27.08.10, 19:48
Mam taki problem,mam 13 lat,wzrost około 162 a ważę 51 kg,to dużo czy mało? Uważam się ze jestem gruba, mam grube uda i brzuch ;/ możecie mi coś poradzić?
Obserwuj wątek
    • karolcia4 Re: Waga ;/ 27.08.10, 19:59
      Ja mam 12 lat 158cm i ważę 46 kg i mam szczupłął sylwetkę
      więc uważam że wcale dużo nie ważysz
      • liveonce Twoja waga jest jak najbardziej w porządku. 31.08.10, 17:36
        Podstawowym problemem jest myślenie- Ojeju jestem gruba za dużo ważę!
        Musisz wziąć pod uwagę fakt, że masa mięśni jest cięższa od masy tłuszczu. I nie znaczy to wcale że jesteśmy grubi, bo mięśnie są bardziej zbite.
        Ważne są również kości. Niektórzy mają masywny szkielet, inni kruche leciutkie kości.
        Jeśli jednak nie podoba ci się twoja sylwetka proponuję ćwiczenia. Bo sport to samo zdrowie prawda? smile
        Liczy się systematyczność. Jak jesteś sumienna, bez problemu się uda.
        Nie kombinuj z dietami, proszę. W twoim wieku jest to niewskazane. Dorastasz i twój organizm potrzebuje teraz pewnych substancji, które możesz ograniczyć w trakcie diety. Wystarczy się dobrze, regularnie odżywiać. Ograniczyć słodycze, jeść regularnie posiłki. Częściej, ale mniej. I nie objadać się na noc.

• mary_ Re: Waga ;/ 27.08.10, 20:01
      To normalna waga. Nóg nie da się zbyt szybko odchudzić, sama nienawidzę swoich. :x
      Brzuch? Poszukaj jakieś ćwiczenia na brzuszek w internecie.
    • 19cukierkowa98 Re: Waga ;/ 27.08.10, 20:04
      Ja ci powiem żebyś się zupełnie nie przejmowała!! Ja mam 12 lat ok. 164 wzrostu i waże 53kgtongue_out Miałam kompleksy z tego powodu ponieważ wszystkie moje koleżanki z klasy są starsznie chude. Ale zobaczyłam że lepiej być troszke grubszym bo przynajmniej nie wyglądasz we wszystkim jak szkieletortongue_out A co do brzucha i wgl to możesz poszukać różnych ćwiczeń. Możesz robić brzuszki, pływać, jedździć na rowerze albo na rolkachtongue_out itd. Ja przez wakacje zaczęłam to robić i zaczełam sb mówić żę dobrze wyglądam i uwierzyła w totongue_out Więć rzycze ci powidzenia i nie załamuj siebig_grin

PS.: Wiem żę długie ale mam nadzieje że przeczytasz całekiss

AVE!piwo
    • solarka Re: Waga ;/ 27.08.10, 20:10
      Ważysz tyle ile powinnaś. Oczywiście nie widząc Cię nie mogę powiedzieć CI jak wyglądasz, ale
      na pewno gruba nie jesteś. Ja mam gdzieś tyle wzrostu co ty (może 1 cm więcej ;P) i ważę 49
      kg. No tyle, że mam 16 lat. Ogólnie uważam się za szczupłą osobę, tyle, że mam "trochę
      więcej" w partii ud i pupy ;D.

Ale powtórzę jeszcze raz: nie jesteś gruba. Twoja waga jest w sam raz wink. Jeśli jednak chcesz
      coś z tym zrobić to na początku postaraj się jeść regularnie, trochę mniej słodyczy a więcej
      ruchu + dużo wody!
    • orginalna Re: Waga ;/ 27.08.10, 20:27
      Oblicz sobie swoje BMI, wtedy odpowiesz sobie na pytanie. Ja Ci mówię że to mało ;=)
    • anja_ Re: Waga ;/ 27.08.10, 20:37
      ćwicz, zdrowo się odżywiaj.

Nie widziałam Cię nigdy, więc nie wiem jak wyglądasz. piszesz, że masz grube uda i brzuch. więc skup się na tych częściach ciała i ćwicz. jakieś roweryki czy coś.
      • ewka15 Re: Waga ;/ 27.08.10, 23:50
        Tak, jesteś gruba, powiedzmy to sobie szczerze... big_grin Dziewczyno, opamiętaj się.
        Masz dobrą wagę do swojego wzrostu, więc nie świruj. Paranoja jakaś, coraz
        więcej takich wątków. Co wy, luster w domu nie macie czy co? smile
    • cally Boże... 28.08.10, 09:50
      Dziewczyno, cokolwiek Ci powiemy, Ty i tak będziesz nadal twierdziła, że jesteś
      gruba. Więc po co to? Żebyśmy Ci nawymyślały, że wcale nie, że dobrze ważysz
      etc. Daj se siana. Powoli zaczynam mieć dość takich tematów.
    • pauliska1212 Re: Waga ;/ 28.08.10, 09:52
      ja też uważam, że jestem gruba.
      mam 164 cm, ważę 48 ( tzn. na jednej wadze mi wychodzi 48, na innej 46 itp) : /
      chce ważyć 43 ! < 3
    • maka213 Re: Waga ;/ 28.08.10, 10:01
      Ja mam 163 cm wzrostu i ważę 52kg. Mam szczupłe nogi i ręce, ale za to mam
      trochę gruby brzuch. Nie przejmuj się, bo jeszcze dojrzewasz i Twoje ciało się
      zmienia. Jakbyś miała 15 lat to można by było się martwićindifferent
    • truskawkooowaa. Re: Waga ;/ 28.08.10, 10:03
      ćwicz ! ruszaj się, jeździ na rowerze, pływaj znajdź sb jakiś 'twój' sport .

pozatym codziennie np. wieczorem rób 20 brzuszków 10 pompek i różne ćwiczenia, które
      Cię wzmocnią i poćwiczą mięśnie.

pozatym pociesze Cię że nieważysz dużo. Ja mam 160 cm i waże 53 kg, więc sb mnie
      wyobraź . ; p
    • koralowa . 28.08.10, 10:05
      `hm, jesteś trochę niska, ale masz odpowiednią wagę.
    • dora019 Re: Waga ;/ 28.08.10, 10:08
      Twoja waga jest bardzo dobra, nie przejmuj sięsmile
      Ja mam 15 lat, 165 cm wzrostu i ważę 52 kg. smile

Pozdrawiam. smile
    • glamour Re: Waga ;/ 28.08.10, 10:09
      to waga dobra tylko nie obrzeraj się chipsami itp bo będziesz miała nadwagę.
    • inka_love_nick Re: Waga ;/ 28.08.10, 10:16
      nie jesteś gruba ! Ja waże 56 przy wzroście 165 cm tez narzekam ze jestem gruba ale u
      mnie niestety ważą mięśnie ;/ bo pływam
    • joasiiaa To zależy od kości, tkanki tłuszczowej itp itd.. 28.08.10, 12:14
    • selcia_gomez_ Re: Waga ;/ 28.08.10, 12:18
      Ja mama 164 cm i mam 12 lat i ważę 48 kg . Według mnie nie jesteś gruba i nie myśl
      negatywnie smile
    • madziabe6 Re: Waga ;/ 28.08.10, 12:20
      myślę że to w sam waga nie zależy tylko od grubego brzucha, ud. itp
    • faakjuu Re: Waga ;/ 28.08.10, 12:47
      nie masz o co się martwić masz wagę w normie, ja ważę 49 przy wzroście 165;c
      • alisou Re: Waga ;/ 28.08.10, 16:24
        nie masz się, co martwić. przede wszystkim dopiero się rozwijasz, więc to normalne, że
        przybieramy na wadze, bo cycki i biodra też coś ważą. ponadto w okresie dojrzewania zawsze
        tkanka tłuszczowa się powiększa i to, że dziewczyny odbierają to jako tycie i chcą się
        odchudzać to ogromny błąd, ponieważ to wszystko będzie nam bardzo potrzebne, kiedy
        zdecydujemy się na macierzyństwo. w każdym razie nie przejmuj się, a jeżeli chcesz, to (ale
        nie jako dieta, tylko po prostu dla zdrowia) ogranicz słodycze, fast foody i codziennie zażywaj
        minimum pół godziny ruchu.
    • karolcia741 Re: Waga ;/ 28.08.10, 16:28
      Nie jesteś gruba twoja waga się zgadza.
    • wikisweetxoxo Re: Waga ;/ 28.08.10, 19:49
      ja mam 13 lat , 164 cm. wzrostu i ważę 50 kilogramów i też uważam , że jestem gruba ; /

ale jeszcze rośniemy więc wiadomo , że nasza figura się jeszcze zmieni wink
    • melanie96 Re: Waga ;/ 29.08.10, 10:27
      moim zdaniem to dobra wagatongue_out
      jesli chcesz bardzo miec płaski brzuch albo smuklejsze nogi mozesz znalezc pare ćwiczeń tylko nie przechodz na żadne diety.smile
      ja mam 178 cm i waże 58 kg, ale mysle ze jesli bym nie trenowała to wazylabym duzo wiecej..
    • slodki_piernik Re: Waga ;/ 29.08.10, 10:31
      ja mam 15 lat mam 162 wzrostu i 50kg wagi.
      jauważam, ze to za dużo jak dla mnie.
      Mam oponke i grube uda.
      Ale ja ogólnie jestem zakompleksiona,
    • frutella_xd Re: Waga ;/ 29.08.10, 10:33
      Dobrze ważysz.
    • desires. Re: Waga ;/ 29.08.10, 10:40
      wg. mnie dobrze ważysz. a na brzuch rób brzuszki, na uda dużo biegaj, i już ; )

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka