Dodaj do ulubionych

niszczenie cery

28.01.10, 20:24
czy fluidy pudry i podkłady niszczą młodą cerę??
Obserwuj wątek
    • sel_dem Re: niszczenie cery 28.01.10, 20:26
      tak .
      • asia8989 Re: niszczenie cery 28.01.10, 20:32
        Moja mama jest kosmetyczką czy cos no i pytałam sie jej , i powiedziała że tak sad
        • 7_things . 28.01.10, 20:36
          Moja mam pracowała w sklepie z kosmetykami i powiedziała mi , ze tak . I przez makijaż mogą wychodzić pryszcze
      • aga4815 Re: tak;> 28.01.10, 20:59
        tak niszcząconfused ale polecam Ci antytrądzikowy krem tonujący z ziajismile nie zatyka porów i nie
        niszczy cerysmile dobrze sie rozprowadza i nie osadza sie tak jak zwykłe podkłady
        cena:7-8złwink
        • ooonanaooo Re: tak;> 30.01.10, 07:55
          aga4815 napisał(a):

> tak niszcząconfused ale polecam Ci antytrądzikowy krem tonujący z ziajismile nie zatyk
          > a porów i nie
          > niszczy cerysmile dobrze sie rozprowadza i nie osadza sie tak jak zwykłe podkłady
          > cena:7-8złwink

Ja go mam i też polecam, wygląda jak podkład nie niszczy cery ale jej nawet
          pomaga,ja nie mam żadnych krost po nimsmirk
    • virginkaa Re: niszczenie cery 28.01.10, 20:36
      trochę, trzeba dobierać odpowiednie kosmetyki do rodzaju i innych dupereli. smile A i potem zmywać wszystko dokładnie smile
    • esme Re: niszczenie cery 28.01.10, 20:45
      tak.. ja się nie maluję bo uważam że piękno to naturalność ale moja sis nawala
      na siebie tego i jak się nie pomaluje to wygląda strasznie.. cera strasznie
      zniszczona uncertain
      • heyyeah Re: niszczenie cery 28.01.10, 20:49
        Bardzo.
        • julii Re: niszczenie cery 28.01.10, 20:49
          tak.
        • colorova ...niszczenie cery 28.01.10, 21:05
          Tak i to bardzo...
          Ale jak już musisz używać to są takie specjlane "kredki" pudrowe co prawda to nie puder ale możesz zamaskować zasłonic jakieś miejsce sa na bazie jakichs roślin. Ja np czasem musze użyć pudru do szkoły do po powrocie oczyszczam cerę i nakładam maseczkę regenerującąsmirk
      • nearlaify Re: niszczenie cery 28.01.10, 20:49
        Tak, bo skóra potrzebuje tlenu, a jeśli pomalujesz się fluidem to nakładasz coś
        w stylu nieprzepuszczalnej warstwy.
    • aveglitchi Re: niszczenie cery 28.01.10, 20:50
      [i]Niee jeżeli będziesz je zmywała na noc . - , - [/i]
      • szatynka. do aveglitchi 28.01.10, 20:57
        Nawet jeśli się zmyje na noc to tak czy siak skóra się niszczy .
        Wiadomo, w zależności jak kto używa skóra niszczy się bardziej albo mniej .
        Oczywiście powinno się zmywać na noc, bo inaczej przez całą noc skóra jest
        pozbawiona tlenu .
        Kosmetyki też pełnią ważną rolę .
        Te z górnej droższe są lepsze gdyż one mają konsystencje itepe dzięki której
        więcej tlenu dostaje się do twarzy, chociaż to i tak nie zapobiega niszczeniu
        się skóry .
        Dlatego fluidy za 5zł. odpadają .
        Jednak lepszym rozwiązaniem jest puder gdyż nie ma efektu aż tak dużej [ ? ]
        maski jak przy fluidzie .
        Dziękuję za uwagę i do zobaczenia . ; *
    • kasix_14 Re: niszczenie cery 28.01.10, 21:05
      niszczą i to bardzo. Będziesz miala takie zmarszczki ze ci mowie ;p
    • emily89744 Re: niszczenie cery 28.01.10, 21:12
      Tak, bardzo niszczą.
      • duuumi Re: niszczenie cery 28.01.10, 21:19
        wydaje mi sie, ze tak.
        masz pozniej takie ohydne krosteczki : c .
    • thedulcemonisia Re: niszczenie cery 28.01.10, 21:17
      Moim zdaniem zależy są np. takie jak nivea, który matuje skórę i nawilża..
    • reden Re: niszczenie cery 28.01.10, 21:21
      Nie, w ogóle.
    • zaiila Re: niszczenie cery 28.01.10, 21:21
      No jasne, nie trudne pytanie.
      • carlain Re: niszczenie cery 28.01.10, 21:24
        tak
      • impossible. Re: niszczenie cery 28.01.10, 21:27
        wszelakie kosmetyki do twarzy niszczą skórę, wiadomo. podkłady, pudry itp. na
        pewno w jakimś stopniu tak. zależy to też od tego czy nie przesadzisz z ilością
        i jak często będziesz używała. chodzi o to, że jak nałożysz sobie raz , dwa ,
        trzy góra 5 razy to nic ci nie będzie, a jeśli będziesz używała dłużej to możesz
        zauważyć, że skóra jest całkiem inna w dotyku i nawet czasami zmienia kolor, na
        np. bardziej blady i matowy. ;]
    • cukierkowa_ Re: niszczenie cery 28.01.10, 21:25
      tak.
    • colaxdd Re: niszczenie cery 28.01.10, 21:25
      Młodą cerę tak, te kosmetyki są przeznaczone dla cery dojrzałej.
    • nastolatkak93 Re: niszczenie cery 28.01.10, 21:26
      jak najbardziej...
    • joasiiaa Re: niszczenie cery 29.01.10, 13:03
      a myślisz, że dlaczego Paulla wygląda tak jak wygląda ? ;D niszczą i to bardzo.
      teraz i za 5-8 lat tego nie będzie widać, ale później się 'płaci' za błędy
      młodości..
    • blysskotkaa Re: niszczenie cery 30.01.10, 05:16
      Moim zdaniem to nie niszczy cery, oczywiście pod warunkim, że zawsze wieczur, przed
      położeniem się spac, i rano przed zrobieniem make-upu, nawilżysz twarz kremikiem ; )

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka