butterfly_97 Re: Języki 08.05.10, 13:57 mi sie zdaje ze niemiecki jest latwiejszy. ja ide w przyszlym roku do gimnazjum i nie musze wybierac po miedzy tymi jezykami bo ide do klasy lingwistycznej i bede miec trzy jezyki tzn angielski(na rozszerzonym poziomie), niemiecki i francuski Odpowiedz Link Zgłoś
g_o_s_i_a Re: Języki 08.05.10, 14:01 Dla mnie niemiecki jest trudny, ale da się go nauczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
kasandra_xxx Re: Języki 08.05.10, 14:10 Ale i tak bym wolala HISZPANSKI! ten jezyk jest cudowny! Kocham wgl ten kraj, bylma 2 razy i mi sie bardzo podoballo Wiec sama sie teraz w domu troche ucze ;p Odpowiedz Link Zgłoś
outside Re: Języki 08.05.10, 14:17 niemiecki. francuskiego się uczę obowiązkowo w szkole , bo jestem w klasie językowej i jest trudny jak skurczysyn a w niczym prawdopodobnie mi się nie przyda .. ale no, ja nie miałam wyboru, czy uczyć się, czy nie, ale teraz na pewno bym wybrała niemiecki. Odpowiedz Link Zgłoś
avril1028 Re: Języki 08.05.10, 14:22 niemiecki jes łatwy bo sie go ucze od 4 lat ale francuski tak fajnie brzmi Odpowiedz Link Zgłoś
loves_vampire11 Re: Języki 08.05.10, 14:28 francuskiego bo niemieckiego nienawidzę nie wiem który jest łatwiejszy ale niemiecki już totalnie mi nie wchodzi ! w gimnazjum bede się uczyć francuskiego bo też miałam wybór pomiędzy francuski a niemiecki i wybrałam francuski ! Odpowiedz Link Zgłoś
im_just_a_girl Re: Języki 08.05.10, 14:32 ja się uczę niemieckiego i nie przepadam za tym językiem, w liceum idę na francuski bo podoba mi się ten język ;D ale każdy lubi coś innego więc wybierz to co ci się bardziej podoba ;p niemiecki nie jest trudny jeśli chcesz wiedzieć ;* powodzenia ;* Odpowiedz Link Zgłoś
katsuumi_17 Re: Języki 08.05.10, 15:36 Dla mnie niemiecki zdecydowanie łatwiejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
ewafarna Re: Języki 08.05.10, 22:11 Moim skromnym zdaniem uważam ,że niemiecki jest łatwiejszy ,ale to tylko moje przypuszczenia Jakbym miała wybierać między nauka francuskiego a niemieckiego ty chyba wybrałabym francuski ,zważając na ten " akcent " , ale niemiecki sam w sobie tez mi się podoba Odpowiedz Link Zgłoś
mrs.america francuski <3 08.05.10, 22:19 oczywiście że francuskiiii <3 chyba nawet będę go się w liceum uczyć c: Odpowiedz Link Zgłoś
black_lena Re: Języki 08.05.10, 22:22 ja uczyłam się przez rok niemieckiego. Dość łatwy język ,ale nie chciało mi się zostawać po szkole i czekać na lekcję więc se odpuściłam. Osobiście bym wolała jednak francuski xD Odpowiedz Link Zgłoś
inna__ Re: Języki 08.05.10, 22:24 ja się uczę angielskiego i niemieckiego, francuskiego niestety nie. a więc wypowiem się na temat niemieckiego : trudności sprawiać raczej nie powinien ale jest brzydkim językiem, w rozumieniu /gdy się go wymawia jest taki ... nieładny, nie wiem jakim słowem mogłabym określić/. osobiście wybrałabym francuski. Odpowiedz Link Zgłoś
daag Re: Języki 08.05.10, 22:29 nie mam pojęcia który łatwiejszy , ale wybrałabym Francuski , ciekawszy ;D a szwabskiego t o t a l n i e nie czaje oO Odpowiedz Link Zgłoś
werka197 Re: Języki 08.05.10, 22:33 ladniejszy francuzki latwiejszy niemiecki (duuuzo latwiejszy) Odpowiedz Link Zgłoś