cytruska 04.04.10, 15:19 doradźcie mi jakiego kupić psa takiego wyższego tylko żeby nie był agresywny bo mam małego brata w domu!! Chodzi mi o rasę np.labrador albo retriver. A wy co proponujecie?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
princess132 Re: Co proponujecie???? 04.04.10, 15:25 labradory są śliczne!! i nie są agresywne, są dobrymi przyjaciółmi człowieka. sama bym chciała, ale mam uczulenie na sierść Odpowiedz Link Zgłoś
angel1117 Re: Co proponujecie???? 04.04.10, 16:10 moja ciocia ma labradora i jest śliczny i nie agresywny chociaż oja kuzynka strasznie mu dokucza on nic cie robi ona go za uszy iągnie za ogon bo ona jest mała a on nic cie robi...a mój kolega ma goldena i też jest cudny ja bym goldena wybrała !! Odpowiedz Link Zgłoś
olka1 Re: Co proponujecie???? 04.04.10, 15:27 ja osobiscie nie mam psa, ale mój tata chce za rok kupic goldena albo amstafa(też mam młodszą siostre w domu) tyle że te psy nie nadają sie do bloku!! Odpowiedz Link Zgłoś
slodziudka14 Re: Co proponujecie???? 04.04.10, 15:29 ja bym własnie proponowałam golden retrivera albo labradora bo są bardzo sympatyczne i nie są niebezpieczne dla dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
fantabuu Re: Co proponujecie???? 04.04.10, 15:32 ja mam haskiego ;** kochane zwierzaki , lubieja biegać ;d Odpowiedz Link Zgłoś
cytruska Re: Co proponujecie???? 04.04.10, 15:33 a co myslicie o owczarku niemieckim suce jest agrasywna??? Odpowiedz Link Zgłoś
wampirekxd Re: Co proponujecie???? 04.04.10, 15:33 Myślę, że lablador by się nadawał. Miałam do czynienia z kilkoma psami tej rasy i za każdym razem widziałam, że są przyjaźnie nastawione do dzieci (sama mam małą siostrę). Oczywiście wiele zależy też od tego jak pies jest wychowany, bo wiadomo, że takim które dużo przeżyły i wycierpiały o wiele trudniej jest zaufać człowiekowi i może dojść do tragedii. Nie znam się na psach, ale wydaje mi się, że najlepiej kupić szczeniaka. Chociaż to większy obowiązek, to ma się pewność, że zostanie wystresowany tak jak ty chcesz i szybciej nauczy się nawyków panujących w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
stop_it ja sie znam. 04.04.10, 16:05 labrador retriever to jest jedna nazwa ja mam takiego tylko ze czarnego i jest przyjazny i wgl.. tylko jest duzy, wiec jak masz male mieszkanie to moze mu byc niewygodnie.. jego krewnym jest tez golden retriever i wyglada on podobnie tylko ze ma dluzsza siersc.. wiec wiecej czesania ale ogolnie te 2 rasy sa swietne;p jakbys miala jeszcze jakies pytanie to dawaj) Odpowiedz Link Zgłoś
im_just_a_girl Re: Co proponujecie???? 04.04.10, 15:33 no jak wyższego to proponuję właśnie Labradora Retrievera albo Goldena a z wercia321 nie do końca się zgadzam, bo huskie z natury są szalonymi i roztrzepanymi psami chyba że ktoś je odpowiednio wychowa bardzo podobne do huskich tylko że większe i potężniejsze są psy rasy Alaskan Malamute ;D są one łagodniejsze ale też potrzebują odpowiedniego wychowania wybór należy do ciebie cytruska mam nadzieję że pomogłam ;p Odpowiedz Link Zgłoś
kasia31 Re: Co proponujecie???? 04.04.10, 15:47 Ja osobiście mam haskiego i szczerze mówiąc jestem z niego zadowolona , tylko musisz spełnić te wymogi: - duzo miejsca na podwórku - Brak małego rodzeństwa (bo może husky łatwo potrącić)(!) - No i przede wszystkim dużo dla niego czasu . Dla cb huski odpada bo masz małe rodzeńswto a husky zazwyczaj skaczą po ludziach i bardzo szybko biegają więc tak jak mowiłam łatwo to dziecko;d potrącićć. Ja osobiście radziłabym jakiegoś możee labradora właśnie , albo golden retrivera ;d Napewno nie jakiegoś szaalonego psaa Jak byś miała jeszce jakieś pytania o huskiego to dawaj znać ;d Odpowiedz Link Zgłoś
oola Re: Co proponujecie???? 04.04.10, 15:34 cocker spanielka! ;d i wbrew pozorom są to psy bardzo mądre, które da się wyszkolić i nauczyć różnych sztuczek. ale jeśli mam wybrać z tamtych dwóch ras, to zdecydowanie golden retriver, jest ładniejszy i w ogóle, ma śliczną sierść (jeśli się o nią dobrze dba), według mnie labradory są dosyć.. brzydkie, no chyba, że czekoladowe, te są śliczne. aha, no, ale jeśli są za grube to wyglądają jak świnie.. np labrador od mojej koleżanki. Odpowiedz Link Zgłoś
roxanne mam 04.04.10, 15:42 czarny terier rosyjski albo sznaucer. Mam tego pierwszego i jak się go dobrze wytresuje to jest spoko Odpowiedz Link Zgłoś
kolorowa Re: Co proponujecie???? 04.04.10, 15:43 Proponuje Ci kupić labradorka . ;]] One Kochają bardzo dzieci , są miłe . ;]] Wiem bo też mam właśnie labradora . ; > m.in takiego : henrynsl.files.wordpress.com/2009/03/labrador-puppy.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
nimrod lablador? -Nie. 04.04.10, 15:48 dalmatyńczyk ja mam go. spokojny jeśli chodzi o kontakt z dziećmi, ale na dworze energiczny i skory do zabawy. labladory? NIE. Mają duuuuuże skłonności do tycia. tylko z nimi problemy. Odpowiedz Link Zgłoś
diamond_girl12 ... 04.04.10, 15:59 Golden Retriver - one są przyjazne, wiem bo moja siostra go ma i gdy jest 'w kontakcie' z jakimś małym dzieckiem to nie gryzie itd.. Owczarek Nizinny - tego ma moja mała siostra i też jest OK. Odpowiedz Link Zgłoś
mirinda16 Re: Co proponujecie???? 04.04.10, 15:52 Hey..xD nie wiem co ci doradzić..wiem tylko że ja też mam młodszego brata i jakiego psa nie kupisz to i tak zaprzyjaźni się z tb i z twoim bratem...hEh..;D Wiem to z własnego doświadczenia.. Więc do dzieła..xD Odpowiedz Link Zgłoś
mitsuko Re: Co proponujecie???? 04.04.10, 16:10 Ja bym się wybrała do schroniska i przygarnęła najzwyczajniejszego kundelka. Odpowiedz Link Zgłoś
martusia1998 Re: Co proponujecie???? 04.04.10, 16:49 ja proponuję owczarka niemieckiego bo sama mam jest żywy i nie jest agresywny bardzo lubi dzieci i wgl dobrze się zachowuje Odpowiedz Link Zgłoś
merrs Re: Co proponujecie???? 04.04.10, 16:56 labrador. w najgorszym przypadku mały, bez problemowy jamnik . xd Odpowiedz Link Zgłoś
kasiekk2 Re: Co proponujecie???? 04.04.10, 17:30 Golden Retiver , Labrador , Owczarek Niemiecki . Fajny tez jest Cocker Spaniel . C : Ale jest nieco mniejszy. xd Odpowiedz Link Zgłoś
reigai Re: Co proponujecie???? 04.04.10, 17:41 najlepiej to wziąć psa ze schroniska, albo ewentualnie kupić psa z rodowodem, bo aż mi się na wymioty zbiera, jak widzę te "jorki" które przypominają prędzej zmutowanego jamnika, albo "haskie" które sięgają mi do kolan. www.dogomania.pl zapytaj na forum, jaki pies będzie dla ciebie najodpowiedniejszy www.zkwp.pl jeżeli zdecydujesz się na rasowca - zadzwoń, dowiesz się o hodowlach w Twojej okolicy. proszę tylko o jedno, nie kupuj "psa rasowego" bez papierów. Odpowiedz Link Zgłoś
reigai Re: Co proponujecie???? 04.04.10, 17:45 ach, i jeszcze jedno. Jeżeli mieszkasz w bloku, to raczej posiadanie większego psa nie jest wskazane. W takim przypadku, kup sobie jakiegoś terriera (foksa, manchestera, jack russela) o ile masz cierpliwość i czas, żeby psa wychować. Odpowiedz Link Zgłoś
lady_paja Golden retriever 04.04.10, 17:49 jest przyjacielski, polubi wszystkich i w ogóle fajny piesek... polecam ! xd Odpowiedz Link Zgłoś
isabellevolturi Re: Co proponujecie???? 05.04.10, 18:48 Owczarek Berneński. Najlepszy na świecie ^^ Odpowiedz Link Zgłoś