hooodooo Re: samobójstwo . 27.10.10, 20:45 tchórzostwo. osoby które decydują się na samobójstwo są przytłoczone swoimi problemami, nie radzą sobie z nimi. a tylko silni i odważni chcą z nimi walczyć, jakoś z nich wybrnąć. uważam, że samobójstwo to głupota, ponieważ zawsze jest jakieś wyjście, a życie mamy tylko jedno i należy się nim cieszyć. wiadomo, że są gorsze i lepsze momenty, ale warto żyć choćby i dla tych dobrych, krótkich chwil. Odpowiedz Link Zgłoś
piratka13 tchórzostwo i głupota 28.10.10, 16:39 Zgadza się ,ludzie mają problemy ,bardzo poważne z którymi ciężko jest sobie poradzić ,odechciewa się wszystkiego . Ale z drugiej strony jest ta ciekawość , a może nawet nie ciekawość tylko potrzeba dowiedzenia się jak się potoczy to nasze życie ,czy wyjdziemy z dołka ,czy osiągniemy coś z czego będziemy dumni ,czy założymy szczęśliwą rodzinę ,czy może jednak skończymy na ulicy plując sobie w twarz ,że nie zrobiliśmy wszystkiego by osiągnąć coś ważnego dla nas . W życiu w końcu ważne jest to by odnaleźć swoje miejsce i szczęście ,i nie koniecznie potrzeba nam do tego willi z basenem czy tego ,by być cholernie bogatym . Na śmierć przyjdzie czas ,każdego ona dopadnie . nikt przed nią nie ucieknie . Odpowiedz Link Zgłoś
temptation Re: samobójstwo . 28.10.10, 16:55 Hmm... co ja myślę o samobójstwie. czasem jest to jedyna droga do wyjścia z problemów , ale właśnie o to chodzi w życiu - musimy zwalczać problemy pokonywać słabości i walczyć z przeciwnościami losu . życie mamy tylko jedno i zabranie je sobie poprzez samobójstwo to coś strasznego zwłaszcza że sprawilibyśmy przykrość , doła , smutek wielu , wielu osobą . trzeba też myśleć o innych , - dla nie jednej osoby ktoś może być oparciem w życiu , kiedy jej zabraknie ta osoba właśnie może już nie mieć dla kogo żyć... Odpowiedz Link Zgłoś
jb.0la A ja sama nigdy o tym nie myslalam i myslec nie bd 28.10.10, 17:04 bo zycie mamy tylko jedno... trzeba z niego korzystac. Niektorzy dochodza w bardzo mlodym wieku na choroby smiertelne oni wszystko by oddali zeby tylko zyc. A tacy glupi ludzie,ktorzy popelniaja samobojstwo smaza sie teraz w piekle. I po co i m to bylo? Odpowiedz Link Zgłoś
klama_kcmil Ano różnie. 28.10.10, 17:04 To zależy, jakie powody miala ta osoba, no bo mogla miec przeciez zrytą psyche, a domyslam się, że wtedy nie jest im łatwo, jak sądzę to po prostu słabość. Osoba nie daje sobie rady z problemami i ma dość. Jeżeli jednak, ktoś przez 3/4 życia maił, jak z bajki pod każdym względem i nagle wszystko mu się na głowe zwaliło i nie był zbytnio przyzwyczajony do cierpienia to tchórzostwo. A jak mamy typowe emo, które mialo wszystkiego w dupie za mało, bylo rozpieszczone w cholere i ngle ma jakis kaprys, tnie się, coraz czesciej, aż wkońcu the end-głupota. Przecież na świecie jest tak wiele osób, któremu życie porządnie dało kopa w dupe i nadal walczą, aby wszystko się ułożylo i nawet nie pomyśleliby o samobójstwie. Odpowiedz Link Zgłoś
hellokiciara samobójstwo . 28.10.10, 18:07 Myślałam nad tym, gdy byłam bardzo zdenerwowana . Myślę , że to naprawdę jest głupstwo w tak młodym wieku . W tak młodym wieku jeszcze wiele rzeczy mnie życiu spotka i nie dość , że mama strasznie by to przeżyła . nie warto tego robić . najpierw trzeba pomyśleć . młodzież oczywiście odwrotnie robi . Odpowiedz Link Zgłoś
marszalinka powiem tak... 28.10.10, 18:33 Tez myslalam kiedys o samobójstwie. Ale doszlam do wniosku, że to by bylo za proste... A po za tym to jest grzech z ktorego nie da sie juz wycofac ... Odpowiedz Link Zgłoś
pingwin Re: samobójstwo . 29.10.10, 19:53 samobójstwo to tchórzostwo z jednoczesnym przyprawianiem bliskich w ponury nastrój i załatwianiem im niepotrzebnych kłopotów. Odpowiedz Link Zgłoś
ilona3 Re: samobójstwo . 29.10.10, 19:56 dziewczyno nie myśl tak życie jest piękne tylko musisz znaleźć swoj cel Odpowiedz Link Zgłoś
blondi.xd Re: samobójstwo . 29.10.10, 20:04 ludzie robią to z głupoty zazwyczaj. trzeba stawać przed każdymi problemami a nie uciekać od nich w taki sposób. przez coś takiego ranimy ludzi dookoła nas, którym na nas zależy. Odpowiedz Link Zgłoś
lieb_de_sekunde a moim zdaniem 29.10.10, 20:15 Jest to odwaga w tchórzostwie Bo z jednej strony kto bez odwagi potnie se żyły, lub się powiesi,albo cokolwiek innego? A tchórzostwo, ponieważ dana osoba próbuje uciec od problemów najczesciej nie zastanawiajac sie nad tym ile osób moze przy tym doprowadzić do gorszego stanu, w jakim sama w tej chwili jest ... Odpowiedz Link Zgłoś
top_kot ; (( 29.10.10, 20:20 kurde, szczerze mówiąc tez myslalam ,duzo razy, zeby sie zabić.. ale własnie dokładnie wyjaśniłaś, dlaczego zawsze sie ogarniam. Odpowiedz Link Zgłoś
dorr Re: samobójstwo . 29.10.10, 20:24 uważam, że to tchórzostwo i głupstwo. choć muszę się przyznać, że nie raz chciałam to zrobić. stojąc przy oknie i patrząc w dół myślę sobie, że mogę to zrobić. coś tam w środku mnie mówi mi spokojnym głosem, że nie. o dziwo słucham się go. Odpowiedz Link Zgłoś
xnamex Re: samobójstwo . 29.10.10, 20:34 W sumie to nie wiem, bo tak: taka osoba ukazuje się: -odwagą, ponieważ nie boi się zobaczyć co ją czeka po samobójstwie, -tchórzostwem, bo boi się dalszego życia, -głupotą, gdyż wie jak bardzo zrani bliskich jej ludzi To trudny temat, a ja sama nie wiem jakie mam w nim stanowisko. Uważam, że najbardziej taka osoba wykazuje się głupotą, a przez to i egoizmem, bo tak naprawdę myśli tylko o sobie, gdyż kierują nią zdania: ulże sobie, zobaczę jak to jest... Odpowiedz Link Zgłoś
just_emily Re: samobójstwo . 29.10.10, 20:39 Według mnie to tchórzostwo. Samobójca boi się opowiedzieć o swoich problemach najbliższym, dlatego próbuje sam sobie poradzić. Kiedy nie umie sobie poradzić-zabija się. Odpowiedz Link Zgłoś
kkttooss Re: samobójstwo . 29.10.10, 21:04 Hmm .. Nie zastanawiałam się nad tym wcześniej, ale uważam, że jest to odważne . Wspomniałaś o marzeniach .. ludzie którzy popełniają samobójstwo nie mają najwidoczniej marzeń , nie widzą przed sobą żadnej przyszłości . Czasem jest po prostu tak że nie widać żadnej pomocnej dłoni ani rozwiązania problemu .Tak jest po prostu łatwiej .. Odpowiedz Link Zgłoś
lily_95 samobójstwo-niechęć i brak siły dalej żyć.. 29.10.10, 21:15 to ludzi zranieni psychicznie, zazwyczaj pesymiści, ktorzy przeżyli bardzo trudne chwile i nie chcą już dalej cierpieć, jedynym rozwiążaniem <wg ich> jest odebranie sobie życie, jest to "pozbycie się bólu" i monotonii życia, wiem..sama kiedyś próbowałam. Odpowiedz Link Zgłoś
hektor18 Re: samobójstwo . 29.10.10, 22:56 też nie raz o tym myślałam ale na prawdę nie chce mi się tych wszystkich rozważań tu pisać bo za duużo tego... Odpowiedz Link Zgłoś
gwiazdka_14 Re: samobójstwo . 29.10.10, 23:03 Dla mnie to jest coś takiego jak uciekanie przed różnymi problemami i wgl .. GŁUPOTA! Jeszcze nigdy nad tym nie myślałam .. Odpowiedz Link Zgłoś
kiinia112 Re: samobójstwo . 03.11.10, 15:09 Nie doradzam w takich sparawach. ale wiem jak to jest. zobaczysz wszytsko minie x''/ Odpowiedz Link Zgłoś
amela Re: samobójstwo . 06.11.10, 15:53 ja tam napisałam , że kiedyś chciałam to zrobić . TERAZ NIE . a niektóre z Was piszą , że mam iść do psychologa . oO czytajcie uważnie . Odpowiedz Link Zgłoś
ameliaa Re: samobójstwo . 06.11.10, 17:40 Moim zdaniem jest to odwaga... Sama chciałam to zrobić od koło roku jestem zamknięta w sobie wszystko mi się popsuła nie potrafię się cieszyć nawet z małej przyjemności...Nie mam na tyle odwagi żeby odebrać sobie życia...;c Nie potrafię dłużej tak żyć a każdym wieczorem myślę nad tym co by było gdybym nie żyła?! zapewne mnóstwo osób tego by nie za uwarzyło i się cieszyło gdyż zrobiłam im tyle krzywd ;[ Odpowiedz Link Zgłoś
wika23 Re: samobójstwo . 06.11.10, 17:48 trzeba być rwardym o odważnym a nie mięczuchem Odpowiedz Link Zgłoś
slonia122 Re: samobójstwo . 06.11.10, 17:50 tchórzostwo - zamiast poradzić sobie z kłopotami ida na łatwizne i się zabijają Odpowiedz Link Zgłoś
tokio_hotel483 Re: samobójstwo . 06.11.10, 18:15 głupota - to za mało powiedziane! Odpowiedz Link Zgłoś
fantabuu Re: samobójstwo . 06.11.10, 18:19 deprecha ? każdy mysli inaczej . dla mnie z jednej strony to głupota, z drugiej nie. Odpowiedz Link Zgłoś