Dodaj do ulubionych

SAM BIELAŃSKI

IP: 164.128.46.* 04.01.06, 09:35
Chciałam rozpocząć nowy wątek na temat obsługi w Samie Bielańskim. Co za
wstrętne baby tam pracują. Ze wszystkim robia łaskę i są obrażone na
wszystko. Tak niemiłej obsługi jak tam nie ma chyba już nigdzie. Czasy komuny
już minęły ale te panie nie rozumieją tego, że to one są dla klienta, a nie
odwtotnie. Czy ktoś ma podobne doświadczenia?
Obserwuj wątek
    • annah11 Re: SAM BIELAŃSKI 04.01.06, 10:48
      Moze nie stamtad, ale owszem... niektore ekspedientki na pytanie o cos w sklepie
      (np. rodzaj yogurtu, masla, lub innych produktow w glebi sklepu, a wiec malo
      widocznych) odpowiadaja, ze przeciez widac, albo:to co widac i sa obrazone ze
      klient smie sie pytac.... W innych sklepach-innych branz tez "salony
      obrazonych", ale oczywiscie sa i bardzo grzeczne ekspedientki, uczynne i
      pomagajace klientom.
      • Gość: iwwa Re: SAM BIELAŃSKI IP: 164.128.46.* 04.01.06, 11:49
        Miałam ostatnio taka sytuację, że weszłam do sklepu o 19.55 i chciałam kupić
        tylko żółty ser. Stanełam przy stoisku, za mna stanęła jeszcze jedna osoba na
        co obrażona dama za ladą krzyczy do swojej koleżanki: " 8 godzina, a mi się
        teraz kolejka ustawia....." i nastąpiła wymiana poglądów na temat klientów.
    • Gość: achrafiyeh Re: SAM BIELAŃSKI IP: *.chello.pl 04.01.06, 11:04
      chodzi Ci o tzw Megasam? u zbiegu Rudnickiego i Broniewskiego?
      • Gość: iwwa Re: SAM BIELAŃSKI IP: 164.128.46.* 04.01.06, 11:42
        Miałam na myśli sklep na Kasprowicza przy al. Zjednoczenia.
        • Gość: Borys Sam Bielański IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.06, 11:45
          Ahoj!
          Z racji wyrafinowanej architektury nosi wdzięczne miano - "blaszak".

Borys
          • Gość: iwwa Re: Sam Bielański IP: 164.128.46.* 04.01.06, 11:59
            Tak. Obsługa też jest mocno wyrafinowana. Sklep należy chyba do WSS Społem.
            Panie w życiu nie były chyba na żadnym szkoleniu z obsługi klienta i wydaje im
            się, że klient jest dla nich, a nie odwrotnie. Gdyby nie to, że jest to mój
            najbliższy sklep wcale bym tam nie chodziła.
            • pasikonik71 Re: Sam Bielański 04.01.06, 17:44
              Mieszkam na Kasprowicza od 14 lat i musze przyznac Ci rację. Sam Bielanski - a
              inaczej Stodoła, bo tak nazywany był obiekt ów od lat, nigdy nie mógł
              poszczycic sie miła obsługą.Jedynym chlubnym wyjatkiem jest pracujaca w tej
              zacnej placówce Pani Danusia - przemiła kasjerka, która naprawdę lubi ludzi.
              • randolff Re: Sam Bielański 04.01.06, 20:30
                Akurat tydzień temu miałem "przyjemność" robic zakupy w Samie Bielańskim.
                Pamiętam ten sklep jeszcze z lat 80-tych jako miejsce lepszego zaoptrzenia. Od
                tamtych lat nie byłem w tym sklepie, ale po ostatniej wizycie stwierdziłem że
                nic się nie zmieniło. Zaopatrzenie owszem jak wszędzie, ale obsługa totalna
                olewka. Na wędlinach za ladą kręci się 5 osób i nikt mnie nie zauważa. Przy
                kasie stary dziad awanturuje się w stulu "pan tu nie stał" - kasjerka ma to
                oczywiści gdzieś. Miałem wrażenie, że takie akcje to tam norma. Byłem tam
                pierwszy raz od 10 lat ale więcej nie pójdę.
                • Gość: iwwa Re: Sam Bielański IP: 164.128.46.* 05.01.06, 09:12
                  Doradzam wszystkim również dokładne sprawdzanie rachunków przy kasie. Miałam
                  ostatnio "bardzo dziwne przypadki". Sok, który kosztował 3,64 na paragonie miał
                  cenę 13,64. Rozumiem, że każdy może się pomylić, ale to ne było jeden raz. Nie
                  usłyszałam też słowa "przepraszam". Kasjerka była obrażona, że śmiem sprawdzać
                  rachunek.
                  • annah11 Re: Sam Bielański 06.01.06, 03:10
                    A powinna stracic z miejsca prace, jakby kilka osob stwierdzilo zawyzenie cen
                    przez nia!
                    • Gość: złodziejbandyta Re: Sam Bielański IP: *.chello.pl 06.12.06, 20:20
                      jesli chodzi o megasam na broniewskiego/rudnickiego to najlepsza jest ta ruda
                      żaba, ktora juz wytrzeszczu dostala od wyszukiwania potencjalnych złodzieji hehe
                      • rakkar5 Re: Sam Bielański 06.12.06, 21:42
                        Ta ruda to szefowa.
                        • ladyroot Re: Sam Bielański 07.12.06, 04:29
                          "Kierowniczka".
                          W ogóle MegaSAM to lokalny folklor i należałoby go wpisać na listę zabytków
                          UNESCO.

Przykładowe scenki (J- ja, S- sprzedawczyni/ochroniarka):

1. J - czy mogę otrzymać woreczek foliowy na chleb?
                          S (patrząc z obrzydzeniem na mój malutki okrągły chlebek) - Nie kwalifikuje
                          się. Tylko chleb familijny się kwalifikuje.

2. J - dlaczego ten chleb taki niedopieczony?
                          S - a, bo jest świeży. jutro będziemy mieli chrupiące.

3. J - poproszę 30 dag sera białego półtłustego
                          S - a jaki, mazowiecki czy suwalski (nazw nie pamiętam - przyp. JA :P)
                          J - ten świeższy...
                          S - a, to mazowiecki... ale najlepiej to pani we czwartek przyjdzie.

:-)
                          pozdrawiam wszystkich miłośników MegaSAM-u
                          :-)
          • lavinka Re: kiedyś "Stodoła" ;-) nt 06.12.06, 20:54

• lavinka Re: Maleństwo 06.12.06, 20:53
      Bo one w czasach komuny też tam pracowały... (serio) ;-))))

lav
    • helga1970 Re: sam 07.12.06, 08:02
      juz kiedys pisałam o tym. Zartowałam ze maja tam "najlepszy" monitoring w
      miescie. Teraz staraja sie byc współczesni ale monitoring po staremu.
      Tyle, ze "ruda mumia" ( czytaj kierownik sklepu) zniknęła z mrozonek. Pewnie
      tylko chwilowo..
      • helga1970 Re: wiem!!! 07.12.06, 08:07
        oststnio spotkałam na ulicy "ruda mumie" i nie wiem co we mnie wstapiło, po
        prostu ukłoniłam sie jej. Był to tzw. odruch. Wiedzialam, ze skądś ja znam. I
        wieceie co? ona po prostu stanęła jak wryta i nic ani me ani be. Wiec pchnęłam
        wozek z dziecmi i poszłam dalej. Dopiero po chwili dotarło do mnie, ze znam ja
        ze sklepu.
    • Gość: epa Re: megasam IP: *.army.mil.pl 07.12.06, 12:13
      witam, mieszkam w sąsiednim bloku więc megasam to "mój" sklep ;)) faktycznie
      panie są socjalistyczne choć akurat mnie nic nieprzyjemnego nie spotkało chodzę
      b. często chyba mnie rozpoznają ;)) ja jestem przyzwyczajona ale moi znajomi
      byli w szoku jak ich zaprowadziłam do tego sklepu ;))i zobaczyli rury od
      odkurzaczy obok skarpety obok mrożonki itp śmieszne sceny działy się gdy
      wprowadzono płatność kartami, kasjerki były ciężko przerażone, poza tym
      zaopatrzenie w miarę dobre tylko drogo!!! prywatnie nazywam go "sklep gieesu"
      (dawniej sklepy na wsi przypominam młodzieży)
      • Gość: Gosia Giees IP: 62.29.137.* 07.12.06, 15:19
        Nie wiem kto cię koleżanko warszawianko uczył, ale sklepy GS-u były również w
        miastach i miasteczkach do których to cała moja warszawska odnoga z entuzjazmem
        udawała się na zakupy.
        Funkcjonują zresztą do tej pory.
        • Gość: epa Re: Giees IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.06, 15:54
          aha, no to nie wiedziałam, że jeszcze są, mało po Polsce jeżdżę ;))
          • Gość: warszawiak Re: Giees IP: *.chello.pl 10.12.06, 00:15
            witam
            wcześniej robiłem zakupy w stodole{obecnie mieszkam na Żoliborzu} i robie zakupy w Wss Macielk na Powązkowskiej to jest dopiero komedia mogli by śmiało kręcic Misia 2 . Sklep czynny do 19 a o 17 panie juz mają schowany chleb. Albo 5 pracujących a jedna kasa a przyniej 10 osób i pani kasjerka dłubie w nosie!co wy na to? Wss tak działa śmiechu warte
            • Gość: Tomas Re: Agora na ul.Przy Agorze IP: 83.238.102.* 18.12.06, 18:06
              To smo dzieje się w tym sklepie też WSS Społem
              wielka łaska i wszystko drogie jak diabli tragedia !
              • lavinka W Lidlu za to nie ma małych koszyków ;p nt 18.12.06, 19:50

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka