Dodaj do ulubionych

Czy wierzycie w miłość?

12.01.10, 14:26
Większość z was to nastolatki, dlatego mam takie pytanie.
'Czy wierzycie w miłość w nastoletnim wieku' (ok. 12,13 l)
i 'czy wierzycie w miłość od pierwszego wejrzenia'.
Dla mnie te dwa pojęcia są chore.
Bo, jak można się zakochać w wieku 12 latek?
Takie coś nie istnieje!
Owszem, 'zauroczenie' ... bo jest takie coś, ale nie miłość!
Przecież to pewne że 11-letnia laska nie będzie ze swoim 'partnerem' do końca życia!
Wytrzymają razem góra 6 miesięcy, nawet nie ... a później kolejny, i kolejny, i to ma być
miłość?
śmieszy mnie to, jak takie coś słyszę...
Jak się kogoś kocha, to na zawsze. Jeżeli tak właśnie jest, to niech poczekają aż dorosną,
jeżeli są naprawde zakochani to przez ten czas wciąż bedą, a jak to zauroczenie.. to minie.
Tak samo żałosne są da mnie teksty typu 'zakochałam się od pierwszego wejżenia'
hahah. błaaaagam -.-
Jak można się tak zakochać skoro, nie znasz charakteru chłopaka, nie wiesz jaki ma
stosunek do ciebie i innych, nie znasz go poprostu!
Może ci sie spodobać po wygladzie, ale to nie o to chodzi w miłości!
A wy jak sądzicie?
Aa, i jak wątek był to 'czerwony kosz'

Obserwuj wątek
    • merrs Re: Czy wierzycie w miłość? 12.01.10, 14:33
      heloł?
      • natuska412 miłość ;-) 19.01.10, 13:27
        nie wierzę w miłość wieku 12 letniej , 11 letniej dziewczyny .
        zauroczenie , jak najbardziej ♥.

a jeżeli chodzi o miłość od pierwszego wejrzenia , to wydaje
        mi się , że raczej chodzi o to , że ktoś spodoba ci się od razu . wink
        • melania Re: miłość ;-) 19.01.10, 13:46
          oO Jacie dla mnie też to jest bd dziwne ... indifferent jakaś laska powie zakochałam się
          i Go kocham po tygodniu , no to właśnie jest coś z nią nie haloo .... KOchać
          kogoś można nie po tygodniu potrzeba czas poznać osobę nie jak to koleżanka w
          wątku podała po wyglądzie tylko właśnie jaki jest w środku .... (fajny wątek ) smile
          • lovevanesssa miłośc 19.01.10, 19:33
            to baardzo dobry temat. zgadzam się , bo jak można po jednym dniu chodzenia
            powiedzieć 'kocham cię' . jakby mi facet tak powiedział to , szczerze,
            wyśmialabym go. jak dla mnie takie zwiazki to nawet nie mozna nazwac
            zwiazkiem. to taka dziecnna miłość. trzeba sie poznac, pobyc ze soba i
            naprawde wiedzec ze juz na zawsze sie bd ze soba , a nie po jednym dniu laski
            na np. nk, fotka itp. wypisuja przy zdjeciach : KC, NZR. itd. prosze
            was....żałosne. ;] .
            • onaa123 Re: miłośc 19.01.10, 21:33
              tak jak najbardziej się z toba zgadzam . nie wierze w miłość w wieku 11-13 lat .
              i jak słysze takie teksty typu 'kocham cię' 11letniej dziewczyny do chłopaka w tym samym
              wieku to sorry (od razu mi się śmiać chcę) może i nie powinno ale wiecie ... zauroczenie jak
              najbardzie ale nie miłość! a dzieci często to mylą ... za często ;p oj te dzieci ;psmile
              • onaa123 Re: miłośc 19.01.10, 21:36
                tak jak najbardziej się z toba zgadzam . nie wierze w miłość w wieku 11-13 lat .
                i jak słysze takie teksty typu 'kocham cię' 11letniej dziewczyny do chłopaka w tym samym
                wieku to sorry (od razu mi się śmiać chcę) może i nie powinno ale wiecie ... zauroczenie jak
                najbardzie ale nie miłość! a dzieci często to mylą ... za często ;p w gimnazjum to co innego ,
                jesc się juz w dojrzalszym wieku i wtedy można się zakochac na zabój ;p wiem cos o tym ;p
                ale w podstawówce to tylko zauroczenie ;psuspicious
        • smile2o6 Re 19.01.10, 17:55
          Ja tam zakochałam sie po uszy w chłopaku, i jesteśmy ze sobą już 2,5 rokuu ;D
          a miałam wtedy 11 lat ;DD kochanie nie jest złe!
          • czacha421 milosc;*** 19.01.10, 18:24
            Ja wierze w milosc w wieku 11 czy 12 lat.. wink sama mam 13 i kocham pewnego
            chlopaka..to nie jest zauroczenie!!! na poczatku ja do Niego nic nie czulam... a
            On chyba tak... potem dopiero zrozumialam ze to nie bylo zauroczenie czy cos
            tam..to byla milosc.. przekonalam sie za późno ... crying dopiero jak uslyszalam
            ze on ma inna.. to po prostu mi serce krwawilo... zaluje ze mu wczesniej nie
            wyznalam ..... a co do milosci od pierwszego wejzenia to ja w to nie
            wierze...serce
      • milus Re: Czy wierzycie w miłość? 19.01.10, 14:25
        Takie rzeczy się zdarzają, zdarzają się, ale bardzo, bardzo rzadko.
        Moja babcia np. z moim dziadkiem już od podstawówki się bardzo przyjaźnili, i co. ?
        teraz sa świetnym małrzeństwem. wink)
      • mikka14 Re: Czy wierzycie w miłość? 19.01.10, 17:39
        Moim zadaniem, miłość istnieje nawet w młodym wieku. Tzn nie 12 czy 13. Ale już w
        gimnazjum można sie zakochać. I nawet być z chłopakiem przez 2 lata. Później jednak to
        los rozłacza drogi i trzeba sie rozstać. Oczywiście trzeba też wiedzieć że życie to nie bajka i
        chłopak z gimnazjum nie jest miłością do konca życia. Wydaje mi sie jednak że może sie
        takie coś zdarzyć. oja ciocia i mój wujek znaja sie od 3 klasy gimnazjum. W liceum zaczęli
        być parą a potem poszli razem na studia. Są naprawde kochającym sie małżeństwem.
      • kemka1996 Re: Czy wierzycie w miłość? 19.01.10, 18:13
        Powiem tak ... Nie jest to żałosne, na pewno, osobiście jestem starsza, ale
        każdy cos takiego przezyje, przezyl, czy przezywa. Pierwsze miłostki,
        platoniczne czy nie zawsze zostają w pamięci. Najpierw trzeba poznać czym jest
        miłość, kochanie. Zgadzm się że 11stki,12stki jeszcze nie dorosły do kochania,
        choć zdarzaja sie wyjątki. Patrząc z perspektywy psychologii trzeba być w
        zaawansowanym poziomie empatii, ale psychologia nie zawsze ma rację.
        Są oczywiście wyjątki, babcie, ciocie itp. co poznały swojego męża już w
        podstawówce.
        Cieszcie się miłością !! kissserce
      • madziorekmuah Re: Czy wierzycie w miłość? 20.01.10, 15:55
        nie wierze w taka milosc;/
        zazwyczaj takie dwunastolatki zakoc... sie w starszych o duzo chlopakach..lub gorzej w nauczycielach! nie mowie ze kazda,ale wiekszosc..
        • emojuss Re: Czy wierzycie w miłość? 04.03.10, 17:26
          Myśle że 'dzieciom' w tym wieku tylko się wydaje że kogoś kochają na zabój...a tak naprawde to zwykle zauroczenie... Prawdziwa milość istnieje ale sorry nie jak sie ma te 11 czy 12 lat... Dopiero po długiej znajomości można powiedzieć że się kogoś naprawdę kocha.. A w miłość od pierwszego wejrzenia też wierze.. Nie wiem jak to dokładnie z tym jest bo nigdy czegoś takiego jeszcze nie przezyłam...;] ale to napewno coś wyjątkowego..^^
      • listeentoheart Re: Czy wierzycie w miłość? 20.01.10, 18:33
        yy to troche jest nie jasne . confused sama uwazam ze 12-latka moze myslec ze jest zakochana
        noo ale jest to zauroczenie . ;d
        owszem wierze w miłość boo jestem z chopakiem od 14 roku zycia a mam już 16 ;d
        jestem cholernie szcześliwa ! ;d
        duzo kumpeli nam zazdrosci bo ich nadłuzszy związek trwał do około 8,9 miesięcy ;d
        a ja pobiłam rekord ;d tongue_out
        i bardzo goo KOCHAM . ! serce
    • pauuli Re: Czy wierzycie w miłość? 12.01.10, 14:34
      Nie , jako 12 latek ?
      Neverr .
      Sory za never (mwhaahahha , szpan angolem) . ; D

Myślę że 13,14,15 lattt.

tongue_out
    • dream Re: Czy wierzycie w miłość? 12.01.10, 14:39

Wiesz takie 12nastki mogą mówić, że kochają.. ale to będą tylko puste słowa.
      Najpierw trzeba się nauczyć kochać, a dzisiejsza młodzież jest wyssana z jakich kolwiek
      dobrych uczuć.

>.<

• independent_ nie. 12.01.10, 14:44
      nie wierzę. a jak widzę miłość dzisiejszych hot piętnastek to śmiać mi
      się chce, bo takie big love jest żenujące.
      • dream nie. 12.01.10, 14:46
        independent_ napisał(a):

> nie wierzę. a jak widzę miłość dzisiejszych hot piętnastek to śmiać mi
        > się chce, bo takie big love jest żenujące.

dokładnie..
        W XXI wieku nastki nie potrafią kochać.. za to świetnie im wychodzi dawanie dupy.
        • independent_ Re: nie. 12.01.10, 14:50
          u nas piętnastoletnia dziewica to rzadkość.
          • dream Re: nie. 12.01.10, 14:53
            ehh.. czasami aż przykro patrzeć na takie dziewczyny, naprawde.. >.<

a ja jestem dziewicą ha.
            i jestem z tego dumna.
            • independent_ Re: nie. 12.01.10, 14:59
              ja również.
              nie zamierzam jej tracić z byle kim, po pijaku i z powodem bo każda już to
              robiła
              .
              • alicjaxx3 Re: nie. 19.01.10, 13:30
                ja też nie robiłam i czekam do odpowiedniego wieku i pozatym z osobą którą kocham .a nie
                żeby koleżankom się pochwalić ze dałam dupy ;| ku... ale to jest naprawde ... ;/ zenada ;/
        • caroline.jb Re: nie. 19.01.10, 17:28
          dream napisał(a):

> independent_ napisał(a):
          >
          > > nie wierzę. a jak widzę miłość dzisiejszych hot piętnastek to śmia
          > ć mi
          > > się chce, bo takie big love jest żenujące.
          >
          > dokładnie..
          > W XXI wieku nastki nie potrafią kochać.. za to świetnie im wychodzi dawanie dup
          > y.

dokładnie, Dupodajki rlz ! haha...
        • fedi14 Re: nie. Do dream 19.01.10, 19:30
          dream no pewnie wszystkie nastolatki dają dupy z tobą włącznie...mogę się założyć , że masz
          naście lat...nie wiem może ty jak wszystkim dajesz to musisz takie głupoty pisać?
          • dream Re: nie. Do dream 20.01.10, 11:30
            fedi14 napisał(a):

> dream no pewnie wszystkie nastolatki dają dupy z tobą włącznie...mogę się założ
            > yć , że masz
            > naście lat...nie wiem może ty jak wszystkim dajesz to musisz takie głupoty pisa
            > ć?

Nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi.
            I co z tego, że mam naście lat? Nie jestem taka jak większość dzisiejszych nastolatek. Nie
            mówię, że wszystkie takie są, ale trudno o 15letnia dziewice w dzisiejszych czasach.
            I skarbie nie pisze głupot. Tylko widze jak jest. Najwidoczniej albo Ty pochwalasz takie
            zachowanie, bo sama jesteś taka jak te wszystkie że tak powiem 'żalowe' dziewczyny, albo
            najzwyczajniej w świecie jesteś głupia. -.-
    • razzo ;x 12.01.10, 14:48
      dziewczyny w podstawówce głównie patrzą na wygląd. ;x

miłość od pierwszego wejrzenia.?
      nie istnieje coś takiego. -,-

• idiotka_ Re: Czy wierzycie w miłość? 12.01.10, 14:51
      nie wierzę , nie wierzyłam i wierzyć nie będę , o . XDD
      • colorova Re: Czy wierzycie w miłość? 19.01.10, 16:53
        Prawdziwa miłość zaczyna się dopiero po 20 bo dobiero wtedy zaczyna się prawdziwe życie xD
        a ja tam chyba nie wierzesuspicious
        • stacy i tak i nie.. 19.01.10, 23:14
          A ja powiem inaczej. wierze w miłość od pierwszego wejrzenia. zdarza się
          bardzo rzadko... ale ja i mój chłopak poznaliśmy się właśnie w ten sposób..
          patrząc na siebie.. i on chciał mnie poznać bliżej bo czuł coś do mnie, ja do
          niego.. przyciagaliśmy się wręcz jak magnes wink aż w końcu doszło do poznania
          bliższego, i było to właśnie to , na co czekałam pare lat. a w miłość 11,12,13
          latek NIE wierzę, bardziej w zauroczenie.. prawdziwa miłość w takim wieku to
          rzadkość. w ogóle w sumie miłość...
    • jane_ Re: Czy wierzycie w miłość? 12.01.10, 15:02
      phi, każda tak mówi, dopóki nie wpadnie.

co do kochania w młodym wieku, miałam 11 i nic lepszego mi się dotychczas chyba nie przydarzyło, choć to było takie głupie, lol. i to nie znaczy, że już komuś dawałam dupy, bo trzeba mieć rozsądek. i w ogóle, to było ładne. :d
      jeśli chodzi o miłość od pierwszego wejrzenia, to chyba zbyt dosłownie to wyrażenie traktujecie. i często włąśnie tak jest, że się zwraca na kogoś uwagę i już się ktoś podoba, albo po 15 minutach, godzinie, i to też jest pierwsze wejrzenie. bo nie wmówicie mi, że trzeba znać kogoś pół roku, żeby się zakochać.
      • majson Re: Czy wierzycie w miłość? 12.01.10, 15:07
        Jak Dla Mnie istnieje ale od 13lat....a nie w podstawówce, ja w pods. patrzyłam
        tylko na wygląd chłopaków teraz patrze na wnętrze
        • dream Re: Czy wierzycie w miłość? 12.01.10, 15:10
          majson napisał(a):

> Jak Dla Mnie istnieje ale od 13lat....a nie w podstawówce, ja w pods. patrzyłam
          > tylko na wygląd chłopaków teraz patrze na wnętrze

No tak pewnie. Bo nagle Cię olśniło. -.-
          Albo się wierzy w miłość, albo nie.
          Nie ma czegoś takiego
          'ja wierzę ale od 13 lat.' .

>.<
          • hape Re: Czy wierzycie w miłość? 19.01.10, 14:07
            Zgodze się z tym.
            Dobijają mnie tego typui sprawy. No od 13 lat?! Eej no, a co to zmieni czy masz
            12 czy 13. Ja mam 15 i wątpie że się tak nagle zakocham. Ok, moge sie zauroczyć,
            ktoś może mi sie podobać, moge lubić z nim być. No ale żeby kochać. Sama nie
            wiem co to jest miłość, dopeiro teraz zdaje sobie powoli z tego srpawę jak widze
            przykładowo mojego brata i bratową razem. No ale ludzie! Jak dla mnie (dość
            radykalne, wiem) do 15 lat powinno być zakazane używanie zwrotu-zakochanie.
            Albo: na zawsze razem itp. No nie wiesz czy jesteś prawdziwie zakochany, jaka
            bedzie przyszłość a już z tekstami tkaimi wylatujesz?
            Jak dla mnie słowo zakochanie traci znaczenie powoli przez takich ludzi. I w
            przysżłosći niedalekiej nie wiesz przykładowo czy chłopak coś do Cb czuje czy
            tylko wylatuje z takim tekstem poprzez zauroczenie. No dobra, oni później troche
            dorastają i już nie rzucają takich tekstów ale zdarzają się tacy.
            I co wtedy?
      • dream Re: Czy wierzycie w miłość? 12.01.10, 15:08
        Nie byłam jeszcze nigdy zakochana..
        Nigdy też nie powiedziałam, że kocham..
        Ale cieszę się z tego, bo przynajmniej ominęło mnie wiele rozczarowań..

Miłość od pierwszego wejrzenia..
        Hmm.. musiałabym się przekonać na własnej skórze..
      • techno14 Re: Czy wierzycie w miłość? 19.01.10, 19:21
        Ja wierzę mam chłopaka od 11 roku życia i jestem z nim do dzis dupy nie dawałam
        ;p i sie z tego ciesze ;p
    • jannethe Re: Czy wierzycie w miłość? 12.01.10, 15:07
      od pierwszego wejrzenia : TAK . tongue_outtongue_out

ale w miłość w wieku 13 lat . to nie bo to chore co najwyżej to się można
      zauroczyć . xD
    • gwiazdka_14 Re: Czy wierzycie w miłość? 12.01.10, 15:08
      A nie pomyślałaś o tym że 12-latki też na tą stronkę wchodzą??
    • collage Re: Czy wierzycie w miłość? 12.01.10, 15:09
      jest już miliony takich wątków bezsensownych.
      • fred Re: Czy wierzycie w miłość? 21.01.10, 15:05
        w tym momencie droga dziewczynko na pewno zalamałas kilka dziewczyn,
        i dzieki tobie pewnie sie nie zakochaja, jetes zajebista
    • dorr Re: Czy wierzycie w miłość? 12.01.10, 15:13
      nie wierzę w miłość od pierwszego wejrzenia , ale z tym , że nastolatki nie mogą
      sie zakochać, to dla mnie trochę dziwne. milość to nie jest coś tylko dla
      starszych, przecież nie można dzielić milość i pisać np. tylko od 16 lat , tak
      jak przy grach i filmach. wyobrażasz sobie takie coś? bo ja jakoś nie bardzo.
      niedawno myslalam o tym i staram sie uważnie mówić o takich uczuciu. nawet
      dorośli nie są ze sobą całe życie, ale jeśli sie ożenią to juz niby wiadomo, że
      sie kochają. nastolatki chcą 'popróbować' chodzenia z kimś, niby milości. a
      jeśli bylaś z kimś przez nastoletnią część życia, to jest tak jakbyś wyszła za
      niego za mąż tylko bez żadnej przysięgi. tak mniej więcej uważam, łatwiej o tym
      porozmawiać niż pisać więc nie będę się bardziej rozpisywać. przepraszam za błędy.
      • twilight_6 Re: Czy wierzycie w miłość? 12.01.10, 15:29
        można być jedynie zauroczonym, ale nie zakochanym xdd
        ja mam 13 lat i podoba mi się jeden chłopak wink chyba jedyny który ma fajny
        charakter i poczucie humoru wink

ale zakochana nie jestem xdd tylko mi się podoba i go lubię ;p
        • olka932 Re: Czy wierzycie w miłość? 12.01.10, 15:41
          No może wiek 12/13 lat to nie jest odpowiedni okres na miłość masz racje wink
          Ale ja mam prawie 17 lat i jestem z chłopakiem już jakieś 2 lata i mogę powiedzieć że go kocham a jeśli ktoś myśli że jestem głupia to trudno, takie mam zdanie !
      • merrs Re: Czy wierzycie w miłość? 12.01.10, 20:29
        dorr napisał(a):

> nie wierzę w miłość od pierwszego wejrzenia , ale z tym , że nastolatki nie mog
        > ą
        > sie zakochać, to dla mnie trochę dziwne. milość to nie jest coś tylko dla
        > starszych, przecież nie można dzielić milość i pisać np. tylko od 16 lat , tak
        > jak przy grach i filmach. wyobrażasz sobie takie coś? bo ja jakoś nie bardzo.
        > niedawno myslalam o tym i staram sie uważnie mówić o takich uczuciu. nawet
        > dorośli nie są ze sobą całe życie, ale jeśli sie ożenią to juz niby wiadomo, że
        > sie kochają. nastolatki chcą 'popróbować' chodzenia z kimś, niby milości. a
        > jeśli bylaś z kimś przez nastoletnią część życia, to jest tak jakbyś wyszła za
        > niego za mąż tylko bez żadnej przysięgi. tak mniej więcej uważam, łatwiej o tym
        > porozmawiać niż pisać więc nie będę się bardziej rozpisywać. przepraszam za błę
        > dy.

Owszem, nie ma takiego czegoś ze miłość jest od np. 16 l.
        Ale również nie ma takiego czegoś jak 11 latka która jest zakochana ;>
        I wiesz co, miłość w XXI w. jest nie możliwa u większości nastolatek, gdyż połowa z nich
        daje dupy i następny, a zakochać się nie umieją.
        To moje zdanie ;x
    • happysad1 Racja ;p 12.01.10, 15:55
      zgadzam sie z tobą w 100 % ;p. Tez nie wierze w milosc w wieku 12,13 lat ;p.
      Chyba ze ktos jest mega mega dojrzaly jak na swoj wiek . ale i w to wątpie . A
      milosc od pierwszego wejrzenia ? hmm ... to tez bzdura moim zdaniem ;p
    • theblackone. Re: Czy wierzycie w miłość? 12.01.10, 16:38
      Miłość istnieje, tylko rzadko występuje w przyrodzie.
      W miłość takich dwunastek czy trzynastek za bardzo nie wierzę, chociaż zdarza się, zdarza.
      Najczęściej o tym, że jest się zakochanym, tak na poważnie, wcale się nie wie. I wiele ludzi myli
      zauroczenie z prawdziwą miłością.
    • martusia_16 Tak !! 12.01.10, 16:41
      Ja wierzę w miłość taką którą można spotkać raz w życiu serceserce
    • violet_ Re: Czy wierzycie w miłość? 12.01.10, 16:46
      ja tam wierzę, w wieku sześćdziesięciu sześciu lat coś się może przydarzyć. ;3

btw, majson - łaaał, ale Ty jesteś głęboka. ;3
      • gazowa Re: Czy wierzycie w miłość? 12.01.10, 20:03
        ja wierzę w miłość, chcę wierzyć. Nie będę komentowała zachowania 12 latki,
        która się jara że ma chłopaka, nie to nie jest miłość. Ale nie wykluczam, że 12
        latka nie może się naprawdę zakochać. Osobiście przeżyłam swoją pierwszą miłość
        i owszem była ona od pierwszego wejrzenia, tzn. spojrzenia sobie w oczy, bo tak
        ogólnie to już Go widywałam. Byliśmy ze sobą rok i był to najpiękniejszy rok
        mojego życia. I niby dlaczego uważacie, że prawdziwa miłośćto taka na całe
        życie? W takim razie, to co ja przeżyłam z moim chłopakiem to co to było?
        Zaurocznenie ? No chyba nie! Znaliśmy się na wylot, wszystkie wady i zalety,
        potrafiliśmy się ze sobą kłócić i godzić, jednak wszystko się kiedyś kończy..
        Szczególnie to co dobre! Poza tym mało jest takich przypadków, że ludzie biorą
        ślub z osobą z którą przeżyli swoją pierwszą miłość, co nie znaczy że ta 'druga'
        jest gorsza. Wręcz przeciwnie, jesteśmy już bardziej doświadczeni i w ogóle, ale
        myślę, że jeśli przeżyłyście już swoją pierwszą prawdziwą miłość to nigdy jej
        nie zapomnicie.
        Wierzę, że jeszcze kiedyś przeżyję to jakże piękne uczucie zwane miłością xD
        Bless ^^
        • merrs Re: Czy wierzycie w miłość? 12.01.10, 20:32
          do gazowej.

Tak, to było zauroczenie moja droga.
          Muszę cię rozczarowac, gdyż prawdziwa miłość się nie kończy.
          • hermiona13 Re: Czy wierzycie w miłość? 12.01.10, 20:39
            owszem, w miłość wierzę, ale nie w przypadku nastolatek. Miłość nie przychodzi od tak,
            najpierw trzeba daną osobę dobrze poznać. Wkurzają mnie dzieciaki, które mają chłopaka,
            wielce się nim podniecają, i do tego te irytujące opisy na gg "Kocham Cię misiaczku ! ".
            Co oni mogą wiedzieć o miłości ^^ Miłość jest bezwarunkowa, i silna. A wystarczy, że
            pojawi się jakiś nowy przystojniak i nastolatki znajdują sobie nowy obiekt westchnień.
            Znam osoby, które w przeciągu miesiąca miały kilku chłopaków, i za każdym razem
            mówiły:'kocham go!'
            Sama jestem nastolatką, nie byłam zakochana. Zauroczona owszem, ale to nie miłość.
            W prawdziwą miłość wierzę, i wierzę, że ona nadejdzie w odpowiednim momencie.
            Nie teraz, bo teraz jestem za młoda. Mam niespełna 15 lat, nie potrzebuję wielkiem love
            story. Na wszystko przyjdzie czas, teraz cieszę się chwilą.
            • diamond_girl12 Re: Czy wierzycie w miłość? 12.01.10, 20:44
              Czy wierzę w miłość w wieku od 11 do 13 lat. No nie wiem, chyba nie. Bo miłość to nie jest taka, że chodzisz z kimś rok i tyle, tylko miłość jest na całe życie.
              A chodzenie z kimś w wieku 11 lat to już masakra. To jeszcze za mało, większość ( ale nie koniecznie wszyscy) dzieci w tym wieku nie wie co to miłość.
          • xxjasminexx milosc 19.01.10, 15:17
            oo wydaje mii sie ze przesadzilas z tym 'zauroczeniem' meris
            o to chodzi jak ktos just to powiedzial nie wiadomo czy to pradziwa milosc czy tylko
            zauroczenie
            ja gdy mialam 12 lat lubilam starszego chlopaka (o wiele starszego ^^)
            i nie wydaje mi sie ze wszystkie dziewczyny chca chlopaka tylko zeby 'to' robic
            i co do milosci od pierwszego widzenia noo zdarza sie ale rzadzko...
            i ze prawdziwa milosc trwa na zawsze... NO PROSZE TRZYMAJCI MNIE to zdanie jest take
            dziecinne
            obodz sie dziewczyno i zrozum ze zycie to nie Fairy tale i niestety nie raczej ludzie nie sa
            razem na tak dlugo...

i ja Proud To Be A Virgin ^^cool
            • kingul33 xxjasminexx- racja 19.01.10, 20:40
              No bo przecież rzadko kiedy jest tak, że ludzie są do końca z tymi, w których
              pierwszy raz się zakochali. Często jest jedna 'ta wielka miłość', ale niestety
              po czasie się rozpada, i wiążemy się z kim innym, ale w pamięci zostaje nam ta
              pierwsza.
              Co do miłości nastoletniej: uważam, że człowiek w każdym wieku kocha, tylko
              po prostu trochę inaczej. Ja zakochałam się w koledze z klasy jak miałam 11 lat
              i kochałam go przez całą podstawówkę. To akurat nie było od pierwszego wejżenia,
              znałam go od przedszkola. Ale to już przeterminowane. Dzieci często mają
              skołonność do przesady, kiedy bawią się w chodzenie, to walą teksty typu:'na
              zawsze razem'. Wiem to głupie, ale dziewczyny, looz, z tego się wyrasta. Ale
              czasami taka miłość przetrwa. Np. mój wujek i ciocia poznali się w szkole, gdy
              mieli 7 lat. Teraz są kochającymi się małożonkami i szczęśliwymi rodzicami.
              Co do miłości od pierwszego wejżenia, zdarza się. Ja w wakacje 2008
              roku(miałam 13 lat) spotkałam pewnego chłopaka. Spędziliśmy razem trochę czasu,
              i się w nim zakochałam. I kocham go do teraz. I to jest od pierwszego wejżenia.
              Bo to nie możliwe, żeby patrzeć na kogoś przez 15 sekund i już go kochać na zabój.
              A no i stanowczo jestem przeciw posiadaniu chłopaka tylko dla 'tego'. Bo miłość
              bez seksu może istnieć, miłość z seksem również, ale seks bez miłości nie jest
              czymś dobrym.smile
    • klarix1 Re: Czy wierzycie w miłość? 12.01.10, 20:41
      czy wierze w miłość? nie.
      • tinn Re: Czy wierzycie w miłość? 12.01.10, 20:43
        ogólnie nie wierzę w miłosć, a tym bardziej u nastolatki.
        • mweezy Re: Czy wierzycie w miłość? 12.01.10, 22:16
          w miłość?
          nie jestem pewna.
          a już na pewno nie u nastolatek scared
          • britneyxd Re: Czy wierzycie w miłość? 13.01.10, 15:15
            W wieku 12 lat napewno nie.... bo dla mnie dziewczyna w tym wieku jeszcze nie dojżała do
            miłości i jakich kolwiek związków... sądzę, że 14-15 latki mogą przeżyć już jakąś miłość...
            mam znajomego, który ze swoją dziewczyną jest już kilka lat, on miał 14, ona 13 i dalej są
            ze sobą....
            wszystko zależy od dojżałości oby dwóch stron....wink
    • dorr Re: Czy wierzycie w miłość? 13.01.10, 15:32
      masz racje dawanie dupy to nie miłość , ale mam nadzieję, że są jeszcze jakieś
      nastolatki oprócz mnie które znają zasady moralne i ich się trzymają. bo takie
      osoby, które dają dupę są nic nie warte.
      • kakaa13 Re: Czy wierzycie w miłość? 13.01.10, 15:43
        '' Nigdy na milosc nie jest za wcześnie '' .. ;]] Ale na pewno nie na taka mega .. ;d
        Sama mam 12 lat ;PP
      • olgx Re: Czy wierzycie w miłość? Tak 13.01.10, 15:43
        Ja wierze. Połowa z was sie z tym nie zgadza, ale mi sie wydaje ze istanieje
        takie cos.
    • niebieskaa Re: Czy wierzycie w miłość? 13.01.10, 15:50
      nie wiem ;p. no niby nie można sie zakochac. ale moja kumpela jak miala 11 to sie zakochala w takim chlopaku i kocha go nadal a ma juz 14. ; P
    • agull Re: Czy wierzycie w miłość? 13.01.10, 15:53
      Zgadzam się z tobą w 100% a nawet w 200%. Myślę że prawdziwa miłość zdarza się
      bardzo rzadko, a już na pewno nie w wieku 12 lat. Co do "miłości od
      pierwszego..." to chyba tylko na filmach;P Nie można kogoś pokochać widząc go
      pierwszy raz na oczy, a poza tym w miłości nie o wygląd chodzi;P

Pozdrowienia dla wszystkich ZAUROCZONYCH xD
      • kicaj Re: Czy wierzycie w miłość? 13.01.10, 15:57
        Ja jestem zauroczona juz od jakis 3, 4 lat..
        Nie wiem czy wierze w miłość, jak się dowiem to wam powiem...
      • nearlaify Re: Czy wierzycie w miłość? 13.01.10, 15:58
        No...nie można kochać ot tak :d To dłuższy proces, nastolatki patrzą na wygląd i
        chichrają się pod kątach zanim podejdą do chłopaka. To nie miłość, sorry. Ja
        wolę zaczekać na coś głębszego, a mój pierwszy pocałunek ma być magiczny!
      • julii Re: Czy wierzycie w miłość? 13.01.10, 16:00
        nie wierzę

jej... jak widzę takie jedenastolatki jak się całują z ''chłopakiem'' to
        mi się śmiać chce !
        • nearlaify Re: Czy wierzycie w miłość? 13.01.10, 16:03
          Zazwyczaj ten chłopak to jeszcze chłopczyk, który powinien bawić się zabawkami ; )
    • zp.my Re: Czy wierzycie w miłość? 13.01.10, 16:01
      Dobra , ja też uważam że 'miłość' w wieku 13 lat to nie miłość.Ale mój brat cioteczny
      spytkał dziewczyne w wieku 13 lat i chodzili razem rzez 10 wzięli ślub i maja
      dziecko.Jeszzce podchodzi do tego unkt z jakiego mówisz.Mozesz być
      nieszcześliwie 'zakochana' , a sama jesteś w tym wieku.Uważam że jeśli to my się kimś
      zauroczymy to okłamujemy nawet siebie , ze jest to pawdziwe i na całe życie.Niestety to nie
      zawsze prawda.
    • karcio Re: Czy wierzycie w miłość? 13.01.10, 16:01
      mam 12 lat i owszem moglabym miec chlopaka a le wedlug mnie to straszne dziecinne uncertain
      • bllack Re: Czy wierzycie w miłość? 13.01.10, 16:14
        hemm...wiecie , wszystko jest możliwe. Sama trochę przeszłam...byłam dwa lata z jednym ale to było zauroczenie chociaz nie był jakiś zajebiście przystojny , polubiłam go bardzo za charakter i to jak mnie traktował , wiadomo , kłóciliśmy się i godziliśmy... drugi...hym , okazała się to pomyłka, znaliśmy się niby te sześć lat , ale byliśmy lepszymi przyjaciółmi niż parą. Co do milości w wieku 12 , 13 lat , to czasem , ale to są wyjątki , zdarzają się , że niektóre dziewczyny są dojrzalsze od innych i nie patrzą tylko na wygląd. Wiem , bo sama , byłam w tym wieku odmieńcem xD Można by rzec , że troche więcej myślałam , niż puste koleżaneczki , bo wtedy takie były... Co jeszcze...w wieku 11 lat ? nie powiem żeby to było chore...ale takie dziwne , nie moja sprawa nie wtrącam sie ,podobają się sobie , to ich sprawa , nauczą się przynajmnije potem że to było tylko zauroczenie. cool
    • nettle Re: Czy wierzycie w miłość? 13.01.10, 16:30
      wg mnie "miłość w nastoletnim wieku" nie istnieje; wiadomo, że w wieku ok. 13
      lat różne rzeczy się w główkach dzieją, ale tak naprawdę zwykle jest to tylko
      zauroczenie, potrzeba zaznania ciepła od drugiej osoby
      dla mnie miłość na serio [uczuciowa, nie fizyczna...], taka prawdziwa, może się
      pojawić najwcześniej w wieku 15 lat w przypadku dziewcząt, 16-17-18 w przypadku
      chłopców, którzy jak wiadomo dorastają później

a w miłość od pierwszego wejrzenia wierzę!
      widzę, że mało tu romantyków ;p
      chociaż to "pierwsze wejrzenie" jest raczej przenośnią i nie należy traktować
      tego "spojrzałem na nią i się zakochałem" (chociaż sądze, że takie coś też jest
      możliwe, no ale ;d)
      i tutaj nie chodzi o wygląd tylko o to coś w drugim człowieku i już wie się, że
      TO właśnie jest TA osoba ;d
      chociaż z drugiej strony osoby, które kochamy zwykle podobają się nam z wyglądu,
      w naszych oczach są najpiękniejsze na świecie, mimo że być może inni ludzie tak
      nie uważają, więc kwestia wyglądu poniekąd zawsze się gdzieś tam wplątuje ;p
    • lotte13 Re: Czy wierzycie w miłość? 14.01.10, 17:51
      Nie chcę się czepiać, ale chodzi o to, że w wieku 12 i trochę wyżej to napewno nie miłość z
      tym się zgadzam, ale... Chodzi mi o to "Bo, jak można się zakochać w wieku 12 latek?"
      Zakochanie, a miłość to też dwa różne uczucia. Miłością to nie będzie, ale zakochanie?
      czemu nie? najpierw jest zauroczenie, a potem kto wie może zakochanie. Zkochani to
      najczęściej (nie mówię tylko) 16, 17, 18 - latkowie. Potem gdzieś rozwija się miłość.
      Zgadzam się w 100% że kocha się tylko jedną osobę w życiu, ale zakochiwać się można
      wiele razy. Dla mnie zakochanie nie równa się miłości, dlatego dla mnie to dwie osobne
      rzeczy, ale zakochać się wg mnie może nawet 12-latka. To moje zdanie. Ja to tak
      postrzegam, a jeśli cię skrytykowałam czego nie chciałabym to sory. Ja wyraziłam tylko
      moje zdanie. A osobiście wierzę i w miłość i w miłość od pierwszego wejrzenia.
    • xblack_dollx Re: Czy wierzycie w miłość? 15.01.10, 23:11
      tez tak uwazam...;]
      jak cos to tylko zauroczenie a nie prawdziwa milosc...xd
      ;pp

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka