23.01.10, 14:57
Ostatnio słyszy się, że kiedy Obama jest prezydentem USA z Białego Domu
zwalniani są biali ludzie. Czy rasizm może być tylko wobec czarnych? Wg mnie
nie musi wcale tak być mamy tutaj przykład kiedy to biali są dyskryminowani ze
względu na kolor skóry. Jakie jest wasze zdanie?
Obserwuj wątek
    • igusiaaa Re: Rasizm 23.01.10, 14:59
      Uważam, że rasiści to ludzie, którzy nie mają żadnych uczuć i oceniają innych
      tylko po ich kolorze skóry i pochodzeniu...
      Każdy człowiek jest równy. Niezależnie od tego czy jest z Afryki, czy z Polski...
      To chore.
    • britneyxd Re: Rasizm 23.01.10, 15:02
      uważam tak samo jak Ty... nic dodać, nic ująć tongue_out
    • wtf.owa Re: Rasizm 23.01.10, 15:02
      raczej .
    • zakurzona Re: Rasizm 23.01.10, 15:09
      Dla mnie rasizm to nie tylko ocenienie ludzi po kolorze skóry. Bo np. jak ktoś
      jest metalem, emo itp to nauczyciele inaczej na ciebie patrzą. Rówieśnicy
      wyzywają itp. Dla większości młodzieży najlepiej być modnym i normalnym. Dla
      mnie to też w pewnym sensie rasizm.
    • ckr Re: Rasizm 23.01.10, 22:36
      Dyskryminacja rasowa przestała być domená bialych, a sam rasizm jako zjawisko
      przybiera różnych postaci. Sama na przykład Afryka, jako kontynent, jest bardzo
      podzielona i istnieją podziały rasowe, nie tylko w RPA, ale również Rwanda, Zimbabwe.
      Odnośnie Obamy, to zjawisko zwalniania białych pracowników w Białym Domu nie musi
      wcale byc przejawem rasizmu. Choć nagminne stosownie tego mechanizmu może martwić
      i zastanawiać.

Piotr Małecki
      www.ckr.org.pl
    • shitty_kitty ... 23.01.10, 22:39
      Moim zdaniem rasizm to w ogóle chora rzecz.Jak ktoś może być dyskryminowany z
      powodu jakiejś tam odmienności?! No ale cóż,różni są ludzie na tym świecie uncertain
      • didi14 Re: ... 23.01.10, 22:58
        Dla mnie rasizm to ludzki idiotyzm, jak można uważać,że ktoś jest gorszy, bo ma
        inny kolor skóry.
        eh,szkoda gadać...
    • verrley. Re: Rasizm 23.01.10, 23:03
      rasizm to po prostu ludzka głupota sciana
    • maajkii_jackson Re: Rasizm 23.01.10, 23:11
      osobiście brzydzę się rasizmem uncertain . nie rozumiem ludzi którzy patrzą tylko na wygląd. nie
      wygląd się liczy, tylko to jakim się jest.! to by było na tyle. dzięki. ;]
      • love_you_boy :) 23.01.10, 23:16
        ja dzisiaj widziałam Afroamerykanina i się bardzo ładnie do niego uśmiechłam i
        on do mnie taki zaciesz xd
        i git big_grin
        Nie mam nic do ludzi o innym kolarze skóry, człowiek to człowiek i nie można go
        separować bo jest czarny albo... żółty?
        Ja nie wiem dlaczego ale lubię tych o ciemnym kolorze skóry, chciałabym takiego
        człowieka poznać xd

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka