mandy_jonas Re: zakon? 06.03.10, 21:19 Ee, no co tyxdd Zakon to ostatnia rzecz jaką bym wybrała;o Może że na starość, gdyby nic innego mi nie pozostało... Chociaż... nie! Facet jako ksiądz jest w lepszej sytuacji, niż kobieta jako zakonnica. C= A po za tym być zamkniętą w klasztorze, nie móc wychodzić na dwór i spotykać sie z rodziną, przez jakiś tam okres czasu? Never. Odpowiedz Link Zgłoś
kammi Re: zakon? 06.03.10, 21:28 nie chcę. ale musiałam o tym myśleć, bo juz dwa razy wyszło mi tak we wróżbach, bleeh. >.< Odpowiedz Link Zgłoś
delicjaxx Re: zakon? 06.03.10, 21:30 haha ja o tym myślałam, ale to nie dla mnie ;p Odpowiedz Link Zgłoś
nelly_ Re: zakon? 07.03.10, 01:03 nie ma mowy , zresztą i tak by mnie nie wzięli : d Odpowiedz Link Zgłoś
jonasbrothers dziwny sen... 07.03.10, 01:18 nigdy...never !!! moj tata mial sen ze jestem w zakonie a jak sie obudzil to sie smial...bo ciezko sobie mnie w zakonie wyobrazic xdd Odpowiedz Link Zgłoś
kardolina Re: zakon? 07.03.10, 14:13 nie. nie. nie. a) nie wierzę w Kościół, zakon etc. b) nie mam zamiaru byc zmaknięta za murami. Odpowiedz Link Zgłoś
timestealer Re: zakon? 08.03.10, 15:10 kiedyś i dawno temu, pod wpływem byłej przyjaciółki. teraz już nie, wyrosłam z takich pomysłów Odpowiedz Link Zgłoś
snowboardzistka Re: zakon? 09.03.10, 13:58 Nigdy w życiu! Nie nadaję się do zakonu, a nawet jakbym chciała to rodzice by mi na to nie pozwolili, bo jestem jedynaczką. Odpowiedz Link Zgłoś
malinka.. yhmm.. 09.03.10, 14:03 co wy macie do zakonu.? i jakie marnowanie zycia.?! co wy gadacie.! ludzie, którzy tam idą oddają aię poprostu w całości Bogu. Ja nad tym myślałam, ale jednak wole mieć rodzine w przyszłości, żeby miał kto sie mną na starość zaopiekowac..xd Ave. Odpowiedz Link Zgłoś
crazygirl2302 Re: zakon? 09.03.10, 14:12 nieeee!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! w zyciu nie pojde do zakonu, zywcem mnie nie wezma!! jak bylam w 1 klasie to chcialam byc siostra zakonna, porazka, wiem. ale na szzcescie mi przeszlo. chodze do szkoly siostr salezjanek i cos mi si uwidzialo (jka bylam mala), ze fajnie jest byc taka siostra. bleee .teraz juz tak nie mysle. Odpowiedz Link Zgłoś
lovejustin_ Re: zakon? 09.03.10, 14:15 ja cały czas mówię o tym, że chciałabym pójść do zakonu. nie to, że jestem jakąś katoliczką czy coś, ale nie chcę w przyszłości zakładać rodziny czy coś w tym rodzaju. a starą panną to tak głupio zostać. xD Odpowiedz Link Zgłoś
ditte Re: zakon? 09.03.10, 14:24 no wiesz. jak zostaniesz zakonnicą to i stara panną. ja nie chcę iść. Odpowiedz Link Zgłoś
majka95 Re: zakon? 09.03.10, 14:42 ja i zakon? powodzenia! Nie wytrzymałabym! Mówię stanowcze 'nie, dziękuję' Odpowiedz Link Zgłoś
klakierzyca Re: zakon? 09.03.10, 14:44 nie myślałam o tym nigdy, ale wiem, że nie pójdę do zakonu. c( : Odpowiedz Link Zgłoś
miska78 Re: zakon? 09.03.10, 14:51 nie raczej nie gdyż musisz chodzić w jakimś czarnym habicie albo bialym zależy jaka zakonnica, mi ciągle podobają sie jacyś chlopcy a tam nie wolno i jeszcze malo co mozna miec, no a najważniejsze trzeba poczuć powolanie Odpowiedz Link Zgłoś
vanella Re: zakon? 09.03.10, 16:20 Nie myślałam o tym i nie zamierzam. Jeżeli już miałabym do końca życia pozostać singielką (oby nie) to zamieszkałabym na wsi w drewnianym domku nad jeziorem Ale do zakonu na pewno by nie poszła. Kocham Boga i by okazywać tę miłość nie muszę koniecznie iść do zakonu. Odpowiedz Link Zgłoś