Dodaj do ulubionych

Zakłady mięsne Constar bronią się

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.05, 18:19
mowcie co chcecie i tak nic juz waszego nie kupie
Obserwuj wątek
    • Gość: Ździchu Zakłady mięsne Constar bronią się IP: *.chello.pl 21.04.05, 18:20
      smacznego!!!
      • Gość: tyo widziałem fajny żart rysunkowy o Constarze na www IP: 212.244.27.* 21.04.05, 19:21
        siedzi dwóch meneli - na stole, ozdobiona czaszką i piszczelami, flaszka
        denaturatu i konserwa z nazwą Constar,
        jeden z pijaków mówi do kumpla z pretensją:
        "Coś ty Zenek chcesz mnie otruć?!"
        • Gość: motylek tak jest wszędzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.05, 08:11
          to wczorajsze tłumaczenie o kontrolach mnie śmieszyło
          pracowałem przez jakiś czas w pewnym ZPOiW niedaleko Łodzi produkującym
          majonezy, sosy, chrzan, a w lato ogórki,
          tak jakoś śmiesznie to wyglądało, że gdy danego dnia miała być kontrola sanepidu
          albo inspekcji pracy (dziwne, ze o tych niezapowiedzianych kontrolach właściciel
          wiedział wcześniej) to wszystko było wysprzątane na błysk, a pracownicy musieli
          mieć kompletny ubiór, kontrolerzy zawsze wyjeżdżali z prezentami :)

aha, zawsze na początku sezonu ogórkowego odbywa się zdzieranie etykiet i
          przedłużanie ważności o kolejny rok, chociaż od jakiegoś czasu właściciele
          poszli po rozum do głowy i część produkcji nie jest metkowana od razu tylko w
          miarę potrzeb
    • Gość: ola NIGDY,NIC NIE KUPIE Z ŻADNYCH WIELKICH PRODUCENTÓ IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 21.04.05, 18:36
      wYDAWAŁO MI SIĘ,do tej pory,iż DUŻY - NIE OSZUKUJE, bo
      marka,prestiż,zaufanie,kontrola jakości,,,,,,,,,,,,,,ze to wszystko
      funkcjonuje.Ale okazuje się ,że to g.... prawda. Od tygodnia kupuje w małych
      sklepach,od drobnych wytwórców, i jeźli i oni zawiodą - to nie wiem! wrócę do
      własnej małej manufaktury'Zacznę sam uprawiać len,pszenicę, piec chleb,kupię
      krowę i świnię i itd.Constar - powinien ponieść srogie konsekwencje,włącznie z
      upadłością i kryminałem dla zarządzających, aby dać sygnałinnym,że takie
      praktyki są nie dopuszczalne,nawet na rynku białoruskim.
      • Gość: koles Re: NIGDY,NIC NIE KUPIE Z ŻADNYCH WIELKICH PRODU IP: *.nyc.res.rr.com 22.04.05, 04:11
        Jasne. Kupuj na pobliskim bazarze o ile nie obrzydzaja tobie muchy latajace w
        okolo, szczury i inne robactwa...
        • Gość: Ogon Re: NIGDY,NIC NIE KUPIE Z ŻADNYCH WIELKICH PRODU IP: 212.160.172.* 22.04.05, 08:31
          czytaj łosiu ze zrozumieniem, gdzie poprzednik pisał o bazarach????????
      • Gość: shedows Re: NIGDY,NIC NIE KUPIE Z ŻADNYCH WIELKICH PRODU IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.05, 09:10
        duży może więcej!!!!! Oszukać. W mojej firmie jak pracownik odpowiedzialny za
        jakość półproduktów dostarczanych przez firme kolegi jednego z prezesów
        wstrzymał produkcje (zła jakość półproduktów)to zwolnili pracownika. Dobrze że
        nie robimy żywności
    • Gość: MaciekS Zdanie Szpaka IP: *.gs.com 21.04.05, 18:37
      "- Na terenie firmy znalazły się jednak produkty pochodzące ze zwrotów, co nie
      powinno mieć miejsca - przyznał na konferencji prasowej Zbigniew Szpak, prezes
      rady nadzorczej Constaru. Zdaniem Szpaka nieświeże mięso i wędliny nie trafiły
      jednak do sklepów. - Potwierdziły to wyniki kontroli prowadzonej m.in. przez
      Głównego Lekarza Weterynarii - przekonywał."

Oczywiscie ze nie ma sprawy. Przeciez ten granat po wyciagnieciu zawleczki nie
      wybuchl. To o co chodzi? Linia obrony jak u polglowka.
      • Gość: gerth Re: Zdanie Szpaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 08:19
        Po starannym oczyszczeniu olejem wędliny wyrzucano. Oczywiscie.
    • Gość: kixx mieli do wyboru: IP: *.acn.waw.pl 21.04.05, 18:41
      przyznac sie i walczyc o odzyskanie zaufania konsumentow,albo nie przyznac sie
      i probowac wmowic ludziom,ze to co widzieli w telewizji i czytali w prasie
      wcale nie jest czarne tylko biale
      teraz konsumenci maja do wyboru uwierzyc w to ze czarne jest biale ,lub zaufac
      bardziej wlasnym oczom,niz twierdzeniom fachowcow od wywracania prawdy na nice

• modlitwa Re: Zakłady mięsne Constar bronią się 21.04.05, 18:42
      Ta firma nigdy mi się nie podobała

Modlitwa.org
      • Gość: gk Re: Zakłady mięsne Constar bronią się IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.05, 19:13
        jeść tylko ziemniaki, wszystko w naszym Kraju jest zepsute, ludzie nie mają
        pieniędzy, za mało zarabiają,to co wyprodukowane leży w sklepach na półkach.
    • Gość: xxxx Re: Zakłady mięsne Constar bronią się IP: 213.225.127.* 21.04.05, 19:11
      wyslac miesko do afryki
    • Gość: Adamer Miejcie się na baczności .... IP: *.chello.pl 21.04.05, 19:59
      wszelkie firmy nie dokońca uczciwe, raz pokazane w TV i leżycie, a ciężko się
      podnieść. Ludzie w temacie oszustw mają doskonałą pamięć !!! Tak więc OD DZIŚ
      TYLKO UCZCIWA PRODUKCJA !!!! Bo jak nie to jedna wizyta z kamerą i wtedy.....
      sami wiecie. POZDROWIENIA DLA UCZCIWYCH !!!
    • Gość: tranawa Drugie, trzecie dno IP: *.tele2.pl 21.04.05, 20:12
      a może nawet czwarte dno ma ta sprawa.
      Firma Constar należy do Animeksu, a ten do amerykańskiego koncernu Smithfield.
      Tenże koncern specjalizuje się w przemysłowym tuczu trzody w wielkich fermach.
      Co znaczy dla okolicznych mieszkańców wielka ferma można przekonać się czytając
      artykuł:
      www.dopiewo.pl/prasa/0180.jpg
      A co się dzieje wewnątrz takich ferm tuczu wielkości boiska piłkarskiego można
      sobie wyobrazić po lekturze oświadczenia wojewódzkiego lekarza weterynarii:
      bankwatch.zielonasiec.pl/index.php?dzial=inne&sub=3
      Potem mięso naszprycowane hormonami i antybiotykami trafia do takich
      mega-przetwórni jak Constar.
      Najśmiejszejsze, że w ramach offsetu za samoloty USA chciały nas uszczęśliwić
      kolejnymi wielkimi chlewniami...
      TVN-owi Constar nadali z pewnością Zieloni, ale podejrzewam, że Smithfield tym
      skandalem się nie przejmuje. Jego specjalnością są przejęcia, a później
      likwidacje konkurentów. Vide artykuł w Rezczypospolitej:
      bankwatch.zielonasiec.pl/index.php?dzial=inne&sub=4
      I po Animeksie. Ale Smithfield pozostanie...

Bon apetit
      • Gość: tranava Uzupelnienie IP: *.tele2.pl 21.04.05, 20:42
        Dodać wypada, że prezes Animexu, który odpowiada za ten skandal, to niejaki
        Morten Markus Jensen.
        No i dodam jeszcze na koniec, że wcześniej Animex NIE UZYSKAŁ zgody rosyjskich
        weterynarzy na eksport mięsa do Rosji. Ci to mają wywiad! I bez TVN-u wiedzą co
        w chlewni piszczy.
        • Gość: linke POLSKA GOSPODARKA ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 21:10
          Gość portalu: tranava napisał(a):
          > No i dodam jeszcze na koniec, że wcześniej Animex NIE UZYSKAŁ zgody rosyjskich
          > weterynarzy na eksport mięsa do Rosji. Ci to mają wywiad! I bez TVN-u wiedzą
          co
          > w chlewni piszczy.
          ==============
          nie tylko w Rosji ale i na Białorusi, nie chcą polskiej produkcji,
          nawet za dopłatą.
          Czyli tam na wschodzie, wiedzą co to jest "Polnische Wirtschaft"
          (polska gospodarka).
          • Gość: alto Re: POLSKA GOSPODARKA ! IP: *.chello.pl 21.04.05, 22:01
            A idź ty z tym bismarckowskim gadaniem, powielaczu kompleksów, szwabski xeroboy
            sie znalazl.
          • Gość: tranava Re: POLSKA GOSPODARKA ! IP: *.tele2.pl 21.04.05, 23:51
            Gość portalu: linke napisał(a):

> Czyli tam na wschodzie, wiedzą co to jest "Polnische Wirtschaft"
            > (polska gospodarka).

Rzecz w tym, linke, że to NIE JEST polska gospodarka. Ona jest akurat
            amerykańska - od poczatku do końca: technologia tuczu świń, uboju i przerobu
            mięsa stamtąd przywędrowała. Constar jest amerykanski!!!!
            Dlatego głos zabrałem na tym forum, nie szczędząc cennego czasu, że akurat
            bardzo cenię polskich chłopów i ich produkty, ktore są na ogół dobre i
            nieskażone. Ale ci chłopi i mniejsze przetwórnie ze swoją rzemieślniczą
            produkcją nie mają szans z rozpychającymi się łokciami gigantami z Ameryki.
        • Gość: japi Grupa Animex na cenzurowanym!!!!!!! IP: *.lodz.dialog.net.pl 21.04.05, 23:41
          Grupa Animex jest ogolnie na cenzurowanym- takich skandali jest duzo wiecej,
          tylko, ze znane sa w waskim gronie osob. A ponadto sam sposob konserwowania
          miesa i jego obrobki, nawet nie chodzi o zwroty, czy produkty przeterminowane,
          przyprawia myslacego czlowieka o zawrot głowy. Tablica Mendelejewa. Dlatego
          jako wielka grupa krajowych konsumentów powinnismy żądać ujewnienia szczegółów
          produkcji mięsa, które jemy codziennie.
    • Gość: rex Re: Zakłady mięsne Constar bronią się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 21:23
      Ludzie takie rzeczy zdarzają sie w tej branży na każdym kroku. Pracuje w niej 8
      lat, zajmuje się sprzedażą hurtowa i wiem że robią to wszyscy bez wyjątków.
      Standardem jast np: etykietowanie towaru dopiero przed wysyłką tzn. że towar
      leży na magazynie poprodukcyjnym tydzień a etykietkę dostaje dopiero przed
      wywiezieniem z zakładu. Constar na rynku zawsze znany był z oferowania
      "pełnowartościowego towaru" w dobrych cenach np:Podwawelska z cennika za 8 zł
      była do kupienia za 4,50.
      Takie żeczy no norma.
      Ale nie zdarza się to tylko w obrocie wędlinami i mięsem, bo co za problem
      przerobić datę na maśle przy użyciu szpilki (jest to fakt stwierdzony)itp.
      • nicola21 Re: Zakłady mięsne Constar bronią się 22.04.05, 07:40
        Pracowalam w wakacje w hipermarkecie i wiem ze tam z ciastami i ciastkami jest
        tak samo - etykietowane sa przed wystawieniem. a ranna zmiana musi sprawdzic czy
        na produktahc wystawionych na sprzedaz nie ma plesni. czy myslicie ze z mmiesem
        czy serami jest tam inaczej ?? raczej watpie i radzilabym sie przygotowac ze w
        wielu przypadkach jecie produkty nieswieze.
    • Gość: Janek Nie ma się co bronić, kamery nie kłamią. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 22:06
      Ja już nigdy od nich niczego nie kupię.
    • Gość: luk Zakłady mięsne Constar bronią się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 22:22
      Widzę że już prezesi zmienili strategię. A jednak były niedociągnięcia. Jednak
      na tej konferencji którą widziałem w TV nie padło najważniejsze pytanie. Z
      czyjego polecenia to robiono. Bo nie uwierzę że paru kierowników na niskim
      szczeblu organizacji nie miało co robić ze zwrotami i stwierdziło że będzie
      przemetkowywać towar. Ciekaw który z prezesów zarządzających tą całą grupą
      producentów w jakiej funkcjonuje Constar wpadł na tak obrzydliwy i głupi
      pomysł. To jest istota. Na pewno takie rzeczy nie ograniczają się do Constaru.
      Jestem tego pewien ponad 100%.
    • Gość: Marek Re: Zakłady mięsne Constar bronią się IP: *.interserv.net.pl / 62.233.214.* 21.04.05, 22:34
      U mnie w osiedlowym sklepie produkty z Constaru nadal są w sprzedazy.Gdy
      zapytałem panią sprzedawczynię to powiedziała mi, że przecież nie ma zakazu
      handlu tymi towarami, a poza tym to jest z innej dostawy.
    • brynk Re: Zakłady mięsne Constar bronią się 21.04.05, 23:39
      ja juz nigdy , nigdy nie kupię nic z Constaru !!!!!!!!!!! Jest tyle innych
      mniejszych sklepów masarskich ...i bez Constaru -przezyjemy .
      • Gość: tres Re: Zakłady mięsne Constar bronią się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 08:31
        Spokojnie zjesz zjesz. Beda tylko robic nie pod marka Constar, ani Krakus a np Morliny albo Sokołow - bo to tez ich marki. I wiele innych mniej znanych marek.
        Bedziesz żarła jakies Star-Meat albo "Zaklady Mięsne (tu wpisz jakies miasto/wioske)" i nie bedziesz wiedziala ze to tez Smithfield
    • Gość: vasc Re: Zakłady mięsne Constar bronią się IP: *.strong / *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.05, 08:33
      W dzisiejszych czasach chyba już nie można kupić w sklepie normalnego mięsa i
      porządnej wędliny. Naturalny tylko już chyba został smalec.
    • vontrompka a ja nie jem mięsa :] 22.04.05, 08:59
      i nie mam problemu....
    • Gość: x animex IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.05, 09:57
      Przypominam główne marki Animexu: Constar, Krakus, PEK, Yano. Smacznego! ;)
      • Gość: rex Re: animex IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 20:21
        zapomniałeś o: Morliny, Tygryski
    • Gość: x redaktory! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.05, 10:18
      Hej redaktory! A może rzetelny artykuł o branży mięsnej - z powiązaniami firm, omówieniem problemów koncernów we własnych krajach, sposobem produkcji i świństwami dodawanymi do mięsa. No... kto to zrobi? Sledcza Wyborcza czy, idąc za ciosem, Rzeczpospolita?...
      • Gość: to Re: redaktory! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.05, 00:26
        żadne redaktory , to najzwyklejsze pismaki .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka