Dodaj do ulubionych

Gimnazjum.

10.08.10, 18:10
Dwa problemy :
1. W przyszłym roku idę do gimnazjum i nie mam pojęcia co kupić. Wiem,
że dopiero jest sierpień ale ja już chcę kupić plecak i wgl. Może mi ktoś
powiedzieć (kto już chodzi do gimnazjum) jaki kupić piórnik ? Czy wgl go nie
kupować ? Jeśli tak to może ktoś przysłać zdjęcie przykładu jakie piórniki
kupują wasze koleżanki w szkole ? Jaki plecak ? Nie jestem jakimś plastikiem i
nie kocham się w różowym, wolę czarny, granatowy, szary. Ale gdy znajdę taki
to wygląda jak męski.
2. W gimnazjum przypisano mnie do klasy z moją najlepszą koleżanką,
niestety ona jest bardzo nieśmiała, a ja chcę poznań nowych ludzi. Więc
przypisano mnie z nią do najgorszej klasy w gimnazjum, są tam najgorsze osoby.
Ale chciałam się przepisać do najlepszej klasy, ale moja koleżanka nie chce.
Lepiej iść sama ale do najlepszej klasy i poznań nowe, fajne osoby czy iść z
nią do najgorszej klasy i być spostrzegana jako jakaś szara mysz.

Proszę aby osoby które chcą mnie skrytykować nie pisały !
Obserwuj wątek
    • wieczko6 Re: Gimnazjum. 10.08.10, 18:46
      Piórnik? Jaki tylko chcesz, chociaż przeważają tuby i saszetki z kieszeniami. Plecak musi być
      bardzo pojemny, bo będziesz miała mnóstwo książek do noszenia, a czasem się zdarzy, że
      będzie się tam musiało zmieścić radio/pies/kumpel XD Jak będzie śmieszny nadruk to
      najlepiej, tylko, że nie może być dziecinny, bo gimnazjum Cię zje i wypluje jak stołówkowe
      jedzenie...
      W gimnazjum ludzie się totalnie zmieniają i walnę prosto z mostu, choć to może Ci się
      wydać okrutne: Zostaw ją, jeśli nie chce to nie, ale lepsza klasa ma bardzo duże znaczenie.
      Ja jestem bardzo dobra, ale w gorszej klasie i dlatego ogólnie mnie też postrzegają gorzej,
      rzadziej biorą osoby z gorszych klas do czego fajniejszego. Na początku nie wychylaj się za
      bardzo w szkole, ale w klasie jak najbardziej. Pokaż rówieśnikom, że jesteś naprawdę super,
      że masz ciekawe zainteresowania, czy do czegoś talent, to klucz do poznania fajnych ludzi i przetrwania gimnazjum.
      Z życzeniami powodzenia, przyszła drugoklasistka ;D
      • nuskadee Tak wieczko6 ma rację 10.08.10, 18:52
        Naprawde po słuchaj jej ( ja już może nie będe się powtarzać)
        Trzymam za cb kciuki smile
        • pamilly Re: Tak wieczko6 ma rację 11.08.10, 02:03
          po pierwsze to kup baseball'a - nigdy nic nie wiadomo ;D
          pudełko zapałek - przyda się podczas kocenia
          prezerwatywy - teraz się wszyscy puszczają na boki
          i litra na przełamanie lodów ;D
          ludzie, ale wy macie problemy ;D
          szkoła jak szkoła suspicious
    • caterina97 Re: Gimnazjum. 11.08.10, 09:20
      też idę do gimnazjum we wrześniu, a co do plecaka to kupiłam sobie niebieski bez
      żadnych nadruczków. wydaje mi się dość odpowiedni . c :
      też mam problem z piórnikiem, ale sądzę, że najlepsze są tuby.
      a co do koleżanki, to sama nie wiem co bym zrobiła. w końcu możesz przejść do innej
      klasy i poznać innych, a z nią spotykać się od czasu do czasu na przerwach czy poza
      szkołą. ale z drugiej strony, kto wie, czy nie będzie chciała skończyć koleżeństwa bo
      ją "zostawiłaś" ?
    • anotherstrange Re: Gimnazjum. 11.08.10, 10:53
      1.Ja do szkoły noszę torbę, tak jest o wiele wygodniej ;D ... A jeżeli chodzi o piórnik to najlepiej jakiś zwykły : 1 2 3
      2. Namów ją, żeby się przepisała, może się uda. I najlepiej przed pójściem do szkoły zorganizować jakieś spotkanie żeby zapoznać się z nowymi znajomymi z klasy ; d
      • cukierkow_a Re: Gimnazjum. 11.08.10, 11:18
        Ja też ide go gimnazjum i zgadzam się z dziewczynami wyżej a i nie kupuj tylko
        niczego z hanną montaną lub innymi gwiazdkami Desneya bo sorrry ale ludzie cie
        NA BANK wyśmieją

A ja polecam takie żeczy:

piórniki:-
        Tekst
        linka

-ten nie jest wcale chłopięcy
        Tekst
        linka

-w twoim kolorku wink
        Tekst
        linka

-mam identyczny tylko ze różowy i mam zamiar bać go do gim.
        Tekst
        linka

a z plecaków jeszcze coś poszukam wink
    • bull_ Re: Gimnazjum. 11.08.10, 11:00
      Tak jak wyżej już pisałyście : pojemny plecak i piórnik tuba. ;dd
      Co do koleżanki to się przepisz. Uwierz mi, że nie warto tam zostawać. Lepsza
      klasa zawsze jest inaczej postrzegana przez nauczycieli. Zresztą poznasz nowych
      znajomych i nie bd siedziala tylko ze swoja przyjaciolka xD
    • llena Re: Gimnazjum. 11.08.10, 11:00
      1. Duży plecak to podstawa, piórnik jakiś normalny bez słitaśnych naszywek, a już w ogóle nie kupuj piórnika ze zmierzchu albo z hanny monntany , bo beda mieli z ciebie polewkę...
      2. Jeżeli ona nie chce to się przepisz sama ,
    • happyend13 Re: Gimnazjum. 11.08.10, 11:04
      Ja też idę teraz i co do piórników to nie wiem ja mam , jeden jakiś niebieski
      drugi czarno-turkusowy . A plecak jasno - fioletowy z pumy . Nie mogę nigdzie
      takiego znaleść więc nie wkleję linka .
      Co do tej klasy ja bym zostawiła moją kumpelę . Naprawdę , wolałabym być w
      najlepszej klasie niż męczyć się 3 lata z jakimiś niefajnymi osobami . Przecież
      w tej lepszej klasie też może poznasz jakieś fajne osoby , i nawiążesz
      przyjaźnie . wink
    • oleska Re: Gimnazjum. 11.08.10, 11:08
      idź do lepszej klasy i poznawaj nowych ludzi ! smile
      jeśli chodzi o piórnik, to u mnie jedni mają drudzy nie, ja mam z nici i raczej większość dziewczyn ma z nici tongue_out
    • kolczyk Re: Gimnazjum. 11.08.10, 11:10
      1. Jeśli chodzi o plecak to dla osoby takiej jak ty najlepsze są plecaki z nike, albo pumy... jest ich wiele do wyboru, a wybierzesz sobie na pewno jakiś. Jeśli nie masz tyle forsy,kup se jakiś czarny plecak i sama możesz go ozdobić po swojemu.
      2. ( taki wątek już tu widziałam ) Wiadomo,że nikt nie chce być szarą myszką i ty nią nie muiszs być. Spróbój nawiązać jakiś kontakt z nową klasą, poczotki mogą nie być fajne, ale z czasem sie do siebie przyzwyczaicie i będzie dobrze. Nie warto zostawiać koleżanki samej zwławszcza, że jest ona nie śmiała. Wyobraź sobie co ona wtedy poczuje, tak ma jakieś wsparcie w tobie, a jeśli ty ją zostawisz to napewno nie będzie to dla niej miłe.
      • princii Re: Gimnazjum. 11.08.10, 11:19
        Ja zamiast plecaka noszę torbę , a długopis , linijke itd wrzucam luzem albo biore od
        kogoś ;q
        Co do koleżanki, przenieś sie...w końcu to Twoje życie , może poznasz kogoś lepszego niż
        ona , bardziej otwartego i zabawowego, dlatego ja do gim. poszłam zupełnie sama bez ani
        jednej kumpeli. A teraz mam taką ekipę , drugiej takiej na świecie nie ma.piwo
      • stay_away Re: Gimnazjum. 11.08.10, 11:22
        1. Piórnik? Jaki ci się podoba. Najlepiej taki zwyczajny, z jedną komorą na
        wszystko. Ja taki miałam przez 3 lata i było okej ;d. A co do plecaka, to tak
        jak napisala poprzedniczka - poszukaj jakis z nike, bądź pumy. Będą solidne i
        szybko się nie rozwalą. Możesz też przemyśleć opcję kupienia torby. Ja w 1 i 2
        gim miałam plecak taki brązowy, a w 3 się przerzuciłam na torbę.
        2. Na twoim miejscu bym się przepisała. Nie możesz patrzeć się na swoją
        koleżankę. Ona podjęła swoją decyzję, ty podejmij swoją. Z tą klasą będziesz
        żyła przez 3 lata.
    • lady_cat Re: Gimnazjum. 11.08.10, 11:20
      posłuchaj . . .

1. idź z mamą do sklepu firmowego i kup sobie porządny, oryginalny plecak . kolory są
      rózne. to sobie dobierzesz, gdy tam pójdziesz . a piórnik ? u mnie w klasie dziewczyny
      mają takie ' puchowe ' z jakimś zwierzakiem. ja sama sobie taki wczoraj kupiłam .

2. idź do tej najlepszej klasy. mówię ci. jesli chcesz potem iść na studia, być kimś to ne idź
      do najgorszej. oni pociągną cię na dno. bo przecież będziesz musiała iść na wagary, kiedy
      oni pójdą - nie ? nie będziesz mogła mieć średniej z czerwonym paskiem, gdy wszyscy
      ledwo, co zdadzą . oczywiście kilka razy można iść na wagary, ale nie codziennie . a jesli ta
      kumpela jest nieśmiała, to ona będzie cię ' blokowac ' . idź do tej najlepszej, i poznasz
      nowych, fajnych ludzi. ja też nie wiedziałam co wybrać, rok temu. ale wybrałam ta
      najlepszą .
      • bezimienna Re: Gimnazjum. 11.08.10, 11:25
        Kurcze ludzie to tylko szkoła , ja mam swój piórnik od 6 klasy a teraz ide do
        liceum i nie załuje że dałam za niego troche wiecej bo nie planuje juz zadnych
        wymian. Jesli chcesz to sie przepisz do tamtej klasy czy musisz zwraca uwaga na
        kolezanke ? On teraz jest a poznikej jej nie bedzie wiec dlaczewgo marnowac
        sobie zycie ? Bedzie chciala to tez sie przepisze. ; ) To tylko szkoła wiec
        praktycznie nie ma roznicy u mnie w gimnazjum niektore dziewczyny nosily rozowe
        plecaki i nikt nie zwracal na to uwagi. ; )
    • cukierkow_a Plecaki 11.08.10, 11:42
      Poszperalam trochę i o to :

-Nike

-Puma

-Kappa

wiem że te plecaki nie są tanie ale moim zdaniem tylko orginalne są ładne tak
      zauważyłam jeżeli cie niestac cytuje naszą kotowiczke"zawsze możesz kupić
      czarny i go ozdobic"

miłych zakupów ;]
      • nikt. Re: Plecaki 16.08.10, 17:31
        1. mój piórnik jest już stary, jest niebieski w niebieską zebrę ale nie jest okrągły, bardziej płaski. spodobały mi się takie : 1 i 2. znajdziesz je w sklepie sportowym i w empiku.
        2. iść sama do lepszej, Twoja przyjaciółka powinna Cię zrozumieć. ja z moją przyjaciółką też chodzimy do różnych klas, ale do tej samej szkoły. na szczęście.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka