paramorehayley_ 30.08.10, 05:27 ..bagaż! W ferie na 99.9 % będę leciała do Londynu. Znalazłyśmy z mamą już tanie bilety itd. tylko kwestia bagażu mnie nurtuje. Za każdy bagaż się płaci, czy tylko za ten, który ma ileś tam kg. no nie wiem np.15? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hermiona13 Re: Do tych, co lecieli/leciały samolotem.! Chodz 30.08.10, 09:16 Na osobę jeden bagaż może mieć chyba 15 kg jak dobrze pamiętam. Jeśli przekracza tą wagę to jest dodatkowa opłata. Normalnie za bagaże się nie płaci. Odpowiedz Link Zgłoś
martiniii_92 Re: Do tych, co lecieli/leciały samolotem.! Chodz 30.08.10, 09:24 Plecaki mogą ważyc do 5kg. a torby/walizki do 15kg. Za przekroczony 1lg.płaci się 10 euro. Odpowiedz Link Zgłoś
hektor18 Re: Do tych, co lecieli/leciały samolotem.! Chodz 30.08.10, 10:13 zależy jakimi linami lecisz jakim samolotem bo ograniczenie bagażu jet różne, ale zazwyczaj jest to 15 lub 18kg, za jeden dodatkowy kg nadbagażu płci się bardzo dużo (ok.10 Euro) lepiej przed wylotem zważ walizkę w domu, ale uprzedzam że 15kg to jest na prawdę nie wiele Odpowiedz Link Zgłoś
pinkax3 Re: Do tych, co lecieli/leciały samolotem.! Chodz 30.08.10, 10:17 Leciałam ale nie pamiętam dokładnie . Chyba główny może ważyć więcej a podręczny do 15 kg . ?! xd Odpowiedz Link Zgłoś
collins . 30.08.10, 10:24 walizka jednej osoby może ważyć jakoś od 15 do 18 kg. na rodzinę do 30 kg. <3 Odpowiedz Link Zgłoś
collins a i normalnie się nie płaci. 30.08.10, 10:25 tylko na nadbagaż około 10 euro, czyli około 40 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
a_vie Re: Do tych, co lecieli/leciały samolotem.! Chodz 30.08.10, 19:07 15 kg to niewiele? jak ja leciałam na dwa tygodnie do hiszpanii w zimie, zabierałam i rzeczy na chłodno zeby mieć na sobie jak wrócę i na upal i przejściowe, można bylo miec 20 kg, wiec nie starałam się miec specjalnie mało, a miałam tylko 9 kg. fakt, że nie leciałam z walizka tylko z torbą więc zawsze jest lżejsza, ale i tak. Odpowiedz Link Zgłoś
pauu26 Re: Do tych, co lecieli/leciały samolotem.! Chodz 30.08.10, 11:05 to za bagaże się płaci ? Odpowiedz Link Zgłoś
scarletrose Re: Do tych, co lecieli/leciały samolotem.! Chodz 30.08.10, 11:27 Wszystko masz napisane na bilecie, bo to zależy od tego, gdzie lecisz. Normalnie jest chyba do 20 kg, nie pamiętam dokładnie, ale za to nie płacisz. Jedynie jeśli przekroczysz tę określoną wagę, to wówczas się dopłaca Odpowiedz Link Zgłoś
bellacullenx Re: Do tych, co lecieli/leciały samolotem.! Chodz 30.08.10, 11:33 Nie płacisz za bagaż, ale za nadbagaż- walizka nie może przekroczyć limitu wyznaczonego na bilecie lub stronie przewoźnika.Zazwyczaj limit wynosi 15 kilo. Odpowiedz Link Zgłoś
karlinka98 Re: Do tych, co lecieli/leciały samolotem.! Chodz 30.08.10, 11:54 15???????????????????cegly ze soba wezmiesz???????? jak ja lecialam to bylo ograniczenie do 6. nie wiem czy sie doplaca, ale chyba po prostu nie lecisz i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
heavy_metal Re: Do tych, co lecieli/leciały samolotem.! Chodz 30.08.10, 11:58 Jak ja leciałam samolotem to bagaż nie może przekraczac 15 kg czy jakoś tak a jak będzie przekraczał to musisz dopłacic Odpowiedz Link Zgłoś
kewpiedoll Re: Do tych, co lecieli/leciały samolotem.! Chodz 30.08.10, 12:02 nie pamięta jak podręczy,ale ten główny nie może przekraczać 15 kg. za każdy dodatkowy kilogram się dopłaca (ile to zależy do jakiego kraju lecisz) Odpowiedz Link Zgłoś
mileymandy ... 30.08.10, 12:05 Są ograniczenia bagażu i nawet,jak zapłacisz im 1000 zł to twój bagaż NIE MOŻE ważyć więcej niż 10 kg,bo po prostu cię nie przepuszczą. A za resztę bagaży po prostu nie płacisz,bo jest to w cenie biletu.Przynajmniej tak było,jak ja leciałam Odpowiedz Link Zgłoś
avril993 Re: Do tych, co lecieli/leciały samolotem.! Chodz 30.08.10, 12:06 Płacisz za bagaż tylko jeżeli przekroczy on przepisową wqage. Odpowiedz Link Zgłoś
decode Re: Do tych, co lecieli/leciały samolotem.! Chodz 30.08.10, 12:12 za nadbagaż się płaci. Odpowiedz Link Zgłoś
nataliagorka Re: Do tych, co lecieli/leciały samolotem.! Chodz 30.08.10, 12:16 Płaci się tylko za bagaż który ma nadwage Odpowiedz Link Zgłoś
selcia_gomez_ Re: Do tych, co lecieli/leciały samolotem.! Chodz 30.08.10, 12:19 Nie musisz płacić za za bagaz podręczny tzn 10 kg ten spokojnie masz gratis ale jeśli chcesz wziąźć bagaz podreczny( bo ten zawsze bierzesz) i duży bagaż to musisz płacić około 100 zł. I jesli zapłacisz to masz dodatkowe 15kg Mam nadzieje że pomogłam Odpowiedz Link Zgłoś
immortal_ Re: Do tych, co lecieli/leciały samolotem.! Chodz 30.08.10, 12:31 Płaci się tylko za nadbagaż . Odpowiedz Link Zgłoś
dulce_ Re: Do tych, co lecieli/leciały samolotem.! Chodz 30.08.10, 12:46 płacisz tylko wtedy, kiedy będziesz miała nadbagaż. Odpowiedz Link Zgłoś
nicoole Re: Do tych, co lecieli/leciały samolotem.! Chodz 30.08.10, 19:00 Jeżeli bagaż bd cięższy( jest wyznaczona waga.. ile ma on ważyć) to płacisz.. nie wiem ile, bo ja się tym nie zajmuję jak latam... ja tylko wsiadam i wysiadam z samolotu) Odpowiedz Link Zgłoś
a_vie Re: Do tych, co lecieli/leciały samolotem.! Chodz 30.08.10, 19:04 każdy samolot ma inaczej, my ci nie powiemy. jak ja kiedyś leciałam można było mieć 20 kg, ale to zalezy od samolotu. płaci sie za bilet, nie za bagaż. płacisz tylko jak przekroczysz to jakaś opłata za każdy przekroczony kilogram, więc radze pakowac jak najlżejsze rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
crezyyy nie płaci się,a bagaż jest do iluś tam kilu,bo ... 30.08.10, 19:05 chyba do 19 taka walizka.. ;d ja byłam w Norwegii samolotem Odpowiedz Link Zgłoś
itsjustmee Tu - leciałam, wiem. 30.08.10, 19:09 Za bagaż podręczny (do bodajże 5 kilo) nie płacisz - zabierasz go ze sobą do samolotu, wcześniej po prześwietleniu go, przy którym musisz wyjąć wszystkie kamery, aparaty, laptopy itp. do tacki (tak samo jak wszystko metalowe, co masz na sobie, w kieszeniach, etc.). Płacisz za bagaż, który zostawiasz przy nadaniu bagażu (bodajże do 15 kg), i który odbierasz po przylocie, na takiej jadącej taśmie. Mam nadzieję, że pomogłam. Odpowiedz Link Zgłoś
nearlaify Re: Do tych, co lecieli/leciały samolotem.! Chodz 30.08.10, 19:11 Nie płaci się za podręczny (czyli ten, który będziesz mieć cały czas przy sobie) Max. 10kg, inaczej dopłacasz. Możesz zabrać bez problemu kosmetyki, picie, tylko, że ich pojemność nie może przekraczać 100 ml. Jeśli Ci to przeszkadza, po odprawie możesz kupić coś w sklepiku lub u stewardessy, ale ceny mogą powalać Odpowiedz Link Zgłoś
riki1246 Re: Do tych, co lecieli/leciały samolotem.! Chodz 30.08.10, 19:12 Uuuu Gratulacje... Londyn... A tak z ciekawości jeśli można zapytac na ile lecisz z mamą ?? Ja nie płaciłam chyba za bagaż do Egiptu.. Lub nawet o tym nnie wiem że rodzice mogli płacić Ale raczej nie Więc życze w ferie miłego wypoczynku A niestety na twoje pytanie nie umiem odpowiedzieć bo jeszcze nie miałam takiej przyjemności lecieć do Londynu ; Odpowiedz Link Zgłoś
selena127 Re: Do tych, co lecieli/leciały samolotem.! Chodz 30.08.10, 19:13 Tak to się nie płaci tylko jak za dużo waży <lol> Odpowiedz Link Zgłoś
tomar Re: Do tych, co lecieli/leciały samolotem.! Chodz 30.08.10, 19:20 wg nowych procedór za bagaż nie płaci się do 20 kg na osobę jeśli przekroczy 25 kg po prostu się płaci dokładnie nie wiem ile bo to zależy od lini lotniczych ale chyba 5 euro za dodatkowy kg ale to dopiero po przekroczeniu 25 nie 20! uwierz nie bd takiej sytuacji że bd kazali ci wypakowywać lub wyrzucać czegoś z walizki, a i możesz mieć tylko 1 walizkę na osobę. To samo się tyczy bagażu podręcznego. Prośba nie podważać mojej wypowiedzi, bo nie zamierzam się z nikim kłócić, wiem jak jest bo przynajmniej 2 razy w miesiąc korzystam z lini lotniczych. Odpowiedz Link Zgłoś
linda Re: Do tych, co lecieli/leciały samolotem.! Chodz 30.08.10, 19:15 masz wyliczone kg jezeli twoj bagaz przekroczy limit to placisz a i bagaz liczy sie od osoby Odpowiedz Link Zgłoś
partyinthe_usa Re: Do tych, co lecieli/leciały samolotem.! Chodz 30.08.10, 19:21 Masz do czynienia ze specjalistka w kwestii latania - proponuję zabrać kabinówkę, która zabierzesz ze soba do samolotu, a nic nie zapłacisz. I uwierz mi, to działa, bo my z rodzicami zawsze bierzemy kabinówki, a jest nas 5 - 3 kabinówki NAM wystarcza na 3 tygodnie ) Odpowiedz Link Zgłoś
carolin Re: Do tych, co lecieli/leciały samolotem.! Chodz 30.08.10, 19:25 jeżeli Rayanair'em to 10 kg podręczny jest w cenie biletu a jeśli bierzesz 15 kg to dopłacasz ileś kasy Odpowiedz Link Zgłoś