Dodaj do ulubionych

Co sądzicie o nowym albumie My Chemical Romance?

20.11.10, 20:06
Jak widzicie - zmieniło się. Co? Wszystko. Po pierwsze wizerunek naszego kochanego zespołu: kiedyś byli mroczni, ciekawi, inspirujący a teraz? Teraz są kolorowi, żywiołowi, zabawni i ich muzyka w ogóle nie przypomina starego MCR. Kiedyś Gerard sam pisał teksty swoich piosenek. Słowa płynęły prosto z serca a teraz? Jak mamy to odbierać? Czy to w ogóle on napisał? Nie wiem, w każdym razie kocham ten zespół ale ciągle nie dowierzam że aż tak się zmienił. Brakuje mi czarnych włosków Gerarda, okularów Mikeya świetnie ułożonych na włosach.. Ale najbardziej brakuje mi muzyki. Oczywiście słuchałam wszystkie nowe piosenki z nowego albumu, ale czegoś mi w nich brakuje. Są INNE i to mnie męczy. Oczywiście nie mówię, że teraz są gorsi, tylko nie rozumiem dlaczego postawili na taką zmianę. Co o niej sądzicie? Podoba się Wam, czy wolicie starszą wersję? A może podobają się obie?
Obserwuj wątek
    • lieb_de_sekunde Re: Co sądzicie o nowym albumie My Chemical Roman 20.11.10, 20:14
      moim zdaniem, album jest ciekawy, zabawny i w ogóle. Ale cholernie różni się od wcześniejszych. Oczywiście nada jest to MCR, ale płyta welcome to black parade była lepsza. smile
    • amela Re: Co sądzicie o nowym albumie My Chemical Roman 20.11.10, 20:19
      tak czy siak , kocham ich <3 .
      racja , muzyka jest żywsza , teledyski bardziej kolorowe i co z tego ? to cały czas ten sam zespół , cały czas nasz MCR . tęsknię za klimatami the black parade , ale cieszę się , że wydają nową płytę , że nagrali nowe piosenki , robią teledyski . po prostu - uwielbiam ten zespół takim , jakim jest .
    • imperativ Re: Co sądzicie o nowym albumie My Chemical Roman 20.11.10, 20:20
      NIE LUBIĘ dzielenia My Chem na "stare" i "nowe". To nadal ten sam zespół, ci sami ludzie, lecz grają inny gatunek. Dla mnie każda płyta jest wspaniała. Nie umiem wybrać, który image mi się bardziej podoba Wampiry czy Killjoysi. Ten i ten jest świetny, każdy ma coś w sobie.
      Gerard mi się bardzo podoba w czerwonych włosach.
      Tak, piosenki z DD są inne. Ale to nie znaczy że gorsze tak jak napisałaś..
      Zmiana chłopaków bardzo mi się spodobała.

Podobali mi się za czasów Bullets, Revenge i Czarnej parady. Teraz też mi się podobają.
      Nie zależnie co ze sobą zrobią, będę ich kochała nad życie, bo oni SĄ częścią mojego życia.
      • princess132 mcr. 20.11.10, 20:32
        moja droga, przypominam ci, że to są nadal ci sami ludzie. nie wymienili im charakterów.
        tak jak imperativ nie lubię dzielenia mcr na stare i nowe.
        a teksty dalej mają to coś. zauważ, każda z płyt jest inna. teraz tylko odważyli się na większą zmianę. ja będę ich kochać zawsze. kimkolwiek będą, cokolwiek będą robić.
        myslę też, że zupełnie inne będą odczucia, gdy będziemy trzymać płytę w łapkach, ich dzieło, a nie tylko słuchać na jutubie.
        i jest też "oficjalny" kotkowy wątek, tam dużo osób się wypowiadało i nadal wypowiada na temat nowej płyty.
        • jessicakaulitz Re: mcr. 20.11.10, 20:38
          Moim zdaniem to ciągle Ci sami ludzie. Podobnie jak w przypadku mojego ulubionego zespołu, tak i w przypadku MCR nie znoszę, gdy ktoś dzieli ich na "starych" i "nowych" . Mi osobiście muzyka zawsze się podobała, ale ten album to chyba mój ulubiony. Każdy się kiedyś zmieni. Może po prostu czuli, że taka muzyka obecnie bardziej do nich pasuje i właśnie taką postanowili tworzyć. Ja tam jestem zachwycona. Po tym albumie doszczętnie oszalałam na ich punkcie xD A czerwone włosy Gerarda to chyba najlepsza decyzja w jego życiu, uwielbiam je xd Ta płyta jest totalnie w moim guście, uwielbiam ich za to ;p
          • monias_xd Re: mcr. 20.11.10, 21:17
            kurcze mówie że ich nadal kocham! tylko nie wiem czemu się tak zmienili. mi też strasznie się podoba nowy album, przecież nie powiedziałam że jest zły : ) dobrze wiem, że to nadal ci sami ludzie. kocham ich tak mocno jak zawsze mimo tego że się zmienili big_grin
    • jessicakaulitz Re: Co sądzicie o nowym albumie My Chemical Roman 20.11.10, 21:16
      Poza tym, myślę że prędzej czy później fani każdego zespołu będą musieli przez to przejść. Ja osobiście miałam tak samo z TH, Bill ściął włosy, trochę dojrzał, styl muzyki uległ znaczniej zmianie, a uwierzcie mi fani th są wybredni i wymagający. Do tej pory niektórzy dzielą th na "stare" i "nowe". na szczęście jest już ich niewielu, jednak dalej się zdarzają. Nie chciałabym, aby tak samo było z mcr, dlatego proszę was, starajcie się zrozumieć, że to dalej Ci sami, genialni jak zawsze faceci xD
    • ruddy. Re: Co sądzicie o nowym albumie My Chemical Roman 20.11.10, 21:23
      nowa płyta jest całkiem niezła, chociaż w porównaniu do poprzednich dość cienko wypada. ; / to już nie jest to samo, co kiedyś. ale tak czy siak kocham ich. xDDDDD serce
      • ruddy. no i też tęsknię za czarnymi włoskami Gee. ;< *-* 20.11.10, 21:24
    • scarletrose Re: Co sądzicie o nowym albumie My Chemical Roman 20.11.10, 21:29
      Trudno pisać o płycie jeszcze przed jej premierą, gdy przesłuchało się jedynie kilka kawałków.
      Bardzo mi się nie podoba, że dużo osób uważa to, co teraz robią za gorsze, bo wcale takie nie jest. Muzyka nadal jest niesamowita i nadal ma w sobie to coś. Teksty wcale nie są zabawne, są równie dobre jak te np. z The Black Parade. I są autorstwa Gerarda.
      Btw, jest już wątek o MCR, jest nawet i jakiś na temat obecnej twórczości.
      • diamond_girl12 Re: Co sądzicie o nowym albumie My Chemical Roman 20.11.10, 21:33
        To prawda, zmienili się.
        Ale ich muzyka nadal jest znakomita, a głos Gerarda jest niepowtarzalny.
      • scarletrose Re: Co sądzicie o nowym albumie My Chemical Roman 20.11.10, 21:34
        No i najbardziej bawi mnie złorzeczenie nad ich wizerunkiem; to, że się przefarbowali i nie malują już oczu, przecież nie zmienia ich jako ludzi.
        30STM też zerwali z mrocznym wyglądem i wcale im to na złe nie wyszło.
    • chemically Re: Co sądzicie o nowym albumie My Chemical Roman 20.11.10, 21:34
      NIE ISTNIEJE NOWE I STARE MCR. to jest ten sam zespół. Owszem. nowy album jest zupełnie inny. Może i nie wzbudza takich emocji. Z tego co czytałam - Gerard mówił, że zmienili styl, porzucili wampiry, dlatego że to wszystko stało się modne i przereklamowane.
      Nie wiem co wam przeszkadza nowa fryzura Gee. nie to powinno byc najważniejsze.
      Wszystko jest pełne wyobraźni. nowe teledyski. Chcą nam przekazac pewną historię. Mówili o tym, że czuli że się wypalają, nie mieli pomysłów na nowe piosenki aż w końcu przyszedł im do głowy pomysł z Killjoysami i powstało Na na na.
      Z resztą, jak już powtarzałam wielokrotnie - każda płyta jest inna. zupełnie. zmieniają się. Za każdym razem idą na wyższy poziom, coraz wyższy. Rozwijają się. Piąty album pewnie będzie wyglądał również zupełnie inaczej. Kocham ich tak mocno, że nawet jeżeli coś mi się nie podoba, nie przestanę ich słuchac. Pamiętajmy że są jeszcze 3 poprzednie płyty, one nie zniknęły. Nadal możemy ich słuchac. Myślę, że Bullets jest dla nich bardzo ważna, powracają do niej na koncertach. Nie podoba mi się, że zaczęli dodawac elektronike, nie wiem po co to robią. Ale przyzwyczaję się, akceptuję to. Może chwilami czuję się trochę zawiedziona, ale cóż..
    • julka0512 Re: Co sądzicie o nowym albumie My Chemical Roman 21.11.10, 12:35
      ja nie będę porównywać ich aktualnych i starszych dokonań bo to są dokonania zupełnie odmienne i na pewno na zmianę ich stylu z emo na energiczny, żywy, a nawet wesoły odejście Boba ma ogromny wpływ ale nie wiem, który styl bardziej mi się podoba, bo do ktualnego się jeszcze nie przyzwyczaiłam ale poczekamy zobaczymy
    • agnes_ Re: Co sądzicie o nowym albumie My Chemical Roman 21.11.10, 15:27
      jutro ściągam i w najbliższym czasie przesłuchuję.
    • magnaw18 Re: Co sądzicie o nowym albumie My Chemical Roman 21.11.10, 23:06
      właściwie to nie wiem, bo nie mam tego albumu, ani tak za bardzo się zespołem nie interesuję

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka