Dodaj do ulubionych

help me . :c

30.12.09, 21:32
nie wiem czy było .
zawsze zostaje wam czerwony
kosz , ekhem . big_grin

za rok idę do gimnazjum i tu jest
problem . crying zawsze mówiłam , że
idę do szkoły , która według wszystkich
( rodziców ) jest lepsza . mi też się
tak zdawało .

dziś z przyjaciółką postanowiłyśmy wejść
na obydwie szkoły . i co ? SZOK .
szkoła do , której chciałam iść jest strasznie
zaniedbana ( mówią , że w tej szkole same
aniołki chodzą ) a szkoła , która według wszystkich
jest zua okazuje się czyściejsza i
ładniejsza . . . indifferent

postanowiłam , że pójdę do tej zuej .
mówię dziś mamie przedstawiam argumenty ,
a moja mama kategorycznie mi odmawia . sad

jak mam ją przekonać ? mieliście taką sytuację ?
Obserwuj wątek
    • natuska412 Re: help me . :c 30.12.09, 21:33
      dziś z przyjaciółką postanowiłyśmy wejść
      na obydwie szkoły .

* w sensie , że na strony internetowe . big_grin
      • carlain Re: help me . :c 30.12.09, 21:38
        nie chodzi czy ładna, czy nie ; c
        może tam są lepsi nauczyciele i w ogóle ?
        • natuska412 Re: help me . :c 30.12.09, 21:42
          wiedziałam , że ktoś przyczepi
          się tego że napisałam ładna big_grin

nauczyciele ? uczą tam dwie nauczycielki ,
          które teraz mnie uczą . są surowe , ale
          nauczyć potrafią a tam ( w tej świętej ) ,
          sami rozwrzeszczani . indifferent
      • sweet...ash ; ; 30.12.09, 21:39
        pokaż dla mamy tą stronę internetową ,
        powiedz że warunki do nauki są bardzo wazne .
        że tok nauczania pewnie jest taki sam w tych obu szkołach ,
        i że chcesz się w szkole uczyć ,
        a nie potykać się o śmiecii i patrzeć na oblesne ściany tongue_out
        • the_one Re: ; ; 30.12.09, 21:51
          Jeśli uparłaś się przy "bardziej zadbanej szkole" to rzeczywiście, możesz pokazać mamie
          stronkę. Zastanów się tylko, czy ważne jest dla ciebie to jak szkoła wygląda. Zdjęcia, które
          są wrzucane na stronki internetowe nie są przecież robione "z zaskoczenia". Pamiętaj, że
          będziesz tam spędzać większość swojego czasu przez najbliższe 3 lata. Przy wybieraniu
          szkoły radziłabym ci się zastanowić nad poziomem szkoły i towarzystwem jakie się tam
          uczy. Ja sama jestem w 1 klasie gimnazjum i nie poszłam do tego, do jakiego chciałam. Nie
          udało mi się przekonać rodziców i poszłam do gimnazjum o najwyższym poziomie. Teraz
          jestem im wdzięczna, bo chodzą tu świetni ludzie. Wszyscy się kumplują i ogólnie jest fajnie.
          Pomyśl o tym, że gimnazjum (nie ważne jak nudno to brzmi tongue_out) jest w pewnym sensie
          kolejnym krokiem w przyszłość. Być może do czegoś cię ukierunkuje wink
          Ale się rozpisałam... Nie ważne. Wiem, że wyszło z tego jakieś nudne kazanie, ale takie jest
          moje podejście do tej sprawy smile
          Dziękuję za uwagę i życzę powodzenia kiss
          • natuska412 Re: ; ; 30.12.09, 21:59
            dziękuje wszystkim . kiss
            the_one przemówiłaś mi trochę
            do rozsądku . wink

dziękuje . kiss
      • rock_twilight Re: help me . :c 30.12.09, 21:41
        Też idę za rok do gimnazjum. I nie zależy mi, która szkoła będzie czyściejsza, ładniejsza. Dla mnie najważniejsze jest to, jak tam uczą oraz atmosfera. No i żeby nie było papirochów, alkoholu, narkotyków, przemocy itp.

Pozdro. ;-*
    • vanesska123 Re: help me . :c 30.12.09, 21:42
      ja bym poszła do tej lepszej, co z tego że jest zaniedbana. to chyba nie jest wazne, ważne
      jest to, zeby wyjśc na ludzi.
      • natuska412 Re: help me . :c 30.12.09, 21:45
        ale właśnie chodzą też tam mądrzy .
        i dalej pozostają mądrzy . nie , że
        poszli do tej szkoły która jest
        czysta i wgl , ale dlatego , że tamtejsi
        nauczyciele potrafią nauczyć tak jak
        ci z tej aniołkowatej . . . wink
    • hana02 Re: help me . :c 30.12.09, 21:56
      ja tez za rok do gimnazjum ide smile ale moja mama powiedziała że ona może mi pomóc
      wybrac gimnazjum ale tez powiedziała że to ja mam sie w nim dobrze czuc !!!smile
      mam juz jedna na oku i ciesze sie bo oja przyjaciółka tez ma zamiar do niej isc
      big_grinbig_grinbig_grinbig_grin
    • vanesska123 Re: help me . :c 31.12.09, 09:10
      Zrobisz, jak będziesz chciała. Tylko, żebys potem nie załowała
    • anka2291 Re: help me . :c 31.12.09, 09:16
      to pokaż mamie jak tak jest..wytłumacz nie chcesz mieć tam żadnych znajomości
      ani nie chcesz się tam uczyć...a jak już Cię zapiszę za rok ..to się nie ucz
    • zakochanaa__ Re: help me . :c 31.12.09, 13:16
      Pokaż jej to co sama zobaczyłaś . !
      • leanne Re: help me . :c 31.12.09, 13:26
        Też za rok idę do gimnazjum, ale używek nie uniknę, bo u nas pod każdą szkołą
        jest diler, za tą, do której pójdę cpają, piją, palą. xdd
        Ale nie idę do szkoły, żeby ubolewac nad tym.
        Idę, żeby się uczyc. Moja podstawówka też nie wyglądała za ładnie.
        Ale myślę, że teraz jets taki okres, gdy dostaje się dotacje od Unii czy czegoś,
        szkołę remontują. Tak było w mojej.
        Oczywiście, nie idź tam, jeśli widziałaś zagrzybione ściany, ławki bez nóg. xd
        Ale w czym przeszkodzi ci starsza, drewniana podłoga?
        Czołgac się po niej nie będizesz ;b
        Dl mnie bzdura jest to, że w jakimśtam gimie mają wyższy, a drugim niższy poziom
        nauczania.
        Nonsens.
        Dziecko wychodzące z gimnazjum, obojętnie jakiego musi wiedziec tyle samo, co te
        z `lepszej` szkoły idąc do liceum.

Kurczę, chyba nie odpowiedziałam na temat.
        Trudno. xd
    • xnamex Re: help me . :c 31.12.09, 13:20
      Nie mam takiej sytuacji (w każdym razie nie wiem czy mam, bo nic a ni z tego co napisałaś
      nie zrozumiałam, ale ok). Idę do tego gimnazjum, do którego będę chciała
    • oleska940 Re: help me . :c 31.12.09, 13:22
      ja ma świetne układy z mama i sama wybieram szkołe ....wkurza mnie takie coś :pujdę do
      najlepszej szkoły bo muszę mieć dobre oceny " ta tylko że zawsze ci co ta dobrze sie uczą
      mają zwalone życie bo nigdy ich w domu niema bo tego praca wymaga
      • duuumi Re: help me . :c 31.12.09, 13:31
        Ja też chce isc do gim, które jest w pierwszej najlepszej piątce..
        Jak tam bym sie nie dostała, to do muzyka.
        Ale nie chce isc do szkoły, gdzie wszyscy palą, biorą narkotyki etc, tylko dlatego, że jest
        ona odnowiona. . .
        Dlatego to TY to przemyśl kiss
    • michaelmontana Re: help me . :c 31.12.09, 14:34
      cóż nie wiem co mam ci poradzić <hmm>
    • princessm Re: help me . :c 31.12.09, 16:10
      Pokaż swojej mamie obie szkołyi. Wytłumacz że otoczenie (czyste czy zaniedbane)
      ma wpływ na naukę. W każdej szkole idzie się uczyć.
    • disturbia Re: help me . :c 01.01.10, 22:21
      Patrzysz na poziom szkoły czy na czyste okna? Bez przesady.
    • zuaona -,- 01.01.10, 23:14
      To nie stan budynku świadczy o renomie szkoły, uświadamiam Ci. Ja mam najbardziej
      odrapaną szkołę w mieście, a poziom ma najlepszy. Tak się mówi.
      • miqusia Re: -,- 03.01.10, 22:05
        ja idę do brzydszej, biedniejszej, bez sali gimnastycznej i z wąskimi korytarzami c:
    • ola13152 Re: help me . :c 04.01.10, 20:16
      powiedz jej zeby sobie poszla do tego gimnazjum i zobaczyla jaki tam syf...smile
    • stop_it Re: help me . :c 04.01.10, 20:51
      ja tak mialam.. moi "kochani" rodzice, ktorzy jak zwykle chca najlepiej uparli sie na
      prywatne gimnazjum (aaa!!!) nie dosc ze bylo obskurnie to jeszcze te wszytskie
      rozpuszczone dzieciaki, ktore szpanuja ze maja mnostwo kasy!! ;/ nienawidze!!!
      ja wolalam inną opcje - ladna nawet szkola - rejonowa.... i na niskim poziomie, ale sie
      zbuntowalam... nie moglam argumentami to zachowalam sie jak zalosny maly dzieciak..
      powiedzialam ze ani mi sie sni isc do tej glupiej szkoly, ze pojde tam sama (nikt nie chcial isc
      do prywatnego gima i w sumie im sie nie dziwie) i ze cala moja klasa idzie do tego gima
      rejonowego. w sumie podzialalo i nawet nie zaluje, ale rodzice powiedzieli ze jak tak
      koniecznie chce isc to nie chca slyszec przez 3 lata gima zadnych jekow na temat sql ktora
      sobie SAMA WYBRALAM i powtarzaja to za kazdym razem kiedy sie chce wyzalic...sad i jak
      masz sie kierowac wygladem szkoly i kumpelami tak jak ja to lepiej sobie daruj bo ja
      troche zalujee.. po tak dobrym gimie mialabym lepszy start do liceum a po rejonowce???
      tym bardziej ze jestem ambitna i moje plany dorownuja mojej osobie xd ale twoj
      wybor smilesmilesmile
    • chrupek Re: help me . :c 04.01.10, 20:54
      Omg.
      Nie idziesz do dobrej szkoły, bo jest zaniedbana? C:
      Idź do wariatkowa. Tak mają takie wypasione pokoje z poduszkami do okoła. ; >
    • karcio Re: help me . :c 04.01.10, 20:55
      ja ide do gimnasium ;D za rok smile
      • kitty Re: help me . :c 04.01.10, 21:00
        po pierwsze nie powinnaś oceniać szkoły tylko po wyglądzie. może kadra
        nauczycielska jest lepsza i uczniowie potem prezentują lepszy poziom na testach
        gimnazjalnych?
        Jednak zwróć uwagę na wyposażenie szkoły. Sale komputerowe, dostęp do komputerów
        w bibliotece, inne pomoce typu sale językowe, projektory, itd.
    • charme Zajrzyj tu :P 04.01.10, 20:59
      Wiesz,napewno w zadbanej szkole wydaje się być owiele fajnej,ale z drugiej strony,czy
      warto ? Skąd wiesz,że tak dobra szkoła jest zawsze brudna? Może akurat miałyście
      pechowy dzień =3 . Zresztą,ja już jestem w I gimn. i uwazam,że jest fantastyczna....radzę
      Ci idź do tej lepszej. Bo z drugiej strony to : wolisz pójść do gimnazjum czystszego,ale po
      którym trudniej będzie Ci zdać testy gimnazjalne i możesz się dostać do kiepskiego
      liceum,lub do dobrego gimnazjum,który jest troszkę zaniedbany,ale po którym dobrze
      zdasz testy i będą chcieli Cię w dobrym liceum ? . WYbieraj wink A jestem pewna,że to dobre
      gimnazjum,nie może być aż tak zaniedbane...pozatym jest zima , więc każdy moze trochę
      umorusać korytarzb szkolny kiss

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka