Gość: Zygzyk IP: 195.116.222.* 20.08.02, 19:24 Mam pytanie co sądzicie o Oddziele Położniczym Szpitala Bielańskiego? Czy warto tam przyjść na świat? Pytam w imieniu dziecka które jest już w drodze... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rafik4 Re: Szpital Bielański 21.08.02, 08:03 Gość portalu: Zygzyk napisał(a): > Mam pytanie co sądzicie o Oddziele Położniczym Szpitala Bielańskiego? Czy > warto tam przyjść na świat? Pytam w imieniu dziecka które jest już w drodze... Gratuluję potomka !! Bielański ma naprawdę dobrych speców od tych spraw (słynna doktor Latoszewska i spółka), tylko jak w większości szpitali panstwowych warunki nie najlepsze. Jeżeli chcesz rodzić w lepszych warunkach zapłać za oddzielny pokój i ew. pomoc pielęgniarki po porodzie, stosunek cena/poziom obsługi będzie znakomity. Ważne, że w razie kłopotów jesteś w dobrych rękach. Pozdrawiam, Rafik PS. Spróbuj spytać na bardziej specjalistycznym forum może dostaniesz bardziej konkretne informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
joo Re: Szpital Bielański 21.08.02, 11:36 Lepiej wybić sobie z głowy Bielański. Po co zdawać się na przypadek? Szpital godny polecenia znajduję się na ulicy Inflanckiej. Warto też być pacjentem prof. Chmielewskiego (ordynatora). Sorry, ale mam fatalne doświadczenie z Bielańskim (gdy dziecko było noworodkiem trafiliśmy tam przez przypadek - materiał na długą opowieść). Wrażenia z porodu (z komplikacjami) w Szpitalu Ginekologiczno- Położniczym na ul. Inflackiej - jak najlepsze. PZDR Ojciec (1,5 rocznego już dziecka) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pixi Re: Szpital Bielański IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.08.02, 11:13 Nie mam aktualnych info, rodziłam w Bielańskim 11-12 lat temu i było to straszne przeżycie. Syf, brud, zero opieki, czy chociaż cienia zainteresowania. Informacje od lekarzy trzeba było siłą wydzierać, koszule podarte i zaplamione, to samo pościel, a swoich rzeczy nie wolno było przynosić. Po butelkach z mlekiem chodziły karaluchy-widziałam na własne oczy!! Dzieci hurtowo dokarmiano z butelek, pomimo protestów matek. Mam nadzieję, że się zmnieniło, ale i tak nigdy już nie poszłabym tam rodzić. pozdrawiam pixi Odpowiedz Link Zgłoś
agc Re: Szpital Bielański 22.08.02, 20:04 Urodzilem sie tam prawie 20 lat temu wiec nie pamietam. Ale wszystko ze mna OK, wiec szpital nie jest zly :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiki Re: Szpital Bielański IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.02, 22:45 Urodziłam w 1993 rokn synka w Szpitalu Bielańskim - docierały do mnie różne opinie o tej placówce. Jednak stan zdrowia mojego maleństwa i to, jak zopiekowano się w nim, w tym właśńie szpitalu (jeszcze przed akcją "Rodzić po ludzku") sprawia, że wysoko oceniam tę placówkę. Zreszto w 11 miesiącu życia mój synek trafił do tego szpitala z zapaleniem płuc i objawami odwodnienia - tak, jak zaopiekowano się nim na w bielńskiej placówce zaskoczyło mnie pozytywnie. Myślę, że po 8-9 latach mogło się zmieńić jedynie na plus!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: egg Re: Szpital Bielański IP: *.acn.pl / 10.131.128.* 25.08.02, 02:06 Miałam staż na tym oddziale w 1994 roku. Obserwacje nie najlepsze. Myśmy (stażyści) robili na przykład KTG (kardiotokogramy), czego w pięć minut nauczyli nas ginekolodzy, a co normalnie robią położne. Myślałam, że nami wysługują się TYLKO z lenistwa, ale z opowieści pacjentek z dnia, kiedy nikogo ze stażystów nie było, wynikało, że położne prawie sobie nie radziły z KTG. Czyli delikatnie mówiąc nie były za dobre. Koleżanka stażystka rodziła u nich, ubłagała ich po wielu godzinach akcji porodowej - przez zaprzyjaźnioną lekarkę tam na stałe pracującą - o cesarskie cięcie. Okazało się, że to "po znajomości" (!) wykonane cięcie było niemal w ostatniej chwili, chodzili wokół niej potem łącznie z panią ordynator jak wokół śmierdzącego jaja, w oczy jej zaglądali i życzenia zgadywali, bo im strach w d*** zaglądał. Niektórzy lekarze kulturalni, niektórzy dosyć proste chamy. Wszelako jakichś innych bulwersujących wydarzeń i spostrzeżeń sobie nie przypominam. Karaluchów nie widziałam. Ale to było wszystko, bądź co bądź, osiem lat temu. Odpowiedz Link Zgłoś
xaatzs Re: Szpital Bielański 02.09.02, 13:45 Uwazam ze ten szpital nalezalo by omijac szerokim lukiem. W sumie chodzi tutaj o dobro dziecka. Mam przykre doswiadczenia zwiazane z tym szpitalem (na szczescie moj potomek przyszedl na swiat na Inflanckiej) Zdecydowanie odradzam. Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Szpital Bielański 02.09.02, 13:50 Szpital Bielański przy ul.Cegłowskiej 80 powstał w latach 1953-60 według projektu J.Sadłowskiego i L.Koehlera. Budynek główny ma kształt litery H, 6 kondygnacji i 3 piętrowe przybudówki. Docelowo posiada 625 miejsc. Pokoje są 1,2,3 i 7 osobowe. Odpowiedz Link Zgłoś