justinfans 31.08.10, 13:36 Którą książkę o wampirach polecacie przeczytać pierwszą?Nigdy nie próbowałam książek o takiej tematyce ale chcę spróbować i nie wiem od której zacząć. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
florcia08 Re: Książki:-) 31.08.10, 13:42 Zmierzch, to po tej książce powstawała seria innych o wampirach Odpowiedz Link Zgłoś
kaila127 Re: Książki:-) 31.08.10, 13:42 Jeśli wolisz ciągnące się romanse to Zmierzch,a jeśli wolisz dużą dawkę strachu i przygody to Pamiętniki Wampirów.Jeśli chodzi o wampiry to innych książek nieznam,ale one są teraz tak popularne,że na pewno bez trudu coś znajdziesz! Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
demi1112 Re: Książki:-) 05.09.10, 14:17 Jeśli wolisz `delikatniejszą` książkę to Zmierzch. A jeśli bardziej magiczną to Błękitnokrwiści lub Naznaczona. Odpowiedz Link Zgłoś
myoshi Re: Książki:-) 05.09.10, 14:17 fajna strona z książkami o wampirach, wróżkach i innych stworzeniach c: Odpowiedz Link Zgłoś
niczyja16 Re: Książki:-) 05.09.10, 14:16 Jeżeli chcesz zacząć czytać książki o tej tematyce to zdecydowanie zacznij od 'Kronik wampirów' Anne Rice. Najlepsze książki o wampirach, klasyka. Odpowiedz Link Zgłoś
free Re: Książki:-) 05.09.10, 14:17 Pamiętnik Wampirów. TO była pierwsza książka. Przed Zmierzchem, więc zabieraj się za nią. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiaka Re: Książki:-) 05.09.10, 14:17 wywiad z wampirem , pamiętniki wampirów ( wszystkie 6 części ) , matwy aż do zmroku - u martwych w dallas ( i jeszcze 2 części tej serii ) ( saga martwy aż do zmroku i te 3 części następne to leci serial o tym pt . '' czysta krew '' ) , a jeśli nie chcesz książek takich horrorowatych jakie ci poleciłam , to czytaj ,, zmierzch '' , chociaż to trochę jak bajka , a nie książka o wampirach ( : Odpowiedz Link Zgłoś
only_exception Re: Książki:-) 05.09.10, 14:29 zmierzch, ta książka wprowadziła mnie w te klimaty ;D Odpowiedz Link Zgłoś
koniara13 Re: Książki:-) 05.09.10, 18:11 zacznij może od zmierzchu? jest świetny choć wolę dom nocy który też ci polecę. Odpowiedz Link Zgłoś
bliss. Re: Książki:-) 08.09.10, 20:48 Możesz oczywiście przeczytać Zmierzch, ale jeśli wolisz coś mniej słodkiego, to polecam Ci serię o Sookie Stackhouse autorstwa Charlaine Harris, na podstawie której powstał serial Czysta Krew Odpowiedz Link Zgłoś
nimfa_wodna Nie radzę... naprawdę 08.09.10, 21:07 Mam koleżankę, która zaczłęła od sagi Zmierzchu. Potem były Pamiętniki wampirów. Potem sięgnęła po Królową Potępionych... I bardzi długo kolekcjonowała czarne księgi. Teraz jej półka z książkami przypomina zbiór czarnych, demonicznych ksiąg, a jej pokój ozdobiony jest mrocznymi plakatami. Właśnie czyta Inne Anioły, a od niedawna śnią jej się koszmary, w których przewijają się śmierć, trupy, demony i zniekształcone dzieci... I nie chce przyjąć do wiadomości, że te sny pojawiają się od czasu, kiedy zczęła czytać o wampirach i demonach. Według niej wampiry sa piękne, tak samo jak demony, więc nie trzeba się ich bać... To moja przyjaciółka i zostanę z ją na dobre i złe i postaram się sprowdzić ją na właściwą drogę... Ale zawsze nędę miała żal do Zmierzchu, od którego wszystko się zaczęło i do tych wszystkich durnych, demonicznych, wapmirowatych książek, przez które teraz nie może ona spać... Nie czytaj książek o wampirach. Sięgnij po coś innego. To moja rada, aczkolwiek zrobisz, jak będziesz uważała PS To co napisałam jest tylko niewielką częścią tego, co moja przyjaciółka przeżywa. Przez szacunek dla niej, nie napiszę nic więcej... Odpowiedz Link Zgłoś