Dodaj do ulubionych

Wychowawczyni ;/

04.03.10, 18:57
Chodzę do II gim. i nigdy nie miałam kłopotów z nauczycielami do czasu gdy moja była
wychowawczyni odeszła na emeryturę i na jej miejsce przyszła nowa. No zaczęło się
wpisywanie uwag za rozmawianie na lekcji podczas gdy reszta klasy rozmawiała jeszcze
bardziej i nie dostawała nic (dodam że wcześniej nie miałam ani jednej uwagi). Dzisiaj
sytuacja powtórzyła się (dostałam kolejną uwagę) i przyznaję że się zdenerwowałam i
powiedziałam do pani: "Jak pani przeszkadzam to mogę wyjść z klasy", a pani
odpowiedziała coś w sensie: "Prosze". Na to ja spakowałam się i wyszłam z klasy. Pani
wpisała mi wagary (wyszłam 8 minut przed dzwonkiem na przerwę), naganę i zadzwoniła
do mamy. Nie tylko moja klasa skarży się na tą nauczycielkę bo uczniowie z innych klas też
mają jej dosyć. Nie potrafi zorganizować (i nie chce) żadnej wycieczki, non stop stawia
uwagi za nic, zadaje dziwne zadania (uczy polskiego), zeszyty, sprawdziany i kartkówki
oddaje po trzech tygodniach. Dobra wychowawczyni?
Obserwuj wątek
    • ola.s Re: Wychowawczyni ;/ 04.03.10, 19:23
      wspólczuje Ci....indifferent
      a ja myślałam ,że moja wychowawczyni jest ...sciana
      • snowboardzistka Re: Wychowawczyni ;/ 24.03.10, 15:24
        Mam taki sam problem! Chodzę do podstawówki do 6 klasy. Może mi się wydaje, ale
        ona cały czas się na mnie gapi, a jak mnie pyta to patrzy się tak dziwnie jakbym
        nie wiadomo co zrobiła choć udzieliłam dobrej odpowiedzi. W ciągu 3 lat nie
        mieliśmy ani jednej wycieczki. Cały czas krzyczy, a jesteśmy najgrzeczniejszą
        klasą w szkole. Mamy za dwa tygodnie kompetencje i teraz każe wszystkim zostawać
        po lekcjach na dodatkowe lekcje matematyki: zwolnienia z lekcji wykluczone!
        Dzisiaj miałam 5 godzin, a po nich godzinę czekaliśmy na matmę. Jutro mamy 8
        godzin! Matma po w-fie. Makabra! Na dodatek zaniża oceny świetnym uczniom, a
        najgorszym zawyża. Pozdrowionka! serce
        • dom_998 Re: Wychowawczyni ;/ 28.03.10, 15:16
          Znam tan ból moja też jest fffffffffffffffffffffuuuuuuuuuujjjjjjjjjjjjjjjjjjjj !!!sciana
        • tokio_hotel483 Re: Wychowawczyni ;/ 29.03.10, 19:36
          może po prostu na początku chce pokazać że u niej nie ma żartów a dopiero po
          jakimś czasie będzie "normalna"
          • lily28 Re: Wychowawczyni ;/ 29.03.10, 19:52
            Nasza też nienormalna. I strasznie religijna.
            Raz jak cała klasa zaczęła się przezywać na mnie i moją przyjaciółkę to powiedziała tylko: "
            Dzieci, ja nic na to nie mogę poradzić. Módlcie się! Bóg rozwiąże wszystkie wasze problemy".
            sciana
            Kurde, jak ona mnie wkurza. W każdej klasie wybiera sobie dwóch, czy trzech najlepszych
            uczniów i tylko ich chwali. "Chciałam przed całą klasą pochwalić Zuzię i Natalkę." A cała klasa: "
            I czemu mnie to nie dziwi". big_grinbig_grinbig_grin

Ale jestem pewna, że niektórzy mają gorsze wychowawczynie ode mnie.
    • bouche2 Re: Wychowawczyni ;/ 04.03.10, 19:24
      macie coś takiego, jak rzecznika praw ucznia? c(:
      takie sprawy się u nich załatwia, a to że trzyma sprawdziany ponad 2 tygodnie to
      już wystarczający powód ;]
      ogólnie poza tym bym olała i dołączała się na wycieczki do innych klas, byłoby
      nawet wesoło. chyba powinnaś trochę wyluzować i olewać tę nauczycielkę, ja bym
      tak zrobiła, bo sobie ocenę z zachowania nieładną zmajstrujesz c(:
      • nika_98 Re: Wychowawczyni ;/ 24.03.10, 13:24
        Ja jestem w 5 kl.
        Dostaliśmy taką mega zajeb... wychowawczynie.!
        Najlepsza pod słońcem-prosto ze studiów.
        Ma jednego syna a teraz znów jest w ciąży;l
        Prawdopodobnie przyjdzie do nas "pokibicować" nam na testach i zaproszenie oraz
        będzie przychodziła w każdy pierwszy lub ostatni piątek miesiąca.Wymieni się
        telefonem z przewodniczącą(czyli mnąwink i w razie czego możemy do niej ZAWSZE
        zadzwonić, poinformuje nas o płci i imieniu swojego dziecka, czy jest zdrowe.
        Niby fajnie, ale teraz znów dostaniemy jakąś babę ze studiów i
        jakąś(prawdopodobnie) staruchę od matmyscianasciana
        Ale do końca 5 kl. będzie z nami^^ I nie jedzie z nami na wycieczkę;l
        po prostu żalll!
        Dlaczego nasza klasa?

A co do Twojej nauczycielki...znam ten ból;l
        Ja też nie miałam żadnej uwagi dopóki ta ... głupia baba się na mnie nie
        uwzięła.Głupia baba od polskiego i kolejna walnięta od przyrody.!
        Po prostu wytrzymać się nie da;l
        Współczuciewink
        Pzdrbig_grinbig_grinkiss
    • gorzata.14 Re: Wychowawczyni ;/ 24.03.10, 12:51
      Jakaś starsza ta nauczycielka ;/
    • engell Re: Wychowawczyni ;/ 24.03.10, 12:57
      Omg.
      Współczuje ci.
      Ja mam podobną nauczycielkę, ale z biologi. Od samego początku się na mnie uwzięła. Non stop daje mi uwagi za to, że SIEDZĘ CICHO. Nie powiem, że kilka razy jej nie podpadłam. No, ale też jest przesada jeśli nauczyciele potrafią być aż tak wredni.
      Rozmowy nie proponuję, bo to i tak nic nie da.
    • kasiulec Wychowawczyni ;/ 24.03.10, 12:58
      wyzywa sie na stare lata za to pewnie jak ona miała w szkole hahauncertain szma** z niej
    • za_kochana Re: Wychowawczyni ;/ 24.03.10, 13:03
      to nie nauczyciel to wampirrtongue_out
      mamy coś wspólnego moja też oddaje sprawdziany po trzech tygodniachtongue_outtongue_out
      idźcie do dyrytongue_outtongue_out
    • andzelunia7 Re: Wychowawczyni ;/ 24.03.10, 13:09
      nie wiem czy nie lepsza taka niż taka co wam sie w życie wtrąca
      i jak coś przeskrobiesz to robi wywiady środowiskowe czy sie dobrze zachodujesz
      ....sad
      • brothers_ Re: Wychowawczyni ;/ 24.03.10, 13:12
        wow ; oo .
        współczucie ,ale za to ,że wyszłaś to szacun ...
        ja bym się nie odważyła chyba big_grin
        A Twoi rodzice trzymają jej czy Twoją stronę ?
        Bo to też jest ważne .x d
        • engell Re: Wychowawczyni ;/ 24.03.10, 13:21
          Ta nauczycielka pewnie chciała zostać prawnikiem, ale coś jej nie wyszło i teraz się na dzieciach wyżywa ; x ;/
        • mweezy współczuję. 24.03.10, 13:24
          ja bym ją olała, nie wdawała się w dyskusje, bo potem może być gorzej. trzeba
          zagryźć zęby i po prostu ją zignorować. ; 3
    • lady_cat Re: Wychowawczyni ;/ 24.03.10, 13:25
      nie przejmuj sie, u mnie jest bardzo podobnie .
      np. w najbliższym czasie moi rodzice też idą do sql . ; c
    • zakurzona Re: Wychowawczyni ;/ 24.03.10, 15:13
      Widać zachłysnęła się władzą i z niej korzysta..
      Po prostu nie potrafi inaczej z wami rozmawiać, dogadywać się więc wstawia
      uwagi. Tak prościej, ale skutki są odwrotne..Nie cierpię takich nauczycielek, bo
      one uważają, że zawsze mają racje, a uczeń ma być chodzącym ideałem...paranoja..
      • pretty_lady Re: Wychowawczyni ;/ 24.03.10, 15:17
        no nie zazdroszczę Ci ;xx
        Bd dobrze ;33
    • hilary_fanka Re: Wychowawczyni ;/ 24.03.10, 15:21
      Też mam wychowawczynię od polskiego, która jest dziwna. Ma 24 lata, jest więc świeżo
      po studiach i przyszła tylko na ten rok na zastępstwo za naszą prawdziwą
      wychowawczynię,która posżła na roczne zwolnienie. Może nie wposuje uwag za nic, ale
      niczego nie potrafi zorganizować. Ostatnio mój tata przyszedł mz wywiadówki i mówi, ze
      ona boi się czegokolwiek załatwić. Np. na w-fie nie gramy nicw kosz i ręczną i mój tata
      zwrócił an to uwagę, a tamta taka przestraszona " Dobrze, napąknę pani coś". Naprawdę
      Ci współczuję, bo musisz z nią jeszcze 1,5 roku wytrzymać. sciana
    • funnygirl Re: Wychowawczyni ;/ 24.03.10, 15:27
      Nie mialam tak nigdy, bo moja wychowawczyni jest supersmile
      współczuje Ci takiej okropnef wychowawczyni.nie chce sie wtracac, ale moze
      powinniscie isc z tym do dyrektorki? porozmiawia z nia i moze sie poprawi ;P
      powodzenia zycze;PPPP
      • aquamarine Re: Wychowawczyni ;/ 25.03.10, 23:18
        Eeeeo ile mi wiadomo to większość nauczycieli to dziwni ludzie i wszystko zależy od ich
        humorków;/ niestety bywa, ale może wina leży też po twojej stronie wink

Ja jestem w liceum i mam super wychowawcę ;d
        Powiedział, że moge wychodzić na papierosa na przerwie tylko tak żeby mnie dyrektorka
        nie widziała i tyle ;d bo u Nas dali zakaz wychodzenia ze szkoły sciana
    • zjem_ci_kota mam to samo... 24.03.10, 15:30
      nagana za zwykłe rzucanie śniegiem.
      fakt, w klasie, ale przecież co w tym złego?

do nas kiedyś "ja nie chcę widzieć jak gadacie", a ja "to niech się pani nie
      patrzy", a ta już bulwers i do dyrektorki...
    • kiskowa ale harcorek^^ 24.03.10, 15:40
      Bardzo dobrze że wyszłaś z klasy. Podziwiam Cię za to.
      U mnie w sql jest też taka nauczycielka. na szczęście ja z nią nie mam.
      Stawia uwagi jednej osobie ale gadają wszyscy.
      Ale cóż bywa..
    • emila Powiem krótko... 24.03.10, 15:46
      ... współczujęuncertain
    • playtime Re: Wychowawczyni ;/ 24.03.10, 17:47
      Słuchajcie, może Wy i macie po troszę rację ale wkurza mnie to,że wszyscy "srają" jak
      moga na tych nauczycieli a sami są bez winy, weźcie Wy się ludzie zastanówcie, czy tak
      naprawdę jesyeście fair w stosunku do tych "nielubianych" nauczycielek...Mam tego
      pecha,że moi starzy oboje są nauczycielami i wiecie co, paranoja! Wszyscy tylko narzekać
      potrafią! Nauczyciel nie ma żadnych praw w szkole, bo jeśli gówniarz pobiegnie z buzia do
      dyrekcji,że pan mu wstawił uwagę za nic, to nauczyciel się tłumaczy, a gnojek się
      cieszy...Tak, każdy z Was jest super! I to nauczyciele są do bani, to oni nie uczą tak jak
      powinni, oni wstawiają uwagi, oni nie pałają do was sympatia, nie potrafią tłumaczyć....Wy-
      chodzące ideały- omnibusy...g...no prawda!
    • igusiaaa Re: Wychowawczyni ;/ 24.03.10, 18:21
      nieciekawa sytuacja.
      może pójdźcie całą klasą do dyrektora. opowiedzcie mu co się dzieje.
      mam nadzieję, że pomoże.
    • anusia.808 Re: Wychowawczyni ;/ 24.03.10, 18:27
      Cośś z tą wychowawczynią jest nie takuncertain
    • monique_93 Re: Wychowawczyni ;/ 25.03.10, 22:30
      Zgadzam się w 100% z playtime. wiem coś o tym, uwierz mismile
    • squash Re: Wychowawczyni ;/ 25.03.10, 23:04
      ja też mam beznadziejną wychowawczynię, ale znalazłam sposób na rozwścieczenie jej
      tak, żeby nie mogła mnie ukarać. Mianowicie rozmawiając z nią patrzę w sufit i udzielam
      ironicznych odpowiedzi, nie okazując żadnych emocji. Nie znam powodu, ale strasznie ją
      to denerwuje, ostatnio kazała mi być bardziej 'obecna'.
    • werka197 Re: Wychowawczyni ;/ 25.03.10, 23:16
      powiedz swojej mamie , niech ona z nia pogada ... wszystko sie zmieni.Nauczyciele mysla
      ze moga robic co chca bo przeciez zaden rodzic sie nie odezwie ... Ale jak sie im zwrci
      uwage to sie troche 'boja' (nie wiem czy tak to mozna nazwac) i potem sie zmieniaja .
      Wiem cos o tym . Mialam jedna taka france .. A i tez mam taki problem jak ty ... Cala klasa
      gada ale to wlasnie mi nauczycielka karze przestac gadac angry
    • pauu26 Re: Wychowawczyni ;/ 25.03.10, 23:19
      hmm może porozmawiacie z nią całą klasą ?
      może to trochę poprawi sytuację.
      do dyrektora idzcie tylko w ostateczności bo tak to
      będziecie mieć u niej prze*rane do końca szkoły
      a przynajmniej tak myślę ^^
    • secrets czy dobra? nie! 26.03.10, 08:55
      może porozmawiajcie z dyrektorem?
      • sylwek11 Re: czy dobra? nie! 28.03.10, 13:29
        ja tak nie mam. i całe szczęście. chociaż myślałam że moi nauczyciele są okropni ;>
        • diamond_girl12 .... 28.03.10, 13:34
          Z tego co wiem, to nauczyciele mogą trzymać kartówki i sprawdziany przez dwa tygodnie, a nie przez trzy.
          Ale mniejsza o to, powiedzcie rodzicom niech pójdą do dyrektora może coś załatwi. Ale na razie to lepiej jakbyście nie gadali na lekcjach z nią bo przez taką to wam się uwagi będą sypały...
    • pinky33 Re: Wychowawczyni ;/ 28.03.10, 13:35
      bardzo ci współczuje.Okropna nauczycielka.Pewnie tęsknisz za dawną.Nie mogę ci
      jednak nic poradzićsadsad Może idzcie do dyrektora lub dyrektorki i powiedzcie o
      tej babie.

Pozdrawiamtongue_out

aveshock
    • anja_ Re: Wychowawczyni ;/ 28.03.10, 13:42
      świetna..współczucie . Ale co zrobić ? ; [

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka