Dodaj do ulubionych

Czy przez krytykę rezygnujecie z marzeń ? .. ; (

11.07.10, 19:47
Cześć Wszystkim .
Więc mam do Was takie pytanie jak w temacie . : Czy przez krytykę rezygnujecie ze swoich
marzeń ? ..
Ja zrezygnowałam crying Wiem, że nie śpiewam najlepiej , fałszuję, wiem to .. Wszystkie prace
usunęłam, podarłam . Skoro nie mogę czegoś zrobić dobrze, starając się chyba nie ma
sensu robić sobie marzenia, które na 50 000 % się nie spełnią . crying:'
Czy wy też rezygnujecie z marzeń gdy czujecie krytykę i łzy w oczach, spływające po
polikach ? ..
Obserwuj wątek
    • primas Czasami. 11.07.10, 19:50
      Ludzie mnie zbytnio nie krytykują, bo nie znają moich marzeń. Może to i lepiej ...
      Ale zamiast się poddawac, robię wszystko co w mojej mocy, aby moje pragnienia się spełniały. Nigdy nic mi nie wychodzi, ale brnę dalej. Może w końcu coś osiągnę.

A ty uwierz w siebie, rób to co kochasz, nie poddawaj się.
      • alice.... Re: Czasami. 11.07.10, 19:55
        najpierw nam wysyłasz swój filmik i proszisz o szczera ocene , a teraz ryczysz. brawo.
      • lieb_de_sekunde Re: Czasami. 14.07.10, 09:46
        Moim marzeniem było pojechać na koncert TH. Wszyscy dookoła o tym wiedzieli, a
        że w naszej szkole jest sporo anty to praktycznie wszyscy po mnie jechali < lol
        > Mialam pewien warunek itd.Spełnilam go i pojechalam. Bylam meeeeeeeeeega
        szczęśliwa. dziś świętuje uplyniecie 4 miesiaca od koncertu. Nigdy nie bede
        zalowac ze tam pojechalam pomimo trego ze do tej pory mnie krytykują <u
        niektórych to wynik zazdrosci>
        Teraz ci powiem> nie warto rezygnowac z marzen przez krytyke innych. Oni chca
        wywolac w tobie zlosc , abys przestala robic to w czym jestes dobra... moze to
        zazdrość? big_grin
      • iga18 Czasami. 31.07.10, 11:20
    • zuuzaa12 Policzkach -w gwoli ścisłości. A tak to raczej nie 11.07.10, 19:50
    • lovetom Re: Czy przez krytykę rezygnujecie z marzeń ? .. 11.07.10, 19:51
      Ja chyba raczej nie mam to gdzieś co inni o mnie mówią, myślą. Ja gram na
      gitarze i mi całkiem dobrze to wychodzikiss
      • kakaa13 Re: Czy przez krytykę rezygnujecie z marzeń ? .. 11.07.10, 19:54
        ej, chodzi ci o ten filmik na yt tak ?
        nie rezygnuj z marzen jesli ich pragniesz,
        nie przejmuj sie opinia innych.
    • jonas_lover Re: Czy przez krytykę rezygnujecie z marzeń ? .. 11.07.10, 19:52
      Nie. Kiedy ktoś mnie krytukuje czasem mam ochotę płakać, ale to mija i zastępuje to
      złość. Mówię sobie "ja wam jeszcze pokażę". Tak było np. z gitarą. Kiedy mój nauczyciel
      stwierdził, że nie umiem grać, w miesiąc nauczyłam się wszystkiego i tylko jakieś małe
      niedociągnięcia mam i staram się ćwiczyć tak, aby już ich nie było. wink

I Tobie też radzę nie rezygnować z marzeń. Niektórzy ludzie gó... wiedzą i krytykują. Nie
      przejmuj się nimi. I życze powodzenia w spełnianiu marzeń. wink
      • rikkki Re: Czy przez krytykę rezygnujecie z marzeń ? .. 11.07.10, 20:00
        nie!!! i ty też nie powinnaś big_grin głos można wyćwiczyć i fałszowanie powoli
        ustanie. smile
        • crezyyy Ludzie! Nie chodzi mi o filmik , ale ogólnokształt 11.07.10, 20:04

• koloorowa. Re: Czy przez krytykę rezygnujecie z marzeń ? .. 18.07.10, 17:44
        raczej nie . przecierz ten kto cie krytykuje nie zawsze cie jedzie bo jesteś
        głupia bo masz takie marzenie , czasem tak mówi , bo ci może zazdrościć ? niie ?
        więc dla takich głąbów nie warto z nich rezygnować smile)
    • lullabys Re: Czy przez krytykę rezygnujecie z marzeń ? .. 11.07.10, 20:05
      Nie zrezygnuję z marzeń. Nawet, że rodzinka mnie krytykuje i wyśmiewa wink Mówią, że
      głupia jestem i mam wymyślić na przyszłość "coś prawdziwego" big_grin To i tak wiem kim
      chce zostać i będę dążyć do tego tongue_out Myślisz, że jak rodzą się gwiazdy? indifferent Pierw muszą
      przejść ciężką drogę wink Nie mają wszystkiego podanego na tacy, często też im ludzie
      powtali, że się do tego nie nadają ;-P Ale ćwiczyli i odnieśli sukces. Zaraz mi się Kristen
      Stewart przypomina big_grin Wszyscy mówią, że jest beznadziejna, a ona i tak robi swoje. Za
      to ją lubię brawo
    • dianolinka nie będę zbyt miła , ale weź to sobie do serca ... 11.07.10, 20:07
      widziałam nagranie . jak dla mnie było przeciętnie .
      a wgl , jeśli chciałaś się przebić dalej .. musiałaś wziąć pod uwagę że nie
      tylko głos liczy się w świecie show - biznesu .
      trzeba mieć wygląd .. którego .. no wybacz , nie masz .
      zbędne kilogramy , nad tym powinnaś popracować .
      wybacz mi za to , że ci to wytykam , ale lepiej , żeby powiedziała ci to
      anonimowa dziefcynka z portalu pod tytułem " kotek.pl " niż jakaś twoja
      przeciwniczka , która po prostu by cię wyzwała od grubasów i nie wiem czy
      dałabyś radę wystąpić po tym , jak po paru nieprzychylnych opiniach postanowiłaś
      dać sobie spokój ze śpiewaniem .

weź to sobie do serca . musisz wiedzieć , że na takich konkursach są nie tylko
      miłe i kochane panienki , ale przede wszystkim żądne wygranej twarde zawodniczki
      które za wszelką cenę będą się starały wszystkich innych zmiażdżyć .

i powiem ci coś dla otuchy , też nie należę do wieszaków na ubrania .
      również nie śpiewam najlepiej .
      ale postanowiłam wziąć się za siebie .
      biorą lekcje śpiewu i to daje efekty które już już po paru lekcjach są widoczne wink
      do tego postanowiłam wziąć się za swój wygląd .
      trochę ćwiczeń , jakaś dietka i człowiek od razu lepiej się czuje wink
      i radzę ci wziąć się za siebie już teraz .. bo teraz może cię akceptują .. wiesz
      , nie znam cię . ale w gimnazjum dadzą ci popalić . dzieci są okrutne ;/

3mam kciuki za twoje marzenie i oczywiście za ciebie ;*
      mam nadzieję że to przeczytałaś .. i nie obraziłaś się .
      ale zależało mi na tym żebyś wiedziała to i owo .
      • dianolinka Re: nie będę zbyt miła , ale weź to sobie do serc 11.07.10, 20:16
        a i sorry , że to co napisałam nie było na temat , ale nie chciało mi się
        szukać tamtego wątku ;p

a teraz na temat :

raczej nie .. dążę do realizowania moich marzeń wink
        czyli .. śpiewam na uroczystościach szkolnych itd ... wink
        wielu osobom się spodobało na naszej miejscowej majówce jak zaśpiewałam " jestem
        zwycięzcą " z filmu " kurczak mały " . haha ;D
        ale dzieci miały wtedy podnietę ;D
    • heyyeah Re: Czy przez krytykę rezygnujecie z marzeń ? .. 11.07.10, 20:08
      hmmm. Może nie przez krytykę, ale przez "podcinanie skrzydeł", które regularnie uprawia
      mój tatuś. Przykład? Podczas gdy wszyscy (oprócz dzieci z byłej szkoły, rzecz jasna), mówią
      mi, że coś potrafię dobrze robić, to tatuś twierdzi "Jakbyć to i to potrafiła, to by cię w szkole
      docenili", niestety tatuś nie rozumie, że ja w niektórych rzeczach nie chcę w szkole brać
      udziału. Po co się fatygować, skoro przy jakichkolwiek występach publicznych mam napady
      stresu? I to od kiedy zapomniałam tekstu na konkursie, więc...
      • imperativ Re: Czy przez krytykę rezygnujecie z marzeń ? .. 11.07.10, 20:13
        Może jestem dziwna, ale lubię być krytykowana.
        Lubię jak ludzie wypominają mi błędy..
        Przynajmniej wiem co mogę poprawić.

Moje marzenia i tak się nie spełnią, bo to nie możliwe..
        A może.. ?
    • mireille Never!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 11.07.10, 20:09
      Nie,nigdy przegnigdy! Jeśli mam jakieś marzenie,to chcę je zrealizować,kazdy wie że są
      wzloty i upadki,a to że możesz fałszować,to nie jest pretekst abyś zrezygnowała z kariery
      wokalnej-ty sądzisz,że taka no niewiem....Demi,czy Miley,czy Avril , czy Shakira mają taki
      głos po prostu od tak sobie? Nie one,cwiczyły,miały lekcje,trenowały nad głosem - bez
      pracy to nie ma najmniejszej szansy na zrealizowanie marzenia,po prostu rusz swoje
      szanowne zaplecze,zaczni znów komponować,zapisz się na lekcje spiewu,albo poszukaj
      obozu wokalnego (są w rabce^^tylko niewiem czy są jeszcze miejsca) , tam nauczą Cie
      emisji głosu,co Ci się super przyda wink 3mam kciuki!
      • mireille Re: Never!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 11.07.10, 20:10
        Pozaty,pamiętaj ; Jeśli nie wystartujesz w zawodach,to nie ma szansy,abyś je wygrała ;*
    • bellacullenx tutaj ;) 11.07.10, 20:17
      Nie, trzeba mieć marzenia nawet te cholernie trudne do spełnienia albo w ogóle nie możliwe...
      Bo jak masz marzenie to dążysz do jego spełnienia i tym samym zapełniasz pustkę.
      Moim marzeniem jest spotkanie Roberta Pattinsona i wycieczka do Londynu a nie kolejne cholernie nudne wakacje na wyspach... to drugie jest łatwe ale to pierwsze... no cóż wink Ale jeśli nie osobiście to przynajmniej figurę woskową zawsze coś..

Szkoda że podarłaś i wyrzuciłaś te piosenki bo mogły być one takim dopingiem 'okej, nie idzie mi za dobrze ale będę robić wszystko aby się poprawić' i później odsłuchałabyś czy tam przeczytałabyś te materiały i stwierdziła 'jestem zarąbista! poprawiłam się... oby tak dalej!'

Życzę Ci szczęścia... i nie rezygnuj z marzeń bo one są po to aby je spełniać ;*
    • piratka13 Właśnie 11.07.10, 20:19
      Najpierw wysyłasz nam filmik ,którego z resztą nie mogłam zobaczyć ,bo go
      usunęłaś a teraz wyjesz ,bo cie kilka osób skrytykowało ?!
      Jeśli tak się przejmujesz opinią innych nigdy nie osiągniesz tego co masz
      zamiar .
      radzę ci zacząć wierzyć w siebie i swoje możliwości ,bo świat jest okrutny i
      jeśli nie będziesz walczyć o to co twoje ,będziesz w tym samym miejscu i dalej
      będziesz się użalać nad sobą .

ludzie nie będą patrzeć na słabeuszy ,którzy boją się cokolwiek osiągnąć .
      Powodzenia wink
    • unborn_ Czy przez krytykę rezygnujecie z marzeń? 12.07.10, 23:48
      nigdy nie zrezygnuję. już mam postanowione, po co, pod wpływem kogoś innego,
      miałabym rezygnować z marzeń? dla mnie to nielogiczne.
    • zajc. nie mam marzeń. 13.07.10, 00:13
      żadnych konkretnych.
    • julii Re: Czy przez krytykę rezygnujecie z marzeń ? .. 13.07.10, 00:16
      ja nie rezygnuję : o

co mnie tam inni obchodzą liczy się pasja.
    • drama_queen Re: Czy przez krytykę rezygnujecie z marzeń ? .. 13.07.10, 00:19
      lepiej usłyszeć krytykę niż później się zbłaźnić, bo myślało się, że jest się
      takim dobrym. w moim mniemani składnikiem marzenia jest to, że się nie spełni.
    • klaudencja staram się nie poddawać. 13.07.10, 00:35
      Gdybym miała się poddawać i nie robić tego co sprawia mi przyjemność, dążyć do
      celu to nie wiem co by teraz ze mną było. Zawsze staram się nie przejmować
      krytyką. Na pewno nie jest to łatwe, ale nie wolno się załamywać. Trzeba żyć i
      robić to dalej jeśli nam to wychodzi smile
    • vaniney Re: Czy przez krytykę rezygnujecie z marzeń ? .. 13.07.10, 00:40
      wrzuć ten swój filmik jeszcze raz,bo nawet go nie widziałam.no i jakie jest to
      twoje marzenie?zostać piosenkarką?wybacz,ale niezbyt to realne.musiałabyś już
      zacząć do tego dążyć i pozbyć się tej wrażliwości na słowa krytyki.trzeba być
      twardym.nie bierz złych słów tak strasznie do siebie,ewentualnie patrz na to co
      mogłabyś zmienić na lepsze.mimo wszystko liczy się wytrwałość.no i talent.czy ty
      wiesz jak trudno jest się przebić?proponowałabym ci zastanowić się nad jakimś
      innym zawodem który będziesz mogła wykonywać w przyszłości.
    • katsuumi_17 Re: Czy przez krytykę rezygnujecie z marzeń ? .. 13.07.10, 10:28
      Nie patrzę na krytykę.
    • jane_ nie. 14.07.10, 09:21
      chyba widać. co niektórych bardzo smuci.

tylko jest mała różnica, pomiędzy krytyką 'ale beznadziejne', a konstruktywną, która pokazuje ci, co powinno się poprawić, co jest nie tak. niestety, ta pierwsza, totalnie nie do przyjęcia, przeważa. trudno.
    • corba . 14.07.10, 09:27
      Czasem trzeba się nasłuchać krytyki żeby coś osiągnąć .
      Nie każdemu wszystko sie podoba i każdy ma inny gust .
      Ja też nie mam głosu i wgl , ale piosenki pisze .. Może ktoś bardzo utalentowany
      kiedyś ją zaśpiewa . ; ) cieszyłabym się .
      Nie ma co rezygnować ze swoich marzeń , bo ktoś Cie skrytykuje .
      Musisz sie postawić , nie dac sie tak łatwo złamać i walczyć o swoje marzenia .
      Bierz lekcje śpiewania i wgl i pokaż wszystkim na co Cie stać .
      Pokaż światu że każdy ma prawo coś osiągnąć . ; )
    • dosia1207 Re: Czy przez krytykę rezygnujecie z marzeń ? .. 14.07.10, 09:31
      czasami.. ale próbuje się nie przejmować krytyką! wink
      • sandika001 Re: Czy przez krytykę rezygnujecie z marzeń ? .. 14.07.10, 09:41
        Nie przejmuje sie krytykasmile
    • rescueme Re: Czy przez krytykę rezygnujecie z marzeń ? .. 14.07.10, 09:40
      nie. zazwyczaj nigdy nie rezygnuje
    • julcia284 niestety... 14.07.10, 09:42
    • agusiax3 NIE! 14.07.10, 09:59
      generalnie mam gdzieś co ludzie gadają i dalej robię swoje. sciana
    • coldprincess Re: Czy przez krytykę rezygnujecie z marzeń ? .. 14.07.10, 10:08
      Nie rezygnuję, ale czasem bardzo mało do tego brakuje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka