gosia1127 17.04.10, 17:13 Do jakiej szkoły chodzicie: publicznej czy prywatnej? Ja do prywatnej. Jak postrzegacie nauczanie i w ogóle uczniów w takiej i takiej szkole? A może uczycie się w domu? Wypowiedz się! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
taewunia8 Re: Pańswowa czy Prywatna 17.04.10, 17:18 publiczna i jest mi z tym dobrze . nie chciałabym chodzić do prywatnej szkoły za żadne skarby . Odpowiedz Link Zgłoś
wyobraznia Re: Pańswowa czy Prywatna 17.04.10, 17:18 szkoła homoseksualna -.- a kogo to obchodzi ? może i w publicznej jest niższy poziom , ale za to do prywatnej chodzą podobno rozpuszczone i słit dzieci ;* Odpowiedz Link Zgłoś
gosia1127 Re: Pańswowa czy Prywatna 17.04.10, 17:20 We Wrocławiu w niektórych publicznych szkołach jest wyższy poziom niż w prywatnych. Wg mnie najważniejsze jest podejście uczniów. Odpowiedz Link Zgłoś
roxanne wypraszam sobie 18.04.10, 14:11 chodzę do szkoły prywatnej i nie jestem rozpuszczona. To chyba ty masz jakieś kompleksy Odpowiedz Link Zgłoś
pink_rulez Re: wypraszam sobie 18.04.10, 18:59 roxanne napisał(a): > chodzę do szkoły prywatnej i nie jestem rozpuszczona. To chyba ty masz jakieś k > ompleksy Dokładnie. Ja też chodzę do prywatnej i nie jestem rozpuszczona ani "słit". Odpowiedz Link Zgłoś
elliot Re: Pańswowa czy Prywatna 17.04.10, 17:19 państwowa. źle postrzegam uczenie w prywatnych szkołach. Odpowiedz Link Zgłoś
selenka89 Re: Pańswowa czy Prywatna 17.04.10, 17:22 Ja chodzę do Publicznej ale zastanawiam się czy nie przepisać się do Prywatnej Tak szczerze to nie wiem jak to jest w prywatnej Może byś mi troszeczkę opisała ??? Odpowiedz Link Zgłoś
gosia1127 Re: Pańswowa czy Prywatna 17.04.10, 17:29 W sumie to budynek czasem jest wyremontowany ładniej xD Dużo zajęć poza lekcyjnych. No i nauka jest płatna, ale to już chyba wiesz. Osoby i ich nastawienie, zależy. I jest duży nacisk na bezpieczeństwo i poziom nauczania. Co do bezpieczeństwa, dużo szkół posiada ochroniarza(np. moja). Tyle mi przychodzi w tej chwili do głowy Odpowiedz Link Zgłoś
zu_za Re: Państwowa, ale... 18.04.10, 14:26 gosia1127 napisał(a): > W sumie to budynek czasem jest wyremontowany ładniej xD Dużo zajęć poza > lekcyjnych. No i nauka jest płatna, ale to już chyba wiesz. Osoby i ich > nastawienie, zależy. I jest duży nacisk na bezpieczeństwo i poziom nauczania. C > o > do bezpieczeństwa, dużo szkół posiada ochroniarza(np. moja). Tyle mi przychodzi > w tej chwili do głowy Chodzę do szkoły publicznej i chciałabym się odwołac do tego co napisałaś. W mojej szkole znajduje się zarówno szkoła publiczna jak i prywatna (w jednym budynku) więc nie zawsze jest ładniej wyremontwana. Jest ponad 15 zajęc pozalekcyjnych! Jeśli chodzi o poziom nauczania to nie jest tak, że w prywatnej jest wyższy. Np. tak dla porównania w tym roku w publicznej było 11 stypendystów burmistrza i 7 olimpijczyków, a w szkole prywatnej 4 (albo 5 nie pamiętam dokładnie) stypendystów i nie bylo żadnego olimpijczyka. Każda szkoła ma obowiązek miec osobę pilnującą budynku i w większości jest to ochroniarz więc to nie jest żadne udogodnienie. I jeszcze ludzie. Znam dośc sporo osób ze szkoły prywatnej i większośc to są poprosu snoby, które chwalą się kasą tatusia. Chociaż znam też kilka dośc miłych dziewczyn. PS. Nie piszę tego ze złośliwością tylko chciałam powiedziec, że szkoła prywatna nie jest wcale taka super Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka_q Re: Pańswowa czy Prywatna 18.04.10, 12:53 Państwowa ;d jeszcze na głowe nie upadłam żeby chodzić do prywatnej Odpowiedz Link Zgłoś
pauliska1212 # 18.04.10, 14:00 państwowa. x d płacić za szkołę? jeszcze czego . w tej i w tej są takie same programy nauczania . ; 3 Odpowiedz Link Zgłoś
elen Re: Pańswowa czy Prywatna 18.04.10, 14:11 państwowa byłam kiedyś na taki jakby okres próbny w prywatnej, ale nie, to nie to. już wolę, moją publiczną. palą, biją się, wyzywają i wgl, ale widocznie jestem juz zbyt zdemoralizowana na prywatną. poza tym to jest inne towarzystwo, ja to kompletnie inna bajka. pomijając już fakt, że u nich w szkole wyglądam dziwnie? nie pasuję z wyglądu. mentalnie, z charakteru tym bardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
squash dni otwarte. 18.04.10, 14:21 byłam na dniach otwartych pewnej prywatnej szkoły, do której chciałam chodzić. Porażka. Ulubionym zajęciem tamtejszych dzieciaków jest porównywanie komórek, ich parametrów i przesyłanie plików przez Bluetooth. Znalazłam tam tylko jedną, sympatyczną osobę. Reszta to same snoby, w ciągu dwóch dni dowiedziałam się, ile dziewczyn chodzi na balet od 5 roku życia i ile półek chłopakom zajmują gry komputerowe. x_X Po tych jakże milutkich doświadczeniach zrezygnowałam i poszłam do państwowego gimnazjum. Odpowiedz Link Zgłoś
silver_ Pańswowa czy Prywatna 18.04.10, 14:28 uczę się w państwowej i uważam, ze tak jest dobrze(; Odpowiedz Link Zgłoś
andziaxp Re: Pańswowa czy Prywatna 18.04.10, 14:31 ja chodze do publicznej jak wiekszosc chyba. nie chciałabym chodzic do prywatnej pełno tam pustych i płytkich dzieci kture mysla ze jak maja kase to sa fajne Odpowiedz Link Zgłoś
softy_girl Re: Pańswowa czy Prywatna 18.04.10, 14:32 Państwowa, szczerze mówiąc w prywatnej nie poznałam żadnej miłej osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
roxanne Prywatna 18.04.10, 14:47 Nie zgodzę się z opinią że do szkoły prywatnej chodzą same rozpieszczone snoby wręcz przeciwnie. W mojej szkole prawie wszyscy udzielają się w sprawach wolontariatu (nie tylko WOŚP) Poza tym jest wiele zalet takie jak: -mniej osób w klasie co daje więcej możliwości -mam 5 godzin angielskiego i 3 godziny niemieckiego w tygodniu -szkoła jest bezpieczna - zero bójek, dragów i papierochów -wysoki poziom nauczania Nie jestem rozpieszczonym słit bachorem jak to już wcześniej ktoś określił. Możecie się ze mną nie zgodzić ale właśnie tak postrzegam swoją szkołę. Odpowiedz Link Zgłoś
wercia321 Re: Pańswowa czy Prywatna 18.04.10, 15:12 Ja chodzę do publicznej i toważystwo jest ok Odpowiedz Link Zgłoś
andxz Re: Pańswowa czy Prywatna 18.04.10, 18:54 na szczęście państwowa, uwielbiam tą szkołę. ;D nie chciałabym chodzić do prywatnej ; p Odpowiedz Link Zgłoś
princessm Re: Pańswowa czy Prywatna 18.04.10, 19:19 chodzę do państwowej. nie narzekam na swoją szkołę choć mogłaby być lepsza. myślę że prywatna jest lepsza pod tym względem że tam chodzi mniej osób i nauczyciel jest w stanie wyczerpująco wytłumaczyć temat. Odpowiedz Link Zgłoś