Dodaj do ulubionych

Chcesz ze mną chodzić ? ....

04.11.09, 20:15
Ekchem, więc tak :
-Poniedziałek
Podlizuję się do mnie Piotrek, wszystko mi pożycza, koło mnie stoi itp.
-Wtorek
Pisze mi na kartce
I serce You ...
-Środa
Pytanie: Chcesz ze mną chodzić?
No i co ja mam powiedzieć, fakt fajny chłopak, ale ja nic do niego nie czuję sciana
????
Że nie, sorrki i tyle?
Mam zranić chłopaka ... sama już nie wiem ...
Moja kupela ostatnio powiedziała do chłopaka, jak ją tak zapytał
-Hmmm, no wiesz, jeśli chcesz mnie mieć, to musisz isę postarać np. poprawić średnią, zanosić mój plecak itp.
Chłopak się zgodził, a ona wyszła na zarozumiałą zołze.
Tak, wgl. na czym polega te "chodzenie" ? Przebywanie razem czasu itp. Bo na całowanie to raczej za wcześnie, przynajmniej ja nie mogła bym ... jakoś tak, chyba nie dorosłam
...
A co wy o tym całym " chodzeniu" myślicie i co byście odpowiedziały, albo już odpowiedziałyście chłopakowi co się was zapytał, a ty nic do niego nie czujesz/ czułaś ?

A może z czymś takim wgl. się nie spotkałyście? - nie to niemożliwe xD
Obserwuj wątek
    • dupaa.x3 (: 04.11.09, 20:24
      kiss
      Jeśli go lubisz to myślę że powinnaś dać mu szanse. ;d

kiss

daj znać jak poszłoo.
      kiss
    • paulinaeel Re: Chcesz ze mną chodzić ? .... możę :) 04.11.09, 22:23
      he he , wg mnie zeby z kims chodzic trzeba go KOCHAC ! nie wystarczy ze napisze
      na karteczce, zaniesie plecak, musisz cus to cos, byc przekonana ze on bd z toba
      na dobre i na zle. Bo chodzienie bo ktos ladnie prosi i pobi wszystko na haslo
      np. zrob to jak mnie kochasz...
      po zerwaniu bd mieli raczej nie przyjemne kontakty (w wiekszosci tak jest)
      Podoba ci sie , kochasz go ?? jak nie to pogadajcie i wyjasnijcie cala sprawe smile
      a do calowania to inna droga smileserce kiss
      • zuzka3 Re: Chcesz ze mną chodzić ? .... możę :) 05.11.09, 10:58
        paulinaeel napisał(a):
        he he , wg mnie żeby z kimś chodzić trzeba go KOCHAĆ ! [...]

Moim zdaniem tak nie jest, bo KOCHAĆ to takie duże słowo. Bo np. nie rozumiem
        jak ktoś kogoś `kocha` a za tydzień nienawidzi. W ogóle według mnie prawdziwa
        miłość to taka która przetrwa wszystko.
        A co do tego kolegi, to wiesz w życiu warto spróbować wszystkiego, ale też
        chodzenie to nie jest pisanie do siebie smsów, rozmowy na gadu, czy liściki. To
        szczera rozmowa, spacery, wspieranie się etc. Możesz spróbować, ale to zależy od
        ciebie, od tego czy lubisz tego chłopaka. I może na początku powiedz mu, że
        chcesz się o nim więcej dowiedzieć.
        A co do całowania to niektórym tylko na tym zależy. // to jakieś głupie.
        Wszystko zależy od ciebie, czy ty chcesz z nim być.
        • chocolatebow Re: Chcesz ze mną chodzić ? .... możę :) 05.11.09, 17:26
          ja miałam tak: na początku roku, zakochał się we mnie chłopak który chodzi ze
          mną do klasy. mówił mi, że mnie kocha, był milutki, chodził za mną, nawet gdy
          bardzo martwiłam sie o koleżankę chciał mnie przytulić (ale wiedział, że
          jeszcze nie czas). .. ale zawsze on coś psuł ;/ dałam mu 3 szanse, więc jestem
          łaskawa. za czwartym razem przegiał! powiedziałam mu, że nic z tego nie
          będzie, że mnie bardzo zawiódł itd. a on teraz zachowuje się jak cham!! uncertain/
          poniża mnie lub mówi jakieś docinki na mój temat.! a przecież pisał: kocham
          cię najbardziej na świecie! taaa jasne... ;/
          jak mam z nim rozmawiać, żeby się uspokoił???
          please... doradźcie! kiss
      • baby... Hm.. 05.11.09, 18:01
        Najwarzniejsze jest to żebyście się kochali.On cb i t jego..
        MOżesz mu powiedzieć że fajny z niego chłopak ale na związek jest dla cb za
        wczejśni niech zapyta za rok lub dwa, wtedy jak będfziesz gotowa...
        Pozdrawiam kisskiss
    • paulinaeel Re: Chcesz ze mną chodzić ? .... 04.11.09, 22:25
      pamietaj ze to nie rozmowa przez gg, sms czy katreczki na takie sprawy gada sie
      prosto w oczy shock

• kardolina ... 05.11.09, 10:45
      jak będzie miała założenie, że będą na dbre i na złe, to się od niego uzależni i w razie
      rozstania trudno będzie jej się opzbierac.
    • ewa12 Re: Chcesz ze mną chodzić ? .... 05.11.09, 10:51
      Ja myślę że skoro jest fajny to możecie spróbować...winknie zaszkodzi chyba bo zawsze
      możesz z nim zerwać no a co do twojej koleżanki , ostro przegięła
      !!!z tym noszeniem plecaka oczywiście bo co do średniej się nie czepiam ,a pozatym
      przecież możecie ustalić że to będzie próba nie tak na serio .A co do całowania niekt wam
      nie każe tak od razu smile
    • mandy_jonas Zależy od ciebie! 05.11.09, 12:38
      Zależy też od tego ile masz lat, i czy czujesz się gotowa na chodzenie z kimś...
      Bo ja mam 13 lat i gdyby ktoś spytał mnie o chodzenie kategorycznie bym
      odmówiłatongue_out No bo co w tym wieku można niby razem robić, co? Całować się z
      języczkiem?! Jakoś sobie tego nie wyobrażam...! Może zaproponuj mu zostanie
      przyjaciółmi!big_grin
    • akira Re: Chcesz ze mną chodzić ? .... 05.11.09, 13:22
      Najważniejsza jest miłość. Bo po co chodzić z chłopakiem do którego nic nie
      czujesz?
      Kiedyś byłam w takiej sytuacji i mówię ci, nie pakuj się w to.
      On mówi, jak bardzo cię kocha, a ty... Lekko powiedziawszy masz go dośćwink
      Powiedz mu, że na razie nie chcesz się angażować. Dodaj, że jest bardzo fajny,
      ale na razie nie masz ochoty z nikim chodzić.
      Na czym polega chodzenie? Hmm... To chyba logiczne. Miłość, miłość i jeszcze raz
      miłośćwink
      A spotykacie się, żeby nie tęsknićwink Denerwują mnie laski, które lecą na kasę i
      zgrywają się ile to chłopakom dały kosza. Zwykłe plastikowe lalkiwink
      • alexa10 Re: Chcesz ze mną chodzić ? .... 05.11.09, 14:13
        a według mnie miłośc taka PRAWDZIWA i na zawsze przychodzi kiedy ty się tego najmniej
        spodziewaszsmile po prostu mu wyjaśnij ze nic nie czujesz albo pogadajciesmile
    • mileylove. Re: Chcesz ze mną chodzić ? .... 05.11.09, 14:33
      ja tak jeszcze nie miałaam .
      znaczy nie aż taak . XD
      wydaje mi się , że powinnas być z chłopakiem szczera , ale delikatna , powiedzieć mu o tym . tongue_out
    • takemebaby12 Re: Chcesz ze mną chodzić ? .... 05.11.09, 14:34
      ja myśle że powinnaś mu powiedzieć prawdę coś w rodzaju: "Fajny z ciebie
      facet/chłopak ale niestety nic do ciebie nie czuje..." powinien zrozumiec. a
      jeśli chodzi o chodzenie to wg mnie to te spotkania, czymanie się za ręce, causy
      w policzek nie mówie o takich prawdziwych. powinnaś powiedziec mu prawdę...
      kwiatkwiatkwiat
      • bouche2 ;] 05.11.09, 16:40
        nie pakuj się w to jeśli nic do niego nie czujesz.
        miałam tak samo jakieś 5 lat temu [I kl gim] i była masakra. zgodziłam się, bo
        był świetnym kolegą [wtedy to były: chodzenie na spacery, On mnie odprowadzał,
        gadaliśmy sobie i takie tam błahostki, ale było jakoś tak nerwowo i sztywno].
        No i po 4 dniach ja powiedziałam, że nie mam czasu na chłopaka, bo musze się
        skupić na nauce [głupia wymówka:<] no i...
        Wcześniej byliśmy praktycznie przyjaciółmi. A po tym CZYMŚ straciliśmy
        kontakt, w ogóle nie gadaliśmy a zżyliśmy się dopiero pod koniec trzeciej
        klasy gimnazjum. I strasznie żałuję, bo przez 2 lata mi Go strasznie brakowało
        więc jak nic do niego nie masz to się w to nie pakuj, albo poczekaj trochę aż
        sięs ytuacja rozwinie. Dajcie sobie trochę czasu i tyle ;] Jak stwierdzisz, że
        to nie to, to mu powiedz, że jest świetnym kolegą, ale to wszystkosmile.
        • cheeky .. 05.11.09, 16:46
          ` .. zanosić mój plecak .. ` hahahahahahahahahahahahahahahahahahaha .
    • majka95 Re: Chcesz ze mną chodzić ? .... 05.11.09, 16:59
      to co twoja koleżanka zrobiła było chamskie, nie idź za jej przykładem.
      jeśli nie chcesz z nim chodzić powiedz mu coś takiego " Jestem naprawdę fajny, ale nie lubię
      cię aż tak bardzo, żeby z tobą chodzić"
      mi ten tekst zawsze pomaga XD
      • love_jastin Re: Chcesz ze mną chodzić ? .... 05.11.09, 17:07
        odpowiedz mu tak bo przeciesz każdemu trzeba daj sznasę !kisssmirk
        • lovedisneystars . 05.11.09, 17:10
          Miałam tak samo ! Tylko, że to mój kumpel się mnie pytał. Odpowiedziałam mu po
          prostu, że nie bo uważam że w moim wieku chodzenie jest głupie. Powiedz mu co
          myślisz bo jeśli do niego nic nie czujesz to po co masz marnować swój czas ?
          • polly__ Re: . 05.11.09, 17:32
            Hmm, jesli wiesz na 100%, że z tego nic nie wyjdzie, to po co robić chłopakowi
            nadzieje... ; p
            Właśnie, przede wszystkim bądź szczera, (bez żadnych wymówek, kłamstw, że np. masz
            chłopaka, który wyjechał gdzieś tam, bo jak się wyjda to wyjdziesz na niefajną. uncertain)
            ale bądź delikatna, powiedz, że nie wiem.. nie jesteś gotowa jeszcze, lepiej, żebyście zostali
            dobrymi przyjaciółmi albo, że nie czujesz tego samego co on... Nie wiem, ale coś w tym
            stylu.. ; p

Ja tesh miałam taką sytuację... .
            Kolega niby był we mnie zabujany i wgl. no więc poprosił mnie o to chodzenie, ale ja nic
            do niego nie czułam i wgl... przysłał to sms-em, więc nie wieidzałam co zrobić, (jak
            zawsze. ; p) to napisałam do dobrej koleżanki, żeby mi pomogła, bo ona zawsze potrafiła
            mi jakoś pomóc.. to mi napisała, jak mu mogę delikatnie powiedzieć, że 'nie, czy coś..
            No to napisałam, że jest fajnym chłopakiem, ale nie w moim stylu, czy coś takiego. Jush
            sama nie pamiętam, ale jest wszystko dobrze, gadamy normalnie, chociaż teraz nie mamy
            kontaktu, bo kolega z podstawówki, a teraz gim., to nie mamy gdzie gadać, czy coś... ; p
            Drugi tesh mnie poprosił, go nikt nie lubił prawie i wgl. był obleśny za przeproszeniem, a ja
            za nim nie przepadałam tesh zbytnio, więc na ostro mu mówiłam 'niee' i wgl.. . Hehe, nie
            komentujcie, ale cóż... Za to teraz, nawet normalnie piszę z nim na Gg i wgl. Sama się sobie
            dziwię... ; dd

• wanilka ! 05.11.09, 17:38
              Hm...a dobrze go znasz?
              Powiedz "Słuchaj...może jeśli lepiej się poznamy..."
              Wymieńcie się numerami GyGy lub idźcie na randkę...
              Jeśli zobaczysz że jest między wami "chemia" to wtedy się zgódź...zawsze możesz
              zerwać ; D

Hm...ja jeszcze chłopaka nie miałam...ej! Mam dopiero 12 lat! x D
              I Jakoś się nie spieszę...
              Daj znać jak poszło ; D

xoxo

• stichinsgluck Re: Chcesz ze mną chodzić ? .... 05.11.09, 17:35
      co o tym sądzę? dziecinada! na czym ma polegać 'chodzenie'? tak naprawdę sama
      nie wiem na co to komu! po co dzieciom zabawy w 'związki'? tak naprawdę sporo
      małolat teraz przypłaca takie durne zauroczenie ciążą a co za tym idzie ogromną
      zmianą, która będzie się za nią wlekła do końca życia... ja w waszym wieku
      bawiłam się jeszcze lalkami. korzystajcie z dzieciństwa, bo niedługo za nim
      zatęsknicie.
    • gosiaczeeek To wcale nie takie prosste! 05.11.09, 17:41
      Więc przemyśl czy go naprawdę kochasz! Jeżeli nie to po co robić mu nadzieję, a
      później złamać sercę.

Jak z kimś "chodzisz" to tylko z miłości! To takie na dobre i na złe, w obie
      strony wzajemne wsparcie. Na początku jest tak że wstydzisz się do niego
      podejść, ale z czasem wiecie więcej o sobie. W swoim towarzystwie czujecie się
      wspaniale. Później nie możesz się z tą osobą rozstać, a gdy ją widzisz czujesz
      się szczęśliwa.Oczywiście non stop esy! No w końcu któraś osoba (ty czy on)
      zrobi pierwszy krok złapie Cię z rękę, pocałuję Cię. Jest to wspaniały czas w w
      życiu każdego, oczywiście jak szczerze kocha się tą drugą osobę, no i nie będzie
      wiecznych kłótni "bo ty to" oraz nie będzie kłamstw!

Więc powiedz mu ma początek (tak było w moim przypadku ) że chcesz się przekonać
      jak z nim jest taki "okres próbny"
      Weź uwierz że ja to wszystko przechodziłam w wieku 12 lat! Ale warto bylo!smile
      Jeżeli mogę spytac to ty ile masz lat?
      • stichinsgluck Re: To wcale nie takie prosste! 05.11.09, 17:46
        właśnie... w waszym wieku 'chodzenie' polega głównie na 'pisaniu esów'.
        jesteście jeszcze młode i głupie. nie chcę nikogo obrażać, ale takie dzieci nie
        mogę jeszcze wiedzieć co znaczy miłość między kobietą a mężczyzną. kochajcie
        swoje mamusie, misie i psiapsiółki i dajcie już spokój z tą modą na posiadanie
        chłopaka/dziewczyny...
    • selenka1996 ...;) 05.11.09, 17:52
      Hm... Daj mu szansę, zobaczysz jak to jest, no itd. xD wink
      Ja mam chłopaka od 3 dni ;D wink
      • selcia17 Re: ...;) 05.11.09, 17:54
        Warto sprubowac...
        Chodzenie w takim wieku to nie milosc...raczej zauroczenie.!
    • julka6655 ;D 05.11.09, 17:53
      To takie żałosne, chcesz ze mną chodzić, strasznie dziecinne.
      Wg mnie najpierw chłopak powinien cię zaprosić na randkę, jeśli jest fajnie i
      oboje chcecie się spotykać dalej, to wtedy można dopiero nazwać chodzeniem.
    • creyzola Re: Chcesz ze mną chodzić ? .... 05.11.09, 18:06
      Wiesz ja chodzę z chłopakiem z mojej klasy (nic do niego nie czuje, zgodziłam
      się bo zbliża się dyskoteka) Ogólnie są czasem dni, że wogóle nic z nim nie
      gadam . To jest takie chodzenie bez sensu sciana

Ale za to na moim podwórku jest taki super chłopak . Ale on nie chce ze mną
      chodzić crying

Już tyle razy się pytałam i zawsze słyszę

- Nie, na razie nie .
      crying

Psiapsióły mi pomagają na szczęście ;** Dobrze, że ze mną są .

Mam nadzieje, że przynajmniej trochę pomogłam . ;P

Aha jeśli Ci się ten chłopak podoba i coś przynajmniej trochę do Niego czujesz .
      Nie czekaj zobacz jak się będzie zachowywał jak z nim będziesz chodzić . ;D

Jak będzie się zachowywał jak tylko kolega . Po prostu zerwij tongue_out
    • eminem535 Re: Chcesz ze mną chodzić ? .... 05.11.09, 18:13
      Moim zdaniem to jest trochę dziecinne pisać na kartce do dziewczyny ,,Chcesz ze
      mną chodzić ?". Bycie z chłopakiem to nie jest tylko i wyłącznie przebywanie z
      nim czasu... powiem Ci tyle masz na razie 12 lat i wiadomo,ze chodzenie w tym
      wieku jest tak naprawdę dziecinne...a tym bardziej,że dziewczyny w tym wieku i w
      moim.. są bardziej rozwinięte umysłowo smile Ja osobiście wole starszych
      chłopaków.. i mogę się założy,ze jeżeli zgodzisz się na chodzenie to dłużej niż
      2 tygodnie nie będziecie razem wink pzdr. kiss

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka