IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 19:22
Witam!
Może są osoby chętne na brydża np. w Pracovni przy kawce/piwku/herbacie?
Obserwuj wątek
    • Gość: Grisza Wlasnie, a czy na Zoliborzu dziala jakis klub IP: *.mnhelse.net 01.02.06, 08:21
      • zetteem Re: Wlasnie, a czy na Zoliborzu dziala jakis klub 01.02.06, 12:15
        z tego co wiem to w Powsinie jest najbliższy:)
    • Gość: rakkar5 Re: Brydż IP: *.pekao.com.pl 01.02.06, 11:30
      Jestem za. Ilu masz chętnych? Muszę się skontaktowac z moim partnerem.
      • zetteem Re: Brydż 01.02.06, 12:17
        o ,jak miło. chetnych mam od 1 osoby (ja) do 3, ale bardzo opcjonalnie:)
        • wilson05 Re: Brydż 01.02.06, 13:59
          Jakby brakowalo czwartego to ja z przyjemnoscia (do Pracovni mam dwie minuty na
          piechote :)
          • Gość: rakkar5 Re: Brydż IP: *.pekao.com.pl 01.02.06, 14:35
            Można zrobic dwa stoliki.
            • q22 Re: Brydż 01.02.06, 15:30
              > Można zrobic dwa stoliki.
              Też byłbym zainteresowany, ale dawno nie grałem i licytacja mi się mocno
              znaturalizowała.
              Mam też 4 własnoręcznie wykonane pudłeka na karty do gry na dwóch stolikach.

A tak w ogóle to zastanawiałem się nad jakimiś spotkaniami na których możnaby
              pograć w inne gry (go, scrabble, planszówki (Settlers of Catan)).

q
    • zetteem Re: Brydż-propozycja spotkania 01.02.06, 16:13
      Witam!
      może wstępnie niedziela o 20 w Pracovni?
      proszę o sugestie i wrazie co potwierdzenia

pozdraviam
      • Gość: mikulasz Re: Brydż-propozycja spotkania IP: *.kosson.com 01.02.06, 16:48
        A czy byłaby szansa na utworzenie jakiejś szkółki brydżowej?
        • zetteem Re: Brydż-propozycja spotkania 01.02.06, 17:06
          jak ustalimy trermin spotkania to po prostu wpadnij.najlepiej uczy się grając
          bądź podpatrując
          • jota.40 Re: Brydż-propozycja spotkania 01.02.06, 23:49
            Ja bym się podłączyła, bo w brydża grywałam, ale za komuny, hue, hue. Może będę
            robiła za dyżurnego dziadka :))).
            Zgłaszam akces do kółka karcianego - kierki? :>... Scrabble też, proszę bardzo.
            • Gość: santakasia skrable IP: 212.160.156.* 02.02.06, 10:22
              ja się zapisuję do kółka skrablowego!

• potomar Re: Brydż-propozycja spotkania 06.02.06, 10:24
          Też bym się chciał nauczyć.
      • d3b3 Re: Brydż-propozycja spotkania 02.02.06, 00:23
        A może w derdkę?
        • Gość: rakkar5 Re: Brydż-propozycja spotkania IP: *.pekao.com.pl 02.02.06, 09:31
          Derdka? Może byc derdka, bardzo dobra gra!
    • Gość: Elis Re: Brydż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 10:34
      a może są amatorzy bingo?...
      • roody102 Re: Brydż 02.02.06, 19:37
        Ja ostatnio odkryłem urok Monopolu... ale to zdradliwa gra - ostatnio 6 godzin
        nam zajęła. W każdym razie wieczorek z ulubionymi grami można by kiedyś
        urządzić :)
        • idontknowwhoiam Re: Brydż 02.02.06, 20:10
          hmmm... niezly pomysl. Do grona ulubionych gier dolaczylabym jeszcze Go. A pod Scrabble podpisuje sie oburacz.
          To kiedy? Moze istotnie niedziela?
          • Gość: Elis Re: Brydż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 23:26
            nie ma amatorów bingo :( chyba bede musiała się przekwalifikować...
          • roody102 Re: Brydż 02.02.06, 23:45
            Rummikub jeszcze :)
            • idontknowwhoiam Re: Brydż 03.02.06, 01:04
              roody102 napisał:

Rummikub jeszcze :)

dobrze Roody. Rum Ci Kubie, obiecuje. a niech tam, strace a kupie. wino tez :)
        • z-o-s-i-a Eurobusiness 03.02.06, 01:15
          Ja chyba mam gdzieś jeszcze polską odmianę "Monopolu", czyli "Eurobusiness".
          Pamięta ktoś to jeszcze? :)
          www.muurkrant.nl/monopoly/images/polen2.jpg
          • jota.40 Re: Eurobusiness 03.02.06, 09:13
            Brzmi bardzo profesjonalnie :))). Ale nie, nigdy w to nie grałam.
            To co?... Niedziela, dwudziesta?... Może trzeba zarezerwować stoliki? ;)
            • zetteem Re: Eurobusiness 03.02.06, 10:39
              jestem za.bede ok 21.niech każdy przyniesie jakąś "propozycje" i zobaczymy co z
              tego wyjdzie:) nie ukrywam ze nauczyłbym się gry "go".brzmi ciekawie...
              czy ktoś się podejmie rezerwacji?
              • idontknowwhoiam Re: Eurobusiness 03.02.06, 11:59
                "go" brzmi ciekawie i jest ciekawa. fascynujaca, mozna grac w nieskonczonosc. ponoc to jedna z najstarszych znanych gier. analogiczna do powszechnie znanych "kropek" tylko zamiast kartki w kratke jest plansza z regularna siatka rownoleglych, 19stu linii a rzeczone kropki zastepuja kamyki w dwoch kolorach. chodzi w niej o to, by zagrabic jak najwieksze pole poprzez ustawianie ciagu kamykow na przecieciach linii. Dodatkowo mozna sie w niej doszukiwac konfucjanskich i innych filizoficznych pierwiastkow ale poza ta egzaltacja :) jest przede wszystkim po prostu swietna zabawa.
                Szkopul w tym ze nie mam tej gry. :( Trzeba bedzie wykombinowac duza ilosc dwukolorowych dropsow, np. lentijek :) i przy linijce rozrysowac siatke na jakims kartonie. To jednak nie problem, da sie zrobic.
                pozdrawiam
                • Gość: mikulasz Re: Eurobusiness IP: *.kosson.com 03.02.06, 12:07
                  Odnośnie wariacji na temat Monopolu, czy pamiętacie w odległych,
                  komunistycznych czasach taką grę Tranzyt? Zasada podobna jak w monopolu.
                  Grywałem w to jeszcze w podstawówce. Wykonanie siermiężne. Muszę ją znaleźć!
                • zetteem Re: Eurobusiness - go, skad kamyczki do gry? 03.02.06, 12:44
                  Może kupmy 2 paczki "draży chinskich", i z jednej zjedzmy czekoladkową powłokę i
                  będziemy mieli 2 rodzaje kamyczków?
                  Innym rozwiązaniem jest zebrać trochę kamyczków z podkładu tramwaju na linii
                  15,na wysokości pracovnii,by nie trzeba było daleko nosić...
                  jeszcze pomyśle, może uda się coś lepszego wymyslic...jeszcze lepszego???
                  • q22 Re: Eurobusiness - go, skad kamyczki do gry? 03.02.06, 13:09
                    jeśli chodzi o kamyki i planszę do go, to służę swoim kompletem - kamyki szklane
                    - koreańskie, plansza sklejkowa własnego wykonania, a jeśli zajdzie taka
                    potrzeba, to mogę zorganizować drugi komplet.

q
                    • idontknowwhoiam Re: Eurobusiness - go, skad kamyczki do gry? 03.02.06, 13:52
                      ...przyznam ze najbardziej podobal mi sie pomysl Zetteem. Mmm... draze chinskie albo rodzynki w bialej i ciemnej czekoladzie, mmm... A plansze mozna wykorzystac q22 :) chyba ze by sie znalazla taka wielka tabliczka czekolady - w koncu to tez kratka :))
                      to do niedzieli...
                      • zetteem Re: Eurobusiness - go, skad kamyczki do gry? 03.02.06, 14:19
                        to do zobaczenia, bede o 21 w niedziele.
                        • jota.40 Re: Eurobusiness - go, skad kamyczki do gry? 03.02.06, 19:19
                          Będę dziś w PracoVni, to coś zarezerwuję :).
                          • jota.40 Re: Eurobusiness - go, skad kamyczki do gry? 05.02.06, 12:48
                            Dla wszystkich zainteresowanych - pan Krzyś ma zarezerwować dwa stoliki w głębi
                            sali, na dziś, 21, hasło - brydż :)).
                            • Gość: Elis Re: Eurobusiness - go, skad kamyczki do gry? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 17:57
                              Ja też bym chciała, ale dziś niestety nie dam rady:( Mam nadzieję, że jak
                              zjawię się następnym razem to też będzie dobrze. Ja do przyuczenia, bo gram
                              tylko w bingo i tysiąca. Miłej zabawy :)
                              • Gość: Grisza Jak udalo sie spotkanie? Napiszcie 2 slowa! IP: *.mnhelse.net 06.02.06, 08:17
                                • jota.40 Re: Jak udalo sie spotkanie? Napiszcie 2 slowa! 06.02.06, 09:48
                                  Brydżyści nie przynieśli kart ;)). Działaliśmy dwustolikowo - scrabble i go.
                                  Moim zdaniem - inicjatywa warta pielęgnacji, może by tak co niedziela?...
                                  Następnym razem zabiorę z domu ze dwie talie... ;).
                                • zetteem Re: Jak udalo sie spotkanie? Napiszcie 2 slowa! 06.02.06, 11:02
                                  wieczor udany,niestety musałem szybko opuścić miejsce, więc podpisuję sie
                                  wszystkimi członkami za powtórką. niestety wyjeżdzam i opuszczę przyszłą i
                                  kolejną niedzielę. może uda się np we czwartek, takie preludium zrobić?:)
                                  ps grałem w "go" - warte grzchu!
                                  • Gość: Grisza Rozumiem, ze sie udalo. IP: *.mnhelse.net 06.02.06, 14:29
                                    Chociaz brydza raczej nie bylo.Ostatnio niestety rzadko w Warszawie, ale jak
                                    bede sie wybieral, to chetnie sie zaanonsuje i moze zbierze sie np. 8-ro
                                    chetnych na mini turniej.Pzdr.
                                • Gość: portishead Re: Jak udalo sie spotkanie? Napiszcie 2 slowa! IP: 212.160.138.* 06.02.06, 14:15
                                  dwa słowa
    • Gość: Elis Re: Brydż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.06, 18:19
      już wiadomo, kiedy następne spotkanie? może tym razem mnie nie ominie :)
      • Gość: luska Re: Brydż IP: *.chello.pl 26.02.06, 11:49
        dajcie znac gdzie i kiedy, jesli nikt nie ma nic przeciwko, tez chetnie bym
        wpadla. Moze wziąc ze soba abalona? swietna gra...
        • q22 Re: Brydż 26.02.06, 13:53
          > dajcie znac gdzie i kiedy, jesli nikt nie ma nic przeciwko, tez chetnie bym
          > wpadla. Moze wziąc ze soba abalona? swietna gra...

Damy znać niezawodnie. Następne spotkanie na pewno będzie zaanonsowane na
          forum. A z abalone to świetny pomysł, bardzo chciałbym zagrać w tę grę.
          q
      • zetteem Może dziś o 20-tej? 26.02.06, 15:57
        może np dziś o 20?jest ktoś chętny, bo ja nie mam nic naprzeciw...
    • Gość: adamg Re: Brydż IP: 212.180.230.* 06.09.14, 21:55
      Podbijam temat :)

Dokładnie taki chciałem założyć :) czy są chętni na jakąś partyjkę gdzieś kiedyś? :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka