elen Re: Lumpeksy. 29.12.09, 23:42 Zasady, którymi się kieruję podczas wypraw do lumpeksów: 1. Nigdy nie kupuj bielizny!-nie wiesz kto ją nosił. 2. Na wyprawy się wybierasz, gdy masz na to dużo czasu.-szukanie jest czasochłonne. 3. Jesli wybrałaś rzecz, przed zakupem dokładnie ją obejrzyj. Od podszewki też.-usterki czasami są mało widoczne, bądź skrzętnie ukryte przez ekspedientki. 4. Oglądaj wszystko, nie tylko to co ładnie wygląda po skrawku.-pozory mylą, a najciekawsze rzeczy często są głęboko schowane 5. Na wyprawy ruszaj gdy jest nowa dostawa towaru.-masz większe szanse znaleźć coś wyjątkowego. 6. Pamiętaj, zawsze możesz spróbować się potargować. - szczególnie jeśli wybrana rzecz ma w sobie jakąś usterkę. 7. Jeśli nie masz drobnych, nie wyciągaj od razy grubego banknotu. - może sprzedawca pójdzie na ugodę i weźmie tyle ile masz. 8. Jeśli jednak masz przy sobie tylko banknoty, dokładnie oglądaj resztę, którą ci wydano. - mogą ci wydać fałszywki, bądź podejrzanie wyglądające banknoty. Zawsze możesz upomnieć się o wymianę banknotu, gdy wydany wydaje ci się podejrzany. Rób tak w każdym sklepie! 7. Po przyjściu do domu kupioną rzecz bezwzględnie wrzuć do pralki! Jeśli tkanina na to pozwala, to w wysokiej temperaturze(na metce są podane dozwolone temperatury prania) - nigdy nie zakładaj takiej rzeczy prosto ze sklepu! 8. Nie sugeruj się marką. - markowe rzeczy nie zawsze są tak fajne. Nie markowe często są o wiele fajniejsze! 9. Nie kupuj rzeczy, które nie są ci faktycznie potrzebne lub które ci się nie podobają. - twoja szafa też ma swoją określoną pojemność. Za wiele rzeczy = bałagan. Firmy z których są naprawdę fajne ubrania: Marks&Spencer, TopShop, Dorothy Perkins, NEXT, Atmosphere, Basic, H&M Życzę powodzenia w kupowaniu! ...a tym wszystkim, którzy uważają, że to obciach i myślą, że to głupie powiem tyle... Obciachem nie jest kupowanie w lumpeksach, a ślepe podążanie za modą, wyznaczaną w szkołach i przez siecie młodzieżowych sklepów ubraniowych. Odpowiedz Link Zgłoś
kuku_ Re: Lumpeksy. 30.12.09, 10:41 nie chodzę do lumpów i nie mam stamtąd ciuchów, ale podobno zdarzają się tam całkiem ładne, firmowe ubrania. bynajmniej tak słyszałam. Odpowiedz Link Zgłoś
stokroteczka11 Re: Lumpeksy. 27.01.10, 16:06 to wcale nie obciach. mam kilka ciuchów stamtąd, były nowe z takich firm jak: reserved, h&m, george, kouse czy inne. Odpowiedz Link Zgłoś
kiwii Re: Lumpeksy. 27.01.10, 16:18 Ja uwielbiam lumpeksy! Zaraziłam większość koleżanek i teraz chodzimy na zakupy razem . Mam ogromną satysfakcję kiedy kupię coś fajnego za parę złotych. Nie szukam ciuchów markowych ale i takich jest pełno. Głownie H&M, Atmosphere, Top Shop czy George . Fakt faktem, że trzeba poszperać - ale warto . Nigdy nie czułam się gorsza. A jeśli ktoś ocenia innych przez pryzmat tego gdzie się ubiera to mu serdecznie współczuję... PS. Wierzcie mi, w lumpeksach bywają szmaty, coś czego nie da się założyć ale w większości to skarbnica świetnych ciuchów. Wolę zebrać więcej pieniędzy na wakacje niż lansować się w ciuchach Adidasa . Pozdro! Odpowiedz Link Zgłoś
julii Re: Lumpeksy. 27.01.10, 16:26 dla mnie nie ma w tym żadnego obciachu ! rzadko bywam w second hand'ach ale można tam kupić naprawdę oryginalne ciuchy ; d i znam wiele osób które tam kupują ; d Odpowiedz Link Zgłoś
molinka Re: Lumpeksy. 27.01.10, 16:40 To nie jest obciach Mam kilka rzeczy z ciucha , ale tylko z takiego jednego w którym są zupełnie nowe rzeczy , mam z tamtąd bluzę i b. mi się podoba Ale wiesz zależy na jaki ciucholand trafisz , bo w jednym mogą być same szmaty a w drugim nowe rzeczy , ja nie mam dużo rzeczy z lumpeksów ale czasem można trafić na fajne rzeczy ;] Odpowiedz Link Zgłoś
alyson96 Re: Lumpeksy. 27.01.10, 16:47 To nie obciach . Jak kogoś nie stać na bardzo dorgie ciuchy , to jaki problem iść do lumpa . ( ? ) W fajnych lumpeksach można fajne rzeczy znaleść. Ale ja nie kupuje . ! ; ] Odpowiedz Link Zgłoś
carlain Re: Lumpeksy. 27.01.10, 19:39 to nie obciach. czasem są tam fajne ciuchy. niektóre są nie ruszone, jeszcze z metkami. ; d jeżeli jakaś osoba tam kupuje nie musi się wstydzić. ; x Odpowiedz Link Zgłoś
violet_ Re: Lumpeksy. 27.01.10, 19:42 sklep jak sklep, niech sobie będzie, zależy co dla kogo jest obciachem. ;3 Odpowiedz Link Zgłoś
mileyrose Re: Lumpeksy. 27.01.10, 19:55 jeszcze nigdy nie byłam lumpie i nie mam zamiaru tam kupować Odpowiedz Link Zgłoś
mileyrose Re: Lumpeksy. 27.01.10, 20:05 nie po to dostaje kieszonkowe żeby się tam ubierać moim zdaniem są tam same szmaty w których ktos chodził i nie wiem kto najczęściej ubieram się w pumie , croop house, H&M , a kosmetyki tylko w douglas Odpowiedz Link Zgłoś
sabb. Re: Lumpeksy. 27.01.10, 19:58 Nie, nie x1000 To żaden obciach. Można tam znaleźć super rzeczy za niewielką cenę. Nie muszę być nawet używane. Odpowiedz Link Zgłoś
madzix1604 Re: Lumpeksy. 27.01.10, 19:59 To nie jest obciach ale ja nie lubie tych ciuchów ;\ Odpowiedz Link Zgłoś
nikawika Re: Lumpeksy. 27.01.10, 20:04 hmm , może nie obciach , mogą tam być spoko ciuchy ale ja wolę markowe sklepy xd . nie mam nic do tych co kupują w lumpeksach . Odpowiedz Link Zgłoś
loves_vampire11 Re: Lumpeksy. 27.01.10, 20:07 nie uważam że to obciach bo sama mam dużo rzeczy z lumpeksu i nie przeszkadza mi noszenie ciuchów z lumpeksów Odpowiedz Link Zgłoś
lena_ Re: Lumpeksy. 27.01.10, 21:01 nie wiem czy mam jakieś rzeczy z lumpeksu, jakieś pewnie się znajdą, ale tam [w lumpeksie, nie w mojej szafie xd] można znaleźć dosłownie wszystko! a modą trzeba umieć się bawić, więc może czasem warto wybrać się zamiast do markowego sklepu to właśnie tam ; ) Odpowiedz Link Zgłoś