travel_wawa Roczna opłata za samochód rozumiem dotyczyć będzie 11.12.06, 22:15 samochodów kupionych lub zarejestrowanych PO DACIE WEJŚCIA NOWEGO PRZEPISU. Ja dwa lata temu kupując samochód zapłaciłem AKCYZĘ i drugiego podatku nie zapłacę. Prędzej zaskarżę Polske do Strasburga. Odpowiedz Link Zgłoś
nessuno Re: Roczna opłata za samochód rozumiem dotyczyć b 11.12.06, 23:01 travel_wawa napisał: > samochodów kupionych lub zarejestrowanych PO DACIE WEJŚCIA NOWEGO PRZEPISU. > > Ja dwa lata temu kupując samochód zapłaciłem AKCYZĘ i drugiego podatku nie > zapłacę. > Prędzej zaskarżę Polske do Strasburga. Obawiam się, że te złodzieje tak zakombinują, abyś i Ty był zmuszony zapłacić haracz raz jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
travel_wawa Wtedy się zaskarży rząd o zwrot akcyzy. 12.12.06, 08:46 Skoro kupując nowy samochód opłaciłem akcyzę jednorazowo w całości, jestem zwolniony, dokąd jestem właścicielem z płacenia jakichkolwiek podatków, które tę akcyzę miałyby zastąpić. Jak polskie sądy nie dadzą rady pozostanie Strasburg i takich pozwów przeciwko Polsce byłoby bardzo dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: faren Powiem więcej - przecież nawet jeśli kupiłem auto IP: 213.241.42.* 12.12.06, 10:23 używane, to za to auto akcyza została zapłacona. Do Skarbu Państwa przez pierwszego właściciela. A on odebrał sobie część tej opłaty sprzedając mi auto. GENERALNIE: droga Zyto, jeśli twojemu MF nie chodzi o okradanie kierowców tylko o ochronę przed "zalewem rzęchami" to wprowadź JEDNORAZOWĄ opłatę pobierana przy pierwszej rejestracji KAŻDEGO auta w Polsce zależną od WIEKU auta a nie od pojemności silnika, wartości samochodu czy czegoś podobnego. Dla aut fabrycznie nowych opłata ma wynosić ZERO !!! Odpowiedz Link Zgłoś
patman Oczekiwania użytkowników?!?!? 11.12.06, 22:16 Za zaraz wyjaśnię, jakie są oczekiwania: niech pani, za przeproszeniem, minister, o*************************i się od nieswoich pieniędzy, a jeśli na utrzymanie pasożytów brakuje, to tym gorzej dla nich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kszysiek Gilowska: Będzie nowa opłata od samochodów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 22:23 a więc wszystkie rzęchy mogą sobie jeździć po naszych wspaniałych drogach i zabijać ludzi, truć środowisko jeśli tylko stówę damy. Super rozwiązanie. A głównie chodzi o to że ludzie kasy nie mają bo praca albo źle płatna albo jej nie ma, więc nowych samochodów kupować nie będą. Ogólnie w Polsce mamy w gdzieś środowisko. tak więc klientów salonom nie da się w ten sposób napędzić ... etc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bob Re: Gilowska: Będzie nowa opłata od samochodów IP: *.litex.pl 14.12.06, 13:00 pajac!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiSoff TW Beata szaleju sie opila... IP: 212.180.160.* 11.12.06, 22:30 A ja kiedys ja nawet lubilem i cenilem. Zpisiorowala sie kompletnie. No, ale na kolejne berecikowe kaski trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazimierz Re: Gilowska: Będzie nowa opłata od samochodów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 22:31 Co za hipokrytka: przyrzekła sobie że nie będzie wprowadzała nowych podatków a co w takim razie ma oznaczać taka opłata? Baba bez ułamka HONORU byle tylko na stołku wytrwać a jej idee....cóż przyjdzie nowa ekipa to się je zmieni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: napastnik Gilowska: Będzie nowa opłata od samochodów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 22:48 WYPIE..ALAJ STARA SZMATO.TANIE PANSTWO???ZŁODZIEJE I OSZUŚCI!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ivulspirit Re: Gilowska: Będzie nowa opłata od samochodów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 22:53 bądź pewna Zyto że rodacy ci tego nie zapomną tanie państwo hahaha.... zamach stanu- to jest dobre rozwiązanie Odpowiedz Link Zgłoś
nessuno Re: Gilowska: Będzie nowa opłata od samochodów 11.12.06, 22:56 Gość portalu: ivulspirit napisał(a): > bądź pewna Zyto że rodacy ci tego nie zapomną > > tanie państwo hahaha.... zamach stanu- to jest dobre rozwiązanie Zamach stanu? Tylko? A rozpierdo.l.i.ć i rozgonić wPiSdu tą złodziejską chołotę. Odpowiedz Link Zgłoś
nessuno Re: Gilowska: Będzie nowa opłata od samochodów 11.12.06, 22:57 hołotę oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
mniklas5 Re: Gilowska: Będzie nowa opłata od samochodów 11.12.06, 23:07 jasne pani Minister ma bogaty slownik przytaczjac rzechy i brazajac pare milinow Polakow tychze wlascicieli, to jest tak jak chamstwo dochodzi do wladzy, oczywiscie druga kpina z Polakow to zbieranie podatku , a nie zapobieganie importu samochodow o wysokiej emisji spalin, ale znowu chodzi o kase, wiadomo ze nie bedzie podatku ekologicznego od motorowek z importu, zlodziejski i chamski rzad polski nadal sie panoszy, blogoslawie Boga I Ameryke ze znalazlem sie tutaj 20 lat temu. pozdrawiam z Kaliforni rodakow w dalekiej Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zBangladeszu Re: Gilowska: Będzie nowa opłata od samochodów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.06, 23:17 Chyba trzeba będzie się przejść na wiejską i zamknąć ten kramik, bo oni nie mają zamiaru sami skończyć! To trzeba z nimi zrobić porządek!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: db Re: Gilowska: Będzie nowa opłata od samochodów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.06, 23:24 DRODZY POLACY, jesteśmy najbardziej tolerancyjnym krajem w Europie, jeżeli nie na Świecie! Jeżeli przez tak długi okres czasu jesteśmy w stanie znieść tą bandę debili, to jak nas inaczej nazwać!? Zapłacicie?? Zapłacimy! :) Zyta wie że zapłacimy! I ten i każdy kolejny podatek, nawet najbardziej absurdalny! Nasz naród już tak ma, pokrzyczy, ponarzeka a urząd i tak odwiedzi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vortex21 A moze by tak wprowadzic kontrole techniczna... IP: *.server.ntli.net 11.12.06, 23:29 oparta na standardach np. brytyjskich? Wierzcie mi, gdyby w Polsce samochody co roku przechodzily taki test jak przechodza w UK, na tzw. MOT, polowa z nich musialaby zostac natychmiast zlomowana bo ich naprawa przestalaby sie oplacac! Odpowiedz Link Zgłoś
jelophgw Re: Gilowska: Będzie nowa opłata od samochodów 11.12.06, 23:30 =judaszki, chcą nam wyciągnąć kolejne srebrniki z naszych i tak już pustych kieszeni - obżydliwość = = = Gość portalu: friedmar napisał(a): > Opłata zgodna z oczekiwaniami użytkowników samochodów jest równa ZERO > zlotych, Pani minister kochana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P. Gilowska, wcale nie różnisz się od Giertycha!! IP: *.icm.edu.pl 11.12.06, 23:35 tak samo głupie pomysły Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Slig Re: Gilowska: Będzie nowa opłata od samochodów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.06, 00:03 Precz z opłatami i precz z Gilowską. Te kutwy tylko kombinują jak wydrzeć od ludzi więcej pieniędzy a potem je przepuścić na pierdoły zamiast zająć się dobrym gospodarowaniem tym co jest. Mam nadzieję że ten podły pomysł znowu okaże się niezgodny z prawem europejskim a pani Gilowska wyjedzie na taczce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koleś z miasteczka Bo baba nie ma prawa jazdy.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.06, 01:06 ..fiskalizm(na narodową prostytucję) zamiast miłości??????? Zobaczymy. Zarejestruje samochód w Czechach i sprawdzimy jacy dobzi jesteście w swoich ministerialnych bąko fotelach PRL-owskie uczniaki. Pani Gilowska ma gdzieś te swoje knigi bo wydziela swąd na nie na posiedzeniach rady ministrów. Już nie mogę się doczekać kiedy zafunduje wam kolejna mukę. Munto gracias pollaccos. Odpowiedz Link Zgłoś
jerry.uk Potrzebne pieniadze na 3 mln mieszkan 12.12.06, 01:24 <ironia> jak to dobrze, że rząd opiekuje się nami i naszymi pieniędzmi. My, obywatele pewnie jesteśmy za głupi żeby sami rozporządzać naszymi pieniędzmi. Potrzebujemy tak mądrej osoby, jak Zyta Gilowska, która nam je zabierze i sama będzie nimi gospodarować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dren totalna hipokrytka i koniunkturalna chorągiewka IP: *.toya.net.pl 12.12.06, 01:44 juz pani zapomniała swoich poglądów z PO, tak? liberałka - HEHEHE! "ochrona" przed rzęchami - a wcale a wcale NIE wpływy do budżetu, tak??! coraz bliżej ci, pani Zyto, do Romka i Andrzejka. coraz bliżej. tfu! jak ty możesz patrzeć sobie w lustro - doprawdy nie pojmuję. dno, muł i wodorosty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty,anty Re: totalna hipokrytka i koniunkturalna chorągiew IP: 82.146.248.* 12.12.06, 06:55 HA,HA,HA a nowo wybrani radni już sobie uchwalają podwyżkę diet i to średnio o około 15 % to wszystko z naszych podatków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dude Re: Gilowska: Będzie nowa opłata od samochodów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.06, 01:46 Wolę jeździć 17-sto letnim Saabem niż jakąś Pandą z salonu. Bezpieczniej i wygodniej. A pani minister to sama płaci za OC, benzyne i naprawy limuzyny którą wozi swoją dupe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: repoman Gilowska: Będzie nowa opłata od samochodów IP: *.icpnet.pl 12.12.06, 01:49 Mam pomysła adekwatnego do ekonomicznej wiedzy nijakiej Zyty Gilowskiej: Otóż należy wprowadzic obowiązek chodzenia wszystkich ludzi w kaskach i obowiązkowo wykupywać OC! Przykład da rząd z Gilowską, Lepperem i Giertychem na czele. Zwiększy to bezpieczeństwo, a i wszystkich zakazanych mord nie trzeba będzie oglądać tak często. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tetek ?kolejny podatek pomoze ludziom kupowac nowe auta? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.06, 02:09 pod przykrywka troski o srodowisko pani Gilowska troszczy sie li jedynie o dealerow nowych aut... dlaczego nie jest Pani w stanie dostrzec tego co naprawde jest dobre dla ludzi? dlaczego zamiast ograniczac i zmniejszac podatki zeby nam sie lepiej zylo dodaje Pani kolejne i caly czas kombinuje jak je nazwac i zdefiniowac zeby tylko przeszly nie wywolujac sprzeciwu? dlaczego nie zauwazy Pani, ze wiekszosci spoleczenstwa po prostu nie stac na nowe auto i jesli chce Pani dbac o srodowisko i bezpieczenstwo to prosze obnizyc podatki - moze w ten sposob z zaoszczedzonych pieniedzy uda sie cos uzbierac na nowy woz. ludzie jezdza tym na co ich stac - jesli Pani dolozy im kolejny podatek to na pewno nie ulatwi im to kupna bezpieczniejszego i bardziej ekologicznego samochodu - tak ciezko to zrozumiec??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Gilowska: Będzie nowa opłata od samochodów IP: *.elsat.net.pl 12.12.06, 06:43 Jedynym sposobem na ograniczenie tego zalewu, jest wprowadzenie i ścisłe egzekwowanie przepisów dot. stanu technicznego pojazdów dopuszczanych do ruchu. Tak, jak np. w Niemczech, gdzie zwyczajnie nie opłaca się naprawa samochodowych trupów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: Gilowska: Będzie nowa opłata od samochodów IP: *.telkonet.pl 12.12.06, 07:59 I oto doczekaliśmy czasów gdy (...tu coś obraźliwego.. ]:-> ) chce znowu coś ukraśc z kieszeni szarego obywatela.Tłumaczenie że samochody to rzęchy jest dziecinne.Każdy jeździ takim na jaki go stać.Może lepiej pozwolić ludziom rozsądnie zarobić,wtedy problem starych aut sam sie rozwiąże.Przecież normalnie myślący człowiek mając pieniądze nie jeżdzi trumną na kołach.A za jałmużne kytóra szumnie nazywana jest pensją wyżyć sie nieda,a co dopiero kupić dobry samochód.Czy Polska zawsze musi być takim bagnem ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Opłata roczna to b.dobry pomysł IP: 62.233.249.* 12.12.06, 08:06 Opłata roczna zależna m.in. od rocznika samochodu to bardzo dobry pomysł. Chodzi o to, by nie opłacało się posiadać starego samochodu. Na pewno znacznie obniży to średni wiek aut w Polsce. Po wprowadzeniu takiego rocznego podatku jakiś inny powinien być zlikwidowany. Zamiast płacić coś raz (przy zakupie, czy rejestracji), płaćmy mniejsze sumy co roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: badger1 Re: Gilowska: Będzie nowa opłata od samochodów IP: *.crowley.pl 12.12.06, 08:39 Kur*** przecież płacę za wszystko co jest związane z samochodem a tu kolejne show się odstawia? DLACZEGO mam dbać o sprzedawców nowych samochodów oraz o dziure budżetową? Bruksela nic od nas nie wymaga - to nasze pazerne władze wymagają coraz więcej. Jeśli już pani G wyciera sobie za przeproszeniem otwór ustny ekologią to ja mam inną propozycję: Z całą pewnością bardziej się przysłużę ekologii jeśli będę mógł posadzić 10 czy 20 drzew rocznie w wyznaczonym miejscu. I to była by ekologia, a nie zwykła pazerność prezentowana nam przez Ludzi Których Stać Na Nowe Auto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szybki i Żywy Gilowska: Będzie nowa opłata od samochodów IP: 195.164.48.* 12.12.06, 08:58 PODATEK DROGOWY już był i włączono go do opodatkowania paliwa! Co to za kolejne głupie wynalazki??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bydlo prlu ty siermiezna krowo IP: *.hsd1.or.comcast.net 12.12.06, 09:43 zalew rzechow? ty siermiezna krowo kiedy ty nie wiesz gdzie wlac olej do silnika i kiedy, ty tepa krowo, kible szorowac nie "tworzyc" nowe podatki, jestes scierwem pokomuny i zawisniesz na sznurku jak i cala reszta bydla przy korycie, oderwiemy was scierwo, i bedzie to bolesne Odpowiedz Link Zgłoś