Gość: ciekawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.08, 22:34 IDĄC DO KOLEZANKI MUSZĘ WCHODZIĆ AZ PRZEZ CZTERY WEJŚCIA CZY TO NIE JEST CHORE Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ania Re: WARDOM i zabudowane osiedla IP: 85.222.86.* 14.07.08, 22:39 Jest, niestety jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: WARDOM i zabudowane osiedla IP: *.acn.waw.pl 14.07.08, 22:56 mi to wcale nie przeszkadza Odpowiedz Link Zgłoś
milleniusz Re: WARDOM i zabudowane osiedla 14.07.08, 22:59 > mi to wcale nie przeszkadza Budujemy sobie getta. To jest atomizacja miasta na odrębne, niespójne i często sobie wrogie, komórki. Jak w trzecim świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aj,aj,aj Re: WARDOM i zabudowane osiedla IP: *.chello.pl 15.07.08, 00:51 mamy demokrację, więc każdy chowa się jak może.Za ogrodzeniami, za bramami i myślą,że są lepsi. Ale widać tylko na to ich stać. Grodzone osiedle, kredyt w banku, i drzwi zamknięte na kilka spustów. Myślą, że nikt ich nie widzi. No bo okraść to i tak nie ma ich z czego. Chyba, że z kredytu. A ja wolę domek własny, nawet jesli będzie ciasny.Obok działka z warzywami i ogród z kwiatami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miś Re: WARDOM i zabudowane osiedla IP: *.subscribers.sferia.net 05.09.08, 12:29 Zobaczymy jak będziesz miała ten własny domek czy będzie ogrodzony czy nie, ale myślę że tak bo inaczej te warzywka i kwiatki szybko znikną i wtedy trzeba zaciągnąć kredyt i postawić płotek, ale i tak trzeba uważać bo moga przyjść i okraść z kredytu, lepiej drzwi zamykać na sto spustów i dopiero powierz ale w tych grodzonych osiedlach mają dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: WARDOM i zabudowane osiedla IP: *.acn.waw.pl 15.07.08, 17:15 Ja nie mówie, że pasuje mi mieszkanie w ogrodzonym osiedlu. Uważam to za zbędne. Nie przeszkadza mi fakt przechodzenia przez kolejne drzwi, żeby sie dostać do domu.. pilocik do domofonu i sie wchodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: WARDOM i zabudowane osiedla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.08, 20:52 "Ci" może nie przeszkadza, a "MNIE" to przeszkadza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ia Re: WARDOM i zabudowane osiedla IP: *.acn.waw.pl 16.07.08, 15:47 To dorób sobie klucz albo pilocik otwierający magnetyczne furtki i wejdziesz raz dwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: WARDOM i zabudowane osiedla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.08, 16:01 "Mundrol" się znalazł. Mieszkamy w mieście a nie na wsi. To na wsi się grodzi, miastu potrzebna jest przestrzeń publiczna. Przez deweloperów i mieszkańców grodzonych osiedli będzie się nam co raz gorzej żyło w Warszawie. Poza pójściem do pracy nie będziemy mogli nigdzie pójść bo wszystko będzie pogrodzone. Ani się obejrzymy a ogrodzona zostanie Starówka, Nowe Miasto i pozostałe tereny licznie odwiedzane przez mieszkańców Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: WARDOM i zabudowane osiedla IP: 85.222.86.* 17.07.08, 22:20 Grodzenie osiedli, to nie jest warszawska mentalność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daro Re: WARDOM i zabudowane osiedla IP: *.eranet.pl 22.08.08, 07:12 mieszkam tu,nie za kredyt i nie za darmo,a płoty to pomysł wieśniaków-warszawiaków tych z góry i tych z dołu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goja Re: WARDOM i zabudowane osiedla IP: 195.42.249.* 23.07.08, 12:41 uwaga jezykowa byla niegrzeczna i nie nie wnosila nic do sprawy obie forym sa poprawne i "mi" i "mnie" w zaleznosci od tego kto co chce podkreslic. A w tym przypadku Mi jest bardziej na miejscu. Mi to pasuje ale Mnie to boli. W pierwszym zdaniu krotka forma Mi mowi tylko o tym, ze wazniejsze jest zdanie a nie to, ze ja jestem jego wyrazicielem w drugim musi byc pelna forma Mnie bo to o Mnie chodzi. Nie uzywa sie "Ci" przez grzeczność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: WARDOM i zabudowane osiedla IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.08, 14:43 A ja bym radziła zapoznać się ze słownikiem języka polskiego, bo bzdury wypisujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
toyota08 Re: WARDOM i zabudowane osiedla 20.07.08, 21:13 Chociaż pijane menele nie sterczą pod oknami i nie dają spać całymi nocami.Ludzie mieszkający na parterze a i wyżej nie mają ochoty wysłuchwać całymi nocami tego bełgotu pijackiego, dlatego osiedla są grodzone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: WARDOM i zabudowane osiedla IP: 195.205.254.* 05.09.08, 17:15 Umów się z koleżanką na mieście jak masz problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dori Re: WARDOM i zabudowane osiedla IP: *.acn.waw.pl 06.09.08, 00:58 Problemem nie są grodzone getta wardomu, ale tzw kmioty tam mieszkające.(nie mylić z normalnymi mieszkańcami) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkanka Re: WARDOM i zabudowane osiedla IP: 212.160.172.* 11.09.08, 16:38 mieszkam na osiedlu Wardomu przy Kochanowskiego. Wyjaśnijmy: to nie mieszkańcy się grodzą! Nikt nas o opinię nie pytał... może i jacyś mieszkańcy na zebraniu o tym mówili, ale ja i moi sąsiedzi byliśmy zaskoczeni, jak zaczęto stawiać płoty i bramy. Osiedle zamykane jest tylko na noc. Na terenie osiedla jest bank, sklepy, lokale usługowe, więc dostęp musi być dla wszystkich. Osiedle staje się mało przyjazne także dla mieszkańców - np likwidowane są place zabaw dla dzieci. Nie ma już piaskownic, huśtawek, są tylko łysawe trawniki, których nikt nie podlewa. A mieszkańcy? czym, Waszym zdaniem, różnią się od mieszkańców okolicznych osiedli? Większość moich sąsiadów urodziła się na Bielanach, wychowała na Wrzecionie, Wawrzyszewie, w osiedlach z lat 60-tych czy 70-tych, ich rodzice często pracowali w hucie (Wardom przekształcił się ze spółdzielni "Hutnik"...). Choć chyba rzeczywiście się różnią... nie spotykam tu grupek meneli pijących z gwinta na schodkach, co jest częstym widokiem na Piaskach. Ochrona i grodzenie staje się coraz popularniejsze, nie tylko w nowych osiedlach. W wieżowcach na Piaskach pracują ochroniarze, Na Chomiczówce przy Conrada stawiane jest ogrodzenie, a niedawno słyszałam rozmowę mieszkańców czteropiętrowego bloku na Piaskach, że... chcieliby się ogrodzić, bo domofon im nie wystarcza, by czuć się bezpiecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: WARDOM i zabudowane osiedla IP: *.aster.pl 11.09.08, 21:21 Mieszkanko - jeśli nie chcecie, to nie dajcie się grodzić. My nie wyraziliśmy zgody na ogrodzenie i mamy osiedle bez parkanów. Odpowiedz Link Zgłoś