junk92508 16.03.08, 15:18 Commerz zaczął niszczenie mbanku... PKO zniszczy Inteligo... I taki będzie koniec darmowej i wygodnej bankowości w Polsce... Będzie jak z innymi rzeczami w Polsce - 2x drożej niż na Zachodzi i 2x gorszej jakości... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: MarekM Koniec marki PKO Inteligo, uwaga na oszustów! IP: *.146.232.1.ip.airbites.pl 16.03.08, 15:46 A co z kosztami korzystania z PKO wraz z dostępem do netu?Już teraz przenoszę się do ING konto za zero zł.W pko prowadzenie konta 5,40 + abonament inteligo 2 zł + opłaty za przelewy to razem ok.10 zł/mc.Za rok to daje ok.120-130 zł.Drogo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Chyba żartujesz? <lol> w mBanku za darmo :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.08, 07:27 W mBanku od zawsze za darmo prowadzenie, teraz za darmo przelewy. Dziwię się, że przy takich opłatach Inteligo ma klientów - chyba jakichś niekumatych ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sokolasty Re: Chyba żartujesz? <lol> w mBanku za da 17.03.08, 11:27 Inteligo ma przewagę na mBankiem dzieki bankomatom PKO BP. Teraz mBank reklamuje "od groma darmowych baknomatów", ale to bankomaty Euronet, eCard, Cash4You i BZ WBK, których wciąż nie jest chyba więcej niż PKO BP, więc przewaga się utrzymuje. Inteligo niby darmowe, ale: 1. opłata 1 PLN za kartę 2. serwis SMS 7 PLN mBank niby darmowy, ale za serwis SMS płaci się, i to nie abonament, tylko za pakiet - największy 45 SMS kosztuje 6 PLN / następne 0.20PLN, a Inteligo 7PLN, ale nieograniczona ilość. Jeżeli komus potrzeba powiadomień SMSem, to różnicy wielkiej nie ma. Jeżeli robi się dużo przelewów, to mBank jest tańszy. Jeżeli często korzysta się z bankomatów, Inteligo jest lepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
pogromca_kretynow Re: nie istnieja darmowe banki barankowie bozy 18.03.08, 07:28 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zojka Re: Chyba żartujesz? <lol> w mBanku za da IP: *.lublin.mm.pl 21.03.08, 20:32 Serwis sms w Inteligo 4.99 zł, jak kto chce, a jak kto nie chce to wyłącza i nie płaci. ostaje wtedy tylko 99 grozy opłaty za kartę i to koniec kosztów miesięcznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szymon Re: Koniec marki PKO Inteligo, uwaga na oszustów! IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 16.03.08, 16:13 przecież PKO Inteligo i Inteligo to dwie różne żeczy. ten pierwszy to tylko dostęp internetowy do zwykłego rachunku a drugi to typowy rachunek internetowy. Inteligo przecież dalej pozostaje darmowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zatroskany Re: Koniec marki PKO Inteligo, uwaga na oszustów! IP: *.centertel.pl 16.03.08, 16:14 to co commertzbank robi ze swoją własnością to nie twoje zmartwienie baranku boży a co to pko to lepiej gdyby klienci tego banku nie dowiadywali się o takich rzeczach z gazet ja nie dostałem żadnego choćby emaila z informacją Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c Re: Koniec marki PKO Inteligo, uwaga na oszustów! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.08, 16:45 ipko ipko ....zaraz zaraz.... z czym mi się to kojarzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uwaga Re: Koniec marki PKO Inteligo, uwaga na oszustów! IP: 195.205.250.* 17.03.08, 08:19 IPKO czytaj wspak ! zaczynam się bać... Odpowiedz Link Zgłoś
frant3 PKO Inteligo zmienia się w PiPKO 17.03.08, 10:53 W dniu 21 marca 2008 roku usługi bankowości elektronicznej oferowane dotychczas pod marką PKO Inteligo zmieniają swoją nazwę na PiPKO, a PKO Inteligo Optimum na PiPKO-Biznes. -- ♥ Nieboska satyra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: Koniec marki PKO Inteligo, uwaga na oszustów! IP: *.3s.pl 17.03.08, 10:52 Mnie z systemem iBRE. Marna kalka nazwy ;-). Odpowiedz Link Zgłoś
dorsai68 Autorzy mogliby napisać czy zminana dotyczy 16.03.08, 17:06 jedynie "PKO Inteligo" czy również "Inteligo" bo z tekstu to za cholerę nie wynika, a wbrew pozorom to są dwie różne usługi świadczone przez ten sam bank. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mietek Re: Autorzy mogliby napisać czy zminana dotyczy IP: 81.26.0.* 17.03.08, 11:44 "INTELIGO PO STAREMU Powyższe zmiany nie dotyczą natomiast kont Inteligo. Będą one funkcjonowały tak jak dotychczas, pod ta sama nazwa oraz adresem." Jak nie wynika jak wynika. Przegapić cały akapit w takim krótkim tekście :/ Odpowiedz Link Zgłoś
dorsai68 Zauważyłeś, że między moim pytaniem, 17.03.08, 13:39 a Twoją odpowiedzią minął dzień i tekst też został w tym czasie zmieniony? Po prostu, gdy czytałem artykuł tego akapitu NIE BYŁO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mietek Re: Zauważyłeś, że między moim pytaniem, IP: 81.26.0.* 19.03.08, 09:40 Hmm, rzeczywiście nie zwróciłem na to uwagi. Przepraszam serdecznie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariusz Re: Autorzy mogliby napisać czy zminana dotyczy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.08, 11:29 przeciez tam jest jak Wol napisane ze nie dotyczy sanmego inteligo tylko PKO Inteligo wczytaj sie w tekst i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
a.ba zmiana wizerunku na koszt klientów 16.03.08, 17:20 Podnieśli koszt przelewu internetowego 'biznesowego' z o,5 do 1,5 o 200% (w najtańszej wersji bo w droższej optimum do 2,00 - czyli o 300%). Ksztowna ta zmiana wizerunku dla klientów (indywidualnym dowalą troszkę później) Odpowiedz Link Zgłoś
duck74 Re: zmiana wizerunku na koszt klientów 16.03.08, 17:54 Zastawiam się jak to możliwe że przy tych wszystkich kolejkach w oddziałach, wysokich opłatach za prowadzenie konta i przelewy PKO z roku na rok ma więcej klientów. Obecnie podobno prowadzi już ponad 6 milionów rachunków. Kto je otwiera? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: zmiana wizerunku na koszt klientów IP: *.sieradz.cvx.ppp.tpnet.pl 16.03.08, 22:26 np. ja bo robię mało przelewów ale kilka razy dziennie wpłacane są pieniądze na moje konto (przez pracowników ) a żaden bank nie ma tylu oddziałów i agencji co pko bp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hardy Re: zmiana wizerunku na koszt klientów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.08, 23:12 A muszą to robić w oddziałach i agencjach? Co to za branża? Odpowiedz Link Zgłoś
kat.2 Re: zmiana wizerunku na koszt klientów 17.03.08, 19:45 po co ci w normalnie działającym banku "wiele" oddziałów? Konto mam od początku lat 90 i od 3-4 lat nie mam potrzeby szukania innych oddziałów. Bo i po co! Ważne by nie trzeba za każdą pierdołą biec do banku. Telefon, internet a w wyjątkowych wypadkach słynna pani Krysia czy inna pani z okienka. Bankomaty- niektórzy wolą wypłacać wszystko, tylko po co, jak w większości można zapłacić kartą i przelewem. Odpowiedz Link Zgłoś
boryska1 Re: zmiana wizerunku na koszt klientów 16.03.08, 17:54 coś nie tak dzieje sie z PKO ,niby jakieś zmiany ,czyli za nasze pieniądze coś niby nowego miesiąc temu w całości spłaciłam konto kredytowe ,patrze otrzymuję znowu ze mam do spłacenia ratę tą samą co przedtem,,mimo ze już ją spłaciłam w całości,czyli jeden dział PKO w Warszawie,nie wie co robi drugi, to po ch,,,ę są te programy komputerowe hmmm już nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madissa PKO to drogi i zawodny bank! IP: *.elartnet.pl 16.03.08, 17:51 W czwartek, po wielu latach korzystania z ROR-u w PKO BP wypowiedziałam umowę - ze względu na nadmierne opłaty. W piątek, czyli w drugim dniu okresu wypowiedzenia zablokowali mi karę - oczywiście bez uprzedzenia. Srodków na koncie zostało całkiem sporo - bo i do zakończenia współpracy z bankiem zostało mi jeszcze - jak myślałam DWA tygodnie. To tak jakby najemca mieszkania, który wypowiedział umowę o najem mieszkanie przy - dajmy na to 2- miesięcznym okresie wypowiedzenia, po tygodniu zastał zmienione zamki w drzwiach! Super - gratuluję współpracy z klientem. Na pewno będę tę swoja historię opowiadała wszystkim dookoła - ku przestrodze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo zgadzam sie!!!! IP: *.bb.online.no 17.03.08, 07:29 Oczom nie wierze jak widze co miesiac nowe oplaty, 4 zl za przelew ktory wpisalem 3 miesiace temu z data w przyszlosci, coraz wiecej doliczen typu 2 zl za to 1,5 za tamto... Zaczynam przepisywac moje zlecenia do mBanku... PKO nigdy nie bylo najlepsze, ale bylo tanie -> dalej nie jest najlepsze - pelne niekompetentnych pracownikow, a w tej chwili jest poprostu drogie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Liverpoolczyk Re: Koniec marki PKO Inteligo, uwaga na oszustów! IP: *.range86-132.btcentralplus.com 16.03.08, 17:53 nie wiem po co ta zmiana - bedzie jak z tpsa - straca klientow.ja napewno za przelewy wiecej nie zaplaca raczej poszukam czegos tanszego. ktos napisal wyzej o ing - sprawdze to. Odpowiedz Link Zgłoś
wiktor1235 Koniec marki PKO Inteligo, uwaga na oszustów! 16.03.08, 18:03 Ja mam w PKO konto Platinium, które uprawniało do przekazów telefonicznych. Przy kolejnym przekazie automatyczna sekretarka odpowiedziała,że już nie ma tej usługi, a po kilku dniach dostałem pismo, że ją wypowiadają i, że jej nie będzie za dwa tygodnie. Ta usługa była dla mnie głównym powodem, aby mięc u nich konto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kto inny Re: Koniec marki PKO Inteligo, uwaga na oszustów! IP: *.chello.pl 16.03.08, 21:36 kolejny pseudo vip (czytaj idiota) w ramach konta platinum masz przecież darmową usługę bankowosci elektronicznej (iPKO CZYLI PKO inteligo) a w niej usługę obsługi konta przez telefon, internet i terminal, do tego przelewy za darmo itd itp tylko trzeba miec minimum inteligencji żeby o tym wiedzieć. Usługa o której piszesz została zablokowana bo zastąpiła ja bankowosc elektroniczna (iPKO). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lama PKO przy okazji wprowadza podwyżki - nawet o 200 % IP: *.eastwest.com.pl 16.03.08, 19:10 PKO cichcem wprowadziło podwyżki opłat za prowadzenie kont i przelewy. Prowadzę firmę jednoosobową i nagle za przelew jestem zmuszona płacić o 200 % więcej, niż przed miesiącem. Zastanawiam się, czy nie zrezygnować z banku-zdziercy, bo rozmaite ZUS-y, podatki i inne daniny - w tym na rzecz banku - pochłaniają zbyt duży procent moich w sumie niewielkich zarobków...Ja niestety nie mogę sobie pozowlić na dwustuprocentową podwyżkę cen usług, które świadczę, bo nie nazywam się PKO....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juzinek Re: PKO przy okazji wprowadza podwyżki - nawet o IP: *.acn.waw.pl 16.03.08, 19:32 z tego samego powodu ucieklem z Pekao do BPH ich internetowy firmowy rachunek kosztuje raptem 5 zl miesiecznie i bezplatne przelewy do US i ZUS,troche drozej jest w Nordei,ale przelewy tez bezplatne. Uciekajmy od zlodziei,ktorzy za byle swistek licza sobie jak Cygan za matke Odpowiedz Link Zgłoś
jgor5 Re: Koniec marki PKO Inteligo, uwaga na oszustów! 16.03.08, 20:22 > Commerz zaczął niszczenie mbanku.. ... a konkretnie to jak to robi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Koniec marki PKO Inteligo, uwaga na oszustów! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.08, 20:23 Jest też to doskonała okazja dla policji by wyłapać oszustów... Odpowiedz Link Zgłoś
guyb Czym się różni PKO Inteligo od Inteligo? 16.03.08, 20:33 Zawsze myślałem, że to jest to samo a z artykułu wynika, że jednak nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja :) Re: Czym się różni PKO Inteligo od Inteligo? IP: *.chello.pl 16.03.08, 20:34 pracuję w BRE, i to całe "iPKO" jakos dziwnie kojarzy mi się z funkcjonujacym u nas od paru lat iBRE.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ji Re: Czym się różni PKO Inteligo od Inteligo? IP: *.244.149.91.ostrow2.tnp.pl 16.03.08, 21:17 Dobrze ze nie z iMac, iPhone, iPodem itp :) Trudno zastrzec literke "i". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yello Re: Czym się różni PKO Inteligo od Inteligo? IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.03.08, 09:17 PKO Inteligo - dostęp przez net do Superkonta (piekielnie drogi) Inteligo - konto internetowe (teoretycznie darmowy). Cieszę się, że wreszcie ktos w tym banku poszedł po rozum do glowy i przestal nazywac dwie rozne uslugi jedna nazwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Czym się różni PKO Inteligo od Inteligo? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.08, 09:25 Gość portalu: Yello napisał(a): > PKO Inteligo - dostęp przez net do Superkonta (piekielnie drogi) > Inteligo - konto internetowe (teoretycznie darmowy). Inteligo to jest to z www.inteligo.pl? Teoretycznie darmowy, ale przelewy 99 gr, karty płatne i t.d.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mpla Re: Czym się różni PKO Inteligo od Inteligo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.08, 12:40 PKO inteligo jest to konto internetowe "podczepione" pod twojego ROR'a. Samo inteligo jest to jedynie konto internetowe, niepołączone z żadnym rachunkiem oszczędnosciowo rozliczeniowym. Odpowiedz Link Zgłoś
appfunds Koniec marki PKO Inteligo, uwaga na oszustów! 16.03.08, 21:20 Zmieni się zarząd i znowu ktoś zmieni znaczek i weźmie kupę kasy za to ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Konto to............ IP: *.bsk.vectranet.pl 16.03.08, 21:33 tylko w Toyota Bank! Wszystkie przelewy za darmo ! Oprocentowanie ROR 3%! Tylko karta kosztuje 30 zł. za rok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hardy Koniec marki PKO Inteligo, uwaga na oszustów! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.08, 23:10 No niemożliwe - spłacanie kart kredytowych z rachunku jako nowość? Cudownie, tylko dlaczego w normalnym banku coś takiego jest od 10 lat? Kto jest na tyle głupi, by trzymać pieniądze w takim zapyziałym banku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kangoor Koniec marki PKO Inteligo, uwaga na oszustów! IP: *.QLD.netspace.net.au 16.03.08, 23:55 Niema ,nic za darmo , nie wierze w internet banking- w usa co 3-4 minuty ktos kogos okrada i oczyszcza konto ,widzialem ANB. Sam od czasu do czasu wysylam $ dla mojej corki oplacajac przelew, w AU w wysokosci $30 ,a w Polsce ci zlodzieje -znowu zabieraja sobie $25 us, pytam sie za co ??? Byla zona - mowi to ja tylko tu pracuje ,a bank to juz nie Polski tylko amerykanski i nie mam wplywu na to ... Polacy zalozcie sobie swoje banki ...CZAS NA ZMIANE BANKU - pozdrowienia ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaca1908 Koniec marki PKO Inteligo, uwaga na oszustów! IP: *.konin.mm.pl 17.03.08, 01:10 A ja zawsze potrzebowałem pkointeligo bo w takich miastach jak Konin dla Pko nie ma własciwie zadnej konkurencji a handluje tak że interesuje mnie tylko wpłata kasy w oddziale a potem przelewy i do tej pory bylo faktycznie 0.5 a teraz do..... bali 1.5 Ale coz zawsze można zalozyc dodatkowo jeszce bank jakiegoś koncernu motor. i tez bedzie taniej np toyota albo VW Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciej I tak są i będą 100 lat ZA mBank-iem :)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.08, 07:25 Inteligo / PKO Inteligo ma swoich klientów tylko dlatego, że marka PKO jest i była znana. Jeśli chodzi o ofertę to PKO w tej branży jest 100 lat za mBankiem. W mBanku mogę kupować akcje na giełdzie, inwestować w setki funduszy itp. itd. Mam konta w obu bankach, więc to nie jest tak, że jestem klientem mBanku i krytykuję dlatego PKO. Po prostu mam porównanie. mBank od początku był bankiem typowo internetowym i w tym jego przewaga - nie ma zbędnego balastu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogusław Re: I tak są i będą 100 lat ZA mBank-iem :)) IP: *.adsl.inetia.pl 17.03.08, 08:34 Gość portalu: maciej napisał(a): > Inteligo / PKO Inteligo ma swoich klientów tylko dlatego, że marka PKO jest i > była znana. Jeśli chodzi o ofertę to PKO w tej branży jest 100 lat za mBankiem. > W mBanku mogę kupować akcje na giełdzie, inwestować w setki funduszy itp. itd. > Mam konta w obu bankach, więc to nie jest tak, że jestem klientem mBanku i > krytykuję dlatego PKO. Po prostu mam porównanie. Też mam konta w tych bankach,ale mam całkiem odmienne zdanie. Inteligo nie przetrzymuje pieniędzy,przelew na konto kontrahenta następuje w tym samym dniu.W mBanku dopiero na drugi dzień-pieniędzy nie ma na moim koncie,ani u kontrahenta. W mBanku pieniądze są przetrzymywane i dlatego jest tani.Spróbuj wysłać z mBanku pieniądze do ZUS-u w sobotę,gdy termin płatności upływa w poniedziałek.W Inteligo pójdzie pierwszą sesją w poniedziałek i ZUS księguje w poniedziałek-w mBanku wyjdzie dopiero w poniedziałek popołudniu i w ZUS-ie będzie we wtorek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Ale piszesz tylko o przelewach. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.08, 19:49 Dla zwykłego użytkownika kwestie, o których wspominasz, nie mają większego znaczenia. Jeśli przelewam dzisiaj pieniądze, żeby zapłacić za aukcję na allegro czy sklepowi internetowemu za towar - to naprawdę nic wielkiego się nie stanie, jeśli dojdą jutro. A mBank w porównaniu do Inteligo to naprawdę inny świat - w Inteligo jest po prostu ZERO. Nie możesz w Inteligo kupować papierów wartościowych, tylu funduszy, rozdzajów ubezpieczeń itp. itd. Wstyd, że na podbudowie największego polskiego banku (PKO) nie potrafiono stworzyć porządnego serwisu. Ja Inteligo założyłem tylko z jednej przyczyny - żeby móc czasem wpłacić gotówkę na konto bezprowizyjnie w oddziale PKO - tylko po to :) Z liczącej się konkurencji do mBanku wymieniłbym konto internetowe w BZWBK ("Allegro"), może jeszcze Direct w ING. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chris "Inteligo jak dotychczas" - ubogie dziadostwo :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.08, 07:28 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzidek Re: "Inteligo jak dotychczas" - ubogie dziadostwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.08, 08:07 Czytam te wszystkie krytyczne wypowiedzi i się dziwię - CZEGO WY WSZYSCY WYMAGACIE OD LICHWIARZA??? Spróbujcie wziąć długoterminowy kredyt - będziecie płacić,płacić.... Wy,Wasze dzieci,wnuki. Zostaniecie EKONOMICZNYMI NIEWOLNIKAMI banku!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rt Koniec marki PKO Inteligo, uwaga na oszustów! IP: *.aster.pl 17.03.08, 08:21 INTELIGO PO STAREMU Powyższe zmiany nie dotyczą natomiast kont Inteligo. Będą one funkcjonowały tak jak dotychczas, pod ta sama nazwa oraz adresem. i bądź tu mądry człowieku.......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kangoor Rewelacja IP: *.chello.pl 17.03.08, 09:03 "Na razie internetowe konta klientów PKO Inteligo zostały wzbogacone o dostęp do rachunku kart kredytowych w tym banku oraz możliwość spłaty zadłużenia bezpośrednio z rachunku. Wkrótce klienci iPKO będą mogli składać elektroniczne wnioski o wybrane produkty, obsługiwane bez potrzeby składania wizyty w oddziale. Bank uruchomi także nowe kanały komunikacji, m.in. SMS oraz Chat." NIESAMOWITE, mam zwykłe (nie jakieś specjalne, internetowe) konto w BZWBK od 3 lat i od początku mam wszystkie te funkcje + kilka innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lajkonik Dlaczego w bankach nie ma kas fiskalnych ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.08, 09:56 Dlaczego od usług bankowych nie dolicza sie podatku VAT? Wiem, pytanie wrecz banalne... lecz, moze ktos z was zna prawne wytłumaczenie. Przeciez jest to usluga taka sama jak kazda inna, wiec podatek od wartosci dodanej jest ze wszech miar uzasadniona. Wiem oczywiscie, ze dokumentacja przychód-rozchód jest w banku ewidencjonowana duzo bardziej restykcyjnie niz w budce z hot-dogami, tym niemniej kasa fiskalana rejestruje obrót chociazby właście ze względu na obowiazek podatkowy. Podatku od wynagrodzenia (opłaty) za uslugę bankową, np. 2 zl za prowadzenie konta, 50 gr za przelew... + 22% VAT. Odpowiedz Link Zgłoś
and_nowak Bo nie ma potrzeby 17.03.08, 16:38 Kasy fiskalne stosuje się tam, gdzie zachodzi obawa obrotu poza ewidencją. Bank nie wzbudza takich obaw. NIGDZIE NA ŚWIECIE. VATu się nie dolicza, co np. powoduje że bank nie może go odliczać kupując rozmaite dobra. Pomijam, że w przypadku banku dosyć trudno jest wydzielić sprzedaż i marżę. Prowizja - OK, a kredyt, lokata, przelew ? Bank wykazuje PRZYCHÓD i DOCHÓD - ta ostatnia wielkość jest opodatkowana. Znowu - jest to powszechnie przyjęte, więc chyba rozsądne (miliony much nie mogą się mylić ;-) ). Odpowiedz Link Zgłoś