Dodaj do ulubionych

subkultury

29.01.10, 22:52
metal, skin, hippis, rasta, emo, satanista, dres, punk [pokemonów nie
zaliczam]...?

należycie do jakiejś subkultury? macie styczność w szkole, wśród znajomych?
jak reagujecie na tych ludzi? a może ideologia którejś z subkultur szczególnie
Wam odpowiada?
może jakieś ciekawostki? bo to by mnie szczególnie interesowało
wiem np, że metale to ogólnie bardzo wrażliwi ludzie, a punk zawsze poda Ci
rękę kiedy upadniesz [np. na koncercie, dziesięciu rzuci się, żeby pomóc kiedy
upadniesz]

jeśli było to sorry żuczki, nie obrażę sie, jak skasujecie : D
Obserwuj wątek
    • florentyna Re: subkultury 29.01.10, 23:12
      Mimo, iż słucham ambitnych zespołów rockowych, z których o 3/4 przeciętny
      człowiek nie miał pojęcia (Qntal, Autumn's Grey Solace, itd.) nie zaliczam się
      do żadnej subkultury sympatyków goth czy indie. Jestem sobą; ubieram się jak
      chce. Nie zwracam uwagi na to, jakiej muzyki słuchają moi przyjaciele - liczy
      się przecież osobowość i ich stosunek do mojej osoby.
      A raczej nie zaliczyłabym do subkultury... to sekta szatana - ojca kłamstw tongue_out
      • mweezy Re: subkultury 29.01.10, 23:20
        wąteczek był [ja go założyłam xD] ale przebaczam, lol ;d

no więc ja nie należę do żadnej subkultury, bo gdybym miała być do jakiejś
        szufladkowana to by wyszła istna mieszanka wybuchowa. ja słucham przeróżnej
        muzyki. metal, punk, rock, muzyka poważna tudzież klasyczna i tak dalej. ;d

ale moja przyjaciółka jest metalem. a ona taka wrażliwa artystka jest, zabawna i
        w ogóle świetnie się z nią dogaduję, tak inese, mówię o tobie xD
        • mweezy Re: subkultury 29.01.10, 23:21
          ale nieskładnie to napisałam scared
        • ewka15 Re: subkultury 29.01.10, 23:27
          Nie należę do subkultury. Jak spostrzegani są tacy ludzie? To zależy. Ja jestem bardzo
          tolerancyjna, ale niestety w Polsce nie jest to zbyt powszechne zjawisko indifferent niektórzy
          widząc metala mówią, że to brudas, je koty, odprawia czarne msze, wyznaje szatana itd. a
          pewnie nigdy nie miałą okazji takiej osoby bliżej poznać. Nie mówię tu tylko o
          metalowcach, ale też o punkach itd. To tylko głupie stereotypy u ludzi...
        • theafelicitatis Re: subkultury 19.02.10, 13:41
          Nie nalezę do żadnej subkultury.

Po prostunnie moglabym nagle zacząćinaczej sie ubierać, zachowywac itp.

Ale lubię gotow, metali i hipisow. I po częci, duchowo nimi jestem . No, to teraz mozecie
          mnie uznac za wariatkę.
      • izunia17 Re: subkultury 29.01.10, 23:27
        ja chodze do liceum plastycznego i sa tam rozni ludzie z ktorymi mam stycznosc <s
        uwierzcie artysci to bardzo dziwni ludzie> mam kolezanke emo , kolege skina, gotow i
        metali.... ogolnie to jestem tolerancyjna i nie mam problemow z tym kto jak sie ubiera jakie
        ma poglady, kazdy z nas ma inne spojrzenie na swiat .... ja jestem po prostu soba i
        nieindetyfikuje sie z zadna z tych subkultur.... jednak w kazdej z nich mozna znalezc plusy
        jak i minusy..
        porusze sprawę dotyczącą kultury emo
        co ludzie, media i prasa zrobili z kultura emo ???? ktora jest tak wysmiewana , ludzie tak
        naprawde nie maja o tym pojecia.... kazda subkultura powstała w manifescie , z tym ze nie
        godza sie ze swiatem , ludzie emo pokazuja jak bardzo ich to boli byli odwazni ze wogole
        pokazali sie z drugiej strony swiatu,,,, a wredni ludzie co z nim zrobili??? towar ktory sie
        dobrze sprzedaje .... załozysz rurki i bluzke z aplikacja , obetniesz włosy i zrobisz grzywke
        .... juz jestes emo???? co to ma byc???
      • nightlullaby Re: subkultury 30.01.10, 10:35
        u mnie znajdzie się troche grungea i troche hipisa wink niezła mieszanka...
    • chemik Re: subkultury 29.01.10, 23:23
      to subkultury jeszcze istnieją? dyskutowałabym ; s
    • jane_ Re: subkultury 29.01.10, 23:24
      ogólnie to jestem indianką, ale to inny typ indiańskości. nie mam lanserskich ray banów ani żadnej pary legginsów, i nie mam polka dot dress. :c

kiedyś byłam metalem, potem punkiem, a tak nazwał mnie ktoś, kto miał największą wiedze o świecie ever, jest moim idolem do dziś choć z nim gadam co na lekarstwo i się ze mnie śmieje, ale nieważne, potem byłam emo. i jestem do dzisiaj, świadczy o tym chociażby słynne 'cześć smutas'.

mam glany, rurki, trampki, ćwieki, słodkie łańcuszki, męskie gejowskie bluzeczki, dziwną grzywkę, multum sweterków i sukienek, i ogrom pomysłów na siebie.

nie, nie przynależę jednak do żadnej subkultury.
      • ewka15 Re: subkultury 29.01.10, 23:30
        Kiedyś byłaś metalem? To znaczy, ze tak naprawdę byłaś pozerem, nie metalem. Z tego
        się nie wyrasta.
        • jane_ Re: subkultury 30.01.10, 10:25
          oh, 'metalem'. tak mnie nazywali znajomi, ale wiele oni o tym nie wiedzieli.
          wymieniłam to, co ktoś we mnie spostrzegł. nigdy sama metalem czy punkiem się nie czułam, emo chciałam być *wstyd*, indianką jestem, ale to nie subkultura.

kropka.
          nie wyrasta się? hm, wydaje mi się, że to całkiem możliwe.
    • blysskotkaa Re: subkultury 30.01.10, 02:37
      Ja w szkole mam dwie dziewczyny emo, są troche zamknięte w sobie i małomówne, na
      przerwie np. czytają książki, lub siedzą i patrzą przez okno, co jest dla mnie troche dziwne..
      ; )
      A jeżeli chcesz dowiedziec się czegoś o hipisach, to polecam oglądnąc musical "Hair" ; D
      • ewka15 Re: subkultury 30.01.10, 10:03
        Również polecam ten musical. Jest świetny wink
      • nightlullaby Re: subkultury 19.02.10, 00:09
        Hair to wg mnie jeden z najlepszych musicali serce
    • ozz. Re: subkultury 30.01.10, 10:13
      u mnie w szkole jest taka dziewczyna, która stara się być imoł.
      coś jej to nie wychodzi. -.-
    • slodkiporanek Re: subkultury 30.01.10, 10:19
      Nie należę, a styczność miewam jedynie z dresiarzami na osiedlu.
      Nie żeby cokolwiek mi przeszkadzało w którejkolwiek PRAWDZIWEJ subkulturze.
      Denerwują mnie dziewczynki, które wpinają sobie kokardki we włosy, zaczesują
      grzywkę i myślą że sa emo...
      • gazowa Re: subkultury 19.02.10, 13:32
        ja należę do subkultury rasta. Mam również takich znajomych, to na prawdę
        cudowne uczucie mieć z kim dzielić poglądy życiowe, gust muzyczny . Oni są dla
        mnie jak rodzina. W mojej szkole nie ma za dużo subkultur, jest kilka punków
        (nie znam ich osobiście więc mówię tak o nich, bo tak się ubierają), metali, no
        i oczywiście rasta, do których należę.
    • corba Re: subkultury 30.01.10, 10:20
      Nie wiem do jakieś należę subkultury .
      Ze mnie jest troszkę emo , punk i metal .
      • leanne Re: subkultury 30.01.10, 10:31
        Mam w klasie, niby punka. Tia. Moim zdaniem to pozerka, no ale.

Osobiście do żadnej nie należę, jestem istną bombą wybuchową, słucham rozmaitych
        brzmień (patrz: Ulubione gwiazdy / zespoły . w profilu), jest mi z tym dobrze,
        nie chcę szufladkować stylów, lubię misz-masz. : }

Grr, nie mam dziś głowy do pisania, znacznej części komentarzy sobie oszczędzę.
    • little Re: subkultury 30.01.10, 11:04
      Nie należę do żadnej subkultury. Dobra, dobra... otaczają mnie zazwyczaj metale,
      ale sama do nich nie należę. Słucham metalu, ubieram się na czarno, ale ja sama
      nie czuję się jak metal.
      Metale są wrażliwi? Haha. xd
      No my na pewno nie. ;p
    • violet_ Re: subkultury 30.01.10, 12:13
      mam w klasie całą masę dresów, których dresy powiewają niczym flaga, a na koszulce
      napis kopenhaga.

mam w klasie jedną dziefczynkę imoł, jednego szatanistę i hippisa. tak, tak, a
      nonsensopedia twierdzi, że jestem kindermetalem/grunge'owcem *chociaż to właściwie nie
      istnieje*.
      • nikt. Re: subkultury 30.01.10, 12:27
        hippiso-punkowo-pseudoemowiec. c;
        no wiesz, jakieś pacyfki, panterki, skejty .
        sama nie wiem właściwie, co to jest. ale kocham ten styl. : D
        po prostu kupuję to, co mi się podoba, a nie dlatego, że w jakimś stylu ludzie tak się noszą. o,o
    • luskaa Re: subkultury Dresiarze... 30.01.10, 12:25
      Byłam wychowana wśród dresiarzy.... Mój brat od małego jest niezłą szychą w tej ,,grupie"(nie wiem jak ich nazwać". Nie przepadam za nimi bo wiecznie szukają kłopotów. Ale jako ludzie są nawet spoko. Tylko denerwuje mnie w nich to że zamiast iść normalnie to się strasznie bujająbig_grin Jak szyscy się zbiorą w jednym miejscu to widać tylko łyse głowy (u wszystkich) albo kaptury na głowach....
      • serena.x3 Re: subkultury Dresiarze... 19.02.10, 08:19
        Ja nie należę do żadnej .

Ale najbardziej wkurzają mnie lanserzy , i banany [ tzn. bluza adiasa , koszulka
        I serce Coś tam coś tam , i Najacze ze kostkę , i ten ich cały lans na chmielnej .
    • light Re: subkultury 19.02.10, 08:38
      Mam styczność, ale i wrażenie, że większość to pozerzy,
      I nie - nie należę do żadnej subkultury.
      Jestem sobą.
      • querty. Re: subkultury 13.03.10, 23:31
        jestem gotem.
    • kardolina Re: subkultury 19.02.10, 08:59
      nie należę, choc ponoc mam fryzurę ze stylu emo ^^ xd
      ogólnie podobają mi się style: emo i taki got xd
      mój tata chce, żebym była gotką xDD
    • blender Re: subkultury 19.02.10, 09:16
      jestem hippisem pod postacią metala, ale tak naprawdę zachowouje się jak dres.
      • xxxdzikusxxx Re: subkultury 19.02.10, 09:25
        Nie należę do nikogo ;0 Ale w szkole mam styczność z
        Emo I koleguje sie z punkiem ;D
        Mi się strasznie podoba Emo ! Mają fajne fryzury xd
        Ale zostać nie chce ^^
    • alternative_ Re: subkultury 19.02.10, 09:23
      Moja mama była takim 'polskim hippisem' i chyba to po niej odziedziczyłam. Lubię nosić
      kolorowe ubrania i różne dodatki. Ale tu chyba się jeszcze idee liczą.

Mam kolege w klasie, który mega lubi metallice i jest ... może nie metalowcem, ale taka lekka
      wersja z niego jest.

W mojej szkole raczej nie ma większych grup subkulturowych. A szkoda uncertain
      • charlotte__ Re: subkultury 19.02.10, 09:40
        nie należe do żadnej subkultury,
        ani emo ani metal ani punk ani nic.
        jakoś to nie dla mnie, ubieranie się tylko
        w jednym stylu, zgrywanie emo czy tam
        metala. wolę być sobą
    • yesterday Re: subkultury 19.02.10, 09:41
      Ja do żadnej subkultury raczej nie należę, słucham metalu i rocka (żeby nie było
      - żadnych podrób typu Paramore -.-'), ale nie jestem metalówą. Nie ubieram się
      na czarno, jedyną rzeczą, jaką jestem skłonna założyć bardziej z subkultury
      metalowej, są glany (z eko skóry oczywiście). Idealne na deszczowe pory ^_^ Mam
      swój styl jeśli chodzi o ubieranie się i nie wyobrażam sobie siebie jako metalówę.
      Mam paru znajomych typowych metalowców - długie włosy, w większości czarne
      ciuchy, ale zero makijażu jak coś. Fajnie się z nimi gada o muzyce i naprawdę
      ich lubię.
      Aha, no i jedno. NIE ISTNIEJE TAKIE COŚ JAK SUBKULTURA (I WYGLĄD) EMO!!!!!
      Odpowiednikiem emo jeśli chodzi o ciuchy, właściwie wszystko, są SCENE! Niestety
      ktoś wielce głupi zniszczył tą subkulturę poprzez emo. Matko boska, śmiać mi się
      chce, żaden scene (chyba że taki, który ma jakieś problemy) nie jest osobą,
      która non stop sięga po żyletkę i chce się zabić! TO JEST DEBILNY STEREOTYP!
      Zanim zaczniecie nazywać kogoś emo, naprawdę zapytajcie się, czy nie jest scene.
      Można łatwo urazić taką osobę -.-'
      A o 10-letnich dziewczynkach, które myślą, że jak założą arafatkę, to będą emo,
      szkoda według mnie gadać.
    • nearlaify Re: subkultury 19.02.10, 12:02
      Mam własne poglądy, które są czasami tak różne od siebie, że chyba nikt nie
      potrafiłby wpisać mnie do żadnej z nich.
    • crazygirl2302 Re: subkultury 19.02.10, 13:45
      chyba nie naleze do zadnej i mi nie przeszkadzaja. z kolezankami mamy wlasna
      "subkutlure" big_grin
    • luciferian Re: subkultury 20.02.10, 20:33
      coz mam w szkole gotke i punka. nie mam nic do rzadnej z subkultur. co do punkow to sie
      zgodze, kiedy zgubialm trampek na koncercie, jakis kolo podniosl i sie pyta (drze ryja) czyj
      to, ja ze moj, koles malo mi tego buta nie zalozyl : d co do ciekawostek to Goci, mimo
      takiego mrocznego wygladu, to naprawde pogodni i usmiechnieci ludzie : D
    • metal Re: subkultury 28.02.10, 11:12
      jestem metalem w klasie niektórzy też twierdzą że mam coś z gotha,
      Znam dużo metali o dużo starszych ode mnie (kumpli mojego brata) są fajnymi ludźmi trochę
      szalonymi. Nie mam nic do gothów , metali , punków , jedynie nie będę kłamać nie podoba mi
      się styl emo bo mam emo w klasie i są to bardzo dziwni ludzie ogólnie mnie denerwuję jak się
      zachowują.
    • gorzata.14 Re: subkultury 02.03.10, 15:31
      Nie należe do żadnej subkultury - jestem normalna jak każda inna dziewczyna smile
      • bouche2 Re: subkultury 09.03.10, 21:42
        no rozumiem, rozumiem, ale ludzie należący do subkultury też są normalni c(:
    • wiaatr emo. 02.03.10, 15:37
    • nano_ Re: subkultury 09.03.10, 19:35
      ja sie na temat mojej przynalezności do jakiejkolwiek subkultury nie wypowiem, bo to
      czyste pozerstwo chwalenie sie na prawo i lewo jakim ja jestem gotem czy punkiem [ łooo
      goci to chyba nawet nie subkultura? ] słucham metalu, emo czy punka, dokladniej trash
      metalu, nu metalu, metalcore;u , death core;u, horror punka, anarchopunka, hardcore
      punka, hardcore;u, screamo, metal corr;u, post hardcore;u . wyznaje zasade ;jebac rząd,
      jebac te wszystkie instytucje ograniczajace ludzi, wierze w wolnosc jednostek, ave
      wolność, ave pokój, pełna anarchia; . z wygladem , cóż wygladam jak scene , które
      pozazdrościło punkom i wyglada jak pseudo emo z trzeciej fali xD
      • tinn subkultury są bez sensu 09.03.10, 21:26
        nie lubię określenia subkultura jakas tam.Nie lubię gdy nazywają mnie metalem,
        emo, gotem. To ze ubieram się najczęściej na czarno nic nie znaczy. Bo mam też
        inne ciuchy. Jestem milinoem sprzeczności. Słucham rock'a, metalu i reggae. bez
        sensu. nie należe do żadnej subkultury i nie lubię utożsamiania się z nimi, czy
        przypisywania kogoś do jakiejś subkultury
        • lady_paja ;3 09.03.10, 21:34
          skate tak najbardziej lubię ;3
          ale tak to normalnie rurki i wgl. xd
          tylko czasami.
          tak mam styczność moi znajomi to skate , połowa
          ludzi których znam to sk8 ; P
          a emo i tych innych to nie znam wcale.
          • iniaxd ; d 09.03.10, 21:44
            u mnie w szkole pełno sk8
            mój kumpel mówi ze ja jestem jak gota, emo, punk i metal w jednym, bo czasami nosze
            glany a czasami trampki, albo różne wisiorki itp.
            denerwuje mnie jak tak mówi, bo ja staram się nie nalezec do zadnej "grupy" ; d
    • yellow.lady Re: subkultury 09.03.10, 21:47
      satanista to subkultura? OO .
      • bouche2 Re: subkultury 11.03.10, 19:23
        tak mi się wydaje, a przynajmniej tak mówiliśmy na lekcji o subkulturach c(:
    • seksonthebeach Re: subkultury 09.03.10, 21:47
      to już chyba 15 taki wątek ; /

ogarnijcie !

wpisz sobie w google , zamiast znowu dupę zawracać
      xoxo ; *
      • bouche2 Re: subkultury 11.03.10, 19:24
        spoko, jakby wszyscy rozumowali tak, jak Ty to wątku by nie było wink.
        ;*

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka