Dodaj do ulubionych

gitara . brr .

30.06.10, 19:38
Siemqq . < 3

To więc zapisałam sie na lekcje gitary , ale w niej nie ma gitary
I nie mam pojęcia jakiej kupic .
Pomozecie ?kiss
Obserwuj wątek
    • jonas1139 Re: gitara . brr . 30.06.10, 19:40
      plis < 333
      • bad_alex nie wiem zabardzo o co ci chodzi ? ! oO . 30.06.10, 19:41
        • bad_alex Re: nie wiem zabardzo o co ci chodzi ? ! oO . 30.06.10, 19:45
          jeżeli zaczynasz to raczej od akustyka , chyba , że wolisz od razu elektryka .
          idź do sklepu muzycznego i dowiesz się wszystkiego , ile kosztuje etc .
          akustyczne są tanie , radziłabym ci zacząć od tej , bo nie wiesz na pewno czy ci gitara podpasuje a elektryczna kosztuje ponad 10 000 [ dobra ] . szkoda kasy skoro się uczysz [ czy co tam robisz ] .
          ja bym kupiła firmy Gibson or Les Paul . [ na pewno są takie elektryczne ]
          • dagas95 tylko nie to!!!! 30.06.10, 21:38

akustyk to gitara z wszystkimi strunami METALOWYMI! owszem daje śliczny dźwięk
            ale wszędzie pisze by zaczynać od klasyka.
            klasyk ma 3 nylonowe i 3 metalowe struny. mając nylonowe które są miększe,
            łatwiej będzie ci przyzwyczaić palce do ciągłego nacisku na struny. owszem, z
            czasem można zmienić, ale nie widzę sensu. Klasyki sa świetne!

PS: kolega zaczynał od elektryka i jego palce przechodziły mękę, możesz mi wieżyc tongue_out
      • alice109 Re: gitara . brr . 30.06.10, 19:43
        jeśli zaczynasz się dopiero uczyć najlepsza będzie gitara klasyczna, przynajmniej ja się na
        takiej uczę i jest to całkiem przyjemne. Struny są miękkie i tak bardzo nie męczą palców,
        potem możesz sobie gitarę zmienić, lub popostu przepiąć struny na twardsze smile Cena też
        nie jest jakaś super wielka od 170-220 zł. to wcale nie jest tak dużo
    • indescribable Re: gitara . brr . 30.06.10, 19:48
      Nie radzę kupować gitary z neta, na pewno nie. Najlepiej pójdź do jakiegoś sklepu
      muzycznego w twoim mieście. Tam ci dobrze poradzą, a co najważniejsze można samemu
      sprawdzić odźwięk gitary, brzemienie. Myślę, że to najlepsze rozwiązanie. Poza tym, możesz
      w necie obczaić, co należy brać pod uwagę kupując gitarę. Życzę przyjemnej gry! ;D
      • jonas1139 Re: gitara . brr . 30.06.10, 19:49
        tak dzieki .
    • koralowa . 30.06.10, 19:58
      Nie wiem, ale mogę Ci powiedzieć tyle, ze im droższa tym lepsza i bardziej
      wytrzymała.
      Czasami warto przepłacić, więc wybieraj z najwyższej półki .
      • iniaxd :) 30.06.10, 20:02
        Więc, na początek proponuje tobie gitare klasyczną. Miekkie ma struny i szybko
        nauczysz sie na niej grać. Nie zaczynaj od elektrycznej, za trudno...:d
    • black_lena Re: gitara . brr . 30.06.10, 20:05
      najlepiej w sklepie muzycznym uncertain
      jeżeli dopiero zaczynasz to kup używaną, bo może ci się granie później znudzić...
      Ja tak miałam ,ale powróciłam do gry smile
      • jonas1139 Re: gitara . brr . 30.06.10, 20:10
        Moja mamo by sie pewnie nie zgodziła na uzywaną ona lubi miec wszystko nowe bo wie
        ze nie jest zepsute czyy cos .
        aa i dzieki < 3
        • black_lena Re: gitara . brr . 30.06.10, 20:17
          Nie chodziło o taka całkiem zjechaną przez życie tongue_out
          Można kupić używaną, w dobrym stanie i z dobrej firmy
          To że jest używana to nie znaczy, ze nie da się na niej grać
          Takie gitary czasem lepiej brzmią niż te nówki smile
          Te nowe szybko się rozstrajają, szczególnie jak jest zmiana temperatury smile
    • black_lena Re: gitara . brr . 30.06.10, 20:09
      A zapomniałam dopisaćuncertain
      Kup akustyka z metalowymi strunami, jeżeli będziesz chciała, grać później na
      elektryku
      Jeżeli nie to z nylonowymi.
      Możesz kupić elektroakustyka, ale na razie akustyczną kup, bo jeszcze ci się
      granie odwidzi.

• karolcia741 Re: gitara . brr . 30.06.10, 20:18
      Do sklepu muzycznego i tam ci doradzą tongue_out
    • weronka97 Re: gitara . brr . 30.06.10, 20:22
      Kup sobie gitarę akustyczną. Ja też zapisałam się na gitarę od nowego roku szkolnego i mam
      już gitarę (ma prawie 5 lat ale to szczegół ;P, moja siostra na niej grała i twierdzi, że
      akustyczna jest OK.) i zastanawiam sie na elektryczna czy jak tam się nazywa konkretnie nad
      basem.
      • limka Re: gitara . brr . 30.06.10, 21:06
        Ja polecam klasyczną. Miałam już takie dwie (jedną dalej mam) i się sprawdziły.
    • light Re: gitara . brr . 30.06.10, 21:12
      Klasyczną, choć podobno w akustycznej lepiej wyłapać dźwięk.
      • natusia2004 ......................... 30.06.10, 21:20
        po prostu udaj sie do shopa muzycznego spytaj ekspedienta o rade i kup tylko
        pamietaj jak bedzie cie namawial to wiedz ze moze on patrzec na cene wiec wez
        moze kogos z rodziny kto sie zna i on ci doradzi albo instruktora od lekcji wink
      • koloorowa. Re: gitara . brr . 30.06.10, 21:41
        chyba klasyczna smile
    • blackconverse Re: gitara . brr . 30.06.10, 21:15
      Klasyczną z nylonowymi strunami. Najlepsza do nauki smile
      • lovebug 10 000 dobra gitara elektryczna? 30.06.10, 21:22
        a pogrzało?
        ja mam swojego gibsona za 4 tys. ;/
        i jest taki zarąbisty że jechałabym z nim na koncerty.

proponuję tanią z allegro gitarę akustyczną taką od 150 zł od Stagga.
        bo jak ci się znudzi (trzeba być cierpliwym), to nie będziesz aż tak żałować.
    • avril993 Re: gitara . brr . 30.06.10, 21:27
      Lepiej zacznij od klasycznej gitary, ponieważ nie masz jeszcze stwardniałych opuszków
      palców i na innych bedzie Ci ciężko grać. Uwierz mi wiem co mówię. Kiedy zaczynałam grac
      próbowałam na elektryku i palce dosłownie mi krwawiły, a i tak nie mogłam grać dobrze,
      bo nie miałam tyle siły w palcach
    • fantabuu Re: gitara . brr . 30.06.10, 21:31
      ja nie gram wiec ci nie pomogekiss
    • jonas_lover Tuuu. ^^ 30.06.10, 21:50
      Zacznij najlepiej od klasyka. Ja tak zaczynałam. Po paru miesiącach, jak już
      przyzwyczaiłam się do klasyka, to kupiłam akustyka. Gitarę klasyczną najlepiej od kogoś
      pożyczyć na 2-3 miesiące, jeśli jest ktoś taki w twoim otoczeniu, kto ma klasyka, ale nie
      gra, bo nie ma czasu, czy coś, to poproś, żeby pożyczył. Kiedy się przyzwyczaisz i
      upewnisz, że to coś dla ciebie, kup sobie akustyka. W miarę dobra gitara akustyczna - np.
      firma Ibanes - taka jak ma Bimber (nie zrażaj się jeśli go nie lubisz, dużo osób ma podobne,
      to tylko przykład najbardziej znany ). Mam podobny model, tylko, że ładniejszy. ^^
      Kosztuje około 600 zł, zależy jeszcze w jakim sklepie muzycznym. A jak już pójdziesz do
      sklepu, to jeszcze dokładnie popytaj, jakie modele sa dobre, co by radził sprzedawca,
      zobacz ceny wedle Twojego budzetu itp. itd. Powodzenia. wink
      • duuumi Re: Tuuu. ^^ 04.07.10, 00:54
        Klasyk wink
        Struny nylonowe.
        Ja rakiego mam.
        Ale zbieram teraz na eketryka <3

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka