobilituje. A dzisiaj? Dziewiąte miejsce na liście trzydziestu
              pięciu najgorszych liceów warszawskich. Wszystko to za sprawą obniżenia lotów,
              stosowanie zaniżonych kryteriów przy naborze nowych uczniów. To przykre.
              Wyczytane w piątkowym "Życiu Warszawy". Pozdrawiam.
              • Gość: czyzunia Re: dinozaury do muzeum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.05, 08:23
                to dobre było w czasch właśnie dinozaurów.
                • zencol Re: dinozaury do muzeum 18.01.05, 17:54
                  I ty zostaniesz dinozaurem.
                  • Gość: czyzunia Re: dinozaury do muzeum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.05, 19:59
                    chyba że nie dożyjesz, a ja dożyłem.
                    a o mpoziomie tej budy aktualnym świadczą te wpisiki młodych i pięknych-nie
                    uważajcych starszych kolegów.
    • Gość: małgosia Do pszcz - Piotrek IP: *.chello.pl 19.01.05, 22:43
      Odpowiedziałam Ci wyżej. A teraz tak dla porządku i żeby Ci było łatwiej
      znaleźć. Dodam, że bardzo lubiłam naszego "białego Barana" (cytat z Halogena).
    • warszawianka50 Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! 22.01.05, 10:36
      Ja chodziłam do Dewulotu, jak jeszcze nosił imię Ludowego Lotnictwa Polskiego,
      mature zdawalismy w 1974 roku. Była to jeszcze szkoła trzymająca poziom
      nauczania, bardzo duzo osób dostawało sie na studia, chyba była nawet w
      pierwszej "dziesiatce" warszawskich szkół. Wychowawczynia była P. Kuczyńska, od
      rosyjskiego. Teraz, z tego co wiem, juz nikt z moich nauczycieli nie pracuje.
      Niektórych wspominanych przez Was tez pamietam, np. nielubianą prze wielu pnią
      B. od geografii.
      Pozdrawiam wszystkich dewulociaków!
      • czyzunia Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! 22.01.05, 21:13
        widzisz warszawianko paru tępych małolatów powie ci żeś dinozaur.
        ale nic. kuczyńska i mnie uczyła rosyjskiego do 67 roku.
        dinozaury odeszły. buda się skiepściła.
        • Gość: małgosia Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.chello.pl 23.01.05, 00:19
          Czyzuniu, jestem dinozaurem w "średnim wieku" (matura 81) - dla jednych za
          młoda, dla drugich za stara, nie przejmuj się głupimi wyskokami. Ja parę Twoich
          postów czytałam z prawdziwą przyjemnością. Nawet nie wiedziałam, że np. p.
          Nowakowa uczyła w naszej budzie od samego początku. Chylę głowę przed starszymi
          kolegami i cieszę się, że chcą uczestniczyć w internetowych pogaduchach.
          Przecież to ma być dla wszystkich rozrywka, a głupi zawsze się znajdą. Byłam
          kompletnym kołkiem z chemii, jak szłam do odpowiedzi, na ogół słyszałam od p.
          Nowak: "Nie bój się, bo i ja w strachu". No i jak tu było nie nauczyć się
          chociaż na państwową dla takiego pedagoga! Pozdrowienia, pisz, co tylko Ci się
          przypomni.
          • Gość: Monika Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.01.05, 01:02
            cześć, ja mam podobną metrykę, hmmm, szkoły nie cierpiałam, poziom był dość
            żałosny, kto twierdzi inaczej to się pociesza, pani Radwańska, polonistka,
            dbała o czytanie lektur, sprawdzała czy przeczytaliśmy, zaliczając na stopień.
            Pytań było kilka a uczniów ze dwa tuziny, więc wywalała na korytarz sporą
            grupkę i wchodziło się pojedyńczo do odpowiedzi na to samo pytanie, wszyscy
            podsluchiwali pod drzwiami, czysta fikcja, ten polski byl najsłabszym ogniwem w
            mojej humanistycznej klasie. Najwyżej ceniłam prof Marka Boruckiego, lekcje
            były świetne, a pan choć bardzo wymagający wzbudzał szacunek i podziw. No i
            mówił prawdę i za to go wylali. Po nim przyszła straszna baba - powinna oddać
            dyplom do muzeum komunizmu, która nam maturzystom w oczy mówiła że Katyń to
            Niemcy. Chodziła pokracznie jak rozdeptana kaczka, brrr. Swietna była pani od
            biologii, niestety nie paniętam nazwiska. A najbarwniejszą postacią była pani
            Majka Lipniacka - fizyczka, mam całą masę wspomnień właśnie z nią w roli
            głównej. Germanistka frau Wiecka - wymagająca i ludzka, pani Wojciechowska (?)
            plastyka, boże jaki hałas był na jej lekcjach, pani Łucja Dryżałowska -
            kochana "babcia",
            no to pa Monika
            • Gość: czyzunia Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 09:42
              pania lipniacka uczyła fizyki od 63. chyba równolegle z nią'"panem od fizyki"
              był przecinek-no cholera nie pamietam nazwiska.a od początku było tak
              dyr-wiecki
              polski-przeurocza łodorzyńska
              matematyka-solka
              wf-poleszczuk-były reperezentant polski w siatkówce
              ang.missis knapek.
              początkow planowano w szkole język wykłądowy rosyjski.
              w w-wie robiono jakiś eksperyment. na naszą budę podło że rosyjski.
              poczatkowo było 6 godz.ros.tygodniowo, i od 9 kl miał być już wykłądowym.
              jakos zaniechano tego.
              • dewulot1 Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! 23.01.05, 17:08
                Przecinek sie nazywal Maciejewski. Mial mloda zone, podobno jego studentke,
                taka piegowata jedze ktora mnie uczyla fizyki i byla wychowawczynia.
                Maja Lipniacka byla corka czy cos niejakiego Oskara Lange, ale kto on byl nie
                pamietam. Lodorzynska uparla sie zeby mnie wywalic ze szkoly i przeurocza to
                moze ona byla dla tych ktorych lubila. Solka juz mnie nie uczyl ale go
                pamietam. Matematyki uczyla mnie Manke a potem "Baba" Blaszkiewicz. Poleszczuka
                nie znam nawet z nazwiska, nas uczyl Kwiatkowski. Pani Knapek od angielskiego
                mowila "play tennis" i ruszala noga a potem mowila "play football" i ruszala
                reka. Aha, z wlosow Lipniackiej mozna bylo zrobic rosol.
                • czyzunia Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! 23.01.05, 17:15
                  tatuś jej ,ten lange był jakimś działaczem partyjnym i teoretykiem leninizmu.
                  poelszczuk był barzdo krótko.i zaraz po nim irek kwiatkowski.
                  dewulociku-toś ty prawie taki sam zgred jak ja.62-67.
                  • Gość: Monika Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 17:36
                    Lipniacka mówiła: brat urodził się w Moskwie, siostra w Paryżu, a ja w
                    Warszawie, kiedyś część klasy pojechała na wycieczkę, ci którzy nie chcieli
                    musieli chodzić na lekcje, mieli jakieś zastępstwa, myślę, że taki bezsensowny
                    rodzaj kary. Poszli na fizykę, Majka patrzy i wybucha: biedaki, mój ojciec
                    przed wojną sprzedałby ostatnią koszulę, żeby dziecko pojechało na wycieczkę, a
                    tu proszę jakie biedaki! Bez komentarza,
                    • Gość: Anka Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 18:16
                      Lipniacka uczyła mnie tylko rok, ale i tak było wesoło
                      zawsze na lekcji któraś dziewczyna malowała paznokcie, Lipniacka dziwiła się
                      zapachowi, ale nie odkryła źródła
                      zwykle mówiła do pierwszej ławki, więc reszta mogła robić co chciała, kiedyś
                      latem z pięć osób wyszło przez okno:)
                      z Borucką miałam na pieńku
                      z Nadzieją Kwiatkowską mniej na pieńku
                      resztę wspominam dość beznamiętnie
                      z wyjątkiem oczywiście pani Nowak, która wygrażała mi potężnymi nożycami za
                      moją za długą grzywkę i jej nieśmiertelne powiedzenia, gdy kogoś pytała "wzrok
                      dziki, suknia plugawa", a po odpowiedzi "bardzo dobrze, trzy z dwoma":))))
                      matura 88
                      • Gość: monika Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 18:28
                        Błaszkiewicz, o Boże..., uczyła mnie chyba tylko przez rok, a wspominać będę
                        zawsze, w czarnych snach, miała zwyczaj tak mówić: chłopczyku, a po co ty się
                        do liceum pchałeś, jest tyle dobrych zawodów, fryzjer, stolarz, dzieci, ja
                        sprowdziłam wasze prace, i co one mi powiedziały?, źle! gorzej niż źle: źle z
                        kropką!, Dziewczynko, czy ty taka niezdolna jesteś, czy się nie łuczysz? Takie
                        to było zjawisko. Do dziś pamiętam ból brzucha przed matematyką,
                        • dewulot1 Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! 23.01.05, 18:53
                          Ja pamietam Blaszkiewiczowej "Kochani, Huta na was czeka". Ale ja nie mialem
                          problemow bo... bylem dobry z matematyki! Nie lubilem polskiego, historii itd.
                  • dewulot1 Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! 23.01.05, 18:56
                    dewulociku-toś ty prawie taki sam zgred jak ja.62-67.

Cztery lata mlodszy wiekiem a cztery lata starszy stazem w Szkole. Zgadnij jak
                    to mozliwe.
            • Gość: Masiak Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.adsl.inetia.pl 12.08.07, 19:28
              czyżby monia z IV g matura 79?
              • Gość: mss no no! tylko nie monia IP: 213.158.197.* 13.08.07, 14:55
                uważaj sobie, :)
            • Gość: Masiak Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.adsl.inetia.pl 14.08.07, 18:28
              sorry Moniko dwojga nazwisk SS!Chyba siedziałyśmy razem w ławce, jeśli dobrze odczytuje twoje wspomnienia.Babcia matematyczka dała mi b.b.popalić w I klasie ale to dobra kobieta była choć do huty tez mnie wysyłała.Po pierwszym semestrze kiedy groziła mi poprawka /a jedynymi ocenami w dzienniku były pały/ kobieta ulitowała się nade mną i wysłała na korki do swojego ucznia.I klasę skończyłam z mocną tróją.W drugiej i w następnych klasach nie pamiętam nawet czy uczył mnie psor czy psorka.Przeboje miałam tez z fizyczką.Pamiętam ze nosiła się po męsku,miała tłuste włosy i duże okulary w grubych ciemnych oprawach.Niewysoka.W I albo w II klasie byłam tak głupia ze dopisałam sobie 5 w dzienniku /co oczywiście było widać jak na dłoni/i wydało sie natychmiast.Do końca III klasy /bo była to humanist/miałam przerąbane z fizyki.cudem uniknęłam poprawki.Nie pamiętam natomiast ze p.Radwańska nie miała do końca z nami wychowawstwa bo polskiego uczyła na pewno w 4 klasie.Pamiętam elę n.,elę k.ankę r.,monikę s.s.,pawła w. piotrka k. i marka k/?/- przyszłego aktora/?/.Zresztą chłopców ci u nas za wielu nie było.
              • Gość: mss Re:Małgosiu,oczywiście poznałam Cię natychmiast IP: 213.158.197.* 14.08.07, 21:57
                i wywnioskowałam, że wyszłaś za mąż za pana k, prawda? Bardzo,
                bardzo się cieszę, ciekawa byłam czy uda mi się jeszcze Ciebie
                usłyszeć, reszta to: E. Balcerzak, M. Dyr, E. Nocuń, A. Rychlicka,
                E. Gajdzica, E. Kamowska, A. Opólska, M. Matczak, A. Krasnodębski,
                S. Kuśmierczyk, G. Sztandarski, P. Wnuk, M. Wójcicki, M.
                Kołodziejski, cholera, cholera kto jeszcze? aaaa, Iwona ?, Nika
                Michlewska, dalej musiałabym się skupić, to może później, pamiętam
                też uczniów, którzy rozstali się z nami po 1 klasie: Jurka
                Defratykę, Ewę Krawiec, Alinę Grodecką.
                aaa, spotkałam niedawno (ze dwa lata temu) Łopiana, mówił, że jesteś
                wyjechana z Warszawy, tak czy inaczej mam nadzieję, że podtrzymamy
                kontakt itd, ja tymczasem siedzę sobie w Zawoi, ciao, pisz, aaa może
                tu: sufsul@gmail.com
      • Gość: jms Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 19:56
        nareszcie przywiało kogos z moich - IV c !! - napisz chociaz imię , a dalej na pewno zgadnę !
        Pozdrowieb\nia.
        • Gość: warszawianka50 Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.01.05, 23:48
          Maryla. Więcej chyba w naszej klasie Maryl nie było.
        • Gość: warszawianka50 Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.01.05, 00:03
          Czy Ty nie jesteś Jolą Matulewicz? Mieszkałaś w internacie, a później
          wyjechałaś do Gdańska na studia? Raz odwiedziłaś mnie w Warszawie,a póxniej
          zadzwoniłaś i mówiłaś, że wyszłaś za mąż i spodziewasz sie dziecka? A może nie
          trafiłam? Czekam z niecierpliwością na odpowiedź. Chcę Ci powiedzieć, że
          miEszkam w jednym domu, w jednej klatce schodowej z naszą koleżanka z klasy,
          Renatą, która skończyła medycynę. A P. Kuczyńską spotkałam tuż przed Bozym
          Narodzenie, w Lecrecu na zakupach, nie zmieniała sie prawie nic. W Boruckim
          utrzymuje kontakt zawodowo-telefoniczny, czasami spotykam Załecką (angielski).
          Do naszej klasy chodził też Jacek Hoffman, który był znanym warszawskim
          adwokatem i o którym swego czasu było głosno.
          Z niecierpliwościa czekam na Twoja odpowiedź!!!!
          Maryla
        • Gość: warszawianka50 Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.01.05, 00:11
          No, brawo dla mojej inteligencji!! To jednak Ty, Jolu, bo prześledziłam
          wszystkie jms i w któryms z 2003 roku znalazłam Twój list z podpisem.
          Bardzo się cieszę, ale reszte napisze jutro, bo juz ledwo patrze na oczy. Ten
          Dewulockiportal tak mnie wciagnął, że znów straciłam poczucie czasu.
          Pozdrawiam, Maryla P.
          • Gość: jms Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 06:41
            brawo dla Pani w stroju łowickim!!!!
            Podam adres, bo mniej wiecej do czwartku będę "nieczynna" towarzysko.
            serdeczne uściski i pozdrowienia dla wszystkich, z którymi masz kontakt.
            jslo@pcplus.com.pl
            • czyzunia Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! 24.01.05, 16:58
              dewulociku,zastrzeliłeś mnie.zgłupiałm . to ja od fundamentów te budee prawie
              budowałem/przed otwarcie wnosiliśmy stoliki/ a ty o 4 lata starszy odemnie?
              wyjasnij.
              • dewulot1 Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! 24.01.05, 17:34
                Ja skonczylem w 71 a Ty w 67, wiec powiedzmy ze jestem 4 lata mlodszy wiekiem.
                Ale ja tam chodzilem od roku szkolnego 63-64, od piatej klasy podstawowki. Tak,
                jestem jednym z tych klajniakow ktorzy stawali na palcach zeby skorzystac z
                pisuaru, wsrod smiechow Was, z jedenastej klasy. Poniewaz moj rocznik byl
                pierwszy z programem osmioklasowej podstawowki, wyszlo tak ze w Szkole
                spedzilem osiem lat do matury, o cztery lata dluzej niz Ty.
                • czyzunia Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! 24.01.05, 19:50
                  a my przy tych pisuarach właśnie jaraliśmy sporty.a ty przeszkadzałeś. no to
                  musieliśmy małolatów jakoś zniechęcac do sikania.
                  poza tym ja tam ,z powodu trudności w studiowaniu 8 klasy, musiałem zaliczyć 5
                  lat walki z wiedzą.
                  • dewulot1 Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! 24.01.05, 20:25
                    Rok w jedna czy druga strone nie robi juz teraz zadnej roznicy. Najwazniejsze
                    ze przez kilka lat chodzilismy tam jednoczesnie. Ale nie mysle ze jaralismy
                    jednoczesnie :) Pozdrowienia.
                    • czyzunia Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! 24.01.05, 22:19
                      no pewnie ze nie.my dorośli goniliśmy małolatów z papierosami. musieliśmy dbac
                      o ich zdrowie.
    • Gość: nie_absolwent Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.chello.pl 09.02.05, 23:08
      Witajcie, Znajdzie się jeszcze jakiś "wychowanek" Halogena?
      Najlepiej z lat 87-91 o ile dobrze pamiętam, klasa "a";)
      • Gość: małgosia Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.chello.pl 09.02.05, 23:43
        Halogen jedynie uczył mnie fizyki, choć chciałam, aby był naszym wychowawcą -
        bo on po prostu lubił swoich uczniów (w przeciwieństwie do wielu innych, z
        naszą wychowawczynią, Obrębowską, na czele). Czasem dał się człowiekowi we
        znaki, zwłaszcza przy sprawdzaniu tarcz, co było w ogóle kretyńskim obyczajem
        naszej szkoły. A i tak tarczę przypinałam tuż przed wejściem do szkoły
        zwyczajnymi szpilkami. Nigdy nie wpadł na to, że moja tarcza ma tylko brzeg
        obszyty, zbyt porządnie wyglądała. Po wielu latach od ukończenia szkoły
        spotkaliśmy się w sklepie. On mnie poznał, ja Jego - nie, wstyd się przyznać.
        • czyzunia Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! 10.02.05, 09:27
          w sprawie tarcz legendarni byli irek kwiatkowski i załuska. żadne
          szpilki.żabki i inne metody nie przechodziły. a obaj więcej niż o tarcze dbali
          o schludny wygląd uczniów. DŁUGIE WŁOSY,DŁUGIE WŁOSY.TO było ważniejsze nawet
          od przyszytych tarcz.
          • Gość: Mirek_M_r72 Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.05, 10:11
            Nie Załuska, ale Stefan Załuski!!!
            • czyzunia Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! 13.02.05, 15:06
              po raz kolejny czynię ten błąd ale tak mi jakoś jego nazwisko się zapamietalo.
      • Gość: Iniemamocni Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: 213.17.183.* 18.03.05, 14:44
        to chyba najwlasciwszy wstęp aby opisac ta kolorową kadre nauczucielską z jaka
        mialem do czynienia w trakcie swojej 4- latki.... niezapomniane czasy...z tego
        co pamietam to mialem do czynienia z takimi ancymonami jak:
        Solka(matma) moj znienawidzony przedmiot, ale dlatego ze bylem glabem ze
        scislych zreszta jak moj starszy brat, notabene absolwent dwlotu- hasla typu -
        lecisz wujek. lecisz ciotka na porzadku dziennym, zastanawiam sie czy wiecej
        mial ze starego zboczenca czy erotomana?? ale generalnie w porzadku gosciu- w
        koncu mnie przepuscil, hehehe
        potem byla przez jakiś czas babka co sie zwala bocianska- wysoka blondynka
        nawet niezla dupencja, ale niestety ostro mnie pilowala i jak zwykle co semestr
        bylem zagrozony...
        a w IV klasie przyszedl zajebiscie wylozwany gosciu co sie zwal Szamota- zero
        problemu tyl;ko dziewczyny lataly do tablicy, no i na klasowkach mozna bylo
        sciagac do bólu tym oto sposobem na swiadectwie maturalnym mam 4, choc na 7
        semestrow w liceum to chyba na 9 bylem zagrozony- o jak widzdice to jest moja
        matma, hehehe , pozdrawiam, piotrek matura 99, IVB
        • Gość: IVA Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.chomiczowka.waw.pl 20.04.05, 17:44
          No Solka to rzeczywiście nieprzeciętny pacjent :-)
          IVA matura 99'
      • Gość: Iniemamocni cz. II Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: 213.17.183.* 18.03.05, 14:49
        idziemy dalej...
        Polski- zajebista babka przez 4 lata - p. Lebiedzińska - b.b. milo ją
        wspominam, ciepla, opanowana, spokojna, cierpliwa w stosunku co do niektorch
        kretynow- akurat z polskeigo sie za takiego nie uwazam ( w przeciwienstwie do
        matmy i fizyki)- pomogla mi sporo na maturze i w ogole byla git!! natomiast
        nalezy wpsomniec o niejakiej pawlowskiej- nie mialem tego zaszczytu co inni moi
        znajomi i brat- w ciagu jednej lekcji byla w stanie podobno w szczycie formy
        zrobic 30- 40 kolek dookola klasy...rewelka, poza tym zmienne nastroje - mila ,
        uprzejma i nagle jeb!! synku!!! co ty sobie wyobrazasz??!! i zaczynała wycie-
        jednym slowem troszke nie pokolei w glowce, ale na maturze w komisji ja mialem
        i polecam bardzo mila pani....
    • Gość: rysmod Re: IVa/mat-fiz/matura'79 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.05, 22:21
      Pozdrawiam wszystkich z IVa/mat-fiz/matura'79,
      a w rankingu nauczycieli gdyby taki się pojawił stawiam na Janika vel
      Halogena - !THE BEST!
      Takiego Gościa nie zapomina się.
      /Panie Profesorze gdziekolwiek Pan jest tu czy juz TAM warto było uczyć się nie
      tylko fizyki i astronomii pod Pana komendą i czujnym okiem patrzącym przez
      dziurkę w gazecie na klasówkach jak sobie dajemy radę a co niektórzy starali
      się zgodnie z maksymą że na "stosunek najlepszy frasunek" Cóż później w życiu,
      czasam lepszy bywał jednak trunek. Taki smaczek tego dziwnego życia lub czasami
      tylko trwania./
      • Gość: małgosia Stwórzmy ranking! IP: *.chello.pl 15.02.05, 23:49
        Ja również swoje punkty oddaję Janikowskiemu, super-facetowi, niezapomnianemu,
        niepowtarzalnemu Halogenowi. Drugie miejsce - p.Nowakowa. Trzecie - dla jedynej
        przedstawicielki nauk humanistycznych w tym gronie - dla kochanej Babci,
        p.Dryżałowskiej.
    • Gość: marek9937 Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: 5.1.* / *.kuleuven.ac.be 23.02.05, 20:11
      Czy znajdzie się ktos z mojej klasy? Byłem w latach 1981-1985 (chyba) w klasie
      matematyczno-fizycznej. Naszą wychowawczynią była Nadzieja Kwiatkowska. Mój e-
      mail: marek.hryniewicz@wp.pl
      • Gość: Gosia Re: maturzyści z 88roku IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.02.05, 08:27
        Czy ktoś tu zagląda ze starych znajomych?
        Byłam w kl. biol. - chem. Nie pamiętam nawet nazwiska wychowawcy, bo się
        wyjątkowo zmieniali
        • Gość: anka Re: maturzyści z 88roku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 20:50
          matura 88, humanistyczna
          • piotrdyda Re: maturzyści z 88roku 05.10.05, 23:47
            Ja również humanos, wych. Śwp. Jadwiga Pietras
            Aniu ozwij się jakoś, ostatnio nikogo z klasy nie widziałem, Chociaż w zeszłym
            roku Grażyna R. mi mignęła
            • Gość: LesioS Re: maturzyści z 88roku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 11:21
              Mat-fiz...
              • siwa9999 Re: maturzyści z 88roku 02.11.07, 19:42
                Biologiczno-chemiczna z jęz. angielskim
        • siwa9999 Re: maturzyści z 88roku 02.11.07, 19:41
          Gość portalu: Gosia napisał(a):

> Czy ktoś tu zagląda ze starych znajomych?
          > Byłam w kl. biol. - chem. Nie pamiętam nawet nazwiska wychowawcy,
          bo się
          > wyjątkowo zmieniali

Cześć, ja też byłam w biol.chem. Początkowo wychowawcą była młoda
          nauczycielka od biologii, a potem kobita od rosyjskiego Siegiel.
          CZy jesteś z mojej klasy? Agnieszka
          • siwa9999 Re: maturzyści z 88roku 02.11.07, 22:10
            Przepraszam Matura 88, najpierw wychowawczynią była nauczycielka od
            chemii.
    • Gość: absolwent Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: 213.25.91.* 28.02.05, 12:07
      A ja konczyłem 39 L.O. w 1999r. - stosunkowo nie dawno!
      4A to była klasa :-)
      Pozdro dla:
      p. Pawłowskiej (j. polski)
      p. Cywińskiej (geografia)
      p. Kwiatkowskiego (W-F, wychowawca)
      p. Zielińskiego (PO), p. Waksberg (Historia), p. Załuski (Fizyka) i wielu
      innych...
      Solka to nas nieźle piłował...
      No i jeszcze Lucjan (bramkarz) mi się przypomniał :-)
      • Gość: darkowaw Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.03.05, 16:25
        wracamy na swoje miejsce czyli nr1 !!!!!
        • Gość: Iniemamocni Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: 213.17.183.* 18.03.05, 14:52
          Solka(matma) moj znienawidzony przedmiot, ale dlatego ze bylem glabem ze
          scislych zreszta jak moj starszy brat, notabene absolwent dwlotu- hasla typu -
          lecisz wujek. lecisz ciotka na porzadku dziennym, zastanawiam sie czy wiecej
          mial ze starego zboczenca czy erotomana?? ale generalnie w porzadku gosciu- w
          koncu mnie przepuscil, hehehe
          potem byla przez jakiś czas babka co sie zwala bocianska- wysoka blondynka
          nawet niezla dupencja, ale niestety ostro mnie pilowala i jak zwykle co semestr
          bylem zagrozony...
          a w IV klasie przyszedl zajebiscie wylozwany gosciu co sie zwal Szamota- zero
          problemu tyl;ko dziewczyny lataly do tablicy, no i na klasowkach mozna bylo
          sciagac do bólu tym oto sposobem na swiadectwie maturalnym mam 4, choc na 7
          semestrow w liceum to chyba na 9 bylem zagrozony- o jak widzdice to jest moja
          matma, hehehe , pozdrawiam, piotrek matura 99, IVB
          • Gość: Iniemamocni cz.2 Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: 213.17.183.* 18.03.05, 14:52
            idziemy dalej...
            Polski- zajebista babka przez 4 lata - p. Lebiedzińska - b.b. milo ją
            wspominam, ciepla, opanowana, spokojna, cierpliwa w stosunku co do niektorch
            kretynow- akurat z polskeigo sie za takiego nie uwazam ( w przeciwienstwie do
            matmy i fizyki)- pomogla mi sporo na maturze i w ogole byla git!! natomiast
            nalezy wpsomniec o niejakiej pawlowskiej- nie mialem tego zaszczytu co inni moi
            znajomi i brat- w ciagu jednej lekcji byla w stanie podobno w szczycie formy
            zrobic 30- 40 kolek dookola klasy...rewelka, poza tym zmienne nastroje - mila ,
            uprzejma i nagle jeb!! synku!!! co ty sobie wyobrazasz??!! i zaczynała wycie-
            jednym slowem troszke nie pokolei w glowce, ale na maturze w komisji ja mialem
            i polecam bardzo mila pani....
            • Gość: IVA Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.chomiczowka.waw.pl 20.04.05, 17:46
              Pawłowska była cool, nie taki diabeł straszny jak go malują :-) miałem z nia
              przyjemność przez chyba 2 lata (bez skojarzeń).
          • Gość: Iniemamocnych cz.3 Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: 213.17.183.* 18.03.05, 15:00
            dalej to moj ulubiony przedmiot - fizyka,
            pan Załuska (Ś.P) - ulubiony bo gosciu byl rewelacyjny... odpuscilem sobie
            fizyke po 3 jego lekcjach - nie do pojecia bylo to co on mowil- przynajmniej
            dla mnie- hasla typu: rokulka, albo ziemia nie je kulo ziemia je elypso
            obrotowo itp itd... te jego zbiory zadan pamietajace jeszcze czasy gagarina
            hehehe, dobre mial te zadania- a u nas wygladalo to tak- dyktowal zadanie i
            dawal nam jakies 15 minut na rozwiazanie- w miedzyczasie wychodzil to swojego
            gabinetu, hehe, patrzyl sie na boisko szkolne- oczywisice nikt nie byl w stanie
            tego zazwyczaj rozwiazac wiec nam wstawial gadke- jakie to my glaby i
            niemyslace tepaki, ze my klasa ekologiczna i prostego zadania z 58 niewiadomymi
            nie mozemy rozwiazac... podchodzil sam do tablicy (byla to podwojna tablica- i
            nastepnie pisal jakies wzory z literkami greckymi, rzymskimi, arabskimi
            chinskimi- jednym slowem wiadomosc z marsa- zapisal cale dwie tablice ( jakies
            kolejne 15 minut mu to zajęło) i nastepnie dokonal skrocenia
            wzoru....poprzekreslal doslwonie wszytko i na koninec wpisal.... cyfre 7 - a
            zanaczam ze w tych jego zmudnych obliczeniach nie bylo ani jednej cholernej
            cyferki, ale jemu wyszlo 7- konniec zadania do domu i przygotowac sie na
            klasowke- jasne, hehehe ale 3 mialem na swiadectwie bo oceny mialem
            1,1,2,2,2,3 - mniej wiecej - no i mu sie psokracalo jakos fajnie i wyszlo 3. w
            kazdym razie b. milo go wspominam szkoda tylko ze kompletny z niego abstynent
            byl, hahaha
            • Gość: Iniemamocnych cz.4 Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: 213.17.183.* 18.03.05, 15:20
              no i koniecznie musze napisac cos na temat pani o swojsko brzmiacym nazwisku -
              WAKSBERG, lo jezu ale z niej fakenbycz...no moze przesadzilem przepraszam,
              fakenbycz w lekko pozytywnej konotacji - w sumie mila babka, nie, mila
              fakenbycz...
              ale to przez to ze 3 i pol roku nic na historii nie robilem co bylo z nia
              zwiazane, kompletnie, kalsowka to ksiazka pod tylek wystawala z kazdej strony
              ona to widziala zwracala mi uwage ale ja ja wyciagalem dopiero jak sciagnalem-
              zawsze 3 bylo.... na nasze nieszczescie (moje i Jej) wybralem historie na
              maturze no i trzeba bylo do niej chodzic na fakultety- ale sie zdziwila jak
              mnie zobaczylo, ojoj, no ale co miala powiedziec....myslala pewnie ze bede w
              koncu aktywnym uczniem, ale skadze robilismy sobie z kumplem bufecik na
              lekcjach- wchodzilismy spoznieni po 10 minut z kawka kanapkami ciastkami
              itd...a na maturze?? napisalem w orde z 15 stron wszystko co wiedziale, i na
              temat jestem pewien, aleco...3 mi postawila i powiedziala zebym sie cieszyl z
              tego bo marna praca- przegiela troche no ale coz chyba za mna nie przepadala,
              na szczescie wiedzialem ze nie bylo tak zle i 2 miechy pozniej zdalem historie
              na dwie 5 na wydzial prawa... i kto tu sie znal na historii, hehe
              matura 99 4B
            • Gość: Iniemamocni cz.6 Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: 213.17.183.* 18.03.05, 15:24
              no i moj ulubiony przedmiot - lekcje wuefu:
              najperw byl kwiatkowski - czemu on mial tak czerwonego ryja to do tej pory nie
              wiem, hehehe, innych uczył wesolowski ten to byl ancymon (notabene tez
              abstynent hehe) - zajebisice prowadzil mecze pilki noznej jako sedzia - kamon
              gajs!! lets plej som futbol!! no i wyniki podawal: fajw-fri, tu-ziro, etc....
              a na koniec ignasiak - ale on sie sprawdzil jako zajebsity organizator
              wycieczek i osoba do pilnowania wstawionej mlodziezy- bardzo surowy w tym
              wzgledzie ;) matura 99 IVB
            • Gość: Dotka Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: 213.241.23.* 21.03.05, 09:54
              Załuska zmarł?? kiedy? co się stało??
              :(((
              najulubieńszy mój z najulubieńszych :((
              • czyzunia Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! 21.03.05, 10:40
                z zapopdanych powyżej kojarzę pana solkę i irka kwiatkowskiego.
                no matura 67.
                • Gość: jms Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 16:12
                  bez żadnych złośliwości - widać, że nietęgo było z polskim u kolegi Piotra matura 99 4b.Ciężko się czytało ..
                  I zdecydujcie sie kochani : Załuski (Stefan zresztą,od PO i rzewnych historii partyzanckich ), czy Załuska (??) od fizyki.Ten drugi jest mi kompletnie obcy !
                  A poza tym :
                  pozdrowienia tą drogą serdeczno-świąteczne wszystkim ślę i bogatego zająca
                  życzę.I oczywiście mokrego dyngusa !
                  • czyzunia Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! 21.03.05, 17:59
                    wybierasm bogatego zająca.
                    • Gość: jms Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 07:33
                      nie ma tak dobrze.Obowiązuje sprzedaż wiazana !
                      • czyzunia Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! 22.03.05, 09:50
                        zając niech waży 16 tn/sixteen ton/ a dyngus może być z małej buteleczki wody
                        kwiatowej.
                  • Gość: Dotka Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: 213.241.23.* 22.03.05, 12:19
                    stanowczo Załuska, od fizyki
                    cudowny facet
                    • Gość: Iniemamocni Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: 213.17.183.* 22.03.05, 14:10
                      Dokladnie ten od fizyki- cudopwny gosciu, a ten drugi Zaluska od Po bodajże to
                      kawał mendy i ubeka, osobiście (całe szczęscie) nie miałem z nim zajęć, ale od
                      bliskich mi osób, które miały z nim niezłe przejscia, wiem że był zwykłym gnojem
                      Wesołych Świąt!!!!
                      • Gość: Dotka Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: 213.241.23.* 22.03.05, 15:30
                        skoro marurę miałeś w `99, to z pewnością nie chodzi o p. Załuskiego, tylko o
                        Zielińskiego :)
                        Załuski uczył dość dawno temu.
                        • Gość: Iniemamocnych Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: 213.17.183.* 23.03.05, 10:26
                          zgadza się, przecież nigdzie nie napisałem, że miałem PO z Załuską, Po miałem z
                          Zielińskim-śmieszny gościu, zdaje mu się że żyje cały czas w okresie simnej
                          wojny i permanentnego zagrożenia...kiedyś nawet prowadził zajęcia na temat
                          rozmieszczenia schronów na bielanach, chyba lepiej z nich nie korzystać :)
                          • zoskaanka Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! 23.03.05, 10:43
                            czytaj uważniej człowieku!
                            od PO był Stefan Załuski
                            • czyzunia Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! 23.03.05, 21:03
                              stefan załuski uczył w naszej budzie chyba od 63 lub64 roku. perzyszedł chyba
                              po awf razem z irkiem kwiatkowskim. na poczatku od wf był poleszczuk, były
                              reprezentant polski w siatkówce,w latach 50.
                              • zw167 Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! 25.06.07, 17:34
                                Wykształcenie Stefana Załuskiego jest owiane mrokiem niedopowiedzeń. Tytułował
                                się "mgr", ale od czego był tym magistrem nie do końca wiadomo. Może
                                rzeczywiście od wf, może od pola walki. Chętnie poznałbym szczegóły.
                                Natomiast dla mnie był zawsze prostakiem o ubeckich metodach. Pamiętam jego
                                opowieści o kochanym Związuniu Radzieckim, pamiętam różne antysemickie teksty,
                                które walił ex cathedra. Poza tym pijak, krzykacz, szpanujący swoimi
                                znajomościami. Pewnie tylko o JP2 nie mówił per "Karol".
                                Mój konflikt z tym osobnikiem miał charakter osobisty. Nie chciałem znosić jego
                                lekcji i jego widoku. Udało mi się zbojkotować go tak skutecznie, że musiał dać
                                mi poprawkę. Była to sensacja w skali Debilotu. Poprawkę zdałem. Ale rzecz była
                                przy świadkach, nie mógł na mnie wymyślać. A potem nasze drogi się rozeszły.
                                • Gość: ms hejo IP: *.eranet.pl 26.06.07, 00:57
                                  już któryś raz tu zaglądam, ale bliższych znajomych nie ma (humanistyczna z
                                  niemieckim, matura w 1979); o załuskim - pamiętam jak opowiadał nam na po jak
                                  trafił do auschwitz, przeszedł więc kawał gehenny, tylko czy to był załuski?
                                  było 2 takich niewysokich: jeden uczył wf, a drugi po - może mylę nazwiska,
                                  wuefu uczyła mnie pani rossa, dobre mam wspomnienia, fizyki, barwna i zabawna
                                  lipniacka, polskiego - nijaka i bojaźliwa radwańska, zostawiła naszą klasę na
                                  rok przed maturą, po zakończeniu trzeciej klasy bo przeraziło ją, że
                                  napisaliśmy petycję w sprawie boruckiego do dyrekcji, kuratorium i
                                  ministerstwa. petycja nic nie dała, dla nas była sprawdzianem z odwagi, (ha
                                  ha), po boruckim przyszła największa swołocz - obrębowska, bezwstydnie
                                  fałszująca historię, niedouczona krowa. czasami prosiła krasnala, żeby za nią
                                  prowadził lekcje. Krsnal, nasz kolega, dużo czytał i znał historię, obrębowska
                                  znała statut pzpr i niewiele ponad. pamiętam matematyczkę panią manke -
                                  sarnowiec, była miła, kulturalna i niebiańsko zgrabna! frau wiecka podobno
                                  wyjechała do faterlandu, nezapomniana Babcia Dryżałowska - cudo, halooo, co kto
                                  jeszcze pamięta?
                                  • zw167 Re: hejo 26.06.07, 05:54
                                    Żeby nie było wątpliwości odsyłam do aktualnego zdjęcia Załuskiego, z pogrzebu
                                    Halogena. To siwy facet w środku kadru, w ciemnym krawacie.

www.dwlot.neostrada.pl/halogen/target1.html
                                    Ciekawą postacią była nauczycielka fizyki Maja Lipniacka. Córka Ostapa Dłuskiego
                                    (nie Oskara Lange), stuprocentowo kobieca: roztargniona, chaotyczna, przynosząca
                                    swoje problemy domowe na lekcje (np. chory piesek). A przy tym kobieta dobra z
                                    kościami, życzliwa uczniom, pomagająca, walcząca o nich.
                                    Panią Danutę Rossę od wf-u wspominam bardzo życzliwie. Również jej męża, pana
                                    Tomasza Rossę, też nauczyciela wf-u, a przed Załuskim wicedyrektora
                                    administracyjnego. Na zdjęciach z pogrzebu Halogena można zobaczyć Panią Rossę:
                                    prawie się nie zmieniła.
                                    Z ludzi, z którymi się zetknąłem w DWLocie na zdjęciach z pogrzebu są również
                                    meteorolog-matematyk dr Janusz Solka (nie lubiłem),Pani Maria Smorczewska od
                                    biologii (kochana kobieta). Ja sięgam pamięcią roku '68, młodsi na pewno
                                    rozpoznają więcej postaci.

• Gość: marek 73 Re: hejo IP: *.acn.waw.pl 10.11.07, 21:20
                                    Widać mamy odmienne zdania w sprawie nauczycieli.Prof.Radwańska jest
                                    cudownym pedagogiem.Manke zwykłm prostakiem.Widać nie znasz się na
                                    ludziach
                            • Gość: jms Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.05, 15:50
                              faktycznie - i nie ma mocnych...
                        • Gość: IVA 99' Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.chomiczowka.waw.pl 20.04.05, 17:52
                          W 99r. fizyki uczył p. Załuska nie mylić z Załuskim.
            • Gość: IVA Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.chomiczowka.waw.pl 20.04.05, 17:50
              A co z Załuską się stało? :-( tylko mi nie mów...
    • Gość: małgosia Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.chello.pl 01.04.05, 23:22
      Dokładnie w czasie kiedy chodziłam do naszej budy, Jan Paweł II rozpoczął swój
      pontyfikat i przyjechał z pierwszą pielgrzymką do Polski...
      • czyzunia Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! 02.04.05, 11:11
        o rany, i tu wojtyła.
        • Gość: małgosia Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.chello.pl 02.04.05, 20:09
          Pardon!
          • czyzunia Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! 03.04.05, 09:33
            gaworzymy sobie o debilocie, a jesli cię uraziłem-wybacz.
            • Gość: małgosia Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.chello.pl 03.04.05, 20:44
              Jest o.k.
            • Gość: rysmod Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 04.04.05, 07:51
              Beztroska czasu gaworzenia musi jednak kiedyś minąć.Nie zatrzymuj swojego
              rozwoju na siłę i wbrew sytuacji.
              • dupekzoledny Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! 04.04.05, 21:56
                ten mój rozwój już raczej z górki.
    • Gość: axys Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.04.05, 22:48
      a zaglada tu ktos z IVf matura 2002? odezwijcie sie czasem :)

pozdro 4 all
    • Gość: gosiek do Malgosi IP: *.chello.pl 09.04.05, 21:18
      Kim jestes Malgosiu ? Tu Malgosia dawniej Kubicka, chodzilam do klasy (nie
      dlugo) z Jola K. i Witkiem Z., o ktorych wspomnialas. Napisz do mnie :
      florastyl@op.pl. Rocznik 81'.
    • Gość: gosiek do Malgosi IP: *.chello.pl 09.04.05, 21:25

"Nie cierpisz na amnezję, miła Iwonko. Wituś Zielonka chodził najpierw z nami
      (matura 81), ale po pewnych wydarzeniach w jego rodzinie, postanowił wziąć
      sobie "urlop". Dlatego kończył rok później. Jola Kowalczyk z całą pewnością
      chodziła z nami. A może była jakaś druga Jola Kowalczyk? Natomiast Agaty
      Bednarek nie pamiętam w ogóle! Nawet "w przelocie" nie zahaczyła chyba o naszą
      klasę."
      Mnie cos mowi Agata Bednarek ale u mnie różnie niestety z pamiecią. Nawet
      napisalam do niej na poprzedni adres ale niestety nie otrzymalam odpowiedzi.
      • Gość: agata bednarek Re: do Malgosi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.05, 11:40
        no to teraz jest jasne, ja chodziłam z Witkiem po tym, kiedy juz powtarzal klasę. Nieporozumienie jest zawinione przeze mnie, pomylilo mi się - w Twojej klasie nie byłaM, BYLAm natomiast w jeszcze innej, kiedy to ja nie zdałam (witek zrobił sie wtedy rok wyżej ode mnie). Czy ta Twoja klasa była też klasą, do ktorej przelotnie chodził także Tomek Manowski? I czy to Ty jesteś Malgosia Kubicka, czy ta druga. Ja sądziłam, że rozmawiam z Małgosią Kubicką, z którą chodziłam krótko do klasy, kiedy ona spadła, a ja jeszcze nie. No, to tak wygląda z grubsza.
        Nie odpisałam, bo mi ten adres już wygasł. Teraz mam udym@tlen.pl

pozdrawiam wszystkich
        agata
        • Gość: małgosia do Agaty IP: *.chello.pl 10.04.05, 20:15
          Ja nie jestem Małgosia Kubicka, choć chodziłam z nią do klasy i też mam na imię
          Małgosia. Agatko - Tomek Manowski chodził do kl. F rok niżej od nas. Ale on
          był "spadochroniarzem" z naszego rocznika, ale nie z kl. F. Niestety nie
          pamiętam, z jakiego profilu się wykruszył. Kiedy był rok niżej, chodził do
          klasy z Kasią Karpińską, może to coś Ci podpowie. I jeszcze jedno - po tylu
          latach każdy z nas ma prawo coś pokręcić. Więcej może wyjaśni Małgosia Kubicka -
          "gosiek".
          • Gość: agata bednarek Re: do Agaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.05, 20:54
            no,to tera jasne, kiedy już spadł chodził do klasy ze mną i z Kasią. Potem ja spadłam dalej i chodziłam sobie jeszcze do tego samego profilu i też "f" z wychowawczynią Panią Nowak (cudo). Oni sie potem pobrali, znaczy Kasia i Tomek. Lubiłam ich.
            • Gość: gosiek Re: do Agaty IP: *.chello.pl 13.04.05, 10:36
              tu Małgosia Kubicka. Dla mnie dalej nic nie jest jasne bo mi się wszystko
              poplątało. Ale dobrze, że złapałam kontakt z Małgosią D. i z Tobą Agatko. Jak
              będziemy robić spotkanie to sobie popatrzymy w oczy i wszystko sobie (mam
              nadzieję) przypomnimy. Niedługo się odezwie Jola Kowalczyk, bo dałam jej namiary
              na tę stronę a ona ma lepszą pamięć niż ja, pa.
              • Gość: jola Re: do Agaty IP: *.se.com.pl 13.04.05, 19:12
                odezwałam się, tu Jola Kowalczyk. Dziewczyny, macie jakieś problemy z
                ustaleniem podstawowych rzeczy. W 2003 roku była okazja do tego, żeby się
                zobaczyć (zjazd absolwentów), ale niestety frekwenkcja była marna. Cały czas
                Wam się mlą dwie klasy (rocznik - matura 81 i 82). Większym sentymentem
                darzyłam klasę Obrębowskiej (81), przepraszam wszystkich z 82. Piszę skrótami.
                do tej pory utrzymuję kontakt z Gosią Kubicką, Izą Mikołajewską, a z Haliną
                Majchrzyk, Grażyną Szwedziuk kontakty się odnowiły po zjeździe. O chłopakach
                nie wspomnę...
                • Gość: agata bednarek Re: do Agaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 22:00
                  no, Jola, dziewczyny to my bylysmy 20 lat temu, ale nic to. To tak jest: ty bylaś z Małgosią Kubicką w jednej klasie i spadłyscie do nas, przez rok bylysmy razem, ja i Ty, bo Ty Malgosiu odeszłaś jakoś w polowie roku, a potem ja spadłam. Kiedy byłysmy razem, naszą wychowawczynią była pani Radwańska, kiedy spadlam mialam Panią Nowak. No.
                  Na zjeździe nie byłam bo mieszkam daleko. Czy był tam ktoś z którejś z naszych klas?
                  • Gość: gosiek Re: do Agaty IP: *.chello.pl 13.04.05, 23:01
                    na zjeździe byłam ja, Jola kowalczyk, Grażyna Szwedziuk, Halina Majchrzak,
                    Witek Zielonka i Rysiek Czarnecki , no i oczywiście prof.Obrębowska. Reszta
                    ujawniła się na następnych naszych pozaszkolnych spotkaniach.
    • Gość: małgosia Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.chello.pl 13.04.05, 20:19
      Jolu i Małgosiu, dałabym sobie głowę obciąć, że doszłyśmy razem do matury.
      Jednak pamięć płata figle! W 2003r nie miałam kontaktu absolutnie z nikim z
      naszej klasy, a o zjeździe też jakoś nie wiedziałam. Od kilku miesięcy mam
      dostęp do internetu i mam nadzieję, że kontakty się odnowią. Chciałabym, aby
      odezwała się Małgosia Olejnik i Ula Kułaga. Może coś o nich wiecie? Jeśli się
      nie spotkamy, to chociaż przez sieć serdecznie wszystkich pozdrawiam. Małgosia
      dawniej Dudek.
      • Gość: gosiek Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.chello.pl 13.04.05, 22:54
        Gosia Olejnik ma z nami kontakt, Grażyna Dębska, Witek Zielonka i Rysiek
        Czarnecki(on teraz odpadł bo ma inne sprawy na głowie niż my). Niektóre
        dziewczyny (mimo wieku dalej jestesmy dziewczyny) się uczą i dlatego
        jakiekolwiek spotkanie odłożone jest na później. Ale będzie.
        • Gość: małgosia Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.chello.pl 13.04.05, 23:01
          Małgosiu, dostałaś dziś pocztę ode mnie? Jeśli nie (jakieś internetowe robactwo
          mi przeszkadzało), powtórzę.
          • Gość: gosiek Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.chello.pl 13.04.05, 23:04
            zaraz przeczytam bo przyszło ale najpierw zajrzałam na tę stronę ani do poczty,
            odpisze Ci.
          • Gość: małgosia Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.chello.pl 13.04.05, 23:10
            To było pytanie do Małgosi Kubickiej, oczywiście!
            • Gość: g Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.chello.pl 17.04.05, 11:00
              nikt się nie odzywa ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka