el1002 09.11.07, 20:33 Czy Ktoś wie co się będzie działo z bazarem na Wolumenie po wybudowaniu Metra? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaska.balbinka.78 Re: Metro-Bazar Wolumen 10.11.07, 14:43 Mają go podobno zlikwidować. Ale tak naprawdę to nikt nic nie wie. Odpowiedz Link Zgłoś
el1002 Re: Metro-Bazar Wolumen 10.11.07, 16:21 Dla mnie byłaby to ogromna szkoda. Jestem do niego przyzwyczajona od samego jego początku. To mój Hipermarket pod chmurką. Wolałabym by go tylko unowocześnili estetycznie i higienicznie i pozostawili na tym miejscu. W okropnym stanie jest nawierzchnia. Doły, góry, odpadające płyty chodnikowe, ogromniaste kałuże. I nie podoba mi się pozwalanie na handel poza bazarem/chociaż mimo czasem coś ciekawego za 2 zł można kupić u śmieciarzy. Zapytałam bo właściwie tylko tam mogę kupić np., wędlinę krojoną w plasterki na poczekaniu i zawijaną w papier pergaminowy a nie w folię. Faktem jest, ze to tylko tak w jednym pawilonie, ale fakt istnieje. Tam też można dostać pyszny chleb ciemny z dużymi ziarnami słonecznika, albo (w innym pawilonie) super makaron czy masło serwatkowe... eh!, jak go zlikwidują to ja się powieszę:-) EL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Re: Metro-Bazar Wolumen IP: *.icm.edu.pl 10.11.07, 18:05 Ja także wolałbym, żeby bazar pozostał. Jednak na pewno nie w takiej formie w jakiej funkcjonuje obecnie. Myślę, że bazar nie ma szans przetrwać. Zarządca absolutnie sobie nie radzi z handlem wokół bazaru. Po zakończeniu handlu bezpośrednia okolica bazaru wygląda strasznie. Jeśli ma to wyglądać tak jak teraz, to jestem absolutnie przeciwny! Jednak jeśli teren bazaru zostałby wyremontowany, sprzątany jak należy i poza jego terenem zaprzestano by handlu, wtedy jestem za utrzymaniem targowiska. Odpowiedz Link Zgłoś
gaska.balbinka.78 Re: Metro-Bazar Wolumen 10.11.07, 19:51 No, ja też bym chciała, żeby został, ale w trochę innej "szacie graficznej". Co prawda sporadycznie tam robię zakupy (po drodze do urzędu skarbowego, czyli raz w miesiącu;-), ale zawszeć to jakieś urozmaicenie. Natomias według planów dot. nowego otoczenia stacji metra, ma to być wszystko zrównane z ziemią. Chociaż niewykluczone, że po protestach mieszkańców urzędnicy zaaprobują np. eleganckie pawilony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: awa Re: Metro-Bazar Wolumen IP: *.chello.pl 10.11.07, 21:52 po zakończeniu budowy metra przy hali marymonckiej też zrobili porządek z handlem przed halą, a też tam bałagan był , w soboty ledwo przejść sie dało, handel naręczny kwitł, a teraz bazarek jest z boku a pod halą spokojnie, jak by zamiast bazaru wolumen zrobili jakąś hale to też nie wiadomo czy by było nadal tylu sprzedawców, bo jednak koszt wynajmu stanowiska był by wtedy wiekszy, w porównaniu z handlem na bazarze - "z samochodu" Odpowiedz Link Zgłoś
el1002 Re: Metro-Bazar Wolumen 10.11.07, 23:36 Jeszcze się nie pytałam handlujących czy coś więcej wiedzą na ten temat, chyba trzeba zacząć pytać. Oni chyba wiedzą najlepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
wiolcia80 Re: Metro-Bazar Wolumen 11.11.07, 08:57 Ja przepytywałam handlujących. Sami nie nie wiedzą. Mówią, że na razie nic nie mówi się o likwiadacji bazaru. Szkoda byłoby tych świeżutkich warzyw we wtorki i piątki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: handlująca Re: Metro-Bazar Wolumen IP: *.chello.pl 05.05.08, 00:22 Niestety, dotąt nie wiadomo co będzie,ale podobno tylko do czerwca 2008r.Zarząd powinien powiadomic o ewentualnych zmianach dużo,dużo wcześniej aby móc postanowic co dalej i gdzie dalej handlowac.Dużo osób też tak jak i na stadionie X-lecia utrzymuje siebie i rodzine z tego bazaru i jak zostaniemy wyżuceni nagle,to tak łatwo nie jest się przenieśc w inne miejsce.Dużą sprawą jest też przywiązanie klijęt-sprzedawca i na odwrót,przecież ten bazar istnieje od kilkudziesięciu lat!Kto ta pracuje od dawna wie o co chodzi a kto tam kupuje też od lat,to też wie ,że to zły pomysł ze zlikwidowaniem bazaru.I nie łudzmy się,kto ma kasę ,tak jak wielkie hipermarkety,to ich przecież nie zlikwidują,można to nawet nazwac korupcją hipermarket a człowiek na stołku.Poprostu kasa w tym kraju dla tych na wyższych stołkach liczy się najbardziej i nie obchodzi ich zwykły szary człowiek.Ja pracując tam od lat ,jeszcze nie usłyszałam aby ktoś był przeciwny za zlikwidowaniem,tylko ewentualną modernizacją bazaru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krystyna Re: Metro-Bazar Wolumen IP: *.chello.pl 15.11.08, 17:23 Oczywiście popieram Pana Rafała,i oczywiscie jestem za zlikwidowaniem handlu poza bazarem/zlikwidowania osób handlujacych na parkanie/ ,brak dojścia do metro od osiedla Wawrzyszew,trzeba się przedzierać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Horeszko Re: Metro-Bazar Wolumen IP: *.chello.pl 12.11.07, 07:45 Bazar mógłby zostać na miejscu,oczywiście po ucywilizowaniu warunków pracy dla sprzedawców i kupowania dla klientów.Zniknąć powinna,i to natychmiast,tzw. giełda elektroniczna-siedlisko paserstwa i piractwa.Problemem jest brak parkingu dla kupujących,szczególnie źle wygląda to we wtorki,piątki i niedziele.W niedziele,przy okazji giełdy elektronicznej,pojawia się mnóstwo samozwańczych parkingowych,którzy żądają pieniędzy za "przypilnowanie" samochodu-niestety patrole Policji robią wszystko,żeby zjawiska nie widzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Metro-Bazar Wolumen IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.08, 11:23 Pisałam już kiedyś, że znalazłam w internecie pośrednią informację o tym, iż bazar ma być przeniesiony na sokratesa. Moim zdaniem nie ma szans zmodernizować bazar, żeby wyglądał do ludzi a nie jak slamsy Zawsze będzie tam bałagan i baza złodziejstwa Pod Halą Marymoncką nadal wieje bałaganem bo nawet w przejściu podziemnym sprzedają bluzki i buty i inne rzeczy Ja już wolę zrezygnować z pomidora we wtorek i piątek na rzecz ładu i bezpieczeństwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bielinka Re: Metro-Bazar Wolumen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.08, 20:25 Bazar na Wolumenie to miejsce magiczne, nie wolno takich miejsc likwidować!Zrównanie go z ziemią to zrobienie z tej części Warszawy zwykłego szarego blokowiska bez wyrazu.Bazar dodaje barwy i uroku tej dość nieciekawej dzielnicy, nawet ze wszystkimi jego wadami, chaosem ,bałaganem, ten bazar to życie, tam ciągna wszyscy z okolicy po świeze warzywa, jaja, tu można kupickurena niedzielny rosół, sadzonki kwiatów , łubianki sezonowych owoców,bazar żyje zgodnie z porami roku, oferując po kolei świeże truskawki maliny agrest , pierwsze warzywa,kocham ten bazar, bez niego Ta część Bielan będzie martwa, nie dopuśćmy aby go zlikwidowano. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: suchy Re: Metro-Bazar Wolumen IP: *.chello.pl 27.06.08, 01:03 nawet ze wszystkimi jego wadami, > chaosem ,bałaganem, ten bazar to życie, tam ciągna wszyscy z okolicy Smród to życie,coś w tym jest. Jak trochę powieje,śmieci z bazaru dolatują do źródełka oligocenki przy ul.Wolumen-bardzo to magiczne. Co to jest:kupickurena? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Metro-Bazar Wolumen IP: *.acn.waw.pl 27.06.08, 12:18 "kupić kurę na" rosół ;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sokrates sokratesa IP: *.chello.pl 27.06.08, 16:34 Bazar ma byc przeniesiony na sokratesa - działak na której stoi obecnie w wiekszej czesci nalezy do społdzielni ...która to zdaje się ma coś tam budować !? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: sokratesa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.08, 18:00 Też słyszałam o sokratesa. Na pewno jakieś bloki tam powstaną, w ramach lansowania się w bliskich okolicach stacji metra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośććć Re: sokratesa IP: 195.74.79.* 02.07.08, 12:32 jak dla mnie bazar powinno się jak najszybciej zlikwidować!!Sterty śmieci walające sie po niedzielnej giełdzie, problem z dojazdem do domu, no i nie zapominajać o złodziejach który handluja kradzionym radiami telefonami i pirackimi płytami.Jest to duzy teren który mozna było by zagospodarować w dużo lepszy sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
turnplayer Re: sokratesa 07.07.08, 14:48 Mamy XXI wiek,a bazar i atmosfera jaka dzieki niemu jest, delikatnie mowiac nie pasuja do calej reszty.Ktos juz napisal:korki,smieci,w weekend dziwni,czesto pijani ludzie!Czas z tym skonczyc.Z reszta spoldzielnia ma swiadomosc jaka wartosc ma ten teren przy metrze,wiec lada chwila cos tam powstanie.Na dole zrobi sie galerie handlowe,zeby niektorzy mogli jeszcze pohandlowac, okolica stanie sie ładniejsza:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: voyto Re: sokratesa IP: 195.47.201.* 11.07.08, 09:20 Ale pożegnasz się wtedy z normalnymi cenami. Póki co mamy cenyu niższe o 40% od cen na miejskich straganach i sklepach...coś kosztem czegoś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bazar Wolumen Re: Metro-Bazar Wolumen IP: *.warszawa.vectranet.pl 17.03.14, 02:39 Giełda Wolumen Strona internetowa bazaru. Aktualności, cenniki, regulamin. Zapraszamy do odwiedzin Odpowiedz Link Zgłoś