7_things 23.12.09, 19:08 witajcie ;* czy któraś z was nosi/chciałaby nosić pierścień dziewictwa .? ja chciałabym , ale jak będe starsza bo teraz mam 12 lat xd lecz noszę zamiast tego wstążkę dziewictwa na nodze Merry Christmas Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
7_things Re: Pierścień dziewicwa 23.12.09, 19:13 gdy nosi się pierścień dziewictwa to oznacza , że złożyłaś/eś jakby przysięgę , że do dnia ślubu zachowasz czystość ( to znaczy zero seksu przed ślubem ) Odpowiedz Link Zgłoś
szatynka. Re: Pierścień dziewicwa 23.12.09, 19:16 hmm.... Może kiedyś . . . . . Nie wiem . Odpowiedz Link Zgłoś
cat. Re: Pierścień dziewicwa 23.12.09, 19:54 To już nie na moje lata Jak był rozgłos to chciałam Odpowiedz Link Zgłoś
allexz Re: Pierścień dziewicwa 23.12.09, 19:17 nie potrzebuję tego nosić, żeby zachować czystość do ślubu. i tak zachowam ;x Odpowiedz Link Zgłoś
milanda Re: Pierścień dziewicwa 23.12.09, 20:41 w sumie to bym mogla ale po co merry x-mass Odpowiedz Link Zgłoś
karcio Re: Pierścień dziewicwa 23.12.09, 19:17 chcialabym bo mam tak samo 12 lat ale on ładny ;]tzn.pierscionek!;D Odpowiedz Link Zgłoś
kristen_136 Re: Pierścień dziewicwa 23.12.09, 19:19 ha huu haaa gdzie można taki kupić ? masz jakiś fotos ? Odpowiedz Link Zgłoś
teqiulla Re: Pierścień dziewicwa 23.12.09, 19:20 no jasne ze chcialabym ale jeszcze z tym poczekam. Odpowiedz Link Zgłoś
ania125 re 23.12.09, 19:52 m.onet.pl/_m/4c8fb9143cc7bffbea8661694c117e66,14,1.jpg oto link do fotosów Faktycznie są prześliczne tez bym chciala taki nosic ale jeszcze poczekam pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
tokio.hotel Re: Pierścień dziewicwa 23.12.09, 19:28 Ja mam taką obrączkę z niebieskimi kamieniami (nie wiem jakimi) ciocia mi go w Ameryce kupiła (bo mieszka na Jacykowie) Odpowiedz Link Zgłoś
fankajbmcdl Re: Pierścień dziewicwa 23.12.09, 19:28 ja niezamierzam nosic,może dlatego,że nieweim czy dotrzymam tego dziewictwa do podróży poślubnej,tym bardziej,że chce wyjśc za mąż ok 25-26 lat,choc jak byłam młodsza to też chciałam. P.S. jestem od ciebie tylko o rok starsza. Ale życzę powodzenia w dotrzymaniu tego przyrzeczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
esy_folresy Re: Pierścień dziewicwa 23.12.09, 19:50 eeej a jak ten pierścien wyglada? ma ktos foto? Odpowiedz Link Zgłoś
roxy11 Re: Pierścień dziewicwa 23.12.09, 19:58 ładne są, ale nie chciałabym takiego nosić Odpowiedz Link Zgłoś
stichinsgluck Re: Pierścień dziewicwa 23.12.09, 20:09 żałosne komentarze. co za różnica czy ładny czy nie? to nie jest jakaś moda. to swego rodzaju przysięga. z pierścieniem czy bez mam zamiar zatrzymać czystość do ślubu. Odpowiedz Link Zgłoś
esy_folresy Re: Pierścień dziewicwa 23.12.09, 20:24 nie chodzilo mi czy ladny, ale pierwszy raz slysze o takim pierscieniu i chcialam sie dowiedziec czegos na ten temat Odpowiedz Link Zgłoś
sweex hm. 23.12.09, 20:06 Ładne są, nie przeczę. Ale, prawdę mówiąc, nie wiem, czy dotrzymam tego przyrzeczenia. A dla mody nie będę nosić. Odpowiedz Link Zgłoś
paula119 Re: hm. 23.12.09, 20:35 Ładne są to fakt.. Ale nie chciałabym miećć .. Bo nie wiem czy dotrzymam słowaa .;DD Nie myśślcie se zaraz żee o puszczalska czy cośś tylko po prostu nie mam zamiaru brać ślubu w wieku 20 laat .. xd Aaa żeby być modnym to nie będę nosić bo to niee po to jest .. Odpowiedz Link Zgłoś
pulpa08 Re: hm. 25.12.09, 20:11 zgadzam się ; D a co jak zostanę starą panną ?!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
blondie_ Re: Pierścień dziewicwa 23.12.09, 20:35 Jeśli masz chęć, to proszę bardzo. Ale założę się, że połowa chętnych robi to ze względu na swoich disneyowskich idoli, bo oni też mają... Przyznam, że w pewnym etapie mojego niedługiego życia też chciałam to zrobić, aczkolwiek doszłam do wniosku, że w przyszłości nie dałabym rady. Do ślubu? Też coś. Odpowiedz Link Zgłoś
demi2917 Re: Pierścień dziewicwa 23.12.09, 20:39 Nie dzieki. Po co wszyscy mają wiedzieć czy uprawiałam seks czy nie?? Odpowiedz Link Zgłoś
sonia321 Re: Pierścień dziewicwa 23.12.09, 20:40 Wszystko fajnie i ogólnie cool tylko że gdybyś wyszła z tym na miasto i ktoś by zobaczył że takie coś masz to by Cię wyśmiał. Taka jest Polska... Odpowiedz Link Zgłoś
limka Re: Pierścień dziewicwa 23.12.09, 20:44 Eee... nie? Moim zdaniem to głupie. Jeżeli będę chciała zachować czystość do ślubu, to zachowam, a jeśli nie, to nie i niepotrzebny mi do tego jakiś pierścień. Odpowiedz Link Zgłoś
britneyxd Re: Pierścień dziewicwa 24.12.09, 12:04 limka napisał(a): > Eee... nie? Moim zdaniem to głupie. Jeżeli będę chciała zachować czystość do śl > ubu, to zachowam, a jeśli nie, to nie i niepotrzebny mi do tego jakiś pierścień > . Tak masz 100% rację.... Odpowiedz Link Zgłoś
cold Re: Pierścień dziewicwa 23.12.09, 20:44 Na początku mody na pierścienie byłam za. Później stopniowo przemyślałam i stwierdziłam, że różnie w życiu bywa.... A jak wygląda ta twoja branzoletka na nodze? Odpowiedz Link Zgłoś
lovedisneystars Re: -,- 23.12.09, 20:48 Tak, ale i tak będę `czysta` przed ślubem .;xx Odpowiedz Link Zgłoś
flyonthewall Re: Pierścień dziewicwa 23.12.09, 20:45 Pierścionki mi przeszkadzają na ręce A co do dziewictwa jeszcze mam i na razie nie zamierzam oddawać, ale czy do ślubu to nie wiem... Nie wiadomo jak się życie potoczy. Odpowiedz Link Zgłoś
heyyeah Re: Pierścień dziewicwa 23.12.09, 20:48 No dobra, chwila prawdy… Ja noszę. Lol. Też mam 12 lat xD Nie sugerujcie się niczym z mojego profilu, niektóre "rzeczy" tam nie są moje xD Odpowiedz Link Zgłoś
zaczarowanaaa Re: Pierścień dziewicwa 23.12.09, 20:48 ja nie noszę, ale bardzo bym chciała. może ktoś wie gdzie można taki pierścień znaleźć, hę?? Odpowiedz Link Zgłoś
seline_ Re: Pierścień dziewicwa 23.12.09, 20:54 chciałabym. najlepiej ten z "Love <3. Waits" xd ale niestety, nie mogę go nigdzie znaleźć. ^ Odpowiedz Link Zgłoś
vamtherina Re: Pierścień dziewicwa 23.12.09, 20:54 Nie noszę . I nie zamierzam . Wiem , b*tch ze mnie xP Odpowiedz Link Zgłoś
karka99221 Re: Pierścień dziewicwa 23.12.09, 20:56 ja w życiu bym nie chciała takiego pierścienia !!a założe się żę połowa z tych co je nosi lub będzie nośić to na bank nie dotrzyma tej obietnicy !!weżcie przestańcie w 21 wieku seks przed ślubny to nic takiego !!i ja nie mam zamiaru czekać z tym do ślubu !!żal Odpowiedz Link Zgłoś
heyyeah Re: Pierścień dziewicwa 23.12.09, 21:01 Nie bądź ograniczona karka99221, ja cię od dziwek nie wyzywam. A taki pierścionek, to jest po prostu srebrny pierścionek, ja mam bez niczego xD Odpowiedz Link Zgłoś
the_best Re: Pierścień dziewicwa 23.12.09, 21:22 nie dla mnie ^^ będę się kochała jak będę miała odpowiedniego partnera , zero wątpliwości i chęć , nikt mi nie będzie mówił , że po ślubie będzie lepiej , co to za różnica przed czy po ? mogły by być takie pierścionki np. zero seksu do osiemnastki , uważam , że w tym wieku człowiek jest na tyle rozsądny , żeby podejmować tak ważne decyzje... Odpowiedz Link Zgłoś
miss_mimi094 Re: Pierścień dziewicwa 23.12.09, 22:02 ee nie wiem moooooooooooooooze kiedys tam Odpowiedz Link Zgłoś
mysza Re: Pierścień dziewicwa 24.12.09, 11:44 Nie noszę takiego i nie zamierzam .. myslę że bym nie wytrzymała nie myślcie że jestm puszczalska, taka i owaka, nie ale po prostu życie może się różnie ułożyć i wgl. wesołych Odpowiedz Link Zgłoś
taylor_ Re: Pierścień dziewicwa 24.12.09, 12:00 ` nie chce nosić takiego pierścienia . jak uznam że będę gotowa na seks z tym chłopakiem jakiego naprawdę będę kochać i będę miała pewność że on mnie też to zrobimy to przed ślubem . co za różnica przed czy po ? moim zdaniem najważniejsze jest to aby nie zrobić tego w wieku 13 - 17 lat i nie zajść przy tym w ciąże . zresztą założę się że większość z Was chce go nosić ze względu na to że Jonasi taki mają , i Miley , Selena , Demi lub po prostu dlatego że nastała teraz na to taka moda . Odpowiedz Link Zgłoś
mcdalena Re: Pierścień dziewicwa 24.12.09, 12:17 też bym chciała ;] a jak wygląda ta wstążka dziewictwa? ;* Odpowiedz Link Zgłoś
gazowa Re: Pierścień dziewicwa 24.12.09, 13:38 Po pierwsze, jakby ktoś chciał dotrzymać dziewictwa do ślubu to po co mu do tego ten pierścionek ? chyba dla szpanu. Po drugie 99% z was zmieni zdanie na ten temat za kilka lat i pierścionek pójdzie na dno szuflady. Po trzecie, nie, nie chciałabym takiego, a nawet gdybym chciała to chyba troszku za późno bo dziewicą już nie jestem ;p . Ale co tam powodzenia Wam życzę, w dotrzymaniu czystości Odpowiedz Link Zgłoś
alisou Re: Pierścień dziewicwa 24.12.09, 13:48 Nie noszę takowego, aczkolwiek nie uważam, że to coś głupiego. Odpowiedz Link Zgłoś
ardnaskela Re: Pierścień dziewicwa 24.12.09, 13:48 Może jeszcze pas dziewictwa? xD W sumie nie zastanawiałam się nad tym czy chciałabym coś takiego nosić, ale raczej myślę o zrobieniu tego po ślubie, chociaż nigdy nic nie wiadomo. Nie jestem ryzykantką, więc bałabym się, że zaszłabym w ciążę, a nie planuję zostać nastoletnią mamą. Odpowiedz Link Zgłoś
kuku_ Re: Pierścień dziewicwa 24.12.09, 13:53 już teraz wiesz , że w wieku dajmy przykład 17/18 lat nie złamiesz obietnicy i chociaż będziesz w pełni gotowa fizycznie i psychicznie postawisz na asertywność ? nie chciałabym nosić tego pierścienia , bo nie zobowiążę się do takiej odpowiedzialności . moja sprawa kiedy zacznę uprawiać seks . jeszcze jedno małe "ale" . pierścienie dziewictwa stały się popularne dzięki modzie z Hollywood . niektórzy nawet dobrze nie wiedzą na czym to polega , ale chcą je mieć , bo dżonasi takie mają . lepiej się dobrze zastanowić , czy robią to dla siebie , czy tylko dlatego , żeby upodobnić się do swoich idoli i lansować pierścionkiem , bo on w gruncie rzeczy tylko symbolizuje dziewictwo . równie dobrze można czekać z pierwszym razem do ślubu bez niego . Odpowiedz Link Zgłoś
kaila. Re: Pierścień dziewicwa 24.12.09, 13:59 nie czuję takowej potrzeby, aby nosić jakiś pierścień -.-'' Odpowiedz Link Zgłoś
kitty_katy Re: Pierścień dziewicwa 24.12.09, 13:59 Jest coś takiego jak wstążka dziewictwa ? Odpowiedz Link Zgłoś
bouche2 Re: Pierścień dziewicwa 24.12.09, 14:00 nie, takie coś to nie dla mnie <: nie zamierzam czekac do ślubu, przepraszam : P Odpowiedz Link Zgłoś
paulinusia4 Re: Pierścień dziewicwa 24.12.09, 14:00 nie noszę.. nie wiem czy chciałabym nosić.. c: Odpowiedz Link Zgłoś
werkaa Re: Pierścień dziewicwa 24.12.09, 14:07 Ja Noszę Bransoletkę Bo Pierścionków Nie Znoszę . Mam Taką Od 9 Roku Życia . ; pp I To Bardzo Fajna Sprawa Miec Coś Takiego . Moim Zdaniem Bransoletka Jest Poręczniejsza . Ale Tylko Taka Którą Trzeba Przeciąc Rzeby Ściągnąc . Bo Przynajmniej Nie Masz Obawy Że Ci Spadnie . xdd Wesołych Świąt . ; **** Odpowiedz Link Zgłoś
martynn. Re: Pierścień dziewicwa 24.12.09, 14:26 nie, nie chciałabym. po pierwsze gdybym chciała poczekać z pierwszym razem do ślubu, to ten pierścionek jest mi kompletnie nie potrzebny. po drugie to tylko głupia moda i w większości noszą je/chciałyby je nosić szalone fanki Jonasów. Ja już teraz wiem, że nie zamierzam czekać tak długo ze współżyciem, bo ślub planują wziąć kiedy będę miała mniej więcej 27-28 lat. Seks przedmałżeński to wg mnie nic złego. Kiedy ktoś ma te 18 lat, to przecież potrafi podejmować decyzje, rozważać za i przeciw. a już na pewno żadnego wrażenia nie wywołują na mnie zakazy ze strony kościoła, księży itd. Moje życie, moje dziewictwo, moja sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
elisss92 ;x 24.12.09, 21:45 Wg mnie ten pierścień to największa głupota. Dlaczego? Postanowienie zachowanie dziewictwa do ślubu (z resztą- po co?) można postanowić przed sobą. A te pierścienie to tylko pokazówa. Bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś