orginalna 08.07.10, 22:44 Właśnie się pakuję , bo jutro wyjeżdżam na wakacje do Chorwacji, a potem do Włoch i moja najwieksza w domu torba nie chcę się zamknąć. Jadę w sumie na 12 dni . . . Jak wam idzie z pakowaniem ? Ile wszystkiego zabieracie ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nati97 Re: Wakacyjne pakowanie . . . 08.07.10, 23:25 O! Ja też jadę do Chorwacji za pare dni :] też mam torbę podróżną, ale raczej nie będzie problemu z brakiem miejsca. A jeśli można wiedzieć, to co takiego zabrałaś wielkiego, że nie masz miejsca? P.S Życzę udanych wakacji Odpowiedz Link Zgłoś
sims Re: Wakacyjne pakowanie . . . 09.07.10, 21:41 O matko ! Ja ile sie da biore xD Odpowiedz Link Zgłoś
milusia__ Re: Wakacyjne pakowanie . . . 10.07.10, 12:35 Ja też jadę do Chorwacji ale za 5 dni. Birę głównie T-Shirty i krótkie spodnie i sukienki bo jest tam bardzo gorąco. Oczywiście stroje kąpielowe i rzeczy do wody. Ja zwykle zbieram rzeczy, daje je tacie i on wszystko pakuje Odpowiedz Link Zgłoś
sandrusia123 Re: Wakacyjne pakowanie . . . 11.07.10, 17:41 a ja zawsze biorę jedną walizkę i wszystko mi się ledwo mieści ale zawsze mama mi poprzekłada i wchodzi Odpowiedz Link Zgłoś
lolitqqaa Re: Wakacyjne pakowanie . . . 09.07.10, 22:38 hmm , ja osobiście , .. narazie nie mam potrzeby pakowania się . ;d . ale zawsze biorę dużo ciuchów .. i zazwyczaj też nie mieszcze sie cała, xD . . ps. życzę Ci milutkich wakacji . ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
demilovatocool Re: Wakacyjne pakowanie . . . 10.07.10, 12:17 ja bylam na chorwacji rok temu -polecam jest pięknie a zabrałam tony wszystkiego! Odpowiedz Link Zgłoś
nick_jonas_jb Re: Wakacyjne pakowanie . . . 10.07.10, 17:08 Ja właśnie teraz jestem na wczasach i też miałam problemy z pakowaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
lizakowastar ,.,. 10.07.10, 18:20 Ja jadę na dwanaście dni do Francji. Kupiłam dzisiaj większą torbę, bo w poprzedniej mało rzeczy mi sie mieści Odpowiedz Link Zgłoś
pauliska1212 Re: Wakacyjne pakowanie . . . 08.07.10, 23:34 ja jutro, albo pojutrze jadę do babci na wieś x DD wstanę rano i się spakujee ; P Odpowiedz Link Zgłoś
nad Re: Wakacyjne pakowanie . . . 09.07.10, 08:37 Też jadę na wakacje n a12 dni, ale do Wisły i zabieram : walizkę, torbę i plecak. I tak ledwo mi się wszystko mieści. Odpowiedz Link Zgłoś
ugh. Re: Wakacyjne pakowanie . . . 09.07.10, 08:42 @nad - ja mieszkam blisko Wisły A tak do tematu, to jadę na 7 dni nad morze. Mam jedną walizkę i myślę, że mi się to wszystko w niej zmieści! Odpowiedz Link Zgłoś
aszken Chorwacja górą ! ; > 09.07.10, 22:32 ja prawdobodobnie też pojadędo Chorwacji. ; > biorę walizkę. ; p Odpowiedz Link Zgłoś
kkaamma Re: Wakacyjne pakowanie . . . 10.07.10, 17:44 Nad ja też jadę do Wisły na kolonie Odpowiedz Link Zgłoś
witka Re: Wakacyjne pakowanie . . . 10.07.10, 18:13 Ja zazwyczaj jak jade z rodzicami nad morze to wszystko mieszcze a jak nie to daje do walizki rodziców i po sprawie Hehe Ale tylko raz miałam taką sytuacje gdy jechałam na Zieloną Szkołe;p Uparłam się na taką łądna walizke a okazało się ze byłą strasznie mała no ale ja musiałąm ją zabrać;p Było trudno ale się udało Tobie też się na pewno uda Odpowiedz Link Zgłoś
goga14 Re: Wakacyjne pakowanie . . . 09.07.10, 13:46 ja zabieram .. hmm .. sama niewiem biorę większość rzeczy jakie mam w szafie x D a jadę na 12 dni do Poronina na obóz ;P i jeszcze zobaczę, czy walizka się zamknie czy nie Odpowiedz Link Zgłoś
holiday Re: Wakacyjne pakowanie . . . 09.07.10, 13:55 jeszcze nie zaczęłam się pakować. ;] Odpowiedz Link Zgłoś
frutella_xd Re: Wakacyjne pakowanie . . . 09.07.10, 13:57 Będę wyjeżdżać dopiero w sierpniu, więc jeszcze nie martwię się o pakowanie. 2 torby średniej wielkości powinny starczyć Odpowiedz Link Zgłoś
nikt. Re: Wakacyjne pakowanie . . . 09.07.10, 14:19 ja wyjeżdżam jutro do Olszanicy, i dzisiaj muszę się zabrac za pakowanie, ale nie mam na to specjalnej ochoty. XD leniwa ja. ;d Odpowiedz Link Zgłoś
mervelous Tez jade do Chorwacji... 09.07.10, 14:23 W jakie miejsce jedziesz, bo ja na wyspe Vir [ czy jakos tak ] . Ale teraz jestem w Niemczech i popakowalam tyle rzeczy, ze normalnie to chyba w dwie torby sie ledwo zmiescilam [ jedna duza, druga mniejsza ] . Odpowiedz Link Zgłoś
balon123 Re: Tez jade do Chorwacji... 09.07.10, 22:43 mervelous napisał(a): > No a ja jutro jade. w jakiej miejscowości jestes w niemczech.? Odpowiedz Link Zgłoś
laska.bieberaxd wyjeżdżam we wtorek a nie mam nawet listy... 10.07.10, 19:09 co musze kupić. xd Idę wziąć się do roboty. xd ; ** Odpowiedz Link Zgłoś
gwiazdka_14 Re: Wakacyjne pakowanie . . . 09.07.10, 14:27 Ja wyjeżdżam ale za 2 dni do Chorwacji potem może w góry .. W jaką dokładnie miejscowość jedziesz? ;* Odpowiedz Link Zgłoś
honest_ Re: Wakacyjne pakowanie . . . 09.07.10, 14:30 czasem lubię się pakować, czasem nie, nie, jak mam coś fajniejszego do roboty. c: jutro się pakuję. ;> Odpowiedz Link Zgłoś
nati97 Re: Wakacyjne pakowanie . . . 09.07.10, 14:29 Nie będę zakładać nowego wątku, więc napiszcie mi tu w co bierzecie swoje rzeczy: torba, walizka, plecak...itp. A więc? Odpowiedz Link Zgłoś
paulina88 Re: Wakacyjne pakowanie . . . 09.07.10, 14:50 Ja tez jutro wyjeżdżam i nic jeszcze nie spakowałam.. ;] Odpowiedz Link Zgłoś
temptation Re: Wakacyjne pakowanie . . . 09.07.10, 22:04 Ja muszę zabrać Coś co pozwoli mi przetrwać ten tydzień Odpowiedz Link Zgłoś
xnamex Re: Wakacyjne pakowanie . . . 09.07.10, 22:11 Na 12 dni, a największa torba ci sie nie domyka?! Zabierz tylko te najpotrzebniejsze rzeczy. Zamiast 15 par krótkich spodenek weź ze 3 pary tych najwygodniejszych, najładniejszych. Ogranicz sie do 14 koszulek (7 na ramiączka, 6 z krótkim rękawem, 1 z długim rekawem) i tyle. Skoro to tylko 12 dni...a poza tym na koniec świata nie jedziesz... Odpowiedz Link Zgłoś
kicia_165 Re: Wakacyjne pakowanie . . . 09.07.10, 22:28 Ja jadę na 7 dni nad morze, do Kołobrzegu a wystarczy mi jedna torba. Odpowiedz Link Zgłoś
claudieea Ja na kolonie do Jarkowic w Karpaczu.. 10.07.10, 13:35 ... i też się nie mieszczę, a jadę 13 lipca, w dzień odpustu w mojej miejscowości zabieram dziesięć koszulek, dziesięć spodni, pięć spudniczek, trzy stroje kompielowe, i całą reszte ;D Odpowiedz Link Zgłoś
kikunia Re: Wakacyjne pakowanie . . . 09.07.10, 22:32 Ja jadę w poniedziałek na trzydniowe warsztaty muzyczno-taneczne, więc też muszę wziąć sporo ubrań. Nie lubię się pakować... ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
diamond_girl12 Re: Wakacyjne pakowanie . . . 10.07.10, 12:06 Ja też jadę na Chorwację. Ale mam jeszcze sporo czasu bo wyjeżdżam dopiero 7 sierpnia. Nie mogę się już doczekać! xDD Odpowiedz Link Zgłoś
agapi Re: Wakacyjne pakowanie . . . 10.07.10, 12:05 Ja od dziewięciu lat wyjeżdżam na całe wakacje do Grecji i mam już wprawę w pakowaniu ;p. Wystarczy mi mała walizka. Biorę najpotrzebniejsze rzeczy, bo tam kupuję strasznie dużo rzeczy :]. Odpowiedz Link Zgłoś
fanka96 Re: Wakacyjne pakowanie . . . 10.07.10, 12:13 a ja już niestety wróciłam Odpowiedz Link Zgłoś
gracjanka_ Re: Wakacyjne pakowanie . . . 10.07.10, 14:59 Ja wyjezdzam w sierpniu do Grecji . Więc wielkie pakowanie dopiero przedemna . [D I mam nadzieję ze w jedną wielką walizkę się zmieszcze ;D Odpowiedz Link Zgłoś
quadesha Re: Wakacyjne pakowanie . . . 10.07.10, 12:11 W tym roku nie mam problemu bo jade tylko do babci Ciuchy pakuje w giga plecak a brat wszystko dźwiga Ja tylko jedzenie i zabawki dla pieska. Ale i tak wszystkich ciuchów nie biore bo tata potem mi dowozi Ale rok temu jechałam nad morze do Kołobrzegu. To wziełam torbe taką dużą... ale i tak nie chciałam sie zamknąc. Wiec wziełam jeszcze plecak Odpowiedz Link Zgłoś
karmel_ Re: Wakacyjne pakowanie . . . 10.07.10, 12:13 jadę za tydzień do Grecji , zwykle jak jadę sama to biorę 1 dużą walizkę , ale na akacje z rodzicami i siostrą wszyscy zmieszczamy się jakimś cudem w tej walizce. :d Odpowiedz Link Zgłoś
flo. Re: Wakacyjne pakowanie . . . 10.07.10, 12:15 nawet kiedy wyjeżdżam na kilka dni, biorę ze sobą wieeeelką torbę. ;q moje pakowanie wygląda tak: 'to może się przydać, i to też..' haha. Odpowiedz Link Zgłoś
mweezy nienawidzę się pakować. 10.07.10, 12:20 zawsze wezmę coś zbędnego, a zostawię coś co mogłoby mi się przydać :q ale pomijając to raczej nie mam większych kłopotów z pakowaniem, choć tego nie lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
delicious . 10.07.10, 12:20 Wszyscy teraz jeżdżą do Chorwacji... W czwartek jadę na miesiąc do Francji, więc potrzebuję ciuchów na każdą pogodę i nie wiem jak się zapakuję Mam 2 wielkie walizki, ale planuję tam również zakupy co jeszcze bardziej mnie dobija.. koszmar Odpowiedz Link Zgłoś
rikki Re: . 10.07.10, 12:25 lubię pakowanie dzisiaj będę się pakować i muszę się zmieścić do jednej walizki ;d ona jest takiej... średniej wielkości ;d i pewnie wezmę też plecak ((: Odpowiedz Link Zgłoś
aleksndra96 Re: . 10.07.10, 12:26 Tez jade na Chorwacje na 2 tyg . 29 . Zabieram najpotrzebniejsze rzeczy i troche ciuchow . Osobiście nie jestem typem dziewczyny , ktora lubi chodzic na zakupy . Mam 2 szafki i szafe ciuchów i to mi wystarcza . 2 godz zakupow to dla mnie męka xdd . No coz ... xdd Odpowiedz Link Zgłoś
joola97 Re: Wakacyjne pakowanie . . . 10.07.10, 12:24 Ja tez się pakuję. Mój sposób? Pakowanie się w miarę oszczędnie. Staram się zrezygnować z niepotrzebnych ciuchów. Ale pewien problem. Jadę w gory więc bez sensu byłoby brać strój kompielowy. Ale okazuje sie że będziemy jechać do aqua parku. Druga sprawa nie wiem czy brać długie spodnie i swetry bo tu gdzie mieszkam jest tak gorąco że nawet nie patrzę na te ciuchy. Odpowiedz Link Zgłoś
lady.teeq Re: Wakacyjne pakowanie . . . 10.07.10, 12:29 Pakowanie? Zawsze zostawiam wszystko na ostatnią chwilę. Akurat dziś się pakowałam, bo jutro wyjeżdżam na dwa tygodnie. Biorę bardzo dużo lekkich wakacyjnych ubrań, także na razie się wszystko mieści, a torbę mam dużą. Zobaczymy czy się zamknie, jak dołożę kosmetyki i te wszystkie suszarki i prostownice Zawsze mam wrażenie że czegoś zapominam, ale jeszcze nic nie zapomniałam... Mam nadzieję że i teraz tak będzie. Ogólnie to nienawidzę się pakować.... Masakra. Odpowiedz Link Zgłoś
red_bull Re: Wakacyjne pakowanie . . . 10.07.10, 12:36 Ja lecę we wtorek do Anglii. Moja torba nie jest zbyt duża ale chyba załatwię sobie większą. Nie mogę wziąć więcej niż 20 kg. No cóż jakoś się spakuję chociaż bd to trudne bo zawsze biorę dużo rzeczy. A na 2 tyg. jednak trzeba wziąć trochę więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
molinka Re: Wakacyjne pakowanie . . . 10.07.10, 12:45 lol wszyscy do Chorwacji wjeżdżają ja lubię się pakować , ja jadę na 6 dni i biorę średnią walizkę i większą torbę znając życie zapewne się nie zmieszczę . Odpowiedz Link Zgłoś
xblackxx Re: Wakacyjne pakowanie . . . 10.07.10, 12:34 ja jade dopiero za 2 tyg. ale nie wiem jak sie spakuje !! jak jechałam na 3 dni to torby nie mogłam zamknąc ale teraz wezne wieksza i mysle ze dam rade ! ale nie wiem!! okaze sie Odpowiedz Link Zgłoś
m_a_g_d_a Re: Wakacyjne pakowanie . . . 10.07.10, 12:38 Ja jadąc na wakacje zabieram pół pokoju (jak nie więcej ). Na urlop jadę dopiero w sierpniu a na taki czas mam co do roboty... No ale to moja tajemnica....... Odpowiedz Link Zgłoś
emussek Re: Wakacyjne pakowanie . . . 10.07.10, 13:34 Ja dziś jadę nad morze z rodzicami. Każdy ma swoją walizkę. Na pewno znajdą się tam stroje kąpielowe , bluzki, bielizna, spodnie , sukienki i coś na "te dni" =) Moja walizka się spokojnie zamyka, bo ja rzeczy porządnie składam . Jadę na 2 tygodnie i się ciuchy spokojnie zmieściły. Życzę Wam miłych wakacji. Odpowiedz Link Zgłoś
kolorowo Re: Wakacyjne pakowanie . . . 10.07.10, 12:45 ja w sumie zabieram zawsze tyle ile potrzeba . ;d czasem wg . mnie za małoo . z tego co wiem w Chorwacji jest upał , więc wziełabym 'lekkie' ciuchy . Odpowiedz Link Zgłoś
music11 Re: Wakacyjne pakowanie . . . 10.07.10, 12:51 najpotrzebniejsze rzeczy:prostownica,grzebienie,lakiery do włosów,duużo bluzek,spodni i kilka spódnic....hmmm najlepsze buty i to wszystko.Rodzice o wszystkich pamiętają,ja jade na mazury Odpowiedz Link Zgłoś
malowana. Re: Wakacyjne pakowanie . . . 10.07.10, 13:01 ja jade 29 lipca do Francji na obóz. ; D więc nie mam po co się jeszcze pakować ;D Odpowiedz Link Zgłoś
agusia_14 Re: Wakacyjne pakowanie . . . 10.07.10, 13:12 Ja za 3 dni jade na 2 tygodnie do Hiszpanii i moge wziąć tylko 20 kg bagażu i jak ja mam się zmieścić ? Nie mam pojęcia co mam wziąc a czego nie ... POMOCY !!!! Odpowiedz Link Zgłoś