Dodaj do ulubionych

moja przyszłość!

12.10.10, 16:27
Witaj Kotku!mam pewien problem ;/
Moim największym marzeniem jest zostać <i tu prosze sie nie śmiać xd>modelką.
Moim zdaniem mam szanse ponieważ jestem wysoka,zgrabna,i przede wszystkim
jestem fotogeniczna.
Gdzie sie zgłaszać i co robić żeby dostać sie na takie coś.
Pozdrawiam!;* ;p
Obserwuj wątek
    • mireille Hmmm.. 12.10.10, 16:32
      No to świetnie ,że masz takie marzenie,ale musisz pamiętać,że praca modelki jest strasznie
      ciężka i ... krótka . Musisz też przestrzegac bardzo surowej diety . Modelka nie może ważyć
      więcej niż 50 kg [a nawet musi mniej] . Jest bardzo zapracowana . Gdzie się zgłosić to
      niewiem...trzeba było do Top Model xD Poszukaj w internecie napewno coś znajdzieszkiss
      • nicolka95 ;p 12.10.10, 16:52
        no wiem.byłam juz na paru castingach ale to było dawnoo.dieta?wiem,wiem jakos
        daje rade utrzymywać swoją wage.top model, żeby tam isc trzeba miec 16 lat, a ja
        koncze dopiero w lipcu.wiec lipa.i jeszcze cięzka praca.wiem o tym.ale jak na
        czymś mi zależy to chce wypaść jak najlepiej.przynajmniej tak mi sie wydaje. tongue_out
        szukałam w internecie ale nic ciekawego nie znalazłam crying
    • naomi. Re: moja przyszłość! 12.10.10, 16:57
      google.pl
      wpisz sobie castingi na modelki , dla nastolatek czy coś ;D
    • tsst waze zebys nie maial ' typowej ' urody 12.10.10, 17:00
    • naomi. Re: moja przyszłość! 12.10.10, 17:01
      zresztą , wytrzymasz do 2 edycji 'Top Model' c;
      z miłą chęcią , będę Ci kibicowała santa
      • nicolka95 Re: moja przyszłość! 12.10.10, 17:17
        dziękuje bardzo!takie wsparcie naprawde pomaga!kisskiss
    • aiella Re: moja przyszłość! 12.10.10, 17:10
      nie musisz koniecznie zaczynać od top model. możesz poszukać jakiejś agencji,
      albo zajrzeć czasami do bravo albo bravo girl. wiele razy widziałam ogłoszenia
      na modelkę do tych gazet. jeśli jednak wybierzesz agencie, to uważaj bardzo, bo
      lubią one bardzo wkręcać. sama wiem, bo należę do jednej i słyszałam o wielu
      wkrętach.
      • nicolka95 hmmmm:P 12.10.10, 17:19
        agencja? no własnie tego sie boje,ze mogą cos zrobić a oni wykręcą mi jakis
        numer.. a mogła bys mi podac nazwę tej agencji? była bym bardzo wdzięczna!kiss
    • mileymandy Dobra,nie będę się śmiać,choć uważam,że to głupie 12.10.10, 17:14
      Po pierwsze:Ładna buźka i to,że jesteś fotogeniczna nie wystarczy!Musisz mieć
      nieskazitelny charakter(być cierpliwa,pracowita,punktualna i wytrzymała
      psychicznie<wiele osób będzie ci mówić,że jesteś za gruba i za brzydka>wink.
      Po drugie:Musisz znać minimum dwa języki(nie,polski się do tego nie
      zalicza).Nawet,jeśli chcesz być modelką w Polsce.
      Po trzecie:Może napiszę ci wymagania na modelkę z wyglądu:niepełnoletnie
      modelki,które nie mają 18 lat muszą mieć nie mniej niż 170 cm wzrostu i nie mogą
      ważyć więcej niż 40 kg.Stanik muszą mieć w rozmiarze A(bo tak szyte są kreacje
      od projektantów),a w biodrach muszą mieć 90 cm,w talii 65 cm.Do tego muszą mieć
      idealnie proste plecy i umieć pięknie chodzić,do tego powinny być
      wysportowane,mieć w miarę białe zęby i ciekawą twarz(co to znaczy?Mieć jakiś
      znak szczególny,np.duże oczy,ciekawy kolor włosów itp.)
      Jeżeli faktycznie się nadajesz to powiem ci,że kiedyś byłam dziecięcą
      modelką.Miałam jakieś 3-8 lat i to co wtedy przeżyłam to jakaś masakra.Dla
      dziecka najgorsze,co może być to pracować 8 godzin przy sesji zdjęciowej.Jest to
      bardzo męczące,do tego ja wtedy jeszcze nie miałam jakoś trudno w
      szkole,teraz,jeśli chciałabyś pogodzić naukę z modelingiem to życzę
      powodzenia,ponieważ jest to niemożliwe!Musiałabyś mieć domowe nauczanie,ponieważ
      nie ma czegoś takiego,jak modelka na pół etatu.Do dyspozycji masz być 24 godziny
      na dobę.W tym zawodzie nikogo nie obchodzi,że masz szkołę,że się nie wyspałaś,że
      jesteś zmęczona,że masz dość.Jednym słowem:Chcesz być modelką?Pożegnaj się z
      życiem osobistym.
      Naprawdę nie radzę ci tego i nie popełniaj tego błędu.Uwierz mi,jest dużo
      lepszych zawodów na świecie,w których możesz jeść i mieć życie prywatneuncertain
      • nicolka95 nie przejmuje sie 12.10.10, 17:33
        wiem ja wszystko to wiem!mam kolezanke o imieniu Marcelina Sowa nie wiem czy
        kojazycie.
        została modelką w wieku 13 lat,rozmaiwłam z nią na ten temat i powiedziała ze
        mam szanse
        jestem wysoka mam 174 i naprawde jestem wytrzymała.nie lubie sie spóźniać, i
        sama tego nie robie.i to jest nieprawda ze modelka musi miec takie wymiary jak
        jest podane.
        w każdym bądz razie trzymajcie za mnie kciuki.;p
        • mileymandy Nicolka95 13.10.10, 16:46
          Musi mieć takie wymiary,uwierz trochę się na tym znam...
          Ok,skoro jesteś pewna to poszperałam trochę w swoich byłych kontaktach.Podam ci
          adresy,telefony i strony internetowe tych,u których sama kiedyś zaczynałam:
          www.polska-moda.pl/ucp.php?mode=register I tutaj masz od razu formularz
          zgłoszeniowy
          www.olx.pl/q/dzieci/c-370 Tutaj nie wiem,czy się nadasz,wiesz,byłam
          dziecięcą modelką,więc podaję ci moje byłe kontaktywink
          filmreporter.typepad.com/casting/ Tutaj masz do zagrania w filmach i
          reklamach
          www.mkumodels.com/casting.html#section0 Tu do agencji modelek
          warszawa.gumtree.pl/f-casting-Praca-media-reklama-freelance-W0QQCatIdZ9048QQKeywordZcasting
          Tutaj to ogólnie do show-biznesu
          www.pkt.pl/firmy/Warszawa/q_casting+++/1/?edsacid=aw-1- Tu masz
          stronę,gdzie sprawdzisz wszystkie aktualne castingi w swoim mieście
          Kraków, ul. Długa 41 I to jest adres mojej byłej agencji,mieszkam w Krakowie,nie
          wiem,gdzie ty,więc podałam tą
          tel. 0-12 632 78 41
          tel. 0 515 25 19 11 A to są numery telefonów do agencji modelek
          Życzę powodzenia,ale mimo wszystko zastanów się,czy chcesz wdepnąć w to bagno,ja
          nie miałam wyboru,ale ty maszuncertain
    • arbuzooowa Re: moja przyszłość! 12.10.10, 21:03
      może jakieś castingi...
      a zresztą poszperaj w necie na pewno coś znajdziesz
      i powodzenia ;]
    • kusy505 xD 05.11.10, 18:22
      Taaa a na drugie imię masz skromność. xD Najpierw wypełnij swoją pustkę w
      głowie. Z takim podejściem że jesteś "naj.." nikt cię nie przyjmie. Nawet
      pulchne i grube dziewczyny mogą być modelkami, ale w przeciwieństwie do ciebie
      one sobą reprezentują xD
    • collage Re: moja przyszłość! 06.11.10, 10:18
      ojoj, nie wybierałabym tego na Twoim miejscu jako karierę. musiałabyś
      rzeczywiście dość na sam szczyt i po drodze zważać na przeszkody a przy tym na
      propozycje, bo jeżeli tego nie pokonasz to możesz marnie skończyć i zmarnujesz
      sobie życie dziewczyno. i jeszcze jak jesteś młoda to przy rozmowie wstępnej
      będzie wszystko ok, będzie miło a później dostaniesz propozycje, aby na początku
      zarabiać obnażając swoje ciało. wszędzie o tym piszą i czytałam te historię od
      dziewczyn które chciały zostać modelkami. jeżeli nie masz nikogo znajomego, kto
      ma fach w ręce dotyczące modelingu to tak łatwo nie będzie.
    • pozytywna.ja Re: ja też . 06.11.10, 10:37
      też się nad tym zastanawiałam . Nie mieszkam w Warszawie itd .
      Mieszkam w Lubuskim , a tam mało się dzieje . !
      nic , pustka , nie mogłam niczego znaleźć w internecie .
    • urszulka2691 Re: moja przyszłość! 06.11.10, 11:37
      może jakies sklepy beda szukały modelek??/Sama nie wiem...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka