magic_ 30.06.10, 15:22 pieska? Ja od niedzieli mam dwumiesięcznego pieska (suczka) rasy pekińczyk... cały czas robi w domu. ile czasu szczeniaki uczą się żeby robić na dworzu? w ogóle jak je nauczyć? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
renooo17 Re: ma ktoś... 30.06.10, 15:35 wyprowadzaj często na dwór, nie 3 razy dziennie tylko kiedy tylko możesz lub widzisz ze jej sie chce... w domu na noc rozkładaj na podłodze gazety to łatwiej będzie ci sprzątać możesz dać lekkiego klapsa w tyłek jak narobi w domu. tylko żeby wiedziała za co ten klaps. Odpowiedz Link Zgłoś
alice.... Re: ma ktoś... 30.06.10, 19:28 3 razy?? z psem trzeba wychodzić co namniej 5 razy Odpowiedz Link Zgłoś
kinnley Tutaj . 30.06.10, 15:49 Po każdym posiłku, gdy się obudzi i zanim pójdzie spać wynieś go na dwór i czekaj. Nie denerwuj się, gdy piesek najpierw będzie chodził i wąchał, a dopiero później przystąpi do dzieła. Możesz też, nauczyć go bardzo łatwej komendy "Siusiaj!" . Odpowiedz Link Zgłoś
kinnley I jeszcze ... 30.06.10, 15:52 Jak nasiusia w domku, nie może zobaczyć jak to sprzątasz. Wtedy pomyśli, że on może się załatwiać w domu , a ty będziesz po nim sprzątać. I nie powinnaś krzyczeć/bić/ denerwować się na pieska gdy załatwi się w domu. Ponieważ on zapomni co zrobił i będzie sądził, że bez powodu się na niego złościsz. Dopiero gdy złapiesz ją na gorącym uczynku wtedy możesz pomachać palcem lub coś takiego. Odpowiedz Link Zgłoś
katsuumi_17 Re: ma ktoś... 30.06.10, 19:13 Będą robić tam, gdzie się z nim pójdzie i gdzie akurat im się zachce. Uczyć ich nie musisz, tym bardziej, że to suczka. Odpowiedz Link Zgłoś
olciaaa03 Re: ma ktoś... 30.06.10, 19:49 Mój piesio robił do 5- tego miecha w domu .. Także fajnie nie byo =p Odpowiedz Link Zgłoś
karolcia741 Re: ma ktoś... 30.06.10, 19:22 Aby być odpowiedzialnym i dobrym właścicielem psa należy czytać o takich rzeczach i dowiadywać się co w danym momencie ich życia jest ważne i na co szczególnie zwracać uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
mika999 Re: ma ktoś... 30.06.10, 19:38 Kiedy złapiesz ją na uczynku pomachaj palcem i powiedz NIE!!! zły piesek! (NIE bij , NIE złość się za bardzo i nie krzycz za dużo!) po prostu musisz ją nauczyć że to niedobrze tak robić i często wychodzić z nią na dwór (Jak masz ogród to spędzaj z nią tam dużo czasu- unikniesz częstego sprzątania i posiedzisz troszkę sobie na słonku zwłaszcza jak teraz jest cieplutka na dworze ) I bądź dobra dal pieska i złość się tylko w koniecznych sprawach żeby piesio wiedział kiedy robi źle a kiedy zasługuje na pochwałę sama mam pieska ale już jest o wiele starszy od twojego pamiętam kiedy jeszcze była malutka i ciągle siusiała na dywan P.S Jak zrobi na dworze to poklep ją i daj jej do zrozumienia że dobrze zrobiła wtedy będzie chciała tak dalej robi żebyś znowu ją pochwaliła! POWODZENIA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
yuitza BROŃ CIĘ BOŻE! 30.06.10, 19:27 ma dwa miesiące .. był już odrobaczany? jeśli nie - NIE WYCHODŹ NA DWÓR. narazie możesz spryskać specjalnym aerozolem gazetę, na którą będzie siusiał. musisz z małym trochę pochodzić, bo czasami mu się wogóle nie chce. musisz z nim wychodzić rano, przed południem, po południu, pod wieczór, wieczorem (po przebudzeniu się!) Odpowiedz Link Zgłoś
kinnley Możesz z nim wychodzić, ale... 30.06.10, 19:35 Tylko na ogródek . I niech nie podchodzi do płotów przy których są psy . Na spacery możesz wychodzić, dopiero gdy skończy się kwarantanna . I mi możesz zaufać bo sam pekińczyka i robiłam wszystko co ci napisał jeśli chodzi o załatwianie się . I wyrosła na słodką suczkę, ale teraz jest u mojego taty Odpowiedz Link Zgłoś
ollinka Re: ma ktoś... 30.06.10, 19:37 Gdy na robi w domu daj jej klapsa nie musi byc lekki A gdy na dworzu daj jej jakies ciacho da psow czy cos co lubi! To pomaga Powodzenia8D Odpowiedz Link Zgłoś
mika999 Olinka 30.06.10, 19:44 ollinka napisał(a): "daj jej klapsa nie musi byc lekki" CO TO MA BYĆ? PORĄBAŁO CIE !!! wcale nie musi by lekki?!? małemu psiakowi bardzo łatwo zrobić krzywdę! jeżeli już dajesz małemu klapsa to musi być lekki bo inaczej piesek będzie się ciebie bał zamiast być twoim najlepszym przyjacielem Odpowiedz Link Zgłoś
niuniaa @ollinka 30.06.10, 19:48 co?! ''daj jej klapsa'' ?! co ty kur*a psy swoje bijesz?! pojeba*o cię dziecko?! pies jak człowiek, tylko nie zawodzi drugiej osoby. chciałabyś żeby twoi rodzicie cię bili? a jak cie bili to sory, ale nie wyżywaj się na biednym piesku! jesteś zjeba*a, serio. Odpowiedz Link Zgłoś
anne05 Re: ma ktoś... 30.06.10, 19:39 Musisz być cierpliwa. Mojego psa brałam po prostu na długie spacery. Kiedy tylko siusiał na dworze, dawałam mu kawałek kiełbaski (może być inny smakołyk, tak, żeby pies traktował to jako nagrodę). Po dwóch - trzech tygodniach nie załatwiał się już w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
famous_ash Re: ma ktoś... 30.06.10, 21:37 Hmm u mnie to nie pamiętam ile czasu uczyły się załatwiać na dworzu, ale jak mam dom jednorodzinny to najpierw załatwiały się w domu, a później jak z nimi trochę się chodziło na spacer, to nauczyły się że jak mają potrzebę to podchodzą do drzwi i patrzą się na mnie :p Odpowiedz Link Zgłoś