Dodaj do ulubionych

Koniec marki PKO Inteligo, uwaga na oszustów!

16.03.08, 15:18
Commerz zaczął niszczenie mbanku... PKO zniszczy Inteligo...

I taki będzie koniec darmowej i wygodnej bankowości w Polsce...

Będzie jak z innymi rzeczami w Polsce - 2x drożej niż na Zachodzi i 2x gorszej
jakości...
Obserwuj wątek
    • Gość: MarekM Koniec marki PKO Inteligo, uwaga na oszustów! IP: *.146.232.1.ip.airbites.pl 16.03.08, 15:46
      A co z kosztami korzystania z PKO wraz z dostępem do netu?Już teraz przenoszę się do ING konto za zero zł.W pko prowadzenie konta 5,40 + abonament inteligo 2 zł + opłaty za przelewy to razem ok.10 zł/mc.Za rok to daje ok.120-130 zł.Drogo!
      • Gość: jan Chyba żartujesz? <lol> w mBanku za darmo :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.08, 07:27
        W mBanku od zawsze za darmo prowadzenie, teraz za darmo przelewy. Dziwię się, że
        przy takich opłatach Inteligo ma klientów - chyba jakichś niekumatych ;)
        • sokolasty Re: Chyba żartujesz? <lol> w mBanku za da 17.03.08, 11:27
          Inteligo ma przewagę na mBankiem dzieki bankomatom PKO BP. Teraz
          mBank reklamuje "od groma darmowych baknomatów", ale to bankomaty
          Euronet, eCard, Cash4You i BZ WBK, których wciąż nie jest chyba
          więcej niż PKO BP, więc przewaga się utrzymuje.

Inteligo niby darmowe, ale:
          1. opłata 1 PLN za kartę
          2. serwis SMS 7 PLN

mBank niby darmowy, ale za serwis SMS płaci się, i to nie abonament,
          tylko za pakiet - największy 45 SMS kosztuje 6 PLN / następne
          0.20PLN, a Inteligo 7PLN, ale nieograniczona ilość.

Jeżeli komus potrzeba powiadomień SMSem, to różnicy wielkiej nie ma.
          Jeżeli robi się dużo przelewów, to mBank jest tańszy.
          Jeżeli często korzysta się z bankomatów, Inteligo jest lepszy.
          • pogromca_kretynow Re: nie istnieja darmowe banki barankowie bozy 18.03.08, 07:28
          • Gość: zojka Re: Chyba żartujesz? <lol> w mBanku za da IP: *.lublin.mm.pl 21.03.08, 20:32
            Serwis sms w Inteligo 4.99 zł, jak kto chce, a jak kto nie chce to wyłącza i nie
            płaci. ostaje wtedy tylko 99 grozy opłaty za kartę i to koniec kosztów miesięcznych.
    • Gość: szymon Re: Koniec marki PKO Inteligo, uwaga na oszustów! IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 16.03.08, 16:13
      przecież PKO Inteligo i Inteligo to dwie różne żeczy. ten pierwszy
      to tylko dostęp internetowy do zwykłego rachunku a drugi to typowy
      rachunek internetowy. Inteligo przecież dalej pozostaje darmowy
    • Gość: zatroskany Re: Koniec marki PKO Inteligo, uwaga na oszustów! IP: *.centertel.pl 16.03.08, 16:14
      to co commertzbank robi ze swoją własnością to nie twoje zmartwienie baranku boży

a co to pko to lepiej gdyby klienci tego banku nie dowiadywali się o takich
      rzeczach z gazet

ja nie dostałem żadnego choćby emaila z informacją
    • Gość: c Re: Koniec marki PKO Inteligo, uwaga na oszustów! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.08, 16:45
      ipko ipko ....zaraz zaraz.... z czym mi się to kojarzy
      • Gość: uwaga Re: Koniec marki PKO Inteligo, uwaga na oszustów! IP: 195.205.250.* 17.03.08, 08:19
        IPKO czytaj wspak ! zaczynam się bać...
        • frant3 PKO Inteligo zmienia się w PiPKO 17.03.08, 10:53
          W dniu 21 marca 2008 roku usługi bankowości elektronicznej oferowane dotychczas pod marką PKO Inteligo zmieniają swoją nazwę na PiPKO, a PKO Inteligo Optimum na PiPKO-Biznes.

--
          ♥ Nieboska satyra
      • Gość: Pawel Re: Koniec marki PKO Inteligo, uwaga na oszustów! IP: *.3s.pl 17.03.08, 10:52
        Mnie z systemem iBRE. Marna kalka nazwy ;-).
    • dorsai68 Autorzy mogliby napisać czy zminana dotyczy 16.03.08, 17:06
      jedynie "PKO Inteligo" czy również "Inteligo" bo z tekstu to za cholerę nie wynika, a wbrew pozorom to są dwie różne usługi świadczone przez ten sam bank.
      • Gość: mietek Re: Autorzy mogliby napisać czy zminana dotyczy IP: 81.26.0.* 17.03.08, 11:44
        "INTELIGO PO STAREMU
        Powyższe zmiany nie dotyczą natomiast kont Inteligo. Będą one funkcjonowały tak
        jak dotychczas, pod ta sama nazwa oraz adresem."

Jak nie wynika jak wynika. Przegapić cały akapit w takim krótkim tekście :/
        • dorsai68 Zauważyłeś, że między moim pytaniem, 17.03.08, 13:39
          a Twoją odpowiedzią minął dzień i tekst też został w tym czasie zmieniony?
          Po prostu, gdy czytałem artykuł tego akapitu NIE BYŁO.
          • Gość: mietek Re: Zauważyłeś, że między moim pytaniem, IP: 81.26.0.* 19.03.08, 09:40
            Hmm, rzeczywiście nie zwróciłem na to uwagi. Przepraszam serdecznie :)
      • Gość: mariusz Re: Autorzy mogliby napisać czy zminana dotyczy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.08, 11:29
        przeciez tam jest jak Wol napisane ze nie dotyczy sanmego inteligo
        tylko PKO Inteligo wczytaj sie w tekst i tyle
    • a.ba zmiana wizerunku na koszt klientów 16.03.08, 17:20
      Podnieśli koszt przelewu internetowego 'biznesowego' z o,5 do 1,5 o
      200% (w najtańszej wersji bo w droższej optimum do 2,00 - czyli o
      300%).

Ksztowna ta zmiana wizerunku dla klientów (indywidualnym dowalą
      troszkę później)
      • duck74 Re: zmiana wizerunku na koszt klientów 16.03.08, 17:54
        Zastawiam się jak to możliwe że przy tych wszystkich kolejkach w oddziałach,
        wysokich opłatach za prowadzenie konta i przelewy PKO z roku na rok ma więcej
        klientów. Obecnie podobno prowadzi już ponad 6 milionów rachunków. Kto je otwiera?
        • Gość: olo Re: zmiana wizerunku na koszt klientów IP: *.sieradz.cvx.ppp.tpnet.pl 16.03.08, 22:26
          np. ja bo robię mało przelewów ale kilka razy dziennie wpłacane są pieniądze na
          moje konto (przez pracowników ) a żaden bank nie ma tylu oddziałów i agencji co
          pko bp
          • Gość: hardy Re: zmiana wizerunku na koszt klientów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.08, 23:12
            A muszą to robić w oddziałach i agencjach? Co to za branża?
          • kat.2 Re: zmiana wizerunku na koszt klientów 17.03.08, 19:45
            po co ci w normalnie działającym banku "wiele" oddziałów? Konto mam od początku
            lat 90 i od 3-4 lat nie mam potrzeby szukania innych oddziałów. Bo i po co!
            Ważne by nie trzeba za każdą pierdołą biec do banku. Telefon, internet a w
            wyjątkowych wypadkach słynna pani Krysia czy inna pani z okienka. Bankomaty-
            niektórzy wolą wypłacać wszystko, tylko po co, jak w większości można zapłacić
            kartą i przelewem.
      • boryska1 Re: zmiana wizerunku na koszt klientów 16.03.08, 17:54
        coś nie tak dzieje sie z PKO ,niby jakieś zmiany ,czyli za nasze pieniądze coś
        niby nowego
        miesiąc temu w całości spłaciłam konto kredytowe ,patrze otrzymuję znowu ze mam
        do spłacenia ratę tą samą co przedtem,,mimo ze już ją spłaciłam w całości,czyli
        jeden dział PKO w Warszawie,nie wie co robi drugi, to po ch,,,ę są te programy
        komputerowe hmmm już nie wiem
    • Gość: Madissa PKO to drogi i zawodny bank! IP: *.elartnet.pl 16.03.08, 17:51
      W czwartek, po wielu latach korzystania z ROR-u w PKO BP
      wypowiedziałam umowę - ze względu na nadmierne opłaty. W piątek,
      czyli w drugim dniu okresu wypowiedzenia zablokowali mi karę -
      oczywiście bez uprzedzenia. Srodków na koncie zostało całkiem sporo -
      bo i do zakończenia współpracy z bankiem zostało mi jeszcze - jak
      myślałam DWA tygodnie. To tak jakby najemca mieszkania, który
      wypowiedział umowę o najem mieszkanie przy - dajmy na to 2-
      miesięcznym okresie wypowiedzenia, po tygodniu zastał zmienione
      zamki w drzwiach! Super - gratuluję współpracy z klientem. Na pewno
      będę tę swoja historię opowiadała wszystkim dookoła - ku przestrodze!
      • Gość: olo zgadzam sie!!!! IP: *.bb.online.no 17.03.08, 07:29
        Oczom nie wierze jak widze co miesiac nowe oplaty, 4 zl za przelew ktory
        wpisalem 3 miesiace temu z data w przyszlosci, coraz wiecej doliczen typu 2 zl
        za to 1,5 za tamto... Zaczynam przepisywac moje zlecenia do mBanku... PKO nigdy
        nie bylo najlepsze, ale bylo tanie -> dalej nie jest najlepsze - pelne
        niekompetentnych pracownikow, a w tej chwili jest poprostu drogie...
    • Gość: Liverpoolczyk Re: Koniec marki PKO Inteligo, uwaga na oszustów! IP: *.range86-132.btcentralplus.com 16.03.08, 17:53
      nie wiem po co ta zmiana - bedzie jak z tpsa - straca klientow.ja
      napewno za przelewy wiecej nie zaplaca raczej poszukam czegos
      tanszego.

ktos napisal wyzej o ing - sprawdze to.
    • wiktor1235 Koniec marki PKO Inteligo, uwaga na oszustów! 16.03.08, 18:03
      Ja mam w PKO konto Platinium, które uprawniało do przekazów
      telefonicznych. Przy kolejnym przekazie automatyczna sekretarka
      odpowiedziała,że już nie ma tej usługi, a po kilku dniach dostałem
      pismo, że ją wypowiadają i, że jej nie będzie za dwa tygodnie. Ta
      usługa była dla mnie głównym powodem, aby mięc u nich konto.
      • Gość: kto inny Re: Koniec marki PKO Inteligo, uwaga na oszustów! IP: *.chello.pl 16.03.08, 21:36
        kolejny pseudo vip (czytaj idiota) w ramach konta platinum masz przecież darmową
        usługę bankowosci elektronicznej (iPKO CZYLI PKO inteligo) a w niej usługę
        obsługi konta przez telefon, internet i terminal, do tego przelewy za darmo itd
        itp tylko trzeba miec minimum inteligencji żeby o tym wiedzieć. Usługa o której
        piszesz została zablokowana bo zastąpiła ja bankowosc elektroniczna (iPKO).
    • Gość: Lama PKO przy okazji wprowadza podwyżki - nawet o 200 % IP: *.eastwest.com.pl 16.03.08, 19:10
      PKO cichcem wprowadziło podwyżki opłat za prowadzenie kont i
      przelewy. Prowadzę firmę jednoosobową i nagle za przelew jestem
      zmuszona płacić o 200 % więcej, niż przed miesiącem. Zastanawiam
      się, czy nie zrezygnować z banku-zdziercy, bo rozmaite ZUS-y,
      podatki i inne daniny - w tym na rzecz banku - pochłaniają zbyt
      duży procent moich w sumie niewielkich zarobków...Ja niestety nie
      mogę sobie pozowlić na dwustuprocentową podwyżkę cen usług, które
      świadczę, bo nie nazywam się PKO.......
      • Gość: juzinek Re: PKO przy okazji wprowadza podwyżki - nawet o IP: *.acn.waw.pl 16.03.08, 19:32
        z tego samego powodu ucieklem z Pekao do BPH
        ich internetowy firmowy rachunek kosztuje raptem 5 zl miesiecznie i
        bezplatne przelewy do US i ZUS,troche drozej jest w Nordei,ale
        przelewy tez bezplatne.
        Uciekajmy od zlodziei,ktorzy za byle swistek licza sobie jak Cygan
        za matke
    • jgor5 Re: Koniec marki PKO Inteligo, uwaga na oszustów! 16.03.08, 20:22
      > Commerz zaczął niszczenie mbanku..

... a konkretnie to jak to robi?
    • Gość: gość Koniec marki PKO Inteligo, uwaga na oszustów! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.08, 20:23
      Jest też to doskonała okazja dla policji by wyłapać oszustów...
    • guyb Czym się różni PKO Inteligo od Inteligo? 16.03.08, 20:33
      Zawsze myślałem, że to jest to samo a z artykułu wynika, że jednak
      nie.
      • Gość: ja :) Re: Czym się różni PKO Inteligo od Inteligo? IP: *.chello.pl 16.03.08, 20:34
        pracuję w BRE, i to całe "iPKO" jakos dziwnie kojarzy mi się z funkcjonujacym u
        nas od paru lat iBRE....
        • Gość: ji Re: Czym się różni PKO Inteligo od Inteligo? IP: *.244.149.91.ostrow2.tnp.pl 16.03.08, 21:17
          Dobrze ze nie z iMac, iPhone, iPodem itp :) Trudno zastrzec literke "i".
      • Gość: Yello Re: Czym się różni PKO Inteligo od Inteligo? IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.03.08, 09:17
        PKO Inteligo - dostęp przez net do Superkonta (piekielnie drogi)
        Inteligo - konto internetowe (teoretycznie darmowy).

Cieszę się, że wreszcie ktos w tym banku poszedł po rozum do glowy i przestal nazywac dwie rozne uslugi jedna nazwa.
        • Gość: Michał Re: Czym się różni PKO Inteligo od Inteligo? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.08, 09:25
          Gość portalu: Yello napisał(a):

> PKO Inteligo - dostęp przez net do Superkonta (piekielnie drogi)
          > Inteligo - konto internetowe (teoretycznie darmowy).
          Inteligo to jest to z www.inteligo.pl? Teoretycznie darmowy, ale
          przelewy 99 gr, karty płatne i t.d.?
      • Gość: mpla Re: Czym się różni PKO Inteligo od Inteligo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.08, 12:40
        PKO inteligo jest to konto internetowe "podczepione" pod twojego ROR'a. Samo inteligo jest to jedynie konto internetowe, niepołączone z żadnym rachunkiem oszczędnosciowo rozliczeniowym.
    • norge Teraz będzie Platforma Internetowa PKO 16.03.08, 21:12
      w skrócie: PIPKO
    • appfunds Koniec marki PKO Inteligo, uwaga na oszustów! 16.03.08, 21:20
      Zmieni się zarząd i znowu ktoś zmieni znaczek i weźmie kupę kasy za to ...
    • Gość: Gość Konto to............ IP: *.bsk.vectranet.pl 16.03.08, 21:33
      tylko w Toyota Bank! Wszystkie przelewy za darmo ! Oprocentowanie ROR 3%! Tylko
      karta kosztuje 30 zł. za rok.
    • Gość: hardy Koniec marki PKO Inteligo, uwaga na oszustów! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.08, 23:10
      No niemożliwe - spłacanie kart kredytowych z rachunku jako nowość? Cudownie,
      tylko dlaczego w normalnym banku coś takiego jest od 10 lat?

Kto jest na tyle głupi, by trzymać pieniądze w takim zapyziałym banku?
    • Gość: kangoor Koniec marki PKO Inteligo, uwaga na oszustów! IP: *.QLD.netspace.net.au 16.03.08, 23:55
      Niema ,nic za darmo , nie wierze w internet banking- w usa co 3-4 minuty ktos kogos okrada i oczyszcza konto ,widzialem ANB.
      Sam od czasu do czasu wysylam $ dla mojej corki oplacajac przelew, w AU
      w wysokosci $30 ,a w Polsce ci zlodzieje -znowu zabieraja sobie $25 us,
      pytam sie za co ???
      Byla zona - mowi to ja tylko tu pracuje ,a bank to juz nie Polski tylko amerykanski i nie mam wplywu na to ...
      Polacy zalozcie sobie swoje banki ...CZAS NA ZMIANE BANKU - pozdrowienia ...
    • Gość: jaca1908 Koniec marki PKO Inteligo, uwaga na oszustów! IP: *.konin.mm.pl 17.03.08, 01:10
      A ja zawsze potrzebowałem pkointeligo bo w takich miastach jak Konin
      dla Pko nie ma własciwie zadnej konkurencji a handluje tak że
      interesuje mnie tylko wpłata kasy w oddziale a potem przelewy i do
      tej pory bylo faktycznie 0.5 a teraz do..... bali 1.5
      Ale coz zawsze można zalozyc dodatkowo jeszce bank jakiegoś koncernu
      motor. i tez bedzie taniej np toyota albo VW
      Pozdro
    • Gość: maciej I tak są i będą 100 lat ZA mBank-iem :)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.08, 07:25
      Inteligo / PKO Inteligo ma swoich klientów tylko dlatego, że marka PKO jest i
      była znana. Jeśli chodzi o ofertę to PKO w tej branży jest 100 lat za mBankiem.
      W mBanku mogę kupować akcje na giełdzie, inwestować w setki funduszy itp. itd.
      Mam konta w obu bankach, więc to nie jest tak, że jestem klientem mBanku i
      krytykuję dlatego PKO. Po prostu mam porównanie. mBank od początku był bankiem
      typowo internetowym i w tym jego przewaga - nie ma zbędnego balastu.
      • Gość: Bogusław Re: I tak są i będą 100 lat ZA mBank-iem :)) IP: *.adsl.inetia.pl 17.03.08, 08:34
        Gość portalu: maciej napisał(a):

> Inteligo / PKO Inteligo ma swoich klientów tylko dlatego, że marka
        PKO jest i
        > była znana. Jeśli chodzi o ofertę to PKO w tej branży jest 100 lat
        za mBankiem.
        > W mBanku mogę kupować akcje na giełdzie, inwestować w setki
        funduszy itp. itd.
        > Mam konta w obu bankach, więc to nie jest tak, że jestem klientem
        mBanku i
        > krytykuję dlatego PKO. Po prostu mam porównanie.

Też mam konta w tych bankach,ale mam całkiem odmienne zdanie.
        Inteligo nie przetrzymuje pieniędzy,przelew na konto kontrahenta
        następuje w tym samym dniu.W mBanku dopiero na drugi dzień-pieniędzy
        nie ma na moim koncie,ani u kontrahenta.
        W mBanku pieniądze są przetrzymywane i dlatego jest tani.Spróbuj
        wysłać z mBanku pieniądze do ZUS-u w sobotę,gdy termin płatności
        upływa w poniedziałek.W Inteligo pójdzie pierwszą sesją w
        poniedziałek i ZUS księguje w poniedziałek-w mBanku wyjdzie dopiero
        w poniedziałek popołudniu i w ZUS-ie będzie we wtorek.
        • Gość: Jan Ale piszesz tylko o przelewach. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.08, 19:49
          Dla zwykłego użytkownika kwestie, o których wspominasz, nie mają większego
          znaczenia. Jeśli przelewam dzisiaj pieniądze, żeby zapłacić za aukcję na allegro
          czy sklepowi internetowemu za towar - to naprawdę nic wielkiego się nie stanie,
          jeśli dojdą jutro. A mBank w porównaniu do Inteligo to naprawdę inny świat - w
          Inteligo jest po prostu ZERO. Nie możesz w Inteligo kupować papierów
          wartościowych, tylu funduszy, rozdzajów ubezpieczeń itp. itd. Wstyd, że na
          podbudowie największego polskiego banku (PKO) nie potrafiono stworzyć porządnego
          serwisu. Ja Inteligo założyłem tylko z jednej przyczyny - żeby móc czasem
          wpłacić gotówkę na konto bezprowizyjnie w oddziale PKO - tylko po to :)

Z liczącej się konkurencji do mBanku wymieniłbym konto internetowe w BZWBK
          ("Allegro"), może jeszcze Direct w ING.
    • Gość: chris "Inteligo jak dotychczas" - ubogie dziadostwo :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.08, 07:28
      • Gość: dzidek Re: "Inteligo jak dotychczas" - ubogie dziadostwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.08, 08:07
        Czytam te wszystkie krytyczne wypowiedzi i się dziwię - CZEGO WY
        WSZYSCY WYMAGACIE OD LICHWIARZA??? Spróbujcie wziąć długoterminowy
        kredyt - będziecie płacić,płacić.... Wy,Wasze dzieci,wnuki.
        Zostaniecie EKONOMICZNYMI NIEWOLNIKAMI banku!!
    • Gość: rt Koniec marki PKO Inteligo, uwaga na oszustów! IP: *.aster.pl 17.03.08, 08:21
      INTELIGO PO STAREMU

Powyższe zmiany nie dotyczą natomiast kont Inteligo. Będą one
      funkcjonowały tak jak dotychczas, pod ta sama nazwa oraz adresem.

i bądź tu mądry człowieku..........
    • Gość: Kangoor Rewelacja IP: *.chello.pl 17.03.08, 09:03
      "Na razie internetowe konta klientów PKO Inteligo zostały wzbogacone o dostęp do rachunku kart kredytowych w tym banku oraz możliwość spłaty zadłużenia bezpośrednio z rachunku.

Wkrótce klienci iPKO będą mogli składać elektroniczne wnioski o wybrane produkty, obsługiwane bez potrzeby składania wizyty w oddziale. Bank uruchomi także nowe kanały komunikacji, m.in. SMS oraz Chat."

NIESAMOWITE, mam zwykłe (nie jakieś specjalne, internetowe) konto w BZWBK od 3 lat i od początku mam wszystkie te funkcje + kilka innych.
    • Gość: lajkonik Dlaczego w bankach nie ma kas fiskalnych ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.08, 09:56
      Dlaczego od usług bankowych nie dolicza sie podatku VAT?
      Wiem, pytanie wrecz banalne... lecz, moze ktos z was zna prawne wytłumaczenie. Przeciez jest to usluga taka sama jak kazda inna, wiec podatek od wartosci dodanej jest ze wszech miar uzasadniona. Wiem oczywiscie, ze dokumentacja przychód-rozchód jest w banku ewidencjonowana duzo bardziej restykcyjnie niz w budce z hot-dogami, tym niemniej kasa fiskalana rejestruje obrót chociazby właście ze względu na obowiazek podatkowy. Podatku od wynagrodzenia (opłaty) za uslugę bankową, np. 2 zl za prowadzenie konta, 50 gr za przelew... + 22% VAT.
      • and_nowak Bo nie ma potrzeby 17.03.08, 16:38
        Kasy fiskalne stosuje się tam, gdzie zachodzi obawa obrotu poza ewidencją. Bank
        nie wzbudza takich obaw. NIGDZIE NA ŚWIECIE.
        VATu się nie dolicza, co np. powoduje że bank nie może go odliczać kupując
        rozmaite dobra.
        Pomijam, że w przypadku banku dosyć trudno jest wydzielić sprzedaż i marżę.
        Prowizja - OK, a kredyt, lokata, przelew ?
        Bank wykazuje PRZYCHÓD i DOCHÓD - ta ostatnia wielkość jest opodatkowana. Znowu
        - jest to powszechnie przyjęte, więc chyba rozsądne (miliony much nie mogą się
        mylić ;-) ).

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka