anty.fanka 23.06.10, 20:28 Znacie takie piosenki? Jeśli tak to jakie? Mi strasznie się podoba m.in. Przeżyj to sam Do kołyski Wszystko mi mówi, że mnie ktoś pokochał I wiele innych... A wasze? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anty.fanka Re: Piosenki z "duszą" 23.06.10, 20:54 Zapomniałam o jednej [moim zadanie] wspaniałej piosence: Perfect - Kołysanka dla nieznajomej Zwłaszcza końcówka jest wspaniała "...Aż w jedną krótką chwilę Pojmiesz po co żyjesz " Odpowiedz Link Zgłoś
light Re: Piosenki z "duszą" 23.06.10, 21:39 K. Melua - Spider's web. Jest cudowna... Odpowiedz Link Zgłoś
xyz69 Re: Piosenki z "duszą" 23.06.10, 22:06 W zasadzie większość piosenek Pink Floyd... Cociazby wish you were here czy Coming Back To Life. Hm... myślę nad czymś polskim, może Hey- List albo z rejestru strasznych snów, także akurat- do prostego człowieka. wiele jest takich piosenek. w zasadzie każdy artysta ma takąi mogłabym wymieniać bez końca Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.creme Goodbye my lover 23.06.10, 22:12 ...Jamesa Blunta. Ogólnie wszystkie jego piosenki mają to coś, choćby 'you're beautiful'. Wydaje mi się, że 'duszę' mają te piosenki, które wykonywane są przez ludzi, którzy kochają to co robią, nie zależy im na kasie itp. Odpowiedz Link Zgłoś
reigai Re: Piosenki z "duszą" 23.06.10, 22:14 Michael Buble - A song for you; śliczna, łapiąca za serduszko, a na dodatek ta trąbka! Odpowiedz Link Zgłoś
lady_em Re: Piosenki z "duszą" 23.06.10, 22:24 Dużo takich. Zazwyczaj są to te łapiące za serce i przywołujące wspomnienia, zmuszające do refleksji. Wymienię część... Dżem - Modlitwa III - pozwól mi, Do kołyski, List do m. Guns N' Roses - This I Love, November Rain The Doors - The end Bon Jovi - Always Aerosmith - Dream on, I don't wanna miss a thing, Fly away from here James Blunt - goodbye my lover Sia - breathe me Lamb - Gabriel I zapewne o wielu jeszcze zapomniałam. Odpowiedz Link Zgłoś
m_kristen. Re: Piosenki z "duszą" 23.06.10, 23:01 muse - citizen erased, falling away with you.<br /> myslovitz - chciałbym umrzeć z miłości.<br /> coldplay - the scientist. Odpowiedz Link Zgłoś
lotta Re: Piosenki z "duszą" 25.06.10, 21:59 paramore: - plane crash dreams - loves not a competicions pamiętam, że jak je usłyszałam pierwszy raz, to się popłakałam. nie znałam treści, ale wydawały mi się ( bo są! ) tak piękne i poruszające, że nie mogłam się powstrzymać. Odpowiedz Link Zgłoś
anne05 Re: Piosenki z "duszą" 27.06.10, 14:46 Polecam ci przede wszystkim "Stairway to heaven", chyba nikt nigdy nie napisał głębszej piosenki. Jest cudowna. Uwielbiam ją oglądać na youtube jak grają na żywo, bo uwielbiam patrzeć, jak Jimmy Page popie... palcami na tej gitarze w 6 minucie . Jest cudowna też właśnie dzięki temu zespołowi - patrząc na ich twarze od razu widać, że kochają to, co robią. I tworzą nie dla kasy, ale dla semej muzyki. Oglądam ten filmik codziennie i za każdym razem wywołuje u mnie te same, silne emocje: www.youtube.com/watch?v=9Q7Vr3yQYWQ&playnext_from=TL&videos=9e9r-trmmfg Oprócz tego jeszcze nieśmiertelna ballada Metallica - "Nothing else matters" Pearl Jam - "Just breathe", "Nothingman", "Wishlist" itd. Jak ci się spodobają, dopiszę więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
starlight_ Re: Piosenki z "duszą" 27.06.10, 15:00 Katie Melua - Spider's Web Katie Melua - The Flood Muse - Starlight Within Temptation - Bittersweet Rise Against - Hero Of War Hunter - Pomiędzy niebem a piekłem Hunter - Fallen Wilki - Son Of The Blue Sky Metallica - Low Man's Lyric Coldplay - The Scientist Budka Suflera - Jolka,Jolka... Metallica - Fade To Black System Of A Down - Aerials Aloha From Hell - Walk Away ^ to są tak piękne piosenki,że jejkuuu... Odpowiedz Link Zgłoś