Dodaj do ulubionych

ile na miesiąc ? ^^ ; pp

11.12.10, 14:43
a tu są 2 sprawy .

1 .
bo usłyszałam od koleżanki , ze włosy rosną 1,5 cm na miesiąc . czy to prawda ?

2 .
rodzice obiecują mi ciągle , że będą mi dawać kieszonkowe , a tak nie jest . ciągle zapominają . a ja nie jestem tak , żeby upominac się o kase . uncertain a W ile dostajecie ? bo nie wiem jak to uzgodnić z rodzicami ..

POZDROO . big_grinkiss
Obserwuj wątek
    • karmel_ Re: ile na miesiąc ? ^^ ; pp 11.12.10, 14:45
      10 zł na tydzień.
      • majson Re: ile na miesiąc ? ^^ ; pp 11.12.10, 15:29
        1. nie mam pojęcia ale coś koło tego big_grin raczej to prawda.
        2. ja dostaje na święta od babci ok. 500 zł i to mam na cały rok(już od rodziców nie dostaje)
        • crazykryska tak jak ty. 18.12.10, 21:27
          ja z tak samo mam jak ty zawsze zapominają , aż wstyd się upominać.
          a co z tymi włosami to tak gdzieś koło tym cm. smile
      • kawaiikimie Re: ile na miesiąc ? ^^ ; pp 23.12.10, 18:27
        1. Zależy, jeśli włosy są zdrowe, nie suszysz, nie prostujesz, nie farbujesz itd. - rosną nawet 2 cm. Przeciętnie ok. 1.2cm. , ale jeśli są mocno zniszczone mogą rosnąć zaledwie 0.5 cm.

2. Nie dostaję kieszonkowego. smile Od babci dostaję na jakieś okazje, a od rodziców to raczej jak coś chce to mówię. big_grin
    • marta2411 Re: ile na miesiąc ? ^^ ; pp 11.12.10, 15:32
      ja dostaję 10 zł tygodniowo
    • pofu dziękuję . : D 11.12.10, 19:31
      • anetta94 Re: dziękuję . : D 11.12.10, 21:25
        1. Rosną od 1-2 cm na miesiąc tongue_out
        2. Nie dostaje wgl. bo jeśli potrzebuje kasy to mowie i dostaje a z kieszonkowymi to było tak ze dostałam kasę i potem już nic nie dostawałam a tak gdy coś potrzebuje kosmetyki ciuchy słoooodycze itp.to zawsze dostaje xD a wcześniej miałam 50 zl. miesięcznie smirk
    • miley Re: ile na miesiąc ? ^^ ; pp 11.12.10, 21:34
      a z tymi włosami to 1.2 1 5 coś koło tego
      że możecie pomyśleć że jestem rozpieszczonym dzieciakiem ale ja mam 200 na tydzień
      • jonas1139 x 11.12.10, 21:42
        jakies 600 na miesiąc .
      • jonatte_ Re: ile na miesiąc ? ^^ ; pp 11.12.10, 21:44
        miley napisał(a):

> a z tymi włosami to 1.2 1 5 coś koło tego20
        > że możecie pomyśleć że jestem rozpieszczonym dzieciakiem ale ja mam 200 na tydz
        > ień

Kochanie, wtedy przynajmniej jedno z Twoich rodziców wydawałoby na Ciebie, miesięcznie ok. 1000 zł. Pomyśl zanim, coś napiszesz.
      • tuamorrbd Re: ile na miesiąc ? ^^ ; pp 18.12.10, 20:52
        Czytając te wasze odpowiedzi to co niektóre mnie rozbawiły hehe ;d 500zł na miesiąc nie rozumiem po co takie duże kieszonkowe , albo 200 na tydzień kochaniutka policz sobie ile masz w ciągu miecha tej kasy a nie . Ja osobiście dostawałam 20zł na miesiąc i mi to zawsze wystarczyło na drobne wydatki , ale teraz zrezygnowałam z tego kieszonkowego bo spora sumka mi sie uzbierała z tego co dostawałam ;d
    • blackout_ Re: ile na miesiąc ? ^^ ; pp 11.12.10, 21:43
      10 zł tygodniowo. znaczy się te 10 zł. wrzucam do skarbonki, a na inne wydatki daje mi mama. zresztą- słodyczy nie jem, wszystko mam w domu, nie jeżdżę na wycieczki klasowe, bo moja zryta klasa jest tak zorganizowana, że wycieczki nie można zrobic, boi tak pojadą tylko dwie osoby.. -,-
      • jamaja220 Re: ile na miesiąc ? ^^ ; pp 11.12.10, 21:54
        co do włosów to nie mam pojęcia .

kieszonkowych nie dostaję. Dostaję codziennie po 3-4 do sql a po szkole też jakoś tak - zalezy big_grin
    • gitara_i_glany Re: ile na miesiąc ? ^^ ; pp 11.12.10, 21:49
      no z włosami to nie mam pojęcia a kieszonkowego dostaję od starych 500 na miesiąc no i jeszcze casem coś od babci czy chrzestnych wpadnie do kiszeni big_grinbig_grin
    • anotherstrange Re: ile na miesiąc ? ^^ ; pp 11.12.10, 21:50
      1. Rosną od 0,5cm do 2cm. jeżeli używasz różnych odżywek wspomagających ; p
    • lo_ve Re: ile na miesiąc ? ^^ ; pp 12.12.10, 20:47
      J nawet dużo dostaje bo około 25 zł na tydzień^^;*
      znaczy dla mnie to dużo a jak dla was ?smilesmile
      odpowiedzwink
    • lo_ve Re: ile na miesiąc ? ^^ ; pp 12.12.10, 20:47
      Ja nawet dużo dostaje bo około 25 zł na tydzień^^;*
      znaczy dla mnie to dużo a jak dla was ?smilesmile
      odpowiedzwink
    • cally Re: ile na miesiąc ? ^^ ; pp 12.12.10, 21:52
      1. Bardzo możliwe.

2. 50zł na miesiąc + 20zł co tydzień (na takie jakieś drobne wydatki) = ok. 130zł miesięcznie
    • kolorowaa Re: ile na miesiąc ? ^^ ; pp 12.12.10, 22:10
      1. Tak chyba tyle rosną.
      2. Ja nie dostaję kieszonkowych. Jak coś chcę to mi to rodzice kupują.
      smile
      • lovebug . 13.12.10, 19:03
        1. może nawet dłuższe gdy je często podcinasz. mój brat w tydzień ma 1,5 cm. big_grin bo regularnie chodzi do fryzjera je ścinać, a moich mi szkoda, więc rosną mi, tak, jak komuś leci krew z nosa - imponujące.

2. nie mam kieszonkowego, ale nie mam też tak, że rodzice kupią mi wszystko. jest to droga eliminacji. chcesz coś? masz ograniczenie, jak coś ci się podoba, może parę rzeczy, wybierz takie jakie potrzebujesz, lub bardziej ci się podobają, a resztę dokupią po kolejnej wypłacie.
        przynajmniej to u mnie funcjonuje. więcej kasy leci w książki do francuskiego.
    • scarrlet Tutaj 14.12.10, 13:18

Włoski rosną ok 1 cm na miesiąc, ale zażywając odpowiednie suplementy, można przyspieszyć i porost tak do 2, a nawet 3 cm. )

a co do kieszonkowego, to ja raczej nie dostaję. Kasę dostaję jak na coś potrzebuję raczej, albo jak muszę sobie coś kupić, i tak kilka razy tyg jakieś drobne, na picie i jedzenie do szkoły uncertain

Proszę zagłosuj na mnie smile Klikaj i pomóż mi!
    • butterfly141 Re: ile na miesiąc ? ^^ ; pp 14.12.10, 13:36
      1. Nie mam pojęcia xd

2. Nie dostaję kieszonkowego . Jak coś chcę, np. jechać na zakupy lub do kina itp. to proszę rodziców wink
    • crazy_s Re: ile na miesiąc ? ^^ ; pp 16.12.10, 16:56
      1. rosną 1-2 cm
      2. dostaję 40 zł na miesiąc. czyli 10 zł na tydzień...
    • jo. Re: ile na miesiąc ? ^^ ; pp 16.12.10, 17:02
      tak? to u mnie się to raczej nie sprawdza, bo rosną mi dość wolno. ale za to jak podetnę zniszczone końcówki, to w około dwa tygodnie są już takiej długości jak przed ścinaniem. a później znów je niszczę i tak w kółko, więc nie rosną mi za dużo.

ja niby dostaję kieszonkowe, 50 zł, ale i tak właściwie ich nie wydaję, tylko zbieram sobie, bo i tak mamusia moja kochana <3 kupuje mi to, co potrzebuję ze pieniądze rodziców, więc jest okok.
    • super_star Re: ile na miesiąc ? ^^ ; pp 16.12.10, 17:03
      o włosach to nie wiem, ale mi baaardzo szybko rosną, jakieś 3,4 cm na msc

kieszonkowe?? 50/msc , + jakaś reszta z zakupów, kasa za dobrą ocenę, jakieś drobne do szkoły, albo jak pomogę w czymś siostrze z lekcjami
    • paattii Re: ile na miesiąc ? ^^ ; pp 16.12.10, 22:47
      Włosy coś koło tego wink

A jeśli chodzi o kieszonkowe to nie dostaję... Ale mam zawsze coś od mamy na koncie. Znaczy się to taka kasa "w razie czego" na niby zakupy żeby kupić chleb jak bd ze szkoły wracać czy coś tam. Ale w praktyce to zawsze coś skrobnę z tej kasy. I raczej jak coś potrzebuję to mówię i albo dostaje na to kasę albo mi kupują (wole to drugie).
    • kropeczka23 działanie. ;d 16.12.10, 23:30
      Włosy- nie orientuję się. wiem tylko że gdy podcinasz szybciej rosną.

Kieszonkowe- u mnie wygląda to tak na miesiąc
      50zł. od rodziców+20-40zł. od prababci+czasem 50zł. od babci (na drobne wydatki xdd)+ jakieś drobne.=mi wystarcza! ;pp

Pozdrawiam, kropeczka23!
    • mejbelajn. Re: ile na miesiąc ? ^^ ; pp 18.12.10, 14:35
      1. och, nie ma reguły. bo przecież każdy ma inne włosy, prawda?
      2. ja dostaję co miesiąc 50zł wpłatę na konto, plus dodatkowe pieniądze raz na jakiś czas od chrzestnej, babć, plus na urodziny, święta etc. porozmawiaj z rodzicami na spokojnie, bez krzyków, powiedz im, że też masz swoje potrzeby, na pewno się dogadacie.
    • mweezy . 18.12.10, 14:47
      1. Coś koło tego, aczkolwiek to zależy od włosów.
      2. Jeśli chcesz dostawać kieszonkowe, to musisz z nimi porozmawiać, powiedz, że jesteś już na tyle duża i odpowiedzialna, żeby zacząć się uczyć rozporządzać jakimiś sumami pieniędzy na własne drobne wydatki. Ja nie mam ustalonej kwoty, dostaję tyle ile potrzebuję w granicach rozsądku oczywiście.
    • angelxd Re: ile na miesiąc ? ^^ ; pp 18.12.10, 20:25
      Co do włosów to na pewno nie aż 1.5 cm.na miesiąc a co do kieszonkowego to ja nie dostaje nic, po prostu zawsze mi kupują to co chce i po sprawiewink
    • misiaczek29 Re: ile na miesiąc ? ^^ ; pp 18.12.10, 20:34
      30zł na miesiąc
      a co do włosow to nie wiem...wink
    • izuunia55 Re: ile na miesiąc ? ^^ ; pp 18.12.10, 20:37
      1. Włosy rosną około 1 cm na miesiącsmile
      2. Nie mam jakiejś sprecyzowanej kwoty...powiedzmy ze na tydzień dostaje około 10zł+ do tego 50 zł od babci na miesiąc i to co sama zarobiesmile
    • mrs_alex Re: ile na miesiąc ? ^^ ; pp 18.12.10, 20:40
      Taa, włosy miesięcznie rosną ok. 1 cm smile.
      A ja osobiście nie dostaję kieszonkowego, ale rodzice kupują mi wszystko, co chcę tongue_out.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka