cukiereczek123 28.01.10, 20:24 czy fluidy pudry i podkłady niszczą młodą cerę?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asia8989 Re: niszczenie cery 28.01.10, 20:32 Moja mama jest kosmetyczką czy cos no i pytałam sie jej , i powiedziała że tak Odpowiedz Link Zgłoś
7_things . 28.01.10, 20:36 Moja mam pracowała w sklepie z kosmetykami i powiedziała mi , ze tak . I przez makijaż mogą wychodzić pryszcze Odpowiedz Link Zgłoś
aga4815 Re: tak;> 28.01.10, 20:59 tak niszczą ale polecam Ci antytrądzikowy krem tonujący z ziaji nie zatyka porów i nie niszczy cery dobrze sie rozprowadza i nie osadza sie tak jak zwykłe podkłady cena:7-8zł Odpowiedz Link Zgłoś
ooonanaooo Re: tak;> 30.01.10, 07:55 aga4815 napisał(a): > tak niszczą ale polecam Ci antytrądzikowy krem tonujący z ziaji nie zatyk > a porów i nie > niszczy cery dobrze sie rozprowadza i nie osadza sie tak jak zwykłe podkłady > cena:7-8zł Ja go mam i też polecam, wygląda jak podkład nie niszczy cery ale jej nawet pomaga,ja nie mam żadnych krost po nim Odpowiedz Link Zgłoś
virginkaa Re: niszczenie cery 28.01.10, 20:36 trochę, trzeba dobierać odpowiednie kosmetyki do rodzaju i innych dupereli. A i potem zmywać wszystko dokładnie Odpowiedz Link Zgłoś
esme Re: niszczenie cery 28.01.10, 20:45 tak.. ja się nie maluję bo uważam że piękno to naturalność ale moja sis nawala na siebie tego i jak się nie pomaluje to wygląda strasznie.. cera strasznie zniszczona Odpowiedz Link Zgłoś
colorova ...niszczenie cery 28.01.10, 21:05 Tak i to bardzo... Ale jak już musisz używać to są takie specjlane "kredki" pudrowe co prawda to nie puder ale możesz zamaskować zasłonic jakieś miejsce sa na bazie jakichs roślin. Ja np czasem musze użyć pudru do szkoły do po powrocie oczyszczam cerę i nakładam maseczkę regenerującą Odpowiedz Link Zgłoś
nearlaify Re: niszczenie cery 28.01.10, 20:49 Tak, bo skóra potrzebuje tlenu, a jeśli pomalujesz się fluidem to nakładasz coś w stylu nieprzepuszczalnej warstwy. Odpowiedz Link Zgłoś
aveglitchi Re: niszczenie cery 28.01.10, 20:50 [i]Niee jeżeli będziesz je zmywała na noc . - , - [/i] Odpowiedz Link Zgłoś
szatynka. do aveglitchi 28.01.10, 20:57 Nawet jeśli się zmyje na noc to tak czy siak skóra się niszczy . Wiadomo, w zależności jak kto używa skóra niszczy się bardziej albo mniej . Oczywiście powinno się zmywać na noc, bo inaczej przez całą noc skóra jest pozbawiona tlenu . Kosmetyki też pełnią ważną rolę . Te z górnej droższe są lepsze gdyż one mają konsystencje itepe dzięki której więcej tlenu dostaje się do twarzy, chociaż to i tak nie zapobiega niszczeniu się skóry . Dlatego fluidy za 5zł. odpadają . Jednak lepszym rozwiązaniem jest puder gdyż nie ma efektu aż tak dużej [ ? ] maski jak przy fluidzie . Dziękuję za uwagę i do zobaczenia . ; * Odpowiedz Link Zgłoś
kasix_14 Re: niszczenie cery 28.01.10, 21:05 niszczą i to bardzo. Będziesz miala takie zmarszczki ze ci mowie ;p Odpowiedz Link Zgłoś
duuumi Re: niszczenie cery 28.01.10, 21:19 wydaje mi sie, ze tak. masz pozniej takie ohydne krosteczki : c . Odpowiedz Link Zgłoś
thedulcemonisia Re: niszczenie cery 28.01.10, 21:17 Moim zdaniem zależy są np. takie jak nivea, który matuje skórę i nawilża.. Odpowiedz Link Zgłoś
impossible. Re: niszczenie cery 28.01.10, 21:27 wszelakie kosmetyki do twarzy niszczą skórę, wiadomo. podkłady, pudry itp. na pewno w jakimś stopniu tak. zależy to też od tego czy nie przesadzisz z ilością i jak często będziesz używała. chodzi o to, że jak nałożysz sobie raz , dwa , trzy góra 5 razy to nic ci nie będzie, a jeśli będziesz używała dłużej to możesz zauważyć, że skóra jest całkiem inna w dotyku i nawet czasami zmienia kolor, na np. bardziej blady i matowy. ;] Odpowiedz Link Zgłoś
colaxdd Re: niszczenie cery 28.01.10, 21:25 Młodą cerę tak, te kosmetyki są przeznaczone dla cery dojrzałej. Odpowiedz Link Zgłoś
joasiiaa Re: niszczenie cery 29.01.10, 13:03 a myślisz, że dlaczego Paulla wygląda tak jak wygląda ? ;D niszczą i to bardzo. teraz i za 5-8 lat tego nie będzie widać, ale później się 'płaci' za błędy młodości.. Odpowiedz Link Zgłoś
blysskotkaa Re: niszczenie cery 30.01.10, 05:16 Moim zdaniem to nie niszczy cery, oczywiście pod warunkim, że zawsze wieczur, przed położeniem się spac, i rano przed zrobieniem make-upu, nawilżysz twarz kremikiem ; ) Odpowiedz Link Zgłoś