Dodaj do ulubionych

Rock = zmiana stylu ? .

13.09.10, 20:08
słucham rocka od dłuższego czasu ,i to że słucham rocka to muszę się też tak
ubierać . czy to ma jakieś znaczenie ? . w sumie to ubieram się na rockowo .
ale jak bym chciała sobie kupić glany to rodzice mi nie pozwalają; ( . mówią
że to jest brzydkie i że nie wydadzą kasy na takie coś . XD . jak ich
przekonać ?. co zrobić ? . macie podobne problemy ? .
czy to jakiej muzyki słuchacie ma wpływ na wasz styl ? .
prosze o odpowiedzi ; )) .
pozdrawiam fanów rocka . jeśli jesteś fanem biebera i hanki montanki nie
odpowiadaj ! . ; )
+ proszę o odpowiedzi z sensem , nie typu : idź do psychologa , ! . zbędne
komentarze zostawcie dla siebie .
Obserwuj wątek
    • rockowa_ Re: Rock = zmiana stylu ? . 13.09.10, 20:12
      moge na was liczyć kotki ? ; ))))
      • samerus125 Re: Rock = zmiana stylu ? . 13.09.10, 20:16
        wiesz co daruj sobie to o JB to jest forum na nim każdy może się
        wypowiadać. Tyt lubisz Rocka i to szanuje więc szanuj i mnie też smile

co do pytania : mhm lubię ubierać się na luzie więc chyba tak ..
        • domcia.95 Re: Rock = zmiana stylu ? . 14.09.10, 18:46
          www.kotek.pl/forum/02,3006,116484906,116484906,W_sobote_do_szkoly_.html
      • oliiviia mam to samo. 13.09.10, 20:17
        matka gada, że jestem chora bo ubieram się jak chłopak. na zakupy muszę chodzić
        z tatą bo tak to matka nic mi nie kupi męskiego. uncertain
        • alice.... Re: mam to samo. 13.09.10, 20:19
          twoja mam nie ma racji. ja np lubie takie męskie za duże ( na mnie ) koszulki big_grin
          • mileyyc Re: mam to samo. 14.09.10, 16:02
            no to się złożyło. tez tak mam, choć tatcie to miej więcej pasuje bo to słucha
            ale czasami to też, uhrr !
      • czekoladka96 Re: Rock = zmiana stylu ? . 13.09.10, 20:18
        ja też słucham rocka i metalu ale nie ubieram się jak jakaś metalówa albo rocmenka tongue_out
        Ubieram się normalnie i to że słucham takiej muzyki nie znaczy że zaraz mam zmieniać cały
        swój styl itp smile Ale słucham też czasem rapu i hip hopu. Mam zróżnicowany styl smirk
      • fineaszka Re: Rock = zmiana stylu ? . 13.09.10, 20:18
        Moje koleżanki zaczęły słuchać rocka jakieś pół roku temu, a zmieniły się do poznania, były 'kolorowe' i słuchały popu, a teraz? Są całe czarne, glany, rurki, czarna bluzka, czarna koszula, czarny plecak, no i słuchają rocka i metalu.
        • fineaszka Re: Rock = zmiana stylu ? . 13.09.10, 20:20
          Ja również zmieniłam się, gdy zaczęłam słuchać muzyki japońskiej (xd). Po prostu jest to taka muzyka, taka no, nie da się tego opisać, sama nawet nie zauważyłam jak się zmieniłam big_grin
      • eyeliner... Re: Rock = zmiana stylu ? . 13.09.10, 20:19
        też słucham rocka i lubie sie ubierać według tego stylu,chociaż nie wszystkim
        sie to podoba. jak chcesz glany to sobie kup, to chyba ty podejmujesz
        decyzje,nie?winkserce
        • hilary_fanka Re: Rock = zmiana stylu ? . 13.09.10, 20:21
          Moim zdaniem nie trzeba ubierać się w odniesieniu do tego, jakiej muzyki się słucha. Ale
          jeśli naprawdę podoba Ci się taki styl, to sama uzbieraj pieniądze. Jeśli dostaniesz jakąś
          kaskę od babci lub ...dostajesz kieszonkowe? Jeśli tak, to szybko zbierzesz kasę. Nie proś
          się. Pokaż mamie i tacie, że jak nie, to nie, a ty masz chyba prawo gospodarowac
          własnymi pieniędzmi? Życzę powodzenia! kiss
        • fanta.stic Re: Rock = zmiana stylu ? . 13.09.10, 20:25
          tsa, tez slucham rocka, ale nie mam zamiaru zmieniac sie. lubie swoje luzne
          koszulki i trampki big_grin
      • watsonemma rock.. 14.09.10, 16:19
        Gdy ktoś słucha Rocka zazwyczaj ubiera się na rockowo, ale niekoniecznie wszyscy muszą
        tak robićwink pozdrowienia dla fanów marsówserce
      • rock_i_rock Re: Rock = zmiana stylu ? . 14.09.10, 19:44
        Ja ubieram się raczej normalnie, a co do glanów powiedz rodzicom, że glany są bardzo
        dobre na zime, trzymają ciepło, są mega wygodne. Są różne rodzaje glanów. Znajdź możę
        takie, które również spodobają się rodzicom.
    • diana_rose Re: Rock = zmiana stylu ? . 13.09.10, 20:18
      słucham rocka ale ubieram się raczej normalnie.
    • kiwi Re: Rock = zmiana stylu ? . 13.09.10, 20:21
      ja też słucham rocka, noale nie ubieram się `na rockowo`. w sumie to też nie
      wyglądam na osobę, która słucha takiego gatunku muzyki c;
    • jane_ Re: Rock = zmiana stylu ? . 13.09.10, 20:38
      jeśli jesteś fanem biebera i hanki montanki nie odpowiadaj ! . ; )
      nie wiem, czy wiesz, ale to, że słuchasz 'rocka' nie czyni Cię lepszą.

ja osobiście słucham tak wielu gatunków, że nie mogę ubierać się zgodnie z jednym. ale glany czy ćwieki mam. z glanami jest prosto: mówisz, że obuwie na zimę i tyle.
      ogólnie styl nie świadczy o człowieku, znam tyle osób, które słuchają ostrej muzyki, a wyglądają zwyczajnie. na siłę się nie zmieniaj, bo będzie pozersko, jeśli juz nie jest. ;*

proooooooblem.
    • crisp. Re: Rock = zmiana stylu ? . 13.09.10, 20:41
      ja słucham rocka, ale nie ma to wpływu na mój ubiór .
      bez sensu, że uważasz, że jeśli słuchasz rocka musisz się ubierać na 'rockowo' . powinnaś mieć
      swój własny styl, który ci się podoba, a nie jakiś na siłę .
      • nikki97 Re: Rock = zmiana stylu ? . 13.09.10, 20:44
        Ja słucham rocka a nie ubiera się ani trochę na rockowo
        No chyba, że skórzana kurtka do tego wystarcza xD
        Ale tak jak mówię, uwielbiam rocka ale po moim wyglądzie byś tego nie stwierdziła xD
        Jak cię mam przekonać to ci powiem, że mój kumpel jest fanem Metallici a ubiera
        się bardziej jak skate xD
    • trufla Re: Rock = zmiana stylu ? . 13.09.10, 20:44
      Nie zmieniaj siebie na siłę bo to kompletny bezsens. Styl ubierania ma odzwierciedlać
      twoją osobowość, a to, że słuchasz ostrej muzyki nie oznacza, że od razu musisz
      wyglądać jak jakaś gwiazda rocka...
      • kicaj Re: Rock = zmiana stylu ? . 13.09.10, 20:47
        dla mnie jest to bycie fajnym na siłe, czyli pokazanie jaka jestes fajna, bo
        sluchasz takiej czy takiej muzyki, ale jesli dobrze sie w tyn czujesz to nie ma
        sprawy. nic na siłe.

kiss
    • scarletrose Re: Rock = zmiana stylu ? . 13.09.10, 20:50
      To, że słuchasz jakiejś muzyki, nie zobowiązuje Cię do zmiany stylu. Ubieranie
      się "na rockowo", bo to wygląda tak cool, jest zabawne, a przede wszystkim to
      jedynie lans. Jeśli czujesz potrzebę zmiany stylu - proszę bardzo. Ale jeżeli
      robisz to tylko, aby się pokazać, że słuchasz takiej i takiej muzyki - zrezygnuj.
      Ja tam zaczęłam się ubierać inaczej wcale nie ze wzgląd na muzykę, po prostu
      byłam znudzona swoim brakiem oryginalności.
      Aha, proszę mi tu nie obrażać fanek Biebera. Znam jedną, która jest naprawdę
      świetną dziewczyną.
    • seneka4 Re: Rock = zmiana stylu ? . 13.09.10, 20:52
      Nie ,ja jakoś takich problemów nigdy nie miałam. ;D Jako ,że kiedyś lubiłam
      zmieniać styl dość często zmieniałam wygląd.

Nie musisz się zmieniać od razu dlatego ,że słuchasz rocka bo wyjdziesz na
      pozera. Nie zmieniaj się na siłę ,na kogoś kim nie jesteś. Wyglądaj tak jak
      chcesz ,nie według tego jakiej muzyki słuchasz. Glany Ci się podobają - noś je,
      powiedz rodzicom ,że to normalne buty na zimę. Ale jeśli Ci się nie podobają i
      po prostu kupisz je bo słuchasz rocka to będzie to bez sensu.

a i mam nadzieję ,że Twój rock to nie jest Jonas Brothers, Hannah Montana czy
      Paramore. Bo mi ręce opadną do samej ziemi.
    • mweezy . 13.09.10, 20:53
      nie musisz się ubierać się tak, żeby na pierwszy rzut oka można było
      wywnioskować jaką muzykę preferujesz. skoro ubierasz się na 'rokowo' to chyba o
      to ci chodziło, prawda? co do glanów - takie buty są świetne na zimę,
      wytrzymałe, ciepłe, porządne, jeśli podasz dobre argumenty to rodzice pozwolą ci
      je kupić. nie, nie mam takiego problemu, bo gdybym miała się ubierać wg muzyki,
      którą słucham, to musiałabym pomieszać ze sobą masę różnych stylów co dziwacznie
      by wyglądało. jeśli o ubiór to bardzo lubię mieszać ze sobą glam rock,
      elegancję, gotyk, trochę dziewczęcości czy nawet styl lekko hippisowski i jak na
      razie to się ze sobą nie gryzie i myślę, że wygląda OK, a przynajmniej mi się
      podoba. ubieraj się tak, jak lubisz, a nie tak, jak uważasz, że powinnaś.

zachowujesz się jak pozerka. to, że słuchasz rocka nie czyni ciebie kimś
      lepszym, zapamiętaj to sobie.
    • honeey Re: Rock = zmiana stylu ? . 13.09.10, 20:56
      ja słucham wszystkiego po trochy rocka popu rapu hip hopu przede wszystkim więc
      miałabym problem z dopasowaniem ubrań do moich zainteresowań muzycznych xD moim
      zdaniem to że słuchasz metalu nie znaczy że masz się tak ubierać itp.
    • cyrusmiley -moja sytuacja. 13.09.10, 20:58
      Powiem Ci ,że mam dokładnie to samo ,co ty wink
      Od dłuższego czasu słucham Hip-Hopu i to również na mnie wpłyneło.
      Jeszcze na początku moim jaraniem się hip-hopem zaczęłam ubierać się jak skate. Luźne
      bluzy, koszulki,czapki ,zaczęłam robić Graffiti- stało się to moim hobby.Do dzisiaj słucham
      hip-hopu ,ale zrezygnowałam trochę z stylu ubierania się ,przestałam nosić długie bluzy
      chodź z czapek ,butów i koszulek do końca nie zrezygnowałam ;p
      Więc jeśli podoba Ci się rockowy styl to śmiało ubieraj się tak wink
      Ale ,co do glanów to hmm czy nie lepiej jakieś tenisówki czy ,co ? ;d
      • wanna_know Re:. 13.09.10, 21:03
        Słucham rocka, ale ubieram się normalnie. Nie wiem czemu, po prostu.
        ______

www.kotek.pl/forum/02,3006,116443145,116443145,Chlopak_o_co_chodzi_WAZNE_POM
        OCY.html
      • bieber_forever sama słucham rocka a ubieram sie jak chce i nic... 14.09.10, 16:27
        nato nie wpływa
    • miqusia Re: Rock = zmiana stylu ? . 13.09.10, 21:00
      Słucham metalu i noszę bluzę z różowym kotkiem.
    • rockowa_ Re: Rock = zmiana stylu ? . 13.09.10, 21:01
      dobra , sory za to o tym bieberze i hanie montance .
      a co do pozerstwa ... kilka osób napisało że nią jestem -,-
      mi nie chodzi o to że ja że ja się teraz bede zmieniać bo słucham rocka . nie ! .
      ja już od dawna się tak ubieram itp . bo po prost tak lubie . XD . i tak chce .
      chodziło mi tylko o to jak mam rodziców przekonać o te glany ? .
      i wcale nie mówi że to że słucham rocka to jestem lepsza . nie ! . każdy styl
      jest dobry .
      ja też słucham każdej muzyki , nie tylko rocka . ; ))
    • kikunia Re: Rock = zmiana stylu ? . 13.09.10, 21:06
      No ja słucham głównie indie rock i rock alternatywny.
      No i mam swój styl ; ) podobny nawet do ludzi grający ten typ muzyki ^ ^
      ; )
      • agnese Re: Rock = zmiana stylu ? . 13.09.10, 21:33
        Tez przeważnie rocka słucham ale ubieram się nie według tego czego słucham. Normalnie, jak
        przeciętna nastolatka.
        A jeśli tobie się to podoba, to czemu nie. Glany Ty będziesz nosić nie twoja mama.
    • kama10xd Re: Rock = zmiana stylu ? . 13.09.10, 21:40
      Ja tez lubie taki styl ubierania ale nie ubieram sie tak do konca bo u mnie w klasie sa ludzie
      ktorzy nie umia uszanowac czyjejs innosci itp.
      Ale to ze sluchasz takiej muzyki nei musi oznaczac ze tak musisz sie ubierac . Glany to styl
      bardziej dla gota a jesli nie lubisz gotow to nie polecam sie tak ubierac ;/
      Zalezy jaki chcesz styl ubierania? emo? punk? got?
      Mozesz odp. ja sie odezwe i spewnoscia ci cos doradzic sprubuje big_grin

Ps. jesli interesujesz sie ta muza to polecam swietne forum www.gothicrock.fora.pl/
      Zaloguj sie ja jestem Nigrette jak cos kiss
      • kama10xd Re: Rock = zmiana stylu ? . 13.09.10, 21:50
        A i ja do glanow nic nei mam big_grin tez w przyszlosci bym chciala wiecej gotki pokazac w sobie ,
        ale nie wiem jak rodzice na to zareaguja , w sumie nei bedzie moze tak zle skoro uszanowali
        moja siostre w ubraniach gotki to mnie tez big_grin
        Ale to nie tak szybko , nie chce mamy szokowac za szybko niech sie powoli oswajaja big_grin hehe
        A na razie to nosze czarne trampki za kostki i przewaznie nosze cos czarnego lub ostatecznie
        ciemnego big_grin
    • evanescence24 Re: Rock = zmiana stylu ? . 13.09.10, 21:53
      uważam, że dziewczynki pragnące dobitnie pokazać swoim wyglądem muzykę, jakiej
      słuchają, wyglądają śmiesznie.
      jasne, jakiś rockowy akcencik możesz mieć, ale wszystko z głową. bo to naprawdę
      nie wygląda tak fajnie jak wam się wydaje, kiedy nastolatka o dziecinnej jeszcze
      buźce ubrana jest cała na czarno, łazi w glanach, jest cała poobwieszana
      pieszczochami, bransoletami czy co tam sobie rockowcy noszą. (nie mówię
      konkretnie do autorki wątku, i w ogóle nie chcę nikogo urazić, no ale wiecie
      <3.)

to czego słucham nie ma większego wpływu na mój styl, kiedyś owszem, chciałam
      być taka pro elo, ale mi przeszło. no i słucham teraz znacznie więcej gatunków,
      więc trochę trudno by było.

pozdrooo. c;
      • geniaaa Re: Rock = zmiana stylu ? . 13.09.10, 21:57
        nie koniecznie to, że słuchasz rock'a musi oznaczać, że nalezy się podobnie ubierać czy
        coś. natomiast, jeżeli chcesz pokazać lub masz ochote się tak prezentować - proszę
        bardzo ! : d nikt nie powinien Ci tego zabraniać : p
    • kajka11 Re: Rock = zmiana stylu ? . 13.09.10, 22:02
      naskładaj kasy i sama sobie kup glany
      to jakiej muzyki słucham nie decyduje o tym jak się ubieram, ubieram się tak jak
      mi się podoba
      ja na szczęście nie mam takich problemów, kupują mi to co mi się podoba, nawet
      jeśli uważają, że nie jest to zbyt fajne
    • rockville. Re: Rock = zmiana stylu ? . 14.09.10, 14:42
      >słucham rocka od dłuższego czasu ,i to że słucham rocka to muszę się też tak
      ubierać
      naprawdę inteligentne to było.. podziwiam cię. czy uważasz, że jak ktoś słucha przypuśćmy
      lady gagi, to 'musi' ubierać się tak jak ona? oh, chyba mnie tu już nic nie zdziwi. ;*
    • marsjanka115 Re: Rock = zmiana stylu ? . 14.09.10, 15:22
      ja noszę pieszczochy czarne i oczy maluję (nie tak mocno znów ) no to na mnie
      emo mówią-.- e w dupie to mam tongue_out
    • rockowa_ Re: Rock = zmiana stylu ? . 14.09.10, 15:29
      rockowa_ napisał(a):

> słucham rocka od dłuższego czasu ,i to że słucham rocka to muszę się też tak
      > ubierać .
      po tym zdaniu powinien być znak zapytania .więc dlatego tak to wszystko głupio
      wyszło . bo zaraz po przeczytaniu można wywnioskować że jestem pozerką . XD . że
      jak już słucham rocka to musze też tak wyglądać . NIE ! nie miałąm tego na myśli
      !. ja taka nie jestem , nie zmieniam się bo słucham rocka . ja już od dawna mam
      taki styl ( rockowy ) bo po prostu tak lubie .i to nie jest zmiana na siłe .bo
      ta zmiana się stała już dawno więc nie możecie mi zarzucić że zmieniam się na
      siłe . XD . chyba nie zrozumieliście tekstu ( albo ja go źle sformuowałam ) ja
      się tylko pytam o te glany , jak ich przekonać . XD ???!!! .

• lilii_95 "Rock = zmiana stylu ? ." 14.09.10, 15:37
        to trochę puste, nie uważasz?
        jakby ubiór w naszym nędznym żywocie był wielce ważny.
        • rockowa_ Re: "Rock = zmiana stylu ? ." 14.09.10, 15:45
          są takie osoby . z tego powodu również rodzą się egoiści . XD . mam nadzieje że
          taka nie jestem .
          ja nie mówie że wygląd jest ważny , ale wiele osób uważa nasz ubiór że się tak
          wyraże za charakter . czyli ubierzesz się jak' stara babcia ' to jesteś ponura
          itp . bo są osoby które ubierają się w stylu retro i wiele osób mówi że są to
          takie babcine rzeczy , więc odrazu uznawają cie za dziwaka .
          + dla mnie wygląd nie ma znaczenia . ale chciałabym żeby mój odpowiadał na moją
          dusze . i to jaka jestem . chce żeby to była taka moja wizytówka , . ; )))
      • kama10xd Re: Rock = zmiana stylu ? . 14.09.10, 15:41
        Dla mnie tekst jest zrozumialy i cie rozumiem big_grin
        Ale jak przekonac rodzicow do glanow ...hm nom spróbuj im wytlumaczyc swoje upodobania,
        moze sprobuj pokazac z dobrej strony glany ? np. sa cieple itp. lub pokaz na przykladzie ze
        jednak ladnie wygladaja big_grin
        • rockowa_ Re: Rock = zmiana stylu ? . 14.09.10, 15:49
          dziękuje . ; ) . jest tu kilka osób które uważam że mnie rozumieją , a reszta
          tylko skrytykowała że jestem pozerką . -,- . widocznie źle zrozumieli .. i nie
          przeczytali moim poniższ komentarzy ... ; / . wydaje im się że sie zmieniam na
          siłe . że to niby działa jak mechanizm :
          - słuchasz rocka . to się tak ubieraj .
          - słuchasz popu . to ubieraj sie jak hannah monatana .
          nie . ! . NIE ! . NIE !
          nie o to mi chodziło -,- .

powiem tylko jedno : najwidoczniej odpowiedzi mojego pytania mineły się z celem
          -,- . niestety są tu ludzie którzy oceniają wszystko po ' okładce' są
          powierzchowni dla mne i tyle . aż żałuje że dodałam ten wątek -,- .
    • angie2 Re: Rock = zmiana stylu ? . 14.09.10, 15:46
      A jak ja słucham m.in. bluesa to co? Muszę się ubierać jak Blues Brothers?! Bezsens
    • bellacullenx oj wpływa.. 14.09.10, 15:53
      i to bardzo wink
      a co do glanów to może przekonasz ich do martensów? jeśli Ci się podobają
      oczywiście wink
      • rockowa_ Re: oj wpływa.. 14.09.10, 15:56
        b. mi się podobają . ; ))) . spróbuje , może cos wyjdzie -,- .
    • aggg xD xD xD 14.09.10, 16:04
      J też słucham rocka, ale to nie ma zbytnio wpływu na mój styl xd ubieram się
      normalnie, luźne t-shirty rurki i trampki xD A z glanami... hmm nie wiem jak
      przekonać rodziców, bo mi moi pozwalają nosić to co mi się podoba wink Może
      spróbuj się od nich dowiedzieć dlaczego nie chcą zaakceptować twojego stylu?
    • werix3 Re: Rock = zmiana stylu ? . 14.09.10, 16:06
      po przeczytaniu tych wszystkich komentarzy i tych które ty dopisałaś , moge
      powiedzieć że cie zrozumiałam . ; ))) . to że chcesz żeby wygląd był twoją
      wizytówką to nic wielkiego . każdy chce się w jakiś sposób wyróżniać ... i o ile
      dobrze zrozumiałam to wychodzi na to że masz już rockowy styl( i chcesz wiedzieć
      tylko zdanie innych) i chcesz pomocy tylko przy tych glanach . no więc ja
      proponuje nazbierać samej kasy i potem powiedzieć rodzicom na co chcesz je
      przeznaczyć . ; )
      a ci co nazwali cię pozerką chyba nie znają definicji tego słowa .
      p.s.
      być może nazwali cię tak , bo nie zrozumieli do końca treści twojego posta . ; )
      . pewnie skojarzyli sobie to wszystko z tobą czyli że jesli pytaasz o takie
      rzeczy to że pewnie tak myślisz . ze wygląd jest ważny itp ... widocznie się
      pomylili ; ) . ja sądze że się pomylili . bo wszystko na to wskazuje .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka