rmn 07.10.02, 10:12 Może ktoś tu zagląda z tamtych czasów? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Dzieciak Re: Szkoła podstawowa nr 247 im. Balcerzaka IP: proxy / 10.30.1.* 04.11.02, 14:34 Witam Nie wiem co masz na myśli pisząc "..Tamtych czasÓw...". Ja raz na jakis czas tu zaglądam i miałem okazje kończyć te podstawóweczkę. Jeszcze za czasów kiedy Dyrektorem była Pani Pekala. Pozdr. Dzieciak Odpowiedz Link Zgłoś
rmn Re: Szkoła podstawowa nr 247 im. Balcerzaka 06.12.02, 21:01 No wiesz, sporo lat minęłop od czasów skończenia tej szkoły. Pani Pękay nie pamiętam, ale myślę, że nastała po moim kształceniu. A może pamiętasz p. Ostrowską? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ar2r Re: Szkoła podstawowa nr 247 im. Balcerzaka IP: 213.241.2.* 16.06.03, 11:03 W '74 to ciebie jeszcze nei bylo ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xwaw Re: Szkoła podstawowa nr 247 im. Balcerzaka IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.12.03, 17:03 Witajcie wszyscy. Szkoła stoi jak stała, nawet kilka lat temu sie doczekała generalnego remontu. pani Pękala jest nadale dyrektorką i ma się nie najgorzej. Od października b.r. szkoła ma inne imię obecnie Kazimierza Lisieckiego "Dziadka". Balcerzaka zabrano kilka lat temu, nie pytając wcale szkoły o zgodę. Pani Ostrowska ma się nieźle, aczkolwiek kilka dobrych lat już nie pracuje. Ale zgadzam się ze wszystkimi, co tak sądzą - to osoba, którą trudno zapomnieć. Za "starych" nauczycieli pracuje już stosunkowo niewielu. Większość jest na emeryturze. Pracuje nadal pani Szczepankowska, pani Tomczyk jest dyrektorką Gimnazjum przy ul. Wrzeciono 24 (dawna Szkoła Podstawowa Nr 274). Pozdrawiam wszystkich, którzy pamiętają o swojej dawnej szkole. Odwidzajcie ją. Odpowiedz Link Zgłoś
rmn Re: Szkoła podstawowa nr 247 im. Balcerzaka 29.12.03, 12:34 Gość portalu: xwaw napisał(a): > Witajcie wszyscy. Szkoła stoi jak stała, nawet kilka lat temu sie doczekała > generalnego remontu. pani Pękala jest nadale dyrektorką i ma się nie > najgorzej. Od października b.r. szkoła ma inne imię obecnie Kazimierza > Lisieckiego "Dziadka". Balcerzaka zabrano kilka lat temu, nie pytając wcale > szkoły o zgodę. > Pani Ostrowska ma się nieźle, aczkolwiek kilka dobrych lat już nie pracuje. > Ale zgadzam się ze wszystkimi, co tak sądzą - to osoba, którą trudno > zapomnieć. > Za "starych" nauczycieli pracuje już stosunkowo niewielu. Większość jest na > emeryturze. Pracuje nadal pani Szczepankowska, pani Tomczyk jest dyrektorką > Gimnazjum przy ul. Wrzeciono 24 (dawna Szkoła Podstawowa Nr 274). > Pozdrawiam wszystkich, którzy pamiętają o swojej dawnej szkole. Odwidzajcie > ją. Wiedza zawarta w cytowanym poscie wydaje się bardzo świeża. Szczególnie ujęło mnie zdanie o p. Ostrowskiej. Może kiedyś razem uczyliśmy się z autorem (autorką) powyższych słów? Chętnie nawiążę kontakt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xwaw Re: Szkoła podstawowa nr 247 im. Balcerzaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.04, 19:08 NIe uczyliśmy się razem na pewno, ponieważ nie chodziłem do tej szkoły, ale w niej pracuję :-). Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alien Re: Szkoła podstawowa nr 247 im. Balcerzaka IP: *.chello.pl 01.06.04, 19:38 Witam, Ha, Pani Ostrowska byla moja wychowawczynia (tak to sie zwalo kiedys :), Pani Tomczyk uczyla mnie polskiego :), poza tym od ZPT byl swietny gosc :) hehe, ktory rzucal gwozdziami :), piekne czasy... Pozdrawiam, alein Odpowiedz Link Zgłoś
moniqueee Re: Szkoła podstawowa nr 247 im. Balcerzaka 12.02.03, 16:29 Po pierwsze nie nr 247! Tylko 273! Po drugie nie im Balcerzaka tylko na ul Balcerzaka :) Ja skończyłam prawie 5 lat temu, ale niestety przez ten czas tam nie zaglądałam. A pamiętacie p. Gawryszczaka? Od geografii. To był dopiero zmora uczniów ;) Pozdrawiam absolwentów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Szkoła podstawowa nr 247 im. Balcerzaka IP: proxy / 10.30.1.* 13.02.03, 08:33 A właśnie że numer 247 im. Balcerzaka nie na ul. Balcerzaka. Nie myl pojęć, bo piszesz u zupełnie innej szkole. Szkoła im. Balcerzaka jest na ul. Wrzeciono. Odpowiedz Link Zgłoś
moniqueee Re: Szkoła podstawowa nr 247 im. Balcerzaka 13.02.03, 12:39 Aniu, w takim razie przepraszam. Ale Ty też się mylissz. Ul. Balcerzaka jest! I to wlasnie tam jest SP nr 273 :) I to też jest chyba Wrzeciono (przy ul. Przy Agorze) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
moniqueee Re: Szkoła podstawowa nr 247 im. Balcerzaka 13.02.03, 12:44 a i jeszcze jedno, dokładnie Balcerzaka 1, a SP jest im dr Aleksandra Landy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Szkoła podstawowa nr 247 im. Balcerzaka IP: proxy / 10.30.1.* 13.02.03, 15:07 wiem, wiem nie mylę się, ale autorowi postu chodziło dokładnie o szkołę nr 247 im. Balcerzaka. A do szkoły na ul. Balcerzaka sama chodziłam w klasach 1-3, ale kiedy to było... Odpowiedz Link Zgłoś
rmn Re: Szkoła podstawowa nr 247 im. Balcerzaka 14.06.03, 17:53 Dziękuję za sprostowanie. Właśnie o tę szkołe mi chodzi. Skończyłem ją w 1974 roku. Klasa p. Ostrowskiej. Szukam kontaktów z ludźmi z tamtych lat. Może się ktoś trafi. Odpowiedz Link Zgłoś
rmn Czy ktoś pamięta ...... 29.08.03, 11:40 Czy ktoś pamięta takich nauczycieli jak: Ostrowska, Opalińska, Tynowska? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: somebody Re: Czy ktoś pamięta ...... IP: *.chello.pl 09.09.03, 23:26 rmn napisał: > Czy ktoś pamięta takich nauczycieli jak: > Ostrowska, Opalińska, Tynowska? Ta, Pamietam. Ostrowska byla moja wychowawczynia. Heh, a reszty nie za bardzo, moze pamiec mi sie skonczyla :). Pozdrawiam, Guest Odpowiedz Link Zgłoś
rmn Re: Czy ktoś pamięta ...... 10.09.03, 12:02 Jestem urodzony w 1959. Ostrowska też była moją wychowawczynią. Jeśli jesteś też z tego rocznika to chodziliśmy do jednej klasy. Jeśli możesz przedstaw się albo tu na forum albo napisz maila: rmn@gazeta.pl Pozdrawiam Roman Gość portalu: somebody napisał(a): > rmn napisał: > > > Czy ktoś pamięta takich nauczycieli jak: > > Ostrowska, Opalińska, Tynowska? > > Ta, > Pamietam. Ostrowska byla moja wychowawczynia. Heh, a > reszty nie za bardzo, moze pamiec mi sie skonczyla :). > > Pozdrawiam, > Guest > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: Szkoła podstawowa nr 247 im. Balcerzaka IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 24.11.03, 19:34 kochani chodzilam do tyej szkoly , skonczyulam 68 lub 68. kto pamieta vile jasinska, hanke sobieszek, ize borucinska?. od 22 lat mieszkam za granica. prosze odezwijcie sie. szukam tez ludzi ktorzy chodzili do liceum ekonomicznego chyba nr 7 na kilektorska( maryla rosowska, elka mastelerz, baska adamcewska, aska, teresa, odezwijcie sie. pa. Odpowiedz Link Zgłoś
agnesx6 Re: Szkoła podstawowa nr 247 im. Balcerzaka 26.11.03, 10:39 Ja chodziłam do tej szkoły w latach 1983 - 1991, może ktoś z Was także? Odpowiedz Link Zgłoś
rmn Święta 23.12.03, 16:35 Życzę wszystkim absolwentom tej szkoły wesołych Świąt i sukcesów w Nowym Roku. Odpowiedz Link Zgłoś
2004r1 ja chodziłam,od 86-94r 01.06.04, 20:27 wychowawczyni Janina Skrok,a później Musiałowicz-ona to była wstrętne zawzięte babsko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: ja chodziłam,od 86-94r IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.12.04, 18:14 Witam - Skrok ma na imię Jadwiga :-). A co do Musiałowicz to się zgadzam całkowicie. Teraz jest jeszcze gorsza, niż była, chociaż nie wiem, czy jest to w ogóle możliwe. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amy Szkoła na ul. Balcerzaka (Wrzeciono) co o niej .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.04, 00:19 myślicie ? Być może będę musiała tam przenieść dziecko do V klasy. Odpowiedz Link Zgłoś
rmn Re: Szkoła na ul. Balcerzaka (Wrzeciono) co o nie 04.06.04, 13:49 Za przeproszeniem, to nie jest temat tego wątku. Poza tym nie o tej szkole tutaj rozmawiamy. Odpowiedz Link Zgłoś
guerra Re: Szkoła podstawowa nr 247 im. Balcerzaka 13.08.04, 21:06 A pamiętacie, że w tej szkole była Orkiestra prowadzona przez p. Dybowskiego. Ja chodziłam do klasy której wychowawczynią była p. Szczęsna. Uczyła mnie też oczywiście p. Szczepankowska i Tomczyk. Może odezwie się ktoś z mojej klasy? Kończyłam 8 klasę w 86 r. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: h Re: Szkoła podstawowa nr 247 im. Balcerzaka IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.08.04, 21:03 ja chodzilam do tej szkoły,gdzie p.Dybowski uczył mnie muzyki.chodziłam tylko 5 lat,b się przeniosłam,ale moze być.Moja wychowawczyni to Musiałowicz- fatalna,uwzięta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eska Re: Szkoła podstawowa nr 247 im. Balcerzaka IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.08.04, 16:14 a co tam u Szczepankowskiej?Chyba jako jedyna się uchowała:-)Miałam z nią dobre układy,hehe.No i od chemii Kolasa:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: awa Re: Szkoła podstawowa nr 247 im. Balcerzaka IP: *.chello.pl 22.08.04, 16:20 hej, a w jakich latach się w tej szkółce uczyłaś? ja 91-98, bo mnie też uczyła p. Szczepankowska a jej starszy syn uszył się w równoległej klasie do mojej ( ja w "b" on w "a") i pan Kolasa też mnie uczył chemii :) a kochana pani Buciarska była moją wychowawczynią , pozdrówki Odpowiedz Link Zgłoś
kajsik Re: Szkoła podstawowa nr 247 im. Balcerzaka 24.08.04, 12:57 Witam, Do Balcerzaka chodziłam w latach 80-tych. Szkołę skończyłam w 1989 roku. Pamiętam p. Molik, p. Pietras, p. Kalinowskiego, p. Kędzierską. Te osoby mnie uczyły. Oprócz tego pamiętam p. Buciarską, p. Szczepankowską, p. Tomczyk, p. Ostrowską. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eska Re: Szkoła podstawowa nr 247 im. Balcerzaka IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.08.04, 17:09 też pamiętam Pietras od rosyjskiego;pozwalała ściągać na klasówkach i kazała wymawiać rosyjskie "dom" czyli "doma" jako [ dłoma ].Moi rodzice parskali śmiechem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hej! Re: Szkoła podstawowa nr 247 im. Balcerzaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 16:13 Może ktoś od ostatniego postu pojawił się na forum i mógłby zabrać głos w sprawie 247. Wynoszę naszą szkołę na wyższe piętra. Odpowiedz Link Zgłoś
agnesx6 Re: Szkoła podstawowa nr 247 im. Balcerzaka 29.12.04, 14:04 Chodziłam do 247 w latach 1983 - 1991, moją wychowawczynią była Grażyna Szczepankowska, od biologii była Buciarska i od fizyki Igras (ta to była wścibska kobieta), a i oczywiście druh Kolasa, co lubił chłopców (takie plotki o nim krążyły), Tomczyk od polskiego - to była jędza, miała swoich pupilków i tylko im stawiała dobre oceny, p. Pazio od wf-u... Mile wspominam te czasy, choć nie zawsze było wesoło. Jeżeli ktoś z mojej klasy tu zagląda, odezwijcie się, może jakieś spotkanie zorganizujemy. Aga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwek Re: Szkoła podstawowa nr 247 im. Balcerzaka IP: *.dsl.bell.ca 05.06.13, 04:31 O jakich czasach mowimy ? I kto pyta?czy zelasko ci cos mowi ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Violetta Szkola 247 IP: *.118.71.86.rev.sfr.net 28.01.14, 22:46 Fajne czasy skonczylam osma klase chyba w 72 r, w lato nad strumyk i w zimie n'a slizgawki n'a butach w lasku bielanskim;) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Violetta Szkola247 IP: *.118.71.86.rev.sfr.net 29.01.14, 21:39 Jak tu ktos zaglada jeszcze z tamtych czasow to pozdrawiam pain Szewczyk uczyla mnie matematykii chyba byla moja wychowawcczynia a Spinkiewicz mojej siostry i byl pan Wisniwski WFbylam w klasie z Ania Marcinkowska Grazyna Makulec i Elzbieta z dlugimi warkoczami .mieszkam od30 lat. za granica fajnie jak by ktos siè odezwal ;) Odpowiedz Link Zgłoś