Dodaj do ulubionych

Zdradliwa matka, kłamstwa, depresja, płacz. Pomocy

29.07.10, 22:17
Na początku mówie, że tekst jest dość dłuugi,ale to naprawde ważna sprawa i była bym bardzo wdzięczna gdybyście przeczytali to i postarali sie jakoś pomóć.!

Moja znajoma ma dość poważny problem z matką.! Sama nie wiem co jej doradzić... może wy jakoś doradzicie. Imiona będe podkładać żeby nie było. Dajmy więc na to, ze Basia ma mame... która ma męza... smile Tworzą razem ładną rodzine Basia kocha swojego tate i mame. Jednak z czasem dowiaduje się o swojej matce nie ciekawych rzeczy. Dochodzą ją pogłoski, że mama kiedyś zdradzała jej tate. Jednak wie, ze działo się to zanim jeszcze sie urodziła wiec jej obawy cichną. Jednak ostatnio zaczyna dziwnie sie zachowywać. Wychodzi gdy taty nie ma w domu, Ukrywa swój telefon, a gdy Basia chce go wziąc do rąk robi wielką awanture i jest wstanie ją nawet udezyć, zeby odzyskać telefon ( z tego co wiem narazie były tylko szarpaniny a nie zadna przemoc ) Mama prosi Basie by nic nie mówila tacie, że wychodzi i kłamie ze chodzi do koleżanek. Pewnego dnia mama Basi mówi jej że dostanie nowy telefon, bo jej znajomy może jej oddac za darmo tylko trzeba cos tam wymienić. Klka dni poźniej słyszy rozmowe telefoniczną rozmowe matki: No hej, teraz mam dużo pracy to nie dzwoń..., a pozatym i tak teraz mam.... no wiesz... .No to sie poźniej jeszcze zdzwonimy. ( jej mama miała okres ) Basia to wszystko słysząła i szybko załapała spytała z kim gadała mama powiedziała ze z koleżanką. Basia sie nie dała nabrać. Kocha swoją mame i udaje, że nie przejmuje się tą całą sytuacją, ale tak naprawde wieczorami wypłakuje mi sie w ramie. Wczoraj jak u mnie nocowała wszystko mi powiedziała. Chce to powiedziwć swojemu tacie, ale nie chce stracic zaufania mamy.... ale Basia boi sie ze jej mama znowu zdradza jej tate, a jej tata jest na to bardzo uczulony i moze byc w stanie nawet wziąc rozwód z mamą. A basia tego bardzo nie chce. Strasznie sie tym przejełam bo to serio trudna decyzja. Ludzie pomóżcie.! Ona wpadnie w jakąś depresje. Za karzdym razem gdy sie z nią spotykam płacze... nie wiem co jej poradzić.!?
Obserwuj wątek
    • renooo17 Re: Zdradliwa matka, kłamstwa, depresja, płacz. P 29.07.10, 22:24
      Moim zdaniem twoja koleżanka nie przyłapała swojej mamy na gorącym uczynku. Ma
      jakieś dowody? Nie.
      Ja ogólnie wychodzę z założenia że rodzice powinni wszystko załatwiać między
      sobą więc odradzam informowanie taty. Basia naskarży na mamę, a mama wszystkiego
      się wyprze. I co? I tylko będzie wściekła na córkę i będzie uprzykrzać jej życie
      bo być może nie mogła by przez to spotykać się z kochankiem bo mąż bardziej by
      ja pilnował.
      Tak więc powiedz jej że to są problemy pomiędzy jej rodzicami. A rozwód czasami
      jest lepszy niż bycie z osoba której się nie kocha.
      Jedyne co mogła by zrobić gdyby się uparła to porozmawiać z matką o swoich
      podejrzeniach. Może by się pohamowała jak by usłyszała że córka coś podejrzewa smile
      • renooo17 Re: Zdradliwa matka, kłamstwa, depresja, płacz. P 29.07.10, 22:25
        Mam nadzieje że pomogłam smile
      • fantabuu Re: Zdradliwa matka, kłamstwa, depresja, płacz. P 29.07.10, 22:30
        zgadzam sie z renooo17 wink
        lepiej zostaw to pomiedzy nimi . no a jeśli ona ma kochanka to sory ale wielka hama ; /
    • kolczyk Re: Zdradliwa matka, kłamstwa, depresja, płacz. P 29.07.10, 22:27
      Czy pomogłaś jeszcze nie wiem. Ale przekaże Basi i dzieki za inforamcje smile
      • lieb_de_sekunde Re: Zdradliwa matka, kłamstwa, depresja, płacz. P 29.07.10, 22:41
        Dziewczyna jest na prawdę w bardzo trudnej sytuacji...
        Niech nie mówi tego broń boże tacie, bo może to się skończyć rozwodem...
        Albo jeżeli jest odważna to niech zrobic soc w stylu:
        -Kim jest ten pan, z którym cały czas się spotykasz?
        mama zapewne odpowie: Jaki pan?
        -Widziałam Ciebie z jakimś panem kilka razy. rozmawiasz z nim tez przez telefon
        ... kim on jest?
        itd...
        • kolczyk Re: Zdradliwa matka, kłamstwa, depresja, płacz. P 29.07.10, 22:46
          ponoc juz pytaa o takie zeczy i jej mama odpowiadała, ze to znajomy.Jest tu u mnie i mi wszystko mowi big_grin znow u mnie nocuje i niestety znow płakałasad
    • pauula Re: Zdradliwa matka, kłamstwa, depresja, płacz. P 29.07.10, 22:42
      Hym szczerze to ja nie wiem co bym sam zrobiła.
      • mweezy . 29.07.10, 22:46
        musi porozmawiać ze swoją mamą, koniecznie.
    • super_star Re: Zdradliwa matka, kłamstwa, depresja, płacz. P 29.07.10, 22:44
      niech porozmawia z mamą, ale tacie niech BROŃ BOŻE NIC NIE MÓWI !!!! jej tata
      straci zaufanie do mamy, mama do niej, a ona sama będzie czuła się winna.
      Zresztą to może jakiś zbieg okoliczności, albo urywek rozmowy, wiesz może jej
      mama umawiała się z kooeżanką na basen, albo na siłownię ?? to przecież bardzo
      możliwe. mam nadzieję , że pomogłam smile
    • sweetie Re: Zdradliwa matka, kłamstwa, depresja, płacz. P 29.07.10, 22:50
      Powiem ci szczerze że za bardzo jej nie pomożesz.........za bardzo nie masz jak.
      Miałam w rodzinie podobne kłopoty i dowiadywałam sie okropnych rzeczy .....i no
      zakończyło sie tak jak sie zakonczyło. Wolałam sie nie mieszać
      Więc jej rodzice niech załatwią to między sobą.
      pozdrawiam ;*
    • olgx ; p 29.07.10, 22:51
      hmm... tak na początek to chyba nie powinnaś tego pisać na stronie internetowej o
      kłopotach koleżanki, ale jak chcesz wiedziec co ja mysle to masz. Moim zdaniem nie
      powinna tego mówić tacie tylko porozmawiąć z mamą. Ja bym możliwe że tak zrobiła.
      • kolczyk Re: ; p 29.07.10, 23:31
        Spoko kolezanka wyrazilazgode na publikacje tego.jest u mnie... i wie o wszystkim. I Mowi, ze ona slyszala glos tego faceta przez elefon i znow ryczy,matko.! Ludzie jak ją uspokoić.??sdfg
    • renooo17 Re: rosalie007 29.07.10, 22:52
      O to fajnie, dowiaduje się że ja wogóle bravo czytam. Czego się jeszcze od
      ciebie o sobie dowiem ciekawego? xD

A ty co radzisz? Niech naskarży. Niech matka się wyprze. Niech obydwoje będą na
      dziewczynę źli za zmyślanie. Świetnie.
      Są dorośli i niech sami za siebie decydują.
      Może jeszcze powinna wziąć obydwoje za rączki i zaprowadzić do psychologa na
      sesje rodzinne?
    • renooo17 Re: Zdradliwa matka, kłamstwa, depresja, płacz. P 29.07.10, 23:00
      Okropne jest gdy jest się młodym i rodzicom się nie układa.
      Dzieci zwykle strasznie to przezywają... Pamiętam jak ja byłam młoda i moi
      rodzice się kłócili. Chcieli się rozwodzić i wogóle. Ryczałam strasznie. Całymi
      nocami i dniami. Dopiero jak skończyłam jakieś 16 lat zrozumiałam że już wolała
      bym żeby się rozwiedli i poukładali sobie życie z kimś innym, zamiast ciągle się
      kłócić. Na szczęście jednak od roku jest lepiej. Zobaczyli jak ja i mój obecny
      chłopak się bardzo kochamy, jak on nie odstępuje mnie na krok i zawsze przytula
      czule i zaczęli zachowywać się podobnie big_grin
      Powiedz swojej koleżance żeby nie przejmowała się tak sprawami między jej
      rodzicami. Czasami miłość dwojga ludzi wygasa lub po prostu przeżywa kryzys, a
      to że pomiędzy nimi coś jest nie tak to przecież nie oznacza że jej nie kochają
      smile Na pewno jest dla nich największym skarbem na świecie, więc nie widzę tu
      powodów do płaczu smile
    • 12miley12 Re: Zdradliwa matka, kłamstwa, depresja, płacz. P 29.07.10, 23:48
      to bardzo ciężka sprawa ale według mnie Basia powinna powiedzieć tacie ponieważ
      ludzie tak blisko ze sobą związani nie powinni się okłamywać rzeczywiście tak
      jak piszesz może doprowadzić to do rozwodu ale tak jak napisałam wcześniej ni
      można się okłamywać a zwłaszcza na taką skalę
      • 12miley12 Re: Zdradliwa matka, kłamstwa, depresja, płacz. P 29.07.10, 23:56
        właśnie przeglądałam inne wypowiedzi i wszyscy mówią że Basia nie ma mówić tacie
        no może rzeczywiście ale niech Basia zdecyduje co ma zrobić niech Basia rozmówi
        się o tym z zaufaną osoba dorosłą a ta niech powie co by zrobiła na jej miejscu
    • llena Re: Zdradliwa matka, kłamstwa, depresja, płacz. P 30.07.10, 00:01
      powinna szczerze porozmawiać z mamą, a jeśli ciągle będzię się wypierać, to musi powiedzieć o wszystkim tacie
      • nora. Re: Zdradliwa matka, kłamstwa, depresja, płacz. P 30.07.10, 08:16
        Powinna porozmawiać z mamą i wszytko wyjaśnić.
    • anne05 ............ 30.07.10, 22:17
      Powiedzieć tacie. Wiem, to trudne, ale sama bym tak zrobiła. Jej rodzina może się przez to
      rozpaść, ale nie sądzę, żeby to już była dla niej "rodzina", kiedy matka stosuje takie
      zagrywki wobec swojego męża.
      To nie jest żadne tracenie zaufania mamy, ale po prostu będzie szczera wobec ojca, który
      nie jest tutaj właściwie niczemu winien. Z resztą, uświadom ją, że jeśli kiedykolwiek tata
      dowie się o tym wszystkim, to ona straci jego zaufanie. A czyje zaufanie lepiej stracić?
      Kochającego swoją rodzinę ojca, czy matkę, która szuka przygód na jedną noc?

Powiedz jej to i zaznacz, że nie ważne co się stanie, ma w tobie podporę.
    • caterina97 Re: Zdradliwa matka, kłamstwa, depresja, płacz. P 31.07.10, 00:42
      porozmawiaj szczerze ze swoją mamą , i zagroź że jeżeli ci nie powie prawdy powiesz o
      swoich podejrzeniach tacie.... ?
      kurczę no , strasznie współczuję Twojej kumpeli . Wielkie buziaki dla niej <3
      • caterina97 Re: Zdradliwa matka, kłamstwa, depresja, płacz. P 31.07.10, 00:43
        matko, już mi się miesza przed 1 : D
        niech Basia porozmawia itd. , bo wyszło mi że ty masz to zrobić .
        sorrki ; *
    • kazymuu Re: Zdradliwa matka, kłamstwa, depresja, płacz. P 02.08.10, 09:27
      trzeba jej pogadać z mamą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka