Dodaj do ulubionych

Rodzice po rozwodzie.

• amai92 Re: Rodzice po rozwodzie. 16.11.09, 19:37
      Wszystko zależy od tego jaką ma się więź z rodzicami i jak się odbiera obraz rodziny. Ja np
      chcę żeby moi rodzice się rozwiedli, w ogóle do siebie nie pasują a najbardziej cierpi na tym
      mama. Rozmawiałam z nią o tym i namawiałam, ale ona się boi opinii. Strasznie mnie to boli bo
      ojciec i w jego rodzina są dziwni, zamknięci i najchętniej zmieszaliby z gnojem mnie i mamę. Nie
      wiem czemu, ale ja też ich nie znoszę. Jesteśmy rodziną jakby tylko na papierze.
    • justaga Re: Rodzice po rozwodzie. 16.11.09, 19:38
      Moi jeszcze są ze sobą...szkoda ;/

Ale jeżeli ma się fajnych rodziców to na pewno to się przeżywa.

Ja nie lubię mojego ojca...oh jak ja chciałabym żeby się stąd wyniósł sciana
    • maliinka_x Re: Rodzice po rozwodzie. 16.11.09, 20:33
      Serio współczuje ci. Ja na szczęście nie przeżyłam jeszcze takiej chwili. I jak
      na razie nie zanosi się. wink
    • merrs Re: Rodzice po rozwodzie. 16.11.09, 20:39
      mój tato przyjeżdża raz na miesiąc.
      Dużo pracuje w Niemczech, i strasznie mi go brak.
      Zwykle przysyła kase, drogie prezenty itp.
      Mamie też go brak, jak i bratu.
      Ale musimy sie z tym pogodzić.
      Ogólnie to nie wiem co bym zrobiła jak by sie rozwiedli.
      Hmm. napewno dużo by sie nie zmieniło, bo w dalszym ciągu taty by nie było, a mama
      była by wkurzona na wszystko.
    • chocolate_ Re: Rodzice po rozwodzie. 16.11.09, 20:43
      Moi rodzice się kłócą codziennie od paru lat.Za niedługo się rozwodzą a ja z jednej strony
      się cieszę bo mam cholernie dość tych kłótni ale to też moi rodzice.Moja mama wyłudza
      od taty kase i oskarża go o zdrady ...przeżywam straszne katusze jak się kłócą sad
    • collage Re: Rodzice po rozwodzie. 16.11.09, 20:48
      nie przeżyłam tego i szczerze nie chciałabym .
      nie wiem jak bym się zachowała w takiej sytuacji .
    • miaaa Rodzice po rozwodzie 16.11.09, 20:52
      Moi rodzice rozwiedli się rok temu, chodź już nie układało się od długiego
      czasu. i nawet cieszę się z tego powodu ponieważ moi rodzice nie nie
      dogadywali i my zawsze z siostrą stawałyśmy po stronie mamy, przez co miałyśmy
      z tatą zły kontakt. Jenak jak tata się wyprowadził to złapałyśmy dobry kontak
      i teraz jest bardzo dobrzesmile
    • meg17 Re: Rodzice po rozwodzie. 16.11.09, 21:37
      hmm... wlasciwie mozna by rzec z eja jestem nastolata z rodzicami po
      rozwodziesmile myśle ze kazdy pzreywa to na swoj sposob moi rodizce rozwiedli sie
      gdy mialam 4 latka nei za bardzo to pamietam tat odezwal sie dopiero po 9 latach
      ale mysle ze to lepiej ze nie pamietam
      • meg17 Re: Rodzice po rozwodzie. 16.11.09, 21:42
        powiedzcie czy wy wogole rozmawiacie w rodzinei o tym bo u mnie to temat tabu
        a chyba lepiej bylo by porozmawiac
    • meg17 Re: Rodzice po rozwodzie. 16.11.09, 21:38
      hmm... jetsem nastolata z rodzicami po rozwodzie roziwedli si egdy mialam 4
      latka i nei apmietam zbyt dobzre mzoe lpiej
      • any13x Nie wiedziłam że aż tyle osób... 16.11.09, 22:10
        Nie wiedziłam że aż tyle jest tu nastolatek z rozbitej rodziny...myślałam że
        jakoś mnie przeczytłam wszystkie wypowiedzi i najwięcej jest ,,moi rodzice się
        rozwiedli''.Ehh to straszne że musimy to przeżywaćcryingdobrze że ma się
        przyjaciół.Ja jak już pisałam jak na razie moi rodzice się nie rozwiedli.Ale już
        kilka razy prawie do tego doszło.Rodzice od kilku lat się kłócą i kłócą,
        powiedziłąm im że jak mają się kłócić to chce żeby sie rowiedli.Bo po co mi
        takie życie żeby cały czas słuchać ich kłótnie?!;/ Jak się kłócą to przeważnie
        ja jestem po stronie mamy bo tata cały czas robi o coś awanture bo to bo
        tamto..Jak się kłócą to nie odzywają się do siebie przez cały dzień..znaczy tata
        się nie odzywa bo mama próbuje go przeprosić i wgl ale on tylko nie odzywaj
        się,zostaw mnie a mama cierpi i płacze.A potem na następny dzień są pogodzeni,
        heepy jakby nigdy nic się nie stało..wkurzające to jest...;/;/Oni nawet nie
        patrzą któa to jest godziną i się kłócą..my śpimy(ja z moimi 2 braćmi) i słysze
        krzyki i kłótnie z drugieg pokoju juz nawet sąsiedzi stukali do kaloryferów...;/
        Jak na razie nie biorą rozwodu ale tata już chcił kilka razy a mama nie chce.Na
        razie jest spokój.!

TRZYMAJCIE SIĘ DZIEWCZYNY!kisskisskisssercekiss
    • olinaa Re: Rodzice po rozwodzie. 16.11.09, 22:41
      Dokładnie ta sama sytuacja .
      Ja miałam 3/4 lata.
      Mieszkam teraz z mama.
      Ja sie czuje okropnie. Bardzo chciałabym być jedną wieką rodzina .
      Czuć.. - W młodości to nie . Ale teraz to sie odbija wszystko ; <
      No ale musimy sie trzymać jakoś wink
    • mileyss Re: Rodzice po rozwodzie. 17.11.09, 09:38
      A więc ja jestem z tzw."rozbitej rodziny" i nie powiem aby mi na ojcu zależało,jemu nie
      zależy na kontakcie to jego sprawa,dopiero po roku raczył mnie poinformować,że zmarła
      jego mama...czyli moja babcia,przyznam że czasem jest ciężko,ale chyba jestem
      poprostu przyzwyczajona,moja rada jest taka:
      1.Jeśli masz rodziców-kochaj i szanuj ich bo nie wiesz co sie wydarzy.
      2.Nie załamuj się tym rozwodem-możan się spotykać z każdym rodzicem...
      3.Wyraź rodzicom swoje zdanie na temat rozwodu...
      4.Nigdy,ale to nigdy się nie poświęcaj dla sprawy,jeśli np.drugi rodzic prosi cię o donoszenie
      na drugiego,odmów,absolutnie i jak najszybciej!
      • mileyss Re: Rodzice po rozwodzie. 17.11.09, 09:39
        Aha i jeszcze coś,nigdy nie psuj relacji z drugim rodzicem ze względu na np.mame czy
        tate,bo oni starcili kontakt...Potem może być już za puźno na odbudowanie relacji,,,uncertain
    • calineczka_94 Re: Rodzice po rozwodzie. 17.11.09, 15:44
      ja bardzo sytuacja jest dość dziwna moi rodzice teraz biorą rozwód moje kontakty
      z bratem oschły kłócimy się głównie o rodziców no ciężko jest ale staram się nie
      łamaćsmile
    • norris13 Re: Rodzice po rozwodzie. 17.11.09, 16:01
      ehh ., trudny temat ;/

Moi jeszcze nie, ale mało brakuje ;/

Wczesniej było gorzej ;..

teraz mój tata jest kierowcą tira i nie ma go często w domuu..'
      szkoda trochee ale przynamniej sie nie kłocą

wkurzją mnie te ich wachania nastrojóww;/

Czasami rozmawiaja normalnie jak normalne małżeństwo ale czasem to aż mi brak
      słów ..
      Raz pokłócili się tak ze tata ie spał w domu tylko poszedł do tira ;/
      Płakałam calą noc uncertain
    • aliciajonas Re: Rodzice po rozwodzie. 17.11.09, 16:58
      Moi rodzice w prawdzie jeszcze się nie rozwiedli ale i tak już prawie wcale nie
      są małżeństwem ponieważ moja mama ma chłopaka (12 lat młodszego od sobie ;/ ) z
      którym robi dosłownie wszystko. Moja siostra (ma 5 lat) go zna i często jeżdżą z
      mamą i z Kubą (tak ma na imię) na różne wycieczki i wakacje. W zimie byli w
      Zakopanem na 2 tygodnie, a latem nad morzem też na 2 tygodnie. Dla mojej siostry
      on jest prawie tak jak drugi tata crying . Ja nie widziałam go jeszcze nigdy na
      oczy i nie zamierzam widziec tego gnoja za to co zrobił naszej rodzinie crying . On
      dobrze wie, że moja mama ma męża i dwójke dzieci ale nie robi to na nim
      wrażenia. W sumie to on mógłby byc moim chłopakiem (chodzi mi o wiek), a dla
      mojej mamy jest o wiele za młody ;/ . Mój tata co chwile ma nową dziewczynę,
      które poznaje na sympatia.pl ;/ . Obecnie ma jakąś Beate (której również nie
      znam ani moja siostra jej nie zna), z którą w wakacje był w Egipcie na tydzień
      crying . Moi rodzice się nie znoszą, ciągle się kłócą i nie mogą nawet na siebie
      patrzec. Czasami mają lepsze dni, w których nawet się przytulają do siebie ;O
      .Ale co z tego skoro każdy z nich ma już nowego partnera. Moja mama z Kubą jest
      już ok. 3 lata a mój tata z Beatą ok roku sad . Nie wiem co dalej z tego
      wyniknie.. Moi rodzice są strasznie dziwni bo każdy z nich ma innego partnera, a
      nadal coś do siebie czują i czasami są nawet zazdrośni o siebie. Wiem, że to co
      napisałam może wydawac się niewiarygodne ale tak naprawde wygląda moje życie i
      mojej rodziny ;/
    • edward.cullen moi rodzice się rozwodzą 17.11.09, 17:57
      Moi rodzice się rozwodzą ,na początku mnie to nie przejmowało tak bardzo , ale
      wczoraj się przejęłam bo mój tata wyprowadził się z domu . To było straszne
      crying teraz już nie będziemy się widywać tak często cry no i w dodatku mój
      tata pracuję za granicą 6 tygodni potem wracał na tydzień do nas a teraz
      będzie wracał do swego nowego domu a my będziemy się z nim widywać rzadziej sad
      • anja_ Re: moi rodzice się rozwodzą 18.11.09, 16:35
        tragedia .
        chodzi mi o to, że tyle rodziców jest nie odpowiedzialnych .
        to żałosne, że mają kochającą córkę np. , i ciągle się kłócą,
        najczęściej o byle co, tak żeby powrzeszczeć . Jestem zdruzgotana
        tym jak wasi i moi rodzice się zachowują . Osobiście mam nie
        przyjemną sytuacje .
        Kłótnia, za kłótną i kolejna . A najgorsze jest to, że najpierw wrzeszczą na
        siebie, a potem normalnie gadają ; / .
    • olkaa22 Re: Rodzice po rozwodzie. 18.11.09, 16:55
      ja na szczęście nie miałam takiej sytuacji w rodzinie , ale myślę , że takie osoby bardzo to
      przeżyły . i współczuję takim osobom . ;]
      ; )
    • czels Re: Rodzice po rozwodzie. 18.11.09, 17:03
      moi rodzice tez sie rozwiedli gdy maiła trzy lata nie wiele pamietam ale teraz czasem chce zeby
      byli razem a mój tata ma narzeczoną i wiem ze nigdy nie bd razem. Czasem jestem zła na
      niego jak mógł mi to zrobic i ze jak go potzrbuje do go przy mnie nie ma...uncertain
      nie mi to nie zwisa Nuna ;D kiss
    • zbuntowana333 Re: Rodzice po rozwodzie. 19.11.09, 21:34
      moi rozwiedli się parę tygodni temusad
      zniosłam to strasznie no,ale cóż czasu się nie da cofną,a szkoda uncertain
      bardzo bym chciała,żeby do sb. wrócili,no ale to się nigdy nie staniesad
    • slonce459 Rozwód 21.11.09, 19:46
      Tak, wlasnie coraz wiecej ludzi sie rozwodzi, moi nie sa rozwiedzeni, ale nie zyja ze sb od kat
      mam 4 latka, to gorsze niz rozwod-uwierzcie sad
      • karotka8888 Rozstanie rodziców... 17.12.09, 19:35
        Moi rodzice byli razem 12 lat.... Nie brali ślubu, ponieważ wcześniej mieli złe wspomnienia z
        tym związane. Pod koniec trzeciej klasy podstawówki pojechałam na obóz taneczny... Gdy
        wróciłam mama i tata zabrali mnie do Mc'Donalda i powiedzieli, że się rozstają, a ja wraz z
        mamą i dwiema siostrami ( mam trzy siostry) przeprowadzamy się do domu po babci,
        która nie żyje. Bardzo to przeżyłam, zwłaszcza, że musiałam zostawić moje najlepsze
        przyjaciółki, zmienić szkołe, dom, rodzice zaczęli prowadzić różne sprawy w sądzie..... Dla
        dziecka takie rzeczy nie są łatwe.
    • demixd Re: Rodzice po rozwodzie. 14.01.10, 13:26
      rodzice mojej koleżanki się rozwodzą i on bardzo często z tego powodu płącze na lekcjach
      i poza szkołą. u mnie w domu jest nawet podobna sytuacja tylko że trwa ona już prawie
      rok. ojciec wogóle się nie interesował mną i moją mamą. ciągle udawał zapracowanego a
      tak naprawde znalazł se jakąś dupe. teraz od roku tyl;ko się awanturują. wolałabym żeby
      się rozwiedli. już mam dość tego. najdziwniejsze jest to że przez ten cały rok ani razu nie
      płakałam z tego powodu. poprostu jakoś tego wogóle nie przeżywam. może jestem
      dziwna crying
      • szejkii Re: Rodzice po rozwodzie. 14.01.10, 13:32
        moi rodzice się rozwodzą . i tak, nie wstydzę się tego. tak pewnie musiało być. ja za bardzo
        tego nie przeżywałam. nie wiem dlaczego. może dlatego że teraz jest lepiej niż było ? jednak
        jest mi ciężko przed znajomymi, ponieważ mój tata na nowo założył sobie rodzinę, i mam
        przyrodniego brata. kocham go, nie patrząc na to że jest przyrodni. teraz co 2 małżeństwo
        się rozwodzi.
    • oliiviia Re: Rodzice po rozwodzie. 14.01.10, 13:31
      Moi też po rozwodzie są.
      I tak szczerze.?
      Nie przejmuje się tym.
    • softy_girl Re: Rodzice po rozwodzie. 14.01.10, 13:33
      było .
      Hmm... jak się czułam ? Normalnie . Było to gdy miałam 5 lat więc nie obudziły
      się we mnie jakieś wieelkiee emocje , nie wiedziałam za bardzo o co chodzi .
      Teraz jest normalnie nic się nie zmieniło - nadal kochaam rodziców serce
      • softy_girl Re: Rodzice po rozwodzie. 14.01.10, 13:37
        z tatą widuje się dość często . Najczęściej wtedy jedziemy gdzieś na narty czy
        coś w tym styluu . wink
        • softy_girl Re: Rodzice po rozwodzie. 14.01.10, 13:38
          Gdy rodzicie się rozwiedli miałam hmm...5 lat ? chyba taak . nie wiele pamietam
          , nic wtedy z tego nie rozumialam - głupia małolata .
    • emm_ Re: Rodzice po rozwodzie. 14.01.10, 17:31
      Moi na szczęście się nie rozwiedli.
      Jak by się tak stało, to nie wiem co bym zobiła, ale chyba bym się zabiła, centralnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka