Dodaj do ulubionych

UPC internet

IP: *.aster.pl 14.10.06, 17:53
kto z was ma na bielanach internet UPC albo pakiet: net, tv i telefon? jak
oceniacie ich usługi? ile płacicie miesięcznie? czy są lepsi w porównaniu z
neostradą i aster city (pod względem cen, jakości usług, obsługi)? wielkie
dzięki za wszelkie info.
Obserwuj wątek
    • Gość: +/- Re: UPC internet IP: *.chello.pl 15.10.06, 12:21
      Gra gitara, wszystko ok
    • Gość: Grodek Re: UPC internet IP: *.chello.pl 15.10.06, 12:40
      Od 1 września używam pakietu Telefon + Internet 1Mb + Kablówka Pakiet Pełny +
      HBO Max Pack. Abonament za wszystkie te usługi to ~ 120 zł/ miesięcznie. W
      cenie jest również dzierżawa routera bezprzewodowego. Wydaje mi się, że cena
      jest OK. Oczywiście gwarancja tych cen jest tylko przez 14 miesięcy, ale jeżeli
      UPC wykręci jakiś brzydki numer to po prostu zmienię operatora. Na szczęście
      teraz można zabierać ze sobą stary numer, więc nie ma problemu. Ja tak zrobiłem
      z Tepsą, kosztowało mnie to dodatkowe 60zł. Na razie wszystko działa bez
      zarzutu. Telefon odrobinę szumi, ale nie stanowi to żadnego problemu. Internet
      jak na moje potrzeby wystarczający, z jakości TV byłem zadowolony już
      wcześniej. Rachunki dostaję mailem. I co ważne nie korzystam już z usług
      szanownej TP SA. Wadą jest jedynie fakt, że w razie braku prądu jestem odcięty
      od świata. Na szczęście tego typu przypadki nie zdarzają się często. Ogólnie
      polecam.
    • Gość: Grodek Jeszcze jedno IP: *.chello.pl 15.10.06, 12:45
      Jeżeli chodzi o jakość obsługi UPC vs TP SA to nie ma żadnego porównania.
      Wreszcie nikt nie robi mi z niczym łaski. A koszt telefonu to 19 zł abonamentu
      i 0,11zł / min. Więc jeżeli chodzi o koszt połączeń to tak samo jak u
      monopolisty, a abonament tańszy.
    • katmoso Re: UPC internet 15.10.06, 13:15
      a czy w UPC mozna zamówić sobie połączenie wi-fi i ile to kosztuje, ktoś wie?
      • Gość: lukka Re: UPC internet IP: *.acn.waw.pl 15.10.06, 21:00
        Grodek się napisał:

> W cenie jest również dzierżawa routera bezprzewodowego

a Ty nawet nie przeczytałeś :-)
        • katmoso Re: UPC internet 16.10.06, 23:21
          nie znam się na żargonie technicznym. i co to znaczy dzierżawa routera
          bezprzewodowego.
          poza tym jestem "przeczytałaś" jeśli już, jestem kobietą
          • Gość: lukka Re: UPC internet IP: 217.153.187.* 17.10.06, 14:33
            Masz tak samo neutralnego płciowo nicka, jak ja :-)

Router bezprzewodowy to właśnie urządzenie do dostępu wi-fi. Nie wykluczyłem domniemania skrótu
            myślowego, że się tak modnie wyrażę :-)
            • katmoso Re: UPC internet 19.10.06, 11:04
              ale ja mam stałego nicka, więc gdy odpowiadasz na moj wpis, to na dole pojawia
              się katmoso napisała ;-) zresztą nieważne

a na jakich warunkach mozna zainstalować tego routera i ile to kosztuje? mam
              teraz normalne łacze w upc, ale doszedł mi nowy komputer i zastanawiam sie czy
              bardziej się nie opłaca założyć bezprzewodowki...
              pozdrawiam
              • liloom Re: UPC internet 20.10.06, 10:13
                Neostrada i aster maja taki problem, ze nie wszedzie na Zoliborzu czy Bielanach
                istnieja mozliwosci techniczne zalozenia internetu. Te zmiany techniczne usuwane
                sa na Krasinskiego od sierpnia. Aster mowi z gory ze nie moze zalaozyc
                internetu, a TPSA najpierw podpisuje kontrakt a potem zwodzi klienta.
                Podobno w UPC nie ma tych problemow. Wiec ktos wiecej?
                ps. bardziej oplaca sie zalozyc bezprzewodowke katmoso
              • Gość: Maja Re: UPC internet IP: *.chello.pl 20.10.06, 21:18
                Jeśli masz chello light lub szybsze, od niedawna możesz legalnie podłączyć dwa
                komputery, ale to wymaga trochę bawienia się kabelkami, konfigurowania sieci,
                itp. Mnie się w każdym razie udało, choć nie jestem szczególnie technicza. Ale
                to jest męczące, główny komputer musi być włączony, żeby na tym drugim działał
                internet. Teraz mamy router i WiFi, jest zdecydowanie wygodniejsze.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka